Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.10.2009 21:12:08
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Widlička: to by je už rovnou mohli zavřít z dálky. Raketoplán se dá asi ovládat pouze zevnitř, nejspíš kvůli bezpečnosti nebo tak něco. ;-)

Ano, správně, zkouknul jsem to a jsem... nadšený! Bylo to úžasné! Byla to bomba! Jeden z nejlepších pilotů, jaké jsem zatím viděl. Ano, vyskytlo se pár nedostatků, ale ty se mi vynahradily.
Hudba: skvělá (Goldsmith je prostě génius).
Herci: perfektní.
Postavy: výborné, tajemné, co víc říct? Každá byla zvláštní a unikátní, už to není jenom věčné kopírování (Scott není Sheppard, Eli není McKay). I ten Greer je mi sympatický. :-)
Kamera: chválím, dokumentární styl se vážně vyvedl. Na BSG jsem pomyslel asi jen jednou, když běžel Greer po chodbě a kamera "odzoomovala". Jinak vůbec.
Děj: také dobrý.
Kino: super! - Já mu dám "Z Ruského..." :lol:
Akce: ani trochu mi nechyběla. Té jsem si užil dost v SGA.

Prozatím 9/10, desítku si snad nechám na part III. :-)
Naposledy upravil Vanguard dne 03.10.2009 21:18:28, celkově upraveno 2

Příspěvek 03.10.2009 21:17:38
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Som rada, že ti napokon ostatní neskazili chuť :) Lebo to bolo fakt niečo ;)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 21:20:16
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

A teď jsem si při čtení obecné diskuze vzpomněl, že to vlastně psali klasičtí SG scénáristé. Neuvěřitelné. :shock:
Hoši, když dokážete napsat tohle, co jste to těch posledních několik let vyváděli?! :lol:

Příspěvek 03.10.2009 21:23:28
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Zatraceně snad si to nezkazej scénaristi a režiséři :scared: .

Příspěvek 03.10.2009 21:23:46
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi sa objavil niekto, kto ich poriadne prepleskol :D Aj mne to prišlo zaujímavé, už aj pri sledovaní, ale niekedy ma nenechali na pochybách, že sú to písali fakt oni a nik iný :D
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 21:25:06
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Nejspíš prošmejdili spousty a spousty internetových for.

Příspěvek 03.10.2009 21:28:35
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

naprosto nejlepší,všechno se mi libílo,ale myslim že sem tam narazil na nějakou chybičku,ale zopoměl jsem jí...třeba mě zase napadne,až se zejtra budu dívat párkrát znova...doufám že ještě uvidíme raketoplán v akci...
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 21:29:26
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak dokoukáno a jsem dost překvapený v kladném slova smyslu. Před SGU jsem byl dost skeptický a o to více jsem byl mile překvapený, že jsem se mýlil. Postavy jsou na SG dost kvalitní. Už to nejsou žádní super hrdinové, ale zdají se být i normálními lidmi, které mají i své stinné stránky. Herecké výkony také dobré, i když jsou tam rezervy. Děj velice kvalitní, ani chvilku jsem se nenudil. Hudba se také povedla, to nebylo taky u SG zvykem. Každopádně doufám, že nastolený standart bude pokračovat a nepoklesne dolů, to by bylo fajn. Jen tak dál. 94%

Teď k tomu pohonu, mě to přišlo hodně podobné warp pohonu z ST, byly vidět i ty typické "ubíhající hvězdy".

Příspěvek 03.10.2009 21:31:45
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

A ještě něco: takovéto emoce ve mě naposledy vyvoval Hewlett v The Shrine. Díky, pane Carlyle. :salut:

Daedalus.cz: já myslím, že hudba byla v SG vždy skvělá. Ale to je jedno... zrovna teď se vážně nechci hádat. :lol:

Příspěvek 03.10.2009 21:32:49
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, taky jsem našel malou chybičku, asi 35:30 - vnitřní kruh brány se neotáčel. Ale to je vedlejší. ;)

Jinak to byl nádherný dvoudíl, tohle bych u SG nečekal a rozhodně mě to potěšilo :-) Hudba skvělá, děj skvělý, herci hráli uvěřitelně... A efekty, rozhodně ve světě SG nadstandard :D

Příspěvek 03.10.2009 21:34:10
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Paulos: to nebyla chyba. Ona se nakonec asi bude vážně otáčet celá. ;-)

Příspěvek 03.10.2009 21:36:05
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard: Mluvím o pozemské bráně z naquadahu, ve flashbacku ;) Těsně před tím, než vytvořili spojení s lodí.

A ten Rush je opravdu takový... Nedůvěryhodný? Zajímavá postava... Ale asi bude v dalších dílech doslova na zabití :D
Naposledy upravil Paulos dne 03.10.2009 21:38:08, celkově upraveno 1

Příspěvek 03.10.2009 21:37:20
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Paulos: aha, promiň. :oops:

Příspěvek 03.10.2009 21:40:51
RobColonel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takže jsem se na to konečně podíval a musím říct že jsem unešen. Výběr herců výborný. Líbil se mi David Blue jako Eli jelikož mi dost připomíná Zanea z EUReKy. Hudba skvělá a skvěle ladí s temnou atmosférou. A loď? Možná je to jenom můj dojem, ale vnitřek mi dost připomíná Deep Space Nine. Akorát ty flashbacky mi připadaly dost násilně vložené. Žádné přechody, prostě další scéna byla flashbacková. Ale jinak byl díl skvělý. Už se těšim na hlavní znělku :) Až bude odvysílaný třetí díl, tak dam dohromady hodnocení Air jako celku.

Příspěvek 03.10.2009 21:42:42
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak po druhém shlédnutí jsem už schopen říct jen jedno: ÚŽASNÉ.
Konečně SG dospěla. Už před sebou vidím ten potenciál.
I to, že můžou komunikovat se Zemí považuju za plus. Líbilo by se mi vidět nějaké to vyšetřování, kdo stojí za útokem na Ikarus a tak podobně. Taky si dovedu představit Dr. Leeho, že hned bude vymýšlet, jak se s Destiny spojit. Předpokládám, že se ještě příští týden objeví, přece by neměl jenom tu jedinou scénu, kde sedí a kouká do knížky.

No, hlavně aby mi rychle utekl příští týden. :)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 03.10.2009 21:45:26
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nohajc: Krásné je na tom to, že sice mohou komunikovat se Zemí, ale Země jim de-facto nemůže pomoct ;) A pokud vím,
Toto je spoiler!!!:
tak to spojení se Zemí stejně někdy ztratí,
takže to tím bude ještě zajímavější 8)

Příspěvek 03.10.2009 21:49:11
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Takže, zatím se mi pilot moc líbí. Rozhodně to není SG, na kterou jsem zvyklá, je to jako se koukat na úplně jiný seriál (až do té míry, že zmínky o SGC mi připadaly tak nějak mimo). Doufám, že e tam trocha té SG vrátí, ale jen trocha. Uvidíme, co přijde v dalších dílech.
Takže postavy. Zatím na mě neudělaly větší dojem.
TJ, Cloe, Eli se zdají zatím v pohodě. Plukovník taky (jak proletěl tou bránou ze začátku, tak jsem myslela, že je po něm). Ten seržant Creer(?) mi moc sympatický není. Camilla moc prostoru nedostala, takže těžko soudit. Scott, nemůžu si pomoct, ale když se na něj dívám, tak se mi vybaví Lee Adama, typově si jsou trochu podobní :scratchanym: .
Hmm, Rush, ten na mě dojem udělal a ne moc v dobrém světle. Hajzlík, to mi přišlo na mysl, když nechal vytočit adresu na Destiny míst na Zem a pochybuju, že s O’Neillem mluvil. No a tím, že se vybarvuje jak se vybarvuje, tak je to zajímavá postava a zatím na mě udělal největší dojem z celého castu.
Ty kazety s Danielem na začátku mě fakt dostaly. Nemohla jsem si pomoct, ale první co jsem si vybavila po slovech: „Ahoj, jsem doktor Daniel Jackson…“ byly instruktážní videa ze Simonových, kde to taky podobně uváděli, jen dodali něco ve stylu: „Možná mě znáte z instruktážních filmů ten a ten.“
Tak to bylo pár mých postřehů ohledně pilota nového seriálu :)
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 03.10.2009 21:55:34
Darth Vader Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak sem to teď shlíd... podruhé to vezmu s titulkama a završím tím svůj názor, protože sem nerozuměl všem technologickejm kecům...

loď destiny = extraúžasná, velká, a vypadající opravdu staře

brána na destiny = brutus!, točí se celá a teď u žchápu, k čemu je tam ta lampička nahoře (byla na každém wallpaperu po internetu rozsvícená), vypadá to, že ta lampička je je jakoby zámek, protože v jednom záběru bylo vidět, jak se na bráně rozsvítil symbol pod ní...

v celém dvoudíle ani jedna ukázka cesty červí dírou, to mě zklamalo...

o'neill nebyl moc vidět a když ho ukázali bez sl. brejlí, tak jen z dálky v pozadí... měl docela opuchlou pusu, jako po botoxu... nic proti němu, třeba mu něco bylo...přeci jen už neni nejmladší, každopádně sem byl moc rád, že se tam ukázal...ani v atlantis už se pak neukazoval, takže mě moc potěšilo,ž e aspoň v pilotu byl...

dějově je to hodně bsg... je fakt, co tu někdo řikal, že brána byla dětinská... jen 4-5 hl. hrdinů a všichni "nesmrtelní", ale to dělalo bránu bránou a to sem na to měl rád... a nejen já... když chci styl bsg, pustim si bsg... i když musim uznat, že poslední díly sga byly jen o mckayovi, jak furt řeší extrém za extrémem pár klikancema na tabletu... a to už bylo docela ohraný... zřejmě to fakt museli skončit... každopádně kouzlo sg.1 už sga nemělo a proto je to jedinečný seriál... sgu holt spojilo sg svět se stylem bsg... oba seríály skončily a vznik jeden spojením těchto dvou...

takže za mě... je to pěkný a těšim se na další díly, co přinesou... podle názvů epizod by to mohlo bejt ok a zajímavý...

a taky na znělku sem zvědavej...
Jeho Lordstvo...

Příspěvek 03.10.2009 22:06:32
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Většina názorů již byla řečená a zbytečně bych je opakoval, proto to velice, ale snad výstižně zkrátim.

Tož to bylo děcka lepší než sex pod vánočním stromečkem na štědrý den.
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 04.10.2009 02:01:34
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

"Lieutenant Scott what is your position" tak tohleto opravdu nemělo chybu :D
Z pilotu jsem opravdu nadšen, postavy jsou opravdu parádní, samozřejmě Rush je z nich asi nejvýraznější. Zatím mě jen trochu zamrzelo, že se moc neprojevil Plukovník Young, který jakožto velitel mohl mít více prosoru, ale řekl bych, že po pár dalších epizodách se to zlepší. Samozřejmě nový styl kamery atd. byl taktéž použit velmi rozumně - nic se prostě nepřehánělo. No a hudba? to je kapitola sama pro sebe - naprosto úžasná, dokonce se dostalo i na elektrické kataray (a tady bych řekl, že si jich většina ani nevšimla).
Suma sumárum - ikdyž se během pilotu pořádně "nic" nedělo (prostě ty vystřelené kulky a počet výbuchů zdaleka nedosahovaly klasické SG epizody - což ale vůbec nebylo na škodu) byla to výborná podívaná a na 3 část pilotu se už nemůžu dočkat.

Příspěvek 04.10.2009 08:12:17
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

už jsem si spoměl na tu chybičku...
Proč když unikal vzduch z toho raktetoplánu,neuzavřeli přístupové dveře k těm dveřím,co nešli zavřít?
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 04.10.2009 08:29:13
bami95 Airman
Airman

Odpovědět s citací

jasně no, uzavřít i tu sekci ze který se jde do raketoplánu a taky proč to loď neudělala sama jako třeba s těma dveřma do té velké místnosti s dírou v trupu.

Příspěvek 04.10.2009 08:40:45
Buchta Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

lod chtela nejspis zavrit tu prepazku u toho raketoplanu jenze ta se zasekla

Příspěvek 04.10.2009 10:14:15
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

kufač píše:
Zatím mě jen trochu zamrzelo, že se moc neprojevil Plukovník Young, který jakožto velitel mohl mít více prosoru, ale řekl bych, že po pár dalších epizodách se to zlepší.

Já si teda myslím, že Young se tam projevil akorát, vzhledem k tomu, že půlku dílu proležel nemohoucí na lůžku. Kdo mi tam připadal nevýrazný byl naopak Telford. Prohodil sice pár vět na Icaru, ale potom na Destiny už jsem ho nějak neviděl...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 04.10.2009 10:17:02
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nohajc: vskutku. :-( Ale zase se objeví později.

Všimli jste si, že i Amanda hrála tak nějak jinak? Nemyslím tu scénu nad Icarem, to byl její typický dialog, ale ten rozhovor s Jackem poté? Tenhle výraz jsem snad u ní ještě neviděl.

BTW, už se ví jakou měl pilot sledovanost?

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách