Tak jsem to dneska viděl a kvalitativně bych SGU řadil až nakonec, čili SG-1, SGA, SGU. Potřeboval bych ale něco vysvětlit-pokud vím,tak Carterová kdysi říkala,že když člověk vstoupí do hvězdné brány urč.rychlostí,musí stejnou rychlostí vystoupit.Pak nechápu,jak to,že lidé ze základny Icarus do brány vešli a na druhé straně je to všechny vyhodilo dost velkou silou...A další věc-loď Hammond-proč tato loď nepoužila asgardské paprsky,které si poradily s loděmi Ori.Lidé mají přece to asgardské zařízení na vytváření předmětů,proto přenést tyto lasery na novou loď by neměl být problém.
Jinak efekty byly pěkné, výkony herců slabší, celkově mi to nepřipomíná svět SG, spíš nějakou StarGalacticu

A ta práce s kamerou-chvílemi se mi až chtělo smát,ještě mohli zabírat podrážky herců a zapomněli je zabírat ze shora,z ptačí perspektivy

Nevím, proč se tvůrci tak shlédli v té Galactice.
Jako zbytečné se mi zdá to,že je věnováno hodně času přehnaným výlevům jednotlivých postav.Chápu,že tvůrci chtěli,aby to bylo "emotivní", ale pasáže typu "zabili mi otce,teď to tady všecko rozmlatím" jsou celkem nadbytečné.Chápu,že takhle přehnaně emotivní chování je pro Amíky normál,ale Evropani se takhle nechovají,proto to vyznívá kapku směšně.SG je sci-fi žánr a ne nějaký slaďák či ubrečená telenovela.Ale chápu,že se tady najde spousta zastánců,kteří mi budou vysvětlovat,jak to má ukazovat realitu a že každá postava má něco vyjadřovat
Jako nejlepší bych hodnotil Dr.Rushe,ale trochu mi tam nesedí to,že se tváří,jakože vše ví a všemu rozumí.Ale z postav je rozhodně nejlepší. Jinak mě ještě pobavilo KINO, ale některé dialogy jsem fakt musel proklikat, to se fakt nedalo.
Kdo čekal novou vlnu,asi bude potěšen,ale někteří fanoušci zvyklí na SG-1 můžou být asi zklamáni.Zrezlá loď a scénky ve tmě nejsou nic nového,bylo to tady ve Vetřelci,Galactice a půl tuctu dalších.
[img][./images/thumbs/CPSbanner-1_1249655725.gif]http://i680.photobucket.com/albums/vv165/carlo959/CPSbanner-1.gif[/img]