Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.10.2009 17:01:38
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

je pravděpodobné, že to co destiny pohání, jí musí dodávat ty lodě co vyrábějí brány
Naposledy upravil pako3 dne 05.10.2009 17:01:53, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 17:01:49
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

to som dal len tak aby sme rozptylili debaty o tom ze Destiny leti rychlejsie ako Hyperspace...ked uz Destiny zevraj vyraba Brany..

a ako jej to dodaju?
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 17:10:35
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Uhm, no, ona s tými loďmi prakticky nemá spojenie. Oni leteli aby rozosievali brány. Destiny bola vyslaná až po nich, a musela mať vlastný zdroj. Taký transfer energie, aby si energiu mohli posielať lode medzi sebou, je, podľa mňa hlúposť, a keď to Antici nevymysleli doteraz, tak vtedy to určite ešte nevedeli :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 17:44:22
Smith Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem to dneska viděl a kvalitativně bych SGU řadil až nakonec, čili SG-1, SGA, SGU. Potřeboval bych ale něco vysvětlit-pokud vím,tak Carterová kdysi říkala,že když člověk vstoupí do hvězdné brány urč.rychlostí,musí stejnou rychlostí vystoupit.Pak nechápu,jak to,že lidé ze základny Icarus do brány vešli a na druhé straně je to všechny vyhodilo dost velkou silou...A další věc-loď Hammond-proč tato loď nepoužila asgardské paprsky,které si poradily s loděmi Ori.Lidé mají přece to asgardské zařízení na vytváření předmětů,proto přenést tyto lasery na novou loď by neměl být problém.
Jinak efekty byly pěkné, výkony herců slabší, celkově mi to nepřipomíná svět SG, spíš nějakou StarGalacticu :lol: A ta práce s kamerou-chvílemi se mi až chtělo smát,ještě mohli zabírat podrážky herců a zapomněli je zabírat ze shora,z ptačí perspektivy :) Nevím, proč se tvůrci tak shlédli v té Galactice.
Jako zbytečné se mi zdá to,že je věnováno hodně času přehnaným výlevům jednotlivých postav.Chápu,že tvůrci chtěli,aby to bylo "emotivní", ale pasáže typu "zabili mi otce,teď to tady všecko rozmlatím" jsou celkem nadbytečné.Chápu,že takhle přehnaně emotivní chování je pro Amíky normál,ale Evropani se takhle nechovají,proto to vyznívá kapku směšně.SG je sci-fi žánr a ne nějaký slaďák či ubrečená telenovela.Ale chápu,že se tady najde spousta zastánců,kteří mi budou vysvětlovat,jak to má ukazovat realitu a že každá postava má něco vyjadřovat :D
Jako nejlepší bych hodnotil Dr.Rushe,ale trochu mi tam nesedí to,že se tváří,jakože vše ví a všemu rozumí.Ale z postav je rozhodně nejlepší. Jinak mě ještě pobavilo KINO, ale některé dialogy jsem fakt musel proklikat, to se fakt nedalo.
Kdo čekal novou vlnu,asi bude potěšen,ale někteří fanoušci zvyklí na SG-1 můžou být asi zklamáni.Zrezlá loď a scénky ve tmě nejsou nic nového,bylo to tady ve Vetřelci,Galactice a půl tuctu dalších.
[img][./images/thumbs/CPSbanner-1_1249655725.gif]http://i680.photobucket.com/albums/vv165/carlo959/CPSbanner-1.gif[/img]

Příspěvek 05.10.2009 17:53:10
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Smith píše:
Tak jsem to dneska viděl a kvalitativně bych SGU řadil až nakonec, čili SG-1, SGA, SGU. Potřeboval bych ale něco vysvětlit-pokud vím,tak Carterová kdysi říkala,že když člověk vstoupí do hvězdné brány urč.rychlostí,musí stejnou rychlostí vystoupit.Pak nechápu,jak to,že lidé ze základny Icarus do brány vešli a na druhé straně je to všechny vyhodilo dost velkou silou...A další věc-loď Hammond-proč tato loď nepoužila asgardské paprsky,které si poradily s loděmi Ori.

To plati, ale ako vies alebo skor nevies ked prilievas do Stargate viac a viac energie tak stade vyletis ako Oneill a Carterova ked sa ocitli v Antarktide...ako Oneill ked otvoril 8zamok do galaxie Ida...
Tu sposibolo bombardovanie planety pretazenie jadra a do Stargate sa dostalo viac a viac energie preto tak vyleteli.

A preco Hammond nepouzil asgardske zbrane???Keby pouzil tak nemusia evakuovat zakladnu tudiz by nebolo SGU :D
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 17:54:21
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a nebo nebyly hotové a děj SGU se odehrává pár dní po tom co Atlantida přistála na Zemi

Bylo jasný, že si SGU najde i své odpůrce, protože je to úplně něco jiného a nikdo ti tvůj názor nebere, ale v páté sérii Atlantis a 9. a 10. série SG-1 jsem se zase hodně nudil já.
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 18:48:32
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Asi tak... já jsem celkem rád za to, že se zhlédli v BSG... přeci jen její styl je opravdu promyšlený, klepající se kamera mi přijde jako dobrý efekt, pokud se dobře udělá a pasáže typu
Smith píše:
"zabili mi otce,teď to tady všecko rozmlatím"

mi přijdou perfektní, protože pokud by mi někdo zabil otce, tak bych ho asi taky chtěl zabít... emocionální projevy postav jsou hodně důležité, pokud se chceš koukat na kvalitní sci-fi a ne na pohádku...
Smith píše:
.Chápu,že takhle přehnaně emotivní chování je pro Amíky normál,ale Evropani se takhle nechovají,proto to vyznívá kapku směšně.SG je sci-fi žánr a ne nějaký slaďák či ubrečená telenovela.Ale chápu,že se tady najde spousta zastánců,kteří mi budou vysvětlovat,jak to má ukazovat realitu a že každá postava má něco vyjadřovat

Takhle přehnaně emotivní chování je naprosto normální pro všechny, vyjma Vukálnců...
"Slaďák" ani "ubečená" tele novela to není, už jen proto, že se tam nikdo nejmenuje Antonio a José :) , je to prostě jen reálněji zpracované... postavy jsou lidé a ne super hrdinové a skutečnost, že se něco stalo a oni jsou uvězněni na lodi, která je jen tak nedostane domů...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 05.10.2009 18:53:21
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ta dokumentární kamera se jim vážně povedla, v BSG se na to mnohdy ani nedalo dívat, zato v SGU je to děláno s rozumem a kameraman nevypadá, že by trpěl epilepsií.
Další věcí, v čem je podle mě SGU lepší než nějáká BSG, jsou postavy. Vážně, v BSG se sice chovaly tak trochu reálně, ale pořád tomu něco chybělo. Zdáli se mi příliš klidní, ano, propukávaly vzpoury, atd. ale prostě to bylo slabé. Na SGU je vidět ta beznaděj, lidé jsou zoufalí, neví, co se děje, navzájem si nevěří... to mi v BSG chybělo. :-)

Příspěvek 05.10.2009 18:57:53
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

mně se hlavně líbí, jak se tam všichni nechovaj stejně. Rush je rád, ostatní maj strach, Greer se chová třeba úplně jinak než zbytek, Eli to zatim zkouší brát trochu s nadhledem, další jsou nasraní. Prostě paráda, tohle mi chybělo v SG-1/SGA, kde se de facto všichni chovali stejně. V SGA to bylo až ad absurdum, nehledě jak špatně na to všichni byli, tak pořád samej humor. Tam jsme nikdy tu beznaděj necítil, v SG-1 tam ta beznaděj občas bylo, ale k realitě to mělo pořád daleko
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 05.10.2009 19:49:55
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
v BSG se na to mnohdy ani nedalo dívat

jako klasický zastánce BSG musím odporovat :)

Vanguard píše:
Na SGU je vidět ta beznaděj, lidé jsou zoufalí, neví, co se děje, navzájem si nevěří... to mi v BSG chybělo.

Tak v BSG to bylo, obzvlášť v 33 to bylo hodně vidět, ale jelikož BSG trvala déle, tak se s tím nakonec prostě smířili... hodně taky udělalo to že v BSG uměli rozsvítit, teď nechci urážet SGU,... A taky je důležité dodat, že tohle byl pilot a není ještě podle čeho soudit, ale chápu že to je prostě typ komentáře: "Podle toho co jsme zatím mohli vidět se mi to zdá takhle..."

Příspěvek 05.10.2009 19:53:49
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
a nebo nebyly hotové a děj SGU se odehrává pár dní po tom co Atlantida přistála na Zemi

podle všeho zakladna icarus se stavěla až 2 roky po pristaní atlantis,přesně to nevím ale tak jsem to pochopil

Příspěvek 05.10.2009 19:56:21
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

A z čeho? Já sem tak žádnou časovou zmínku neviděl????

Příspěvek 05.10.2009 19:58:02
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

rekli tam ze zdroj pro stargate hledali 2roky , než nasli tu planetu

Příspěvek 05.10.2009 19:59:32
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

, ale to se nijak neváže k přistání Atlantis...

Příspěvek 05.10.2009 20:16:24
hemmond Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Co jsem z toho dílu pochopil, tak ve chvíli kdy hataky vystoupily z Hyperprostoru, tak okamžiytě zaútočily a než Hammond stihl zareagovat, tak přišel o část systémů jako jsou azgardské zbraně a podobně. A nakonec jen zvládli evakuovat některé lidi z povrchu planety, zbytek musel jít branou. Pak museli do hyperprostoru aby to nekoupili od planety.
Kuk zde.
Zelenka: Ježiši kdo to zase vymyslel, že budeme točit pod vodou...
Sheppard: I think my czech skill is getting better, because I know what you mean.

Příspěvek 05.10.2009 20:25:25
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

chinet píše:
DAVE! píše:

podle všeho zakladna icarus se stavěla až 2 roky po pristaní atlantis,přesně to nevím ale tak jsem to pochopil

adresu měli z databáze na atlantidě. Tu adresu mohl najít Mckay kdykoliv, když se v ní pořád hrabal

btw: tak ted jsem si poslechl instruktáž od Daniela Jacksona a aspon v titulcích říká, že základna Icarus byla postavena přede dvěma lety. A Rush tam byl pár měsíců. Jak se tam dostal bude asi v díle Earth
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 20:36:52
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
btw: tak ted jsem si poslechl instruktáž od Daniela Jacksona a aspon v titulcích říká, že základna Icarus byla postavena přede dvěma lety. A Rush tam byl pár měsíců. Jak se tam dostal bude asi v díle Earth

Toto je spoiler!!!:
bude to v epizode Human a naverbujeho Daniel Jackson.
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 20:38:46
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslím si že ten pohon bude něco jako když to loď vcucne do HP. Akorát to neprojde tím vstupem do HP ale poletí dál takhle zrychlená.

Větší starost mi dělá posádka. Tam prošlo děsně málo lidí a ta loď je obrovská. Lidí tam bude asi do stovky a nikdo z nich není trénovanej jako posádka lodi. Budou asi muset nejdřív najít hodnou rasu co jim to opraví a částečne se k nim přidá :)

Příspěvek 05.10.2009 20:50:53
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

hemmond píše:
Co jsem z toho dílu pochopil, tak ve chvíli kdy hataky vystoupily z Hyperprostoru, tak okamžiytě zaútočily a než Hammond stihl zareagovat, tak přišel o část systémů jako jsou azgardské zbraně a podobně. A nakonec jen zvládli evakuovat některé lidi z povrchu planety, zbytek musel jít branou. Pak museli do hyperprostoru aby to nekoupili od planety.

O poškození Geoge Hammonda nic neřekli.Ani tak nevipadal.Kdyby ho zasáhly,tak by tam bylo to standartní jiskření.Carterová jen řekla,že začali pálit hned jak vystoupili z hyperprostoru.

Příspěvek 05.10.2009 20:51:53
beardie Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nepacilo sa mi, ako Eli telefonoval s matkou v HP, inak celkom dobry pilot
chcete si kupit pristup na servery rs.com/de/filefactory/... ?
mesacny rs.com uz od 210Kc/250Sk
napiste mi na icq/SS

Příspěvek 05.10.2009 20:54:00
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Subprostorová komunikace.Nějakej satelit to upravil na radiokomunikaci a spojil Eliho s jeho matkou.Samozřejmě to řídili odněkud z SGC nebo oblasti 51

Příspěvek 05.10.2009 21:15:13
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To Smith: Hammond nemohl pálit beamama, protože ta planeta byla citlivá na energetické výkyvy. Proto taky byla přeprogramována brána, aby nepříjímala příchozí aktivace. Dále to dává smysl i v tom, že hlavním cílem hataků nebyl Hammond, ale planeta. Čím víc vypálily, tím víc bylo jádro planety nestabilní a toho pak taky využili při vytáčení adresy na Destiny.

To Evil: A jak bys vysvětlil, že při příchodu na Atlantis tak rychle nevyletěli z brány, vždyť jí napájelo ZPM a to je určitě energeticky někde jinde než přídavnej zdroj, kterej použil jack do Idy. Podle mě je to způsobeno tím že na Destiny je jedna z prvních bran které byly vůbec vyrobeny a prostě jí nesedí komunikace s novějším typem bran. Ale to zjistíme až v dalším díle až projdou na tu planetu s pouští jestli taky vyletí tak rychle. ;)

Příspěvek 05.10.2009 21:25:33
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

beardie píše:
nepacilo sa mi, ako Eli telefonoval s matkou v HP, inak celkom dobry pilot

lepsie ako ked v Continuum-e zavolal Baal mobilom z obeznej drahy prezidentovy..teraz taku chybu nespravili.

Sevca píše:
To Evil: A jak bys vysvětlil, že při příchodu na Atlantis tak rychle nevyletěli z brány, vždyť jí napájelo ZPM a to je určitě energeticky někde jinde než přídavnej zdroj, kterej použil jack do Idy. Podle mě je to způsobeno tím že na Destiny je jedna z prvních bran které byly vůbec vyrobeny a prostě jí nesedí komunikace s novějším typem bran. Ale to zjistíme až v dalším díle až projdou na tu planetu s pouští jestli taky vyletí tak rychle.

Ano, ale ak si spomínas tak ho Rodney dal do takeho pristroja(mozno ze daky adapter) a povedal ze ZPM rozpoznalo Branu(alebo daco take) a rozsvietilo sa...myslim ze ZPM je sofistikovanejsi zdroj energie a vie odhadnut kolko treba pustit štavy...kdezto pri tom jednorazovom zariadeni co zostrojil s obycajnymi pomockami Oneill to bolo o inom.
Obrázek

Příspěvek 05.10.2009 22:15:39
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

moc si to teď nepamatuji, ale nespojily se s Destiny když byla v "polohyperpohonu" ? pak řekněme laicky mohla zapůsobit setrvačnost na tělo. Nevím co by se ale stalo kdyby loď couvala :D :offtopic:

Příspěvek 05.10.2009 23:43:06
Rodney_McKay Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jako klasický zastánce BSG musím odporovat

Musim s tebou absolutne souhlasit. Kamera v BSG naprosto revolucni a perfektne zmaknuta, v SGU se podle me snazili jen napodobit a tocil to kameraman kterej na tohle evidentne neni zvyklej a to blaznivy rozostreni napr. kdyz Rush vstupoval do sve mistnosti na Ikaru(nez vyndal tu fotku) byl absolutni "ujezd".

Jinak herecke vykony v galactice jsou o nekolik radu vys nez v SGU, tam je nejvic videt ta deprimovanost a beznadej a ma to to prave kouzlo. Taky se mi nelibilo, ze bylo "nutne" nechat nekoho umrit(ten kravatak v tom raketoplanu) aby ostatni mohli zit a byl okolo toho takovy frmol, spis mam na mysli tu scenu s tou jeho dcerou ktera byla fakt moc prehnana, kdezto v BSG se casto rozhodovalo o smrti nekolika set lidi a nebyl cas a muselo se to udelat a rozhodne to tam nezvelicovali tolik jako v SGU kvuli jednomu cloveku.

Ale samozrejme to nechci jen hanit, byl to teprve pilot a jakozto velky fanousek SG obecne se budu divat dal a rad dam SGU sanci, pokud nam ukaze nejaky zajimavy vyvoj postav atd. Spis me jen zaskocilo ze se to tolik lisi od SG1 a SGA, cekal jsem ze to bude spis v takovem duchu...

Uvidime tedy co nam prinesou dalsi dily:-)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách