Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Spoilery Trailery a další videa k SGU

Trailery a další videa k SGU

Rozmluva nad doposud neodvysílanými díly, nebo díly na které ještě nejsou české titulky ... nečtěte pokud si nechcete zkazit překvapení

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

těžko říct co to bude...on docela huhlá teda aspoň podle toho co sem měl možnost slyšet... a myslím že s překladem jeho slov bude krapet problém....

Buchta Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

nemohl by to nekdo stahnout a upnout a nebo mi rict jakym programem by se to dalo stahnout chci totiz tento a ten trailer kde jack klepe na dvere Elli a jeste ten 5 minutovej spojit tak nak dohromady uz to docela da obrazek z 1. ho dilu coz je na druhou stranu skoda :(

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

k tý debatě o tom efektu:
Když se Eli ptá, jestli jsou na lodi, tak mu Rush odpovídá, že je to čistě antický desing, že má nádech jejich kultury, a že nejspíš byla vypuštěna před stovky tisíci lety a potom když se ho ptá ten druhej co to je, tak mu řekne že je to FTL, ale ještě ne hyperprostor...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Výborné video.... A Brad Wright stále dookola omieľal "big bad guy" tak to bolo dobré :D Ale nebudú mať teda nejakého stáleho nepriateľa - teda podľa toho, ako sa to vyvinie v posledných častiach....
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob:
No nevim, to se mi zdá divný, že by Antikové před příchodem do MW nepoužívali HP, protože by jim pak cesta z galaxie Oriů trvala strašně dlouho (stovky možná i tisíce let) a navíc by to bylo i hrozně neefektivní dát na loď která má zkoumat galaxie vzdálený desítky milionů až miliardy sětelných let, pohon horší než HP.(pokud by měli lepší pohon než je HP, pak by byla blbost HP nadále užívat na všech lodích, dokonce i na Atlantis :!: )
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ale oni létali rychleji než světlo. Rush tam přímo řiká. "It's faster than light, yet not hyperspace." = "Je to rychlejší než světlo, ale ještě ne hyperprostor" => bylo to použitelné k mezihvězdným cestám, ale nepřecházely do hyperprostoru...

//EDIT: O kolik je to rychlejší než světlo se tam neřiká, ale řekl bych že to bude alespoň ten warp 9, jinak by měli celkem utrum...

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

já myslel že podle teorie relativity nelze cestovat rychlejš než světlo..
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Podle TEORIE relativity, kterou sepsal, vymyslel či jak chceš člověk ze Země ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mikiquicna: To máš pravdu, ale jak už jsi řekl, je to jen "teorie". A kdo ví, pohon Destiny se může řídit úplně jinými zákony.
No a ještě mě napadlo, že třeba kdysi Destiny hyperpohon mít mohla, ale za ty miliony let se třeba "vybil" a tenhle pohon je jen jakási improvizovaná alternativa. Proto třeba i vznikne ten paradox toho, že na každé zastávce bude mít posádka jen několik hodin, než se podle původního navigačního plánu Destiny pohne dál. Tím chci říct, že třeba původní navigačná plán počítal s fungujