Tak jsem se opět dodívál, a jak je u mě zvykem tak při premiéře, včera, poprvý, a dnes pro všechny nesrovnalosti podruhý

Pilot byl opravdu skvělý, a musím říct, že v třetí části se už konečně rozjíždí ta skvělá hudba na kterou jsme v SG zvyklí, a myslím, že to bude fakt super.
Teď k tomu, co jsem nepochopil, je toho více, tak snad mi dáte odpovědi:
1, Pochopil jsem správně že ty antickíé kameny přesunou POUZE vědomí, to že daný člověk vypadá jinak je pouze pro oko diváka?
2, Co mělo sakra znamenat kopnutí a vyhrožování Rushovi ze strany toho seržanta jehož jméno mi uniká?
3, Opět ze strany seržanta - WTF?! Střílet na vlastní lidi?
4, Jaktože Eli vysílačkou mluvil pouze ke Scottovi?
5, Proč když ti dva vědci s tím vojákem se nevrátili zpět v daném čase?
6, Jaky dosah mají tyhle jejich vysílačky, když se nemohli dovolat Scottovi?
7, Tělo musí být celé v horizontu události aby se na druhé straně reprodukovalo?
8, Jaktože ten seržant (pořad se bavíme o tom jednom) běhá jak znovuzrozený tam a zpátky v době kdy je Scott téměř mrtvý?
9, Taky se vám zdálo, že to mezi Scottem a Chloe nějak jiskřilo? A co pak měly znamenat ty komplimenty v 1x01 nebo 1x02 na adresu Eliho?
10, Nějaké spekulace o tom, co to odletělo na konci dílu?
11, Někde to tu bylo ale nechce se mi to prohledávát, zvlášť když nejsem u PC, ale jen občasně odskočím - co má na sobě Scott za kalhoty, blůzu a boty?
No, je toho poněkud více, taky jsem si to při druhém shlédnutí zapisoval, ale tyhle věci mi prostě nejdou dohromady.
Děkuji za objasnění