Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate Universe - obecný pokec

Stargate Universe - obecný pokec

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Widlička, Destiny: nechoďte okolo horké kaše a prostě to téma Neodolatelný Scott založte. :D

Daedalus.cz:
Toto je spoiler!!!:
Na fotografiích je k vidění něco jako skleník, víc ale nepovím.

Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když jsem viděla to stou tyčinkou, tak mě to docela potěšilo. Konečně se postavy chovají více reálně :)

Vanguard:
No to ještě nevím. Ještě ho tak dobře neznáme :D
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ohledně Telforda: Spíš si myslím, než že by ho tam zázračně poslali za ostatními, bude součástí nějaké Earth dějové linie, která bude neméně důležitá.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Laddys Airman
Airman

Odpovědět s citací

První díl = super, paráda a nevim co ještě.

Jen doufám, že nový mimozemšťani nebudou umět perfektně anglicky jako v galaxii peagas.

Zajímalo by mě, v jakym čase se prolíná tenhle první díl s ostatníma SG...
"...I'm trying doprdele! "
Zelenka...

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych řekla, že je to asi v době, kdy Atlantis přistála na Zemi, max pár měsíců. Je to jen můj odhad
Obrázek

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak většinou to berou víceméně podle skutečného data. To znamená, že jsme určitě někde po skončení SGA. Prostě v současnosti.

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak podle rozhovorů a i v dílu v Atlantis víme, že Sam právě dostala velení na Hammondovi takže někdy hned potom...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

K ději se zatím nebudu vyjadřovat, jelikož jsem to ještě nedokoukal, ale už teď můžu říct, že co se týče vojenské stránky a to zejména výstrojové, mě to zklamalo a řekl bych, že je to ještě na horší úrovni jak v SG-1....
Obrázek

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Uprime predstava toho ze najdou nejake Anticke gizmo a hned budou rozumet kdejaky jesterce me taky zrovna neuklidnuje, ale porad to bude lepsi nez ze by primo mluvili anglicky...No ale tim se vlastne dostavame k dalsi otazce kdyz najdou tu "vecicku" na preklad tak jestli to bude prekladat do Antictiny nebo zase do Anglictiny...a jestli to bude prekladat textove nebo zvukove...mhhm koukam ze to bude velice zajimave :-D
Obrázek

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Vzpomněl jsem si na epizodu TNG Darmok, kde bylo krásně vidět, jak je možné se s někým domluvit bez universal translatoru, či jiných technických vychytávek. S jejich časově omezenými misemi to ale asi budou muset řešit jinak.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak výstroj neměli nej, ale dá se to okecat tím že byli spíš výzkumná než ofenzivní skupina plus že jim toho tolik chybí i třeba jen ruční zbraně co pak s nábojema do nich..., potom pár lidí, tedy asi marináků bylo v plné polní... plus že si začínají už ze začátku krást zásoby taky fajn.. uvidíme co bude dál.. ale jestli jsem to pochopil tak tam je jen plukovník, jeden poručík od letectva a to je za důstojníky všechno.. pak pár seržantů a několik civilistů když vemem že je jich tam přes 80 tak jsem zvědavej co budou dělat aby zaměstnali vojíny když nebudou mít nic na práci když poletí tím jejich verzí ftl...

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tam Picard měl co dělat aby se domluvil.

Podle mě by to mohlo být ve stylu star trekovských překladačů
Obrázek

vg38 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Čím je zaměstnají?
Vždycky je můžou poslat na prozkoumání lodi, aby našli nějakou tajnou laboratoř jak v Atlantis. :lol: :lol:
Cítíte se negativně? Zbavte se elektronu!
Přijde Schrödingerova kočka do baru... a nepřijde.

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

spike kree píše:
Tak výstroj neměli nej, ale dá se to okecat tím že byli spíš výzkumná než ofenzivní skupina plus že jim toho tolik chybí i třeba jen ruční zbraně co pak s nábojema do nich..., potom pár lidí, tedy asi marináků bylo v plné polní...

