Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate Universe - obecný pokec

Stargate Universe - obecný pokec

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Darth Vader Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

tak sem to teď shlíd... podruhé to vezmu s titulkama a završím tím svůj názor, protože sem nerozuměl všem technologickejm kecům...

loď destiny = extraúžasná, velká, a vypadající opravdu staře

brána na destiny = brutus!, točí se celá a teď u žchápu, k čemu je tam ta lampička nahoře (byla na každém wallpaperu po internetu rozsvícená), vypadá to, že ta lampička je je jakoby zámek, protože v jednom záběru bylo vidět, jak se na bráně rozsvítil symbol pod ní...

v celém dvoudíle ani jedna ukázka cesty červí dírou, to mě zklamalo...

o'neill nebyl moc vidět a když ho ukázali bez sl. brejlí, tak jen z dálky v pozadí... měl docela opuchlou pusu, jako po botoxu... nic proti němu, třeba mu něco bylo...přeci jen už neni nejmladší, každopádně sem byl moc rád, že se tam ukázal...ani v atlantis už se pak neukazoval, takže mě moc potěšilo,ž e aspoň v pilotu byl...

dějově je to hodně bsg... je fakt, co tu někdo řikal, že brána byla dětinská... jen 4-5 hl. hrdinů a všichni "nesmrtelní", ale to dělalo bránu bránou a to sem na to měl rád... a nejen já... když chci styl bsg, pustim si bsg... i když musim uznat, že poslední díly sga byly jen o mckayovi, jak furt řeší extrém za extrémem pár klikancema na tabletu... a to už bylo docela ohraný... zřejmě to fakt museli skončit... každopádně kouzlo sg.1 už sga nemělo a proto je to jedinečný seriál... sgu holt spojilo sg svět se stylem bsg... oba seríály skončily a vznik jeden spojením těchto dvou...

takže za mě... je to pěkný a těšim se na další díly, co přinesou... podle názvů epizod by to mohlo bejt ok a zajímavý...
Jeho Lordstvo...

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Budem stručný. Mne sa to páčilo, veľmi.

Dnešný diel mi pripomenul pôvodný film. A to mi stojí za veľa. "Time flows, like a river she goes..." - Window Of Opportunity prišlo, Tao Of Rodney bolo, je čas ísť ďalej. Trendy sú iné, problémy sú iné, diváci sú iní.

Tvorcovia sa zaplietli do vlastnej pavučiny, koniec Atlantídy sa nie vždy dal zniesť, vyhrabali sa z toho, dali si facku, život ide ďalej, šou mi zásadne BSG nepripomína, je napínavá, má myšlienku, má atmosféru, uvidíme, čo z toho vyrastie. Som rád, že som nebol skeptický, ale nadšený a nedočkavý. A čiastočne som Malozzimu (and company...) odpustil - hádam to nakoniec nie je až taký babrák. :)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Keď mám komentovať pilot, tak musím povedať že som bol príjemne prekvapený. Zhrniem hodnotenie do bodov:

- Efekty boli jednoducho úžasné. Je vidieť, že si dali záležať na otvorení červej diery a tiež na tom FTL.
- Design Destiny ma až tak neohúril, ale aj tak si myslím, že je to pekná loď. Interiér zvládli na 1.
- Herecké výkony sú ohromné a všimol som si len drobné nedostatky, ktoré vôbec nezavážia.
- Postavy pekne zladené a určite dokážu ich charaktery poriadne skomplikovať dej. Trocha ma sklamal charakter Rusha, lebo som si ho predstavoval trocha inak, ale myslím že si ho aj tak obľúbim.
- Dej bol myslím na uvedenie do obrazu celkom dobrý. Akurát mi tam trocha chýbala akcia a možno by som postrihal niektoré scény kde sa len vykecávajú...
- Kamera a hudba bola taktiež perfektná, ale tieto veci si všímam menej.

Pozrel som si to dva-krát a vcelku ma to bavilo. S čistým svedomím dávam 91%.

Jerkie-Leg Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No rozhodně změnili styl od předešlých seriálů. Více depresivní a celkově naprosto jiná atmosféra.. Moc se mi to líbilo! Hlavně i přes temnotu tam stále mají nějakého "jokera" :)
Celkem pěkný efekty, hezká třesavá kamera, zajímaví herci, děj zaujme ... těšim se na pokračování :)
Obrázek

Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Taky se mi líbí že je tam trochu depresivní atmosféra. V předchozích SG to bylo až moc odlehčené na to že šlo o osud(destiny :)) Země. Myslím že seriál bude dost zajímavý. Akorát je mi strašně líto že tam není Telford, ale myslím si že se tam pak nějak objeví, jinak by ho nedávali mezi hlavní postavy ne.
Celkové hodnocení: 90%
Už se těším na titulky, protože jsem úplně všemu nerozuměl.
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

vg38 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Bych řekl, že se tam už Telford neobjeví, protože to vypadalo tak, že ho nechali na Icaru.
Cítíte se negativně? Zbavte se elektronu!
Přijde Schrödingerova kočka do baru... a nepřijde.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Tak to tě mohu ujistit, že se objeví.

Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Objaví, objaví, aj keď mi prišlo divné, že ho pri úvodných titulkoch dali až do Guest Starring
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Over.Lord Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak takhle skvělej začátek jsem nečekal,předčilo to všechna moje očekávání,herci to zahrály skvěle,příběch zatím vypadá také dobře. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

mám otázku ta brána na Destiny je oboustraně průchozí těch 12 hodin nebo znají odresu lodi a se brána zavře po průchodu na planetu?
Naposledy upravil Over.Lord dne 04.10.2009 15:34:36, celkově upraveno 1
[img][./images/thumbs/100123053615414763_1265552998.jpg]http://nsa10.casimages.com/img/2010/01/23/100123053615414763.jpg[/img]
Obrázek
Nos must amitto vivo en!

