Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.10.2009 16:12:11
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

jak se dozvěděli o Icaru bude v SGU
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 16:14:37
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Takže jako beamy neměl??Tak jsem to pochopil se svojí téměř k ničemu ENG.

gravidus píše:
Tak někdo někde psal, že hammond nemohl beamy použít z důvodu "výkyvů energie" a u už takhle dost nestabilní planety by to mohlo přivodit průšvih... nevím jestli je to pravda nebo ne, ale mě to stačí...

To je teda nějaká blbost :roll: .Vždyť byli někde na geostacionární orbitě.Jak tohle může ovlivnit planetu?

Příspěvek 10.10.2009 16:18:10
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fakt nevim..četl jsem to spíš jako něčí názor v diskuzi....

Lt.C. John Sheppard: Země je bezbranná???? Nevím, ale něco mi říká že u San Francisca parkuje Atlantis :D

Příspěvek 10.10.2009 16:19:10
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a ještě tu mám základnu v antarktidě s replikátorským ZPM
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 16:21:27
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No jasný...ale ta je dobrá jenom protože tam jsou drony... Křeslo nám zničili v EatG :wink:

Příspěvek 10.10.2009 16:25:50
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Parkuje Atlantis.Tak to sem se musel zasmát :rflmao: :rflmao: .Ale jinak Atlantis,s tou zbraní antiků už určo něco taky udělali,třeba to napojili tu palbu a řízení na svoje systému a PC a pak tu máme odysseu se ZPM a další 304 s beamy.Hmm úplně bezbraná :roll: .

Ty drony taky museli přesunout.Je to přeci zbraň to nemá co v antartidě dělat podle mezinárodních smluv o Antarktidě.Ve Vegas bylo jasně vidět jak ty drony letěj nejspíš z Nevady A51.A když to křeslo přesunuli i v naší realitě tak museli nejspíše přesunout i drony.

Příspěvek 10.10.2009 16:45:56
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No Atlantis. Nemá náhodou vypletvaný drony a k tomu ještě 1-3 ZPM? Ale tohle nemá cenu řešit protože kdyby si Hammond poradil s hatakama tak by SGU "expedice" neproskočila tak narychlo bránou a navíc by si mohla zažádat o vybavení jelikož základna Icarus by nebyla zničena. Namísto tohohle by mi těď ale zajímalo jestli se Young teleportoval kruhama protože když sem si teď e1 pouštěl tak těsně předtim než ten sestřelenej kluzák narazil do hory byl slyšet zvuk připomínající kruhy který tam ale nebyly vidět. To by znamenalo že základna je někde hluboko podzemí takže nevim jak by jí mohly ubohý energetický střely z hataků něco udělat natož znestabilizovat jádro planety.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 10.10.2009 16:53:03
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No jako tohle Mallozziho vysvětlení mě přesně při koukání napadlo. Nevím proč by se to mlo řešit na deseti stranách...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.10.2009 17:10:30
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jj, je pravda že děj SGU se odehrává 100 galaxií bokem... tak proč věnovat čas pilotu na tom, aby tam vysvětlovali každou blbost... :)

Příspěvek 10.10.2009 17:11:53

Odpovědět s citací

Pravda sci-fi je vo tom že někdo něco natočí a zbytek si každej domyslí.

Příspěvek 10.10.2009 18:34:08
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Nevím, jestli se to tu už řešilo, už je tu mnoho příspěvků, ale jak to, že když jim unikal vzduch tím poškozeným rakteplánem, nezasáhl štít? Přeci jen kolem lodi je štít, musí být, třeba, když jsou na "pozorovací palubě", kde je ten balkón, tak tam něco musí bránit vzduchu, aby unikal... a když je záběr na loď jako celek, tak je kolem lodi ta záře, která není uplně kolem lodi, ale kousek od ní, tím pádem, tam musí být štít nebo něco takového :wink:

S tou planetou a tím napadením... klasická SG... nepřítel najednou silný, my nemůžeme použít naše zbraně, aby měli šanci, střely, který normálně sotva zničí kamenný dům (většinou nebyl ani kráter) destabilizují jádro planety... no, aspoň v něčem tam jde ta stará dobrá SG vidět...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 10.10.2009 18:43:09
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ta záře není štít, ale spíš nějakej efekt doprovázející let nadsvětelnou rychlostí, v 1. dílu je hned na začátku vidět, že když Destiny vyskočila z FTL, tak žádná záře kolem ní nebyla, stejně by to mohla bát warpová bublina (v ní se nenachází časoprostor), která lodi umožňuje překonat rychlost světla bez Hyperprostoru/červí díry.

Příspěvek 10.10.2009 18:49:51
Major
Major

Odpovědět s citací

No a ten efekt o něco naráží... což musí být štít...

Vím... ale i u Atlantis bylo vidět, že když letěla HP tak měla štít... když z něho vyškočila, tak byl zase "neviditelnej" nebo tam jde vlastně vidět furt...

No, ale prostě musí to mít štít... aby tu loď držel pohromadě, vždyť je rozpadlá + ty vyhlídkový paluby, kdy tam jsou jen balkóny...
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 18:51:32
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Proč by musela mít štít? Podle mě žádný nemá. Ta záře je efekt toho pohonu a na těch balkonech je normálně nějaký průsvitný materiál.

Příspěvek 10.10.2009 18:55:50
Major
Major

Odpovědět s citací

I Atlantis musela mít štít, aby neztrácela atmosféru a to se dá celá naprosto uzavřít a taky proto, aby se nerozpadla... to stejný i BC, kvůli low štítu nemohli do HP...

Jo, ta záře může být klidně od čehokoliv... ale prostě do něčeho naráží a tu loď obkresluje podle něčeho... stejné jako třeba voda a v ní Atlantis :wink:
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 18:59:16
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jenže Atlantis není původně loď, proto musí mít štít, když letí vesmírem. Ani BC nemusí mít zapnutý štít. Podle mě ani, když letí hyperprostorem. A i kdyby jo, tak Destiny hyperprostorem neletí, takže tvoje logika tady úplně padá. Neříkám, že štít nemá, jen říkám, že ho pro let vesmírem nepotřebuje.

Příspěvek 10.10.2009 19:32:34
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na druhé podívání je dojem z pilotu už mnohem lepší. Asi to bylo očekáváním. Celkově řekněme za 4/5 a jsem rád za změněný look i nový přístup k vyprávění.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.10.2009 19:52:46
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak když už se to líbí Raynorovi... :-)

Příspěvek 10.10.2009 20:38:55

Odpovědět s citací

Wanted píše:
No a ten efekt o něco naráží... což musí být štít...
Vím... ale i u Atlantis bylo vidět, že když letěla HP tak měla štít... když z něho vyškočila, tak byl zase "neviditelnej" nebo tam jde vlastně vidět furt...
No, ale prostě musí to mít štít... aby tu loď držel pohromadě, vždyť je rozpadlá + ty vyhlídkový paluby, kdy tam jsou jen balkóny...

Tak ta záře je efekt FTL neboli nadsvětelný rychlosti která ještě nebyla vysvětlená. Rush jen řek že HP to neni. Ten balkon má zase nějaký magický sklo jelikož jak řek Teal´c v 1x20/21/22(prostě ten poslední díl 1. řady) tak neexistuje žádnej transparentní materiál kterej by vydržel FTL rychlost. Když se koukneš pořádně tak tam uvidíš odraz. A ten štít? Jednoduchý viděl si někdy na BC-304 nebo jinej lodi štít? Je vidět jen když dostane pecku. Jinak sem ještě neuved hodnocení takže začnu. Netradiční začátek kterej ale kopíruje jiný seriály-co se dá dělat, dneska se všechno krade-. Bitva o Icarus byla podle mýho názoru trochu víc uspěchaná. Mohli nechat jaffy nebo lidi (ty to byli spíš) vysadit pár bot na planetu a nechat je dobejvat základnu. Hodně sem se těšil že tam bude vzdušná bitka a taky že nám nějak víc popíšou základnu. No ale kdyby to udělali tak by to byl minimálně 4 dílnej pilot i když já řikam lepší udělat něco pořádně než to vodfláknout. No tak tady asi někde moje kritika končí a začíná pozitivní přístup. Destiny vypadá fakt luxusně. Brána je taky dost zajímavá. Hlavně to proč má jen 36 symbolů ale to určitě vysvětlí a jestli ne...Postavy zatim hodnotit nějak nebudu protože je to zatim pilot a moc toho o nich nevíme ale Greer se mi každopádně nelíbí. Hlavně kvůli 3. epizodě. Potěšilo mě že scénáristí opustili od krystalů což byla v SG hodně velká blbost ale to je jiná kapitola. Hudba byla dobrá teda až na podruhý protože poprvý sem to viděl na tvu a tam mi šel jen jedinej reprák a navíc celej pilot byl prošipkovanej reklamama který ze začátku (poprvý) nevadili jelikož sem je neviděl ale pak už mi lezly krkem slušně řečeno. Tohle u mě hodnocení SGU hodně snížilo avšak potom co sem to viděl v kuse bez reklam a hlavně podruhý se mi to líbilo daleko víc. Ještě sem zapomněl na to že začátek byl trochu zmatenej. Každopádně si ale myslim že SGU je celkem dobrej seriál kterej si (zatim) zaslouží 8/10.

Příspěvek 10.10.2009 21:05:23
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já osobně si myslím, že ta záře je normální warpová bublina, vše tomu nasvědčuje...

Lt.C. John Sheppard píše:
Ten balkon má zase nějaký magický sklo jelikož jak řek Teal´c v 1x20/21/22(prostě ten poslední díl 1. řady) tak neexistuje žádnej transparentní materiál kterej by vydržel FTL rychlost.

Ne, on jenom řekl, že neexistuje materiál, který by vydržel přechod do HP, což je podle mě taky blbost...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 10.10.2009 21:32:41
Sušenka Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
...Přeci jen kolem lodi je štít...

Nene, to není klasický obranný štít, to je bublina sg verze
warp pohonu ze Star Treku! (A hned víme jak funguje Destinské FTL...)
:D :D :D
92% sušenek poslouchá Hip-Hop. Pokud patříš mezi těch zbylých 8% sušenek, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 10.10.2009 21:34:45

Odpovědět s citací

To magický sklo si neměl brát doslova. Jinak jak si myslíte že opraví Destiny?
Toto je spoiler!!!:
Nanitama nebo nějakou organickou látkou-ukradenou z BSG

Příspěvek 10.10.2009 21:44:35
Major
Major

Odpovědět s citací

No dobře no... taková loď, takový děla atd. a nemá to ani štít? I když u toho raketoplánu místo toho okna cosi bylo... mno v té době A určitě štíty měli... uvidíme jak se to bude vyvíjet... každopádně zavřít dveře o 100m dál jako to dělali v SGA (to vlastně dělalo město samo) mohli místo toho, aby se tam obětoval :wink: i to KINO by to dokázalo zmáčknout :P
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 21:46:44
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nevím, jestli by na to kino nebylo moc velké... a co my víme jak funguje ventilace na Destiny, třeba nebyla schopná oddělit ty sekce...a dveře o něco dál mohli být spojnice s důležitou oblastí...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 10.10.2009 21:48:08
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

I na to KINO a názory, že se mohlo tlačítko zmáčknout jím, dnes Mallozzi odpovídal:

ZeroPointBatteries writes: “One thing is bugging me though, why couldn’t they just use the kino to shut the door instead of having to kill someone?”

Answer: And how exactly were they supposed to do that? The control to seal the door wasn’t some giant button they could sail the kino into in the hopes that the impact would initiate the seal. In fact, you can see the senator first press one button on the seat console, then move down to press another. The kino’s surface area wouldn’t have allowed for pinpoint accuracy. Yes, Rush had a pencil, and even IF someone happened to have brought the masking tape to fasten it to the kino, you’re making several more assumptions: 1) that in the short time Eli has been working with the kino, he would be capable of controlling it with the accuracy needed to hit those particular buttons, and 2) the kino would possess enough force to trigger the buttons.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách