Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné SG nebo BSG?

SG nebo BSG?

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 10.10.2009 11:52:54
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mě to teda spíše připomnělo Lost. Úvodní scéna příchodu na Destiny je de facto totožná se začátkem pilotu Lostu. BSG nejspíš pojetí SGU ovlivnil, ale stejně tak ho mohl ovlivnit avizovaný Shield nebo jiné kvalitní seriály. Svět seriálů se netočí jenom kolem BSG a SG ;-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.10.2009 11:58:30
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Blbost. SGU mi BSG připoměla pouze jediným zoomem v pilotu. SGU má uvěřitelnější postavy a lepší kameru (ano, zahodili stativ, ale alespoň ten kameraman nemá epilepsii, jako v BSG).
SG je prostě SG, BSG je BSG. Veškeré další podobnosti jsou jen výmysly, vidíte, co chcete vidět.

Raynor píše:
Mě to teda spíše připomnělo Lost. Úvodní scéna příchodu na Destiny je de facto totožná se začátkem pilotu Lostu. BSG nejspíš pojetí SGU ovlivnil, ale stejně tak ho mohl ovlivnit avizovaný Shield nebo jiné kvalitní seriály. Svět seriálů se netočí jenom kolem BSG a SG ;-)

Tak pod oboje bych se podepsal. Tvůrci SGU od začátku přiznávají inspiraci Ztracenými a Firefly, ne BSG. Jak správně řekl Vanguard, každý tam vidí to, co tam vidět chce... :wink:

Příspěvek 10.10.2009 12:12:12
Wawer Rewold Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jestli z toho udělaj BSG tak se na to koukat nebudu. Já nesnáším okatě vykonstruovaný chování postav jen aby tam přibyla další zápletka. Jestli jste ale někdo začal koukat na seriál Defying gravity tak tomu se Universe podobá desetkrát tolik co BSG

Příspěvek 10.10.2009 12:14:01
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

vše již snad bylo řečeno a opakovat to je snad i zbytečné, jen dodám:

takže pokud někdo udělá seriál s dobrou hudbou, příběhem a efekty a já nevím s čím vším. tak už NIKDO NIKDY nemůže udělat seriál, kterej by mě dobrou hudbu? nebo příběh? či styl natáčení?
Ano takto některé příspěvky opravdu vypadají...no mě se to celkem nelíbí, protože to znamená že až se povede dobrej seriál či film, tak už se budou točit jen samý kšunty, protože natočit, něco co by bylo byť jen stejně dobré a nedej Pánbůh lepší než to co bylo nejlepší do teď, tak to budou všichni kritizovat a autora kamenovat?

Sakra lidi kde to žijete? to že Má SGU některé prvky třeba z BSG jako kamera (pochybuji jen že BSG používala tuto kameru) tak je to jen a jen dobře protože o to bude kvalitnější seriál. to je jako kdybych dal do jednoho seriálu umělou gravitaci a jen protože zrovna u mého seriálu to vidělo nejvíce lidí, tak v ostatních seriálech budou po lodích lítat....vážně lidi zamyslete se trošku
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 10.10.2009 13:03:01
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vo všetkom absolútne súhlasím s Dragonom.

Příspěvek 10.10.2009 13:08:33
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Taky.
Lidi, BSG není středem seriálového vesmíru. :roll:

Prasek323: chovají se mnohem uvěřitelněji, to chování jim věřím. V BSG postavy jednaly zcela nelogicky, každou chvíli se chovaly úplně jinak.

Příspěvek 10.10.2009 13:09:13
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ok tak jinak sledovali by ste raci sgu s bsg nez ordinaci a superstar?myslim ze se tu hadame o hov e protoze oba dva serialy sou pro nás uchyli naprosto užasný:-D a to ze se nekomu libi bsg vic nez sgu neznamena ze je to hned spatny ja taky rikam ze bsg je lepsi ale sgu se mi proste taky libi a vubec mi neva ze ma novou kostru dneska uz nejsou 90 leta:-D kouknete na startrek ze 70.let a reknete chtely by ste takovou sgu?proste bsg protoze je taky z vesmiru a byla prvni tak todle nadhodila a je jen dobre ze ostatni to taky berou nevim na co si furt stezujete oscara sci fi nikdy neziska kdyz mluvite o hercich ktery hrajou dobre videl sem i mnohem horsi
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 13:15:01
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nemluvíme o hercích, mluvíme o postavách. Herci jsou výborní, jak v SGU, tak v BSG.

Příspěvek 10.10.2009 13:15:42
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

s BSG to dejovo nema spolocne nic...to potom mozme hovorit ze BSG je kopirka Star wars lebo tam su pouzite vesmirne lode...

Nepaci sa ti SGU???Tak to nepozeraj...ale bud ticho kto ma stale citat taketo blbosti, kazdi kto videl BSG vie ze dejovo SGU nema stym spolocne NIC!!!
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 13:19:05
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jestli myslis me tak ja mluvil o kostre jako ne o scenary ale proste o tom druhu takze nemel ty ja rikam ze sgu je super
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 13:29:03
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wawer Rewold píše:
Jestli jste ale někdo začal koukat na seriál Defying gravity tak tomu se Universe podobá desetkrát tolik co BSG

Tak DG je něco úplně jiného, v tom není podobnost vůbec v ničem.

Příspěvek 10.10.2009 14:01:07
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BSG je dobře uvařenej mix uvěřitelnejch lidskejch emocí, strachu, napětí a vesmírnejch bitek. Rád tomu řikam "Telenovela pro sci-fi fandy"

SG dycky byla takovej odlehčenej seriál, ale teď se vydala někam kam všichni vkročili jen jednou nohou. Připadá mi to zatim jako by SGU stala uprostřed trojice LOST,ST VOYAGER a BSG. Ještě se nedá nic hodnotně srovnavat.

kdyby se ale porovnali čistě pilotní díly tak hlasuju pro BSG, co vy?
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Příspěvek 10.10.2009 14:03:54
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

pro SGU...a tím jak málem zabili i velícího tak SGA....
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 10.10.2009 14:22:48
pepapol Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já hlasuju pro SGU. Jinak s tou BSG - seriál se mi moc líbil tak do konce 2. sezóny. Tam jsem se opravdu u žádného dílu nenudil, vyvážený mix akce a keců (a přesně tak mi zatím připadá SGU - ne stejné jako BSG ale tím správným naředěním). Od té doby byly tyto díly stále méně časté (tak možná s výjimkou první půlky 4. sezóny) a v posledních deseti dílech jsem už musel pít kafe abych neusnul. Přišly mi uvařené z vody tak nepovedeným způsobem, jaký jsem v SG nikdy nezažil. Vyznat se v tom bylo nemožné. Mě se holt víc líbí sci-fi s vesmírnými bitvami, štíty a lasery a u tohoto žánru neřeším, jestli je to uvěřitelné. Bitvy v SG mi prostě připadaly povedenější než v BSG (až na bitvu v Resurrection ship part 2 a pak tu s tím resurrection hubem a rebelskou basestar a možná ještě Battlestar Pegasus vs 3 basestars :D ) a celkově byl seriál mnohem vyváženější. BSG měla po 2. sezóně tendenci kolísat od skvělých epizod k naprostému odpadu. Tak, a můžete kamenovat.

Příspěvek 10.10.2009 15:00:34
Kolya Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jednoduche - SGU vykrada BSG. Kdyby bylo SGU drive nez BSG bylo by to nejspis naopak. Prekvapeny nejsem jelikoz tvurci SGU rikali ze se chteji "priblizit" serialum jako je Firefly a BSG...coz mi ani nevadi protoze BSG a FF mam ze vsech serialu nejradsi a treba to nebude uplna kopirka a bude to proste "nova saga SG". Zaverem - Az bude venku vic dilu tak se uvidi zatim je to BSG.

PředchozíDalší

Zpět na Obecné