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ocekaval jsem od pilotu poradnou zabavu napeti a atmosferu....a tu sem taky dostal musim vyseknout poklonu tvurcum protoze tohle byla vazne parada. Doufam ze v tomhle duchu to pobezi cele a ze se jim to pak nezacne tocit zpet ke koncepci SGA potazmo SG-1. Uprime se nemuzu dockat pristiho patku(soboty).
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Over.Lord: Nic tam ohledně toho neřekli. Předpokládám ale, že jednosměrnost červích děr zachovají. To už by bylo fakt moc, aby byla brána najednou obousměrně průchozí... Přece to odporuje "zákonům" fyziky. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Ruud Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak na zacatek dobry, musim si na ty postavy zvyknout, ale Eli asi bude muj oblibenec. Porad se bude do neceho vrtat a bude prichazet na dalsi novinky :shock: Tak zdar a za par dni pokracovani :wall:

vg38 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Toto je spoiler!!!:
Tak to tě mohu ujistit, že se objeví.

Tak to je jenom dobře.
a taky mě dost zmátlo, to na co poukázal Widlička. :oops:
Cítíte se negativně? Zbavte se elektronu!
Přijde Schrödingerova kočka do baru... a nepřijde.

pepapol Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě by se tam mohl objevit, pokud se děj bude odehrávat na dvou místech současně - střídavě na Destiny a v SGC, kde by řešili, kam všichni z Ikaru zmizeli.

Longr Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po shlédnutí prvního dvoudílu jsem v rozpacích a nevím co od seriálu dál očekávat. Všichni říkají, že přibylo reálnosti, s tím souhlasím. Musím ale říct, že jsem od prvního dílu čekal víc. Určitě se nedá srovnávat s prvním dílem atlantisu. Za celých 90minut jsem viděl asi jen 3 efekty, které mě nadchly a to byl pád kluzáku na základnu, výbuch planety a průlet Destiny. Herecké výkony se mi zdály opravdu hodně dobré ale nadruhou stranu mě některé konverzace připadaly hodně nudné a mimo téma. Celý díl měl pár nedostatků, kterých si mohl alespoň trochu inteligentní člověk všimnout. Alespoň konec dílu naznačil, že se příště něco začne dít. Zatím bych celkový dojem hodnotil tímto smajlíkem:

:hmmm: :hmmm: :hmmm: :hmmm: :hmmm: :hmmm: :hmmm:

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Takže 3 efekty znamená slabý díl? Inteligentní člověk nehodnotí podle efektů...

Kam se ale tedy poděl Telford? Kdyby zůstal na Icaru, těžko by přežil výbuch planety, leda že by ho beamli na Hammonda...
Nic z toho tam ale vidět nebylo, nemýlim-li se.

Chronos Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

První dvoudíl byl dobrý, už se těším na další. Jsem zvědavý jak se bude dál vytvářet postava Eliho Wallace, líbí se mi na něm to jeho zkoumání a zkoušení nových technologií. Další na koho jsem zvědavý je Ronald Greer, ten bude mít asi ještě problémy s ovládáním se. Carterová s těma dlouhýma vlasama byla divná, je jasný že je má tak do Sanctuary ale tady v tom armádním stylu to bylo divný.
Mohli možná trošku víc zařadit akci, třeba souboj Carterové na orbitu s nepřítelem.

Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Počkej, ale Sam mám tak dlouhé vlasy už od 4 série Atlantis
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Přesně tak. Stejně to nosila i v SG-1 filmech. Tady měla vlasy akorát trochu tmavší, se mi zdálo.

Longr Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nohajc: Promin ja tu nechci nejak kritizovat. Byl to zatim prvni dil, je hloupe hodnotit serial tak brzy. Ale jak si mi oponoval s tema efektama tak se ne me nezlob ale v tomto s tebou nesouhlasim. Serial ma divaka bavit a za tu hodinu a pul, kterou ma tento dvoudil jsem se moc nepobavil. Jak rikam, cekal jsem vic. Ale doufam, ze pristi dil bude lepsi protoze mam stargate rad a nechtel bych aby z toho byl dalsi kecaci serial.

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Takže 3 efekty znamená slabý díl? Inteligentní člověk nehodnotí podle efektů...

Kam se ale tedy poděl Telford? Kdyby zůstal na Icaru, těžko by přežil výbuch planety, leda že by ho beamli na Hammonda...
Nic z toho tam ale vidět nebylo, nemýlim-li se.

Predpokladam ze Telford se vratil s 302kama na palubu Hammonda...Sam davala rozkaz k navratu takze je hloupost aby tam zustal smrdet..a kdyz vime ze bude i v dalsich epizodach (zatracene spoilery :-D) je to celkem logicke reseni :-)
Obrázek

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Telford byl v jedné 302ce, takže se pak asi vrátil na palubu lodi. Akorát by mě zajímalo, jak se potom dostane na Destiny, jestli se tam tedy vůbec dostane. Spoilery nečtu, takže nevím. Každopádně z těch několika scén, kde se objevil, mi byl hodně nesympatický, takový arogantní.
A Carterová měla opravdu tmavší vlasy, takové lehce do zrzava, to jí slušelo.

Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Třeba by Telford mohl být vztyčný důstojník pro komunikaci s Destiny.
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, nevím, to by ho asi neuváděli jako hlavní postavu. Ale nechám se překvapit.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nechte se překvapit. ;-)

PředchozíDalší

Zpět na Obecné