Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.10.2009 21:31:28
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

DAVE! píše:
no O'neill si na něm taky pochutnal :lol: :lol:

Eli:A když to nepodepíšu

Jack:Tak tě přenesem na naši vemírnou loď :D

No nějakej uber joke to teda není,ale přišlo mi to hustý

Příspěvek 09.10.2009 06:01:33
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Hej lidi, koukejte co jsem nasel:
http://stargate.mgm.com/view/content/1654/index.html

- Moc pekný videjko...ted uz víme ze jádro planety Icarus bylo:
Toto je spoiler!!!:
z naqadrie
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 09.10.2009 06:45:33
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
to zase nějaký goauld prováděl testy na té planetě? Protože jak řekl Jonas naquadrie nevznikla přirozeně. No ani se nedivím, že bouchla :lol:
Obrázek

Příspěvek 09.10.2009 06:48:44
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Naquadrie na Langaře nevznikla přirozeně, kdo ví co se mezitím dělo na druhé straně vesmíru.

Broe.cz píše:
jen nechápu, jak dospělejší SG byste ještě chtěli mít
- to poznáš až budeš dospělý :)

Tak tomu se říká argument jak prase.

Příspěvek 09.10.2009 08:22:43
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ono i ty ostatní videa tam jsou pěkný...třeba jak Younga vystřelují z hvězdný brány... nechtěl bych... sice tam maj ty žíněnky ale muselo to určitě dost bolet :lol:

A i to třetí video, shrnující, filmy i všechny tři SG seriály...

Příspěvek 09.10.2009 10:05:02
Broe.cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Broe.cz píše:
jen nechápu, jak dospělejší SG byste ještě chtěli mít
- to poznáš až budeš dospělý :)

Tak tomu se říká argument jak prase.

- Ta hláška byla pro zasmání, ne argument. Kdy jsi ale četl/citoval celý můj příspěvek, věděl by jsi, že jsem tam napsal pár příkladů co bylo na seriálu "nedospělé" a chtělo by změnit...
WAR. WAR NEVER CHANGES.

Příspěvek 09.10.2009 21:21:06
chevron-man Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, moc jsem od pilotu SGU nečekal...opravdu ne...ale byl jsem příjemně překvapený, i když si myslím, že pilot tak trochu "vykrádá" některé populární seriály současnosti...kupříkladu si vezměme fakt, že se v pilotu vyskytuje hlavní dějová linie, která je prolnutá flashbacky do té doby, dokud se minulost a přítomnost nestřetnou....kde jsem to jenom viděl....áááha...v seriálu Ztraceni. Pak taky práce s kamerou. Ta je rozhodně jiná, než v SG-1 nebo SGA a to hlavně v akčních scénách....ale...takhle pojaté akční scény jsme už viděli v Battlestar Galactice...opravdu...ty akční scény nápadně připomínají BSG...ale neříkám, že je to špatně..naopak...líbí se mi to a pilot mi připadal o hodně dospělejší, než na co jsme u SG zvyklí. Jen jediná věc mi vrtá hlavou........pozemšťané porazili Goa´uldy i Orie.....a nedkážou si poradit s několika ha´taky?? A taky....když už vybudovali tak důležitou základnu zkoumající, jak aktivovat 9. chevron, nenapadlo je ochránit tuto základnu trochu víc, než krabicí nábojů?...například nějakými štíty? K té technologii přeci přístup mají......takže....pro Hvězdnou bránu mám slabost a jsem ochotný pár nedostatků odpustit.....celkový dojem...75% a to i díky postavě Dr. Rushe a jeho krásně britského přízvuku...toho chlapa jsem si prostě oblíbil....

Příspěvek 09.10.2009 21:24:27
chevron-man Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vlastně, když tak nad tím přemýšlím, Hvězdná brána je tak trochu jako Nový zákon...není na ní nic moc originálního a přesto si našla mnoho fanoušků...

Příspěvek 09.10.2009 21:29:05
Hemond Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak jsem to prave videl a bohuzel musim souhlasit s Broe.cz, pro kategorii 20+ to proste neni. Byl jsem velice zklaman vyberem postav, zejmena samozvany velitel expedice bez kapky charismatu, vojaci mi pripadali jako banda nactiletych, kteri prisli rovnou z rekrutu, pricemz se vetsina postav po celou dobu chovala jaksi "vysinute". Jediny kdo tam je v pohode je ten paran videoher, kteremu by ovsem vice slusela komedialni role "jsem tu nahodou" a ne, ze z nej bude hned prvni dil nejvetsi frajer na technologie. Pilot by mel nadchnou pro sledovani dalsich dilu, mely by se zde objevit zahady a zapletky, ktere se budou postupem casu zodpovidat. Hodnoceni 40%

Posledni pilot, ktery jsem videl byl Virtuality, co je pilot takovy, jaky ma byt. Bohuzel serialu se asi nedockame, coz je je narozdil od SGU skoda.
Mír ochráníme i za cenu použití jaderných zbraní!!!

Příspěvek 09.10.2009 21:46:38
chevron-man Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hemond napsal: "Pilot by mel nadchnou pro sledovani dalsich dilu, mely by se zde objevit zahady a zapletky, ktere se budou postupem casu zodpovidat."...já myslím, že záhad je v tomhle seriálu dost...jen se ještě nikdo neptal: "Kam tahle loď vlastně míří, jak funguje tahle hvězdná brána, jací budou naši úhlavní nepřátelé apod.?"...ty záhady tu jsou, jen je na divákovi, klást si otázky a ne na hlavních postavách...v tomhle se tenhle pilot tak trochu vymyká...ale seriál nejde hodnotit po pilotní epizodě, že jo....za hodinu a půl se samozřejmě nedostane na všechno...

Příspěvek 09.10.2009 22:55:40
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

A to jsme ještě k tomu technicky vzato viděli zatím jen 2/3 pilotu. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 09.10.2009 23:36:21
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hemond píše:
tak jsem to prave videl a bohuzel musim souhlasit s Broe.cz, pro kategorii 20+ to proste neni.

O ano... hlavně že SGA je pro kategorii 10 - !!!! Naopak, postavy jsou takový uvěřitelnější, opravdu, Shepperdů, O-Neilů, Mitchellů už tu bylo dost...fajn rád jsem se zasmál, když ounýl vtipkoval, ale dívat se na to samý několik let???? Jaký byly vlastně rozdíly mezi Mitchellem, O-neillem a Shepperdem, kolem a kolem žádný..

Jediná postava která mi v SGU vadí je ten černý nabouchanec a pro pořádek naposledy dodávám, opravdu to není z rasových důvodů... něco mi říká že pro mě bude zajímavější postava toho černýho kuchaře, než téhle labilní figury, která by se přes psychotesty neměla k bráně přiblížit na deset kilometrů...

No a Elli...jako abych řekl dobrá postava, to určitě ne....bude tam kvůli odlehčení..ale rozhodně bych řekl spíš že bych si ho dokázal představit na konci sérii zastřelenýho a totálně mrtvýho..

Příspěvek 10.10.2009 11:38:21
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No jo, mě tak to, že Eli byl po dnu (!!) už frajer přes Antiky taky nějak vadilo. Kdyby tam byla motáž "a po půl roce se Eli dostal konečně do programu Ikarus", tak by to bylo lepší.

Zase taková tragédie to podle mě nebyla, ale tedy IMO zatím v té lepší lize průměr.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.10.2009 13:42:21
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

+ Odkazy na stare postavy z SG
+ nový styl kamery a seriálu vůbec
- naprosto zbytečná a nevysvěltená "m*d scéna"
- jakto že Hammond dostal naklepáno od třech Ha'taků?
- Téměř nulové vysvětlení o základně Icarus i teorie 9.chevronu by zasloužila víc

postavy se zatím hodnotit nedají podle mě ještě nedostali prostor.

***** 4/5

nejvíc mi na ten pilot asi sedí popis "je to mix LOSTů a Voyageru"
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Příspěvek 10.10.2009 13:46:24
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

- naprosto zbytečná a nevysvěltená "m*d scéna"

A co by tam jako proboha měli vysvětlovat? :lol:
Opravdu, ty vaše logické analýzy eyecandy scén...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.10.2009 15:03:34
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

WORMWEJDR píše:
Téměř nulové vysvětlení o základně Icarus i teorie 9.chevronu by zasloužila víc

Toto je spoiler!!!:
základna Icarus byla založena přede dvěma lety, jelikož její jádro bylo složeno z naquadrie, což je jak víme velmi nestabilní prvek, ale dobrý zdroj energie. Devátý chevron neslouží jako výchozí symbol, jako u předchozích v Pegasu a MW tuhle roli plnil sedmý a osmý symbol, ale ve formě kódu, který mají brány v sobě zakomponovány. Je na tom ještě něco více nejasného? Mě to k vysvětlení stačí
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 15:08:38
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Přesně. Naprosto jasné vysvětlení. Sice nám ho přímo takhle krásně nenaservírovali (dokonce o naquadrii se můžeme dozvědět až z nezkráceného Jacksonova videa na internetu), ale i to považuju za plus. Člověk prostě trochu musí dávat pozor, aby si to všechno poskládal. :)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 10.10.2009 15:32:43
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

O naquadrii už toho víme poměrně dost z SG.Když jsem slyšel,že jádro je z naquadrie tak mi hned bylo jasný,že tři hataky dokázali odbouchnout planetu.

Raynor píše:

Nevim proč,ale asg. plasmový beamy mi tam ani moc nechyběli.Navíc kdyby Hammond ty beamy použil tak by to nebylo tak drsný jak to bylo.Nebo z toho mohli udělat Ramba co :roll: . :shock: Hataky by do nekonečna přilítávaly a Hammond by je do nekonečna kosil beamy. :shock: To by byla,ale blbost.

Příspěvek 10.10.2009 15:57:49
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak někdo někde psal, že hammond nemohl beamy použít z důvodu "výkyvů energie" a u už takhle dost nestabilní planety by to mohlo přivodit průšvih... nevím jestli je to pravda nebo ne, ale mě to stačí...

Příspěvek 10.10.2009 16:00:44
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Hele co to bylo za ten modul co se na konci 3.dílu vystřelil? Přišlo mi to jako nějaká sonda.

Spokojenej?
Naposledy upravil Lt.C. John Sheppard dne 10.10.2009 16:06:17, celkově upraveno 1
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 10.10.2009 16:01:47
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hele nechtěl bys psát do spoilerů? To je celkem blbý řešit to tady v tomhle topicu když se o tom píše už ve spoilerech... :roll: :roll: :roll: :roll:

Příspěvek 10.10.2009 16:04:41
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No co se týče bitvy Hammonda s Ha'taky, tak dnes se na to Mallozziho kdosi ptal, tak vám to sem hodím:

TBA writes: “304’s are able to easily destroy Ori battlecruisers, Wraith hives, and Replicator Aurora warships, but the Hammond is forced to retreat for three puny Ha’taks?”

Answer: You’re assuming that while Earth has made progress with its shields and weaponry, the rest of the galaxy has remained stagnant.

Přeberte si to sami... :)

Příspěvek 10.10.2009 16:08:50
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ten to vyřešil lišácky ten Mallozzi :lol:
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 16:09:07
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tady to je maximálně o vyvolání flamu... štíty a zbraně nevyvinula země... kdyby bylo země, máme pořád promethea s nějakejma MAKSema , jsou to zbraně svého času nejvyspělejší (v hmotné podobě žijící) rasy, asgardů..tak nevim jestli by nějaký MW burani obchodující s nějakou THC kukuřicí dokázali potunit...ale tak co..je to tak... smiřme se s tím :wink:

Příspěvek 10.10.2009 16:10:10
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Prostě scénáristí to vždycky vokecaj. Teď mě vlastně napadlo, když maj tak dobrý hataky tak proč rovnou nezaútočili na Zemi která je momentálně bezbranná. A jestli mi někdo řekne že to nevěděli tak ať mi vysvětlí jak se dozvěděli o Icaru a jak je možný že posádka Hammonda neviděla jejich přílet na senzorech?
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách