Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Destiny a Atlantis.. ?

Destiny a Atlantis.. ?

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 08.10.2009 20:57:01
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

STYX píše:
Podle mě to ZPM určitě nebude, protože se jedná o novější technologii, jak už zde bylo napsáno.
Nechápu proč si nedovedete představit jiný zdroj energie, než ZPM. Jiné lodě nepotřebují ZPM a fungují bez problémů. Tahle je jen obrovská a tak bude zřejmě mít jiné obrovské jádro, které se o energii postará.

BTW: Když jsem viděl v úvodní sekvenci tuhle věc, hned mi napadlo že to vypadá jako warpjádro (pro nezasvěcené, zdroj energie pro nadsvětelný pohon ve Star Treku).

[img][./images/thumbs/snapshot20091005163958_1255028281.png]http://img180.imageshack.us/img180/4166/snapshot20091005163958.png[/img]

To je to PC jádro ne???Pokuď se nepletu.

K ori lodím.Objevila se teorie,že čerpaj energii z vyšší úrovně bytí(Psáno na wiki),ale to je jenom fanouškovský návrh a já si myslim,že to je úplně blbost.Vyšší úroveň bytí.Co to je sakra.Nějaký více rozměrný prostor(Něco jako ten Merlinův PC nebo ta lebka)???Dodnes sem to nepochopil co si mám pod tim představit.Já si myslim,že je napájí Project Arcturus o výkonu ZPM,a že jsou schopní jít i výšše,protože dokážou zamezit tvorbě exotických částicze svými vědomosti.Zatraceně :offtopic: SORRY ZA OT :offtopic:

Příspěvek 08.10.2009 21:59:15
redred Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Lodě třídy Aurora taky nejsou napájený ZPMkama :idea: . A ani Wreithi na svejch Hivech nemaj ZPMka a přitom sou Hivy oproti Daidalu mnohonásobně větší (jasně, maj tam hned několik generátorů, ale otázka, jak jsou výkoný :!: ). Takže ani loď velikosti Destiny nepotřebuje ZPM. Jenom Atlantida potřebuje ZPMka, protože k hyperponu navíc musí běžet štít a taky překonání přitažlivosti planety při startu (opět se zaplym štítem, kterej se navic zahřívá nejen třenim, ale i teplotou ve větších výškách atmosféry) spotřebuje hodně energie. A ani Asgardi nepoužívaj ZPMka, jinak bychom už spolehlivě věděli, jak je vyrábět, když nám předali všechny svý znalosti.

Příspěvek 08.10.2009 23:56:59
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kua! Jiný seriál, jiný zdroj energie... cožpak to není jasné? ZPM je pro žabaře z SGA, nyní všechno žije Universem.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 09.10.2009 06:35:07
Tocik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Přesně to se tady snažim říct, jenže snad nikdo neposlouchá. Všichni akorát melou o ZPM... :wall:

V SG1 taky nemaj ZPM (jestli ted začnete mlít že je měli na antarktický základně tak mě z vás klepne, to je víceméně součást SGA...) a taky si tam poradili bez nich. Sice občas naboostovali nějakou loď či něco ZPM ale to byly chvilkový akce.
Nehledě na to, hattaky taky neběžely na ZPM ale na nějaký energetický jádro nebo co tak proč by nemohla i Destiny
Nemožné ihned, zázraky do tří dnů

Příspěvek 09.10.2009 09:44:46
Wawer Rewold Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zajímalo by mě proč si všichni myslí že Destiny je starší než atlantis. Rush jasně říkal že byla poslané před několik stovkami tisíc let a atlantis je jednoznačně stará několik milionů let. Jedinej rozdíl je v tom že Destiny nebyla podle všeho udržovaná oproti atlantis, každopádně by technologii ZPM, hyperprostoru, dronů i silných štítů měla mít. A možná i lepší. Já si spíš myslím že destiny letí pomaleji kvůli zkoumání a ne kvůli tomu že nemůže

Příspěvek 09.10.2009 09:50:22
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No jestli to našli v databázi atlantis tak atlantis byla postavená a pak byla až vypuštěná destiny ne?tak to ja chapu aspon upe logicky
Obrázek

Příspěvek 09.10.2009 09:54:55
Wawer Rewold Airman
Airman

Odpovědět s citací

A je nesmysl aby antikové postavili lodě který dokážou postavit něco tak složitýho jako je brána, aniž by neměli hyperpohon. Destiny hyperpohon mít určitě musí. A to že má jinej design neznamená že je horší

Příspěvek 09.10.2009 10:16:08
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mouse píše:
No jestli to našli v databázi atlantis tak atlantis byla postavená a pak byla až vypuštěná destiny ne?tak to ja chapu aspon upe logicky

1) Jenomže když byli Antici v Pegasu na Atlantis, tak jak tedy mohla být vypuštěná ze Země, když tam antici v tu dobu nebyli?
2) A proč by "kontrolovala" Pegas, když tam Antici byli?
3) Do tý databáze to pak mohli dát později, až měli Atlantis.
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 09.10.2009 10:16:27
Buchta Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Destiny byla odeslána před miliony lety atlantis je mladší :) a na Atlantis byla databáze skoro všho o Anticích tak tam pár kecu doplnily no ...

Příspěvek 09.10.2009 10:18:46
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja myslel že atlantidu postavily na zemi a pak až odletly do pegasu..nebo ne?
Obrázek

Příspěvek 09.10.2009 10:22:34
Airman First Class

Odpovědět s citací

mouse píše:
ja myslel že atlantidu postavily na zemi a pak až odletly do pegasu..nebo ne?

To sice jo, ale na Zemi žádnej živej antik nezůstal když odletěli do Pegasu ;-)

Příspěvek 09.10.2009 10:27:43
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No to jako jo ale tak atlantidu asi nepostavily za den a pak si rekly a jedem ne?:-D tam chvily zily s atlantidou zrovna v tomhle mezidoby ji mohli vypustit ale je fakt ze ma uplne jinej dizajn nez ATL i co se motoru tyce.ale v jednom dile SGA byl to ten jak narazily na prezivsi antiky tak ta jejich lod letela upe stejnou rychlosti a rykali ze leti z atlantidy.a meli i hyper pohon ale domlacenej
Obrázek

Příspěvek 09.10.2009 10:31:23
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wawer Rewold píše:
Zajímalo by mě proč si všichni myslí že Destiny je starší než atlantis. Rush jasně říkal že byla poslané před několik stovkami tisíc let a atlantis je jednoznačně stará několik milionů let.

Ked to Rush hovoril v tej pozorovatelni tak nemal skade vediet aka je Destiny stara tudiz to bol len jeho (zly) odhad...a po dalsie hadam vidno ze je starsia od dizajnu,dekoracie az po systemy.
Obrázek

Příspěvek 09.10.2009 10:36:58
unknownuru Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wawer Rewold píše:
A je nesmysl aby antikové postavili lodě který dokážou postavit něco tak složitýho jako je brána, aniž by neměli hyperpohon. Destiny hyperpohon mít určitě musí. A to že má jinej design neznamená že je horší

kde je psáno že každá loď musí mít všechny techy co byly v tý době dostupný?
a druhej důvod: tej pohon pro FTL bude mít podle mě menší spotřebu energie než hyperdrive (a možná bude i jednodušší, což bych bral taky jako +)...
a Destiny byla evidentně určená na dlouhodobej průzkum, a tam se potom menší spotřeba energie hodí...

Příspěvek 09.10.2009 10:59:51
Airman First Class

Odpovědět s citací

mouse píše:
No to jako jo ale tak atlantidu asi nepostavily za den a pak si rekly a jedem ne?:-D tam chvily zily s atlantidou zrovna v tomhle mezidoby ji mohli vypustit ale je fakt ze ma uplne jinej dizajn nez ATL i co se motoru tyce.ale v jednom dile SGA byl to ten jak narazily na prezivsi antiky tak ta jejich lod letela upe stejnou rychlosti a rykali ze leti z atlantidy.a meli i hyper pohon ale domlacenej

jenomže ta lod neletěla stejnou rychlostí, ta letěla rychlostí těsně pod rychlost světla, kdežto FTL je vše co se pohybuje rychleji než světlo

PředchozíDalší

Zpět na Technologie