Tak musím říct, že tento díl se mi opravdu líbil. Krásně pracoval s napětím a atmosférou. Hlavně atmosférou, kterou mimochodem nádherně dokreslovala hudba (zvláště jak tam spěchali k bráně, to bylo vážně pěkné). Píseň se slovy taky hezká, i když už ne tak.
Eli mě na začátku celkem štval (sice pěkný odkaz na Planetu Opic, nicméně to jeho okolní fňukání a hlavě pak machry s „leadership“ mě tedy neuchvacovaly). Nicméně na konci s tou rukou to bylo vážně pěkné (i když strčit ji tam až tak...kdyby to nevyšlo, stále by mohli na tu jinou planetu ...i když jemu by to asi bylo jedno

– ale jo, dobrý to bylo). Pěkná scénka, pracující s atmosférou a napětím (i když víme, že mu to tu ruku neušmikne).
Greer mi tentokrát (jak se mi minule nelíbil) přišel nejen v poho, ale dokonce se mi i líbil. A stoupnul se scénou, kde kašlal na to, že chce Rush vodu

.
Rush – o tom chci vědět víc, o pozadí jeho postavy, protože člověk furt neví, jak na tom je

. Ale pěkně postupně, ne najednou odkrýt.

Ostatní postavy též dobré. Nicméně stále zatím nevidím žádnou, která by mě nějak extra zaujala a líbila se mi. Ale tak ještě je čas.
Vážně by mě zajímalo, co si říkali Rush s Jackem...teď zněl Jack, já nevím, taky se mi zdá, že v tom musí něco být. Nicméně Jack opět potěšil

.
Jsem ráda, že nejsou totálně odříznuti od domova. Kameny jsou sice hodně dobré pojítko, ale člověk je stále na té lodi. Jen se jim asi budou dost blbě posílat data...hezky slovně po staru

.
Jinak pár „zajímavostí“ aneb že na písečné planetě se ani nepřevalují duny. Ta brána by tam takhle rozhodně nestála...nicméně, už jsme to viděli a je to detail

. Stejně jako to, že se brána nezavřela, co prošla průzkumná jednotka, ale ještě čekala na Elie a spol. Na druhou stranu je pěkné, že nezapomenuli na spálené tváře.
A máme tu první mimozemskou entitu. A vypadala inteligentně. Jsem zvědavá na další mimozemšťany, zvláště mimogalaxijšťany

.
A co to bylo na konci? To by mě docela zajímalo (ale raději v dílech, ne spoilerech

). Takové pěkné zakončení

.
Žádný pocit „bsg“ mi to nenavodilo, zato bych řekla, že by tam mohli být náznaky pocitu „SG, i když nově SGU“. Doufám, že to bude tak pokračovat

.