No hele... Výstroj měli ještě horší jak v SG-1 a to je co říct... To že byli výzkumná skupina nic nemění na tom, že to bylo vojenský zařízení a jako ostrahu měli mariňáky a mariňáci nejsou zaměřením ani výcvikem podržtažky, co by měly hlídat civilní zařízení s jedním zásobníkem v kapse. Na vestách měli jenom JEDNU sumku co byla určená na zásobníky a ta byla akorát na dva zásobníky do pušky. To v reálu neni ani MINIMÁLNÍ výstroj, kterou fasuje u mariňáků třeba i leteckej mechanik.

Sepsal jsem o tom už literát na SGU-project.
Obrázek

Over.Lord Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hodně se to podobá BSG ale BSG je dost dobrej seriál takže není co řešit :lol: :lol:
[img][./images/thumbs/100123053615414763_1265552998.jpg]http://nsa10.casimages.com/img/2010/01/23/100123053615414763.jpg[/img]
Obrázek
Nos must amitto vivo en!

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak dalo by se říct že měli standartní verzi sg výstroje třeba od zavedení sgc a jejich původních12 týmu prostě změnili základní výstroj na toto, ale kdo ví co najdou na destiny nejspíš ty obleky a možná nějaký starší antický zbraně tak jim pak chybět mun ice nebude, uvidíme...

BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak parádní pilotní díl, už se těším na další. Hammond parádní, rozběhnuto je to suprově. Škoda že už P90tky nahradily G36tky. :D :D Zajímalo by mi jak se složí tým nebo jak to bude fungovat, v jaký to jsou vlastně galaxii. Ta lod tam už asi byla kdysi, když tam je na druhý straně brána. že by kroužila kolem vesmíru?

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak to asi není naposled: DESTINY BRÁNY NEROZSVÉVÁ. Příštího člověka, co se na tohle zeptá, ignoruji.

BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sorry nechtělo se mi listovat 40 stran a pamatovat si co kdo napsal. :D

Tak jaký je její teda účel? Bud jsem to nepochopil, nebo nevim, jsem myslel že je to lod co hledala světy a dávala brány , i ve filmu se zmínili že nějak vyráběly brány či co, je to takový zmatený. :shock: :D

noxxxx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no ted jsem to dokoukal a moc se mi to libilo :bravo:
uz se nemuzu dockat dalsich dilu :)
SG rlz

noviluk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

!!!pokud ste Air dil este nevideli, tak to nectete pokud nechcete znat spoilery!!!

omlouvam se pokud nekdo neco podobneho psal a ja se jen opakuji, necetl sem celou diskusi, je toho trosku hodne ...... Hodnoceni dilu jako novy serial 7.5/10 hodnoceni jako odvozenina od SG 2/10

netechnicka blbost, kluk co hraje nejaky rpgcko od US army veme do ruky antickej ovladac a umi s nim, silenej vedec, kterej bere vsechno s klidem, je v pr** podpora zivota, tak to nekdo zavre a umre, no co boze, proc to nejak vymejslet jinak(ze to neslo? proc to nezmackla ta dalkove ovladana kamera(KINO)? mohli k ni pridelat paratko a mohla to zmacknout) ohrozi celou zakladnu jen, aby si vytocil svejch 9symbolu, nadseni Daniela, znalosti McKaye a chovani nevim koho, Kinsey napriklad. stara se jen o svy zajmy, cekam az zacne strilet lidi, aby mu nedejchali vzduch ... Deadalus class s asgardskou technologii beam weapons a nezvladne par hataku? tj vtip ne? umi nicit anticky Aurora class a Ori WC misy bez mrknuti oka a stity se pripadne lehce zapotej, kdyz Carterova hlasila odlet z duvodu blizicise exploze planety, tak jim zase pulka mustku horela, ala doba Promethea a lidskych technologii(Budiž mu vesmir lehky) a par hataku je skoro znici... navic technologie ty lode (Destiny) by mela bejt, dle myho, na daleko horsi urovni nez atlantida, jelikoz po Atlantide Antikove uz, pokud vim, nic dalsiho nez povzneseni neudelali, branu sem cekal vyzualne podobnou te z mlecne drahy, prece jenom odtamtud lod startovala bez posadky, takze najdou umelou inteligenci, ktera vylepsuje techniku? proc se teda lod rozpada.. a to ze se toci brana cela :D tj. opravdu funny :D jak z 200.dilu, kdyz manaskovej gen.Hammond chtel, aby se brana tocila, protoze to vypada lip .... navic cestovali rychlosti svetla a to pomerne dlouho, takze jestli se jim kdy podari vratit na zemi, tak bude o par stoleti(tisicileti) starsi, zvlast, kdyz ta lod chce rychlosti svetla zrejme pokracovat a ne hyperprostorem, aspon tak to vypada, to dobre zname z lodi Tria, kdyz se spoustel gatebridge, leteli "par let" rychlosti svetla a ono uplynulo 10 000 let, takze fyzika snad plati i v SGU ... cili SGU me jako StarGate zatim dost zklamala.
Naposledy upravil noviluk dne 04.10.2009 21:20:11, celkově upraveno 2
Jack: "jaký máš z Alara dojem?"
Teal'c: "že před námi něco tají"
Jack: "co asi?"
Teal'c: "to nevím, vždyť to tají"

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

BC304-Helion píše:
Sorry nechtělo se mi listovat 40 stran a pamatovat si co kdo napsal. :D

Tak jaký je její teda účel? Bud jsem to nepochopil, nebo nevim, jsem myslel že je to lod co hledala světy a dávala brány , i ve filmu se zmínili že nějak vyráběly brány či co, je to takový zmatený. :shock: :D

Toto je spoiler!!!:
Destiny je pouze průzkumná loď, která letěla po trase první zatím neznámé lodi, která vyrábí Hvězdné Brány. Antikové ji postavili aby monitorovala světy, kde jsou tyhle brány umístěny. Mapovali tak celé galaxie. Očekávali, že se na lod jednou vrátí a získané údaje převezmou, ale povznesli se dřív. Zdroj energie sotva jede. Podle mě loď nejdřív napájeli ZPM, ale ty se časem vybili a naskočil zdroj, který ted pohání Destiny

noviluk píše:
román

v žádném případě ti nebudu brát tvůj názor. Každýmu se to samozřejmě nemusí líbit, ale už od začátku bylo jasné, že to bude úplně jiné. tak a ted k tvým otázkám

1)Rush to dal do hry, protože hledal nové talenty
2)právě že v tom je ten rushův charakter. Kvůli jeho sobeckosti skončili tam kde skončili a né na Zemi
3) beamy jsou velká neznámá, ale je možné, že dostali zásah a prostě je vyřadili. Nebo taky to, že Hammond byl sotva dokončen a všechno nefungovalo jak mělo což by vše vysvětlovalo. Daedalus poškozený Super Hive skončil v Pegasu. Apollo a Sun Tzu trčí na okraji mléčné dráhy. Odyssey je na supertajné misi. A když se na základnu nedá jinak dostat než lodí tak vzali Hammonda se proletět. Hammond v tu chvíli sloužil jako taxík.
4) Brána, která je na Destiny je nějaká betaverze v pilotu to sami říkají. Má 36 symbolů místo 38.
5) už si konečně přestaňte spojovat 3x10 return a SGU. V té době autoři vůbec nevěděli, že nějaké SGU vůbec bude. A kdoví, jak ten pohon na Destiny vůbec funguje.
Naposledy upravil DAVE! dne 04.10.2009 21:24:48, celkově upraveno 2
Obrázek

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tak teď jsem dokoukal s Cz titulkama a jasně jsem pochopil,že to je jákýsi archiv.Takže by tam měla být i nějaká databáze s informacemi o různých planetách.

Chronos Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já jsem hlavně zvědavej, co všechno na tý lodi najdou. Jinak ta loď je opravdu pěkně udělaná, je vidět že hodně dlouho lítá po vesmíru. Jsem zvědavej jestli taky budou mít možnost používat nějaký dopravní prostředky, při cestování po těch planetách. Za 12 hodin toho jinak moc nestihnou :)

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

noviluk píše:
(Doktor Rush)... cekam az zacne strilet lidi, aby mu nedejchali vzduch ...

To jsme dva :bounce:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

PředchozíDalší

Zpět na Obecné