Tak jsem konečně skouknul pilot (čekání na titulky bylo fakt nesnesitelný) a jediný co ktomu mohu říct je "naprosto awesome".

Věděl jsem že má být SGU jiné než předchozí seriály, ale tohle jsem teda nečekal. Už jen ten úvod, kdy kamera prochází chodbami na Destiny a následně ukáže příchod lidí z ikaru, mě naprosto dostal, zbytek pilotu jakbysmet. Hudba byla výborná, na sg dost neobvyklá. Stejně tak i celková atmosféra.Objevilo se sice pár chybiček,či nesrovnalostí a malinko mi vadilo, že děj byl místy uspěchaný(halvně ve flashbacích) , ale to nic nemění na mém hodnocení, které nemůže být jiné než
10/10 Musím scénáristy fakt pochválit a doufám že se seriál bude i nadále vyvíjet stejně dobře.

edit: Málem bych zapoměl napsat něco o postavách. Zatím se mi nejvíc zamlová Eli, překvapivě Chloe i Scott (před shlédnutím pilotu mi moc simpatičtí nebyli), pluk.Young (zatím IMO nejrealističtější a také nejrozumnější velitel v sg). Docela bylo zajímavý sledovat Geera a Rushe. Jsou to naprosto odlišné charaktery, zatímco Rush mi chvílemi připomínal tou svojí chladnokrevností a klidem Vulkánce, u Geera jsem měl někdy pocit jestli náhodou neutek z ústavu pro mentálně nemocné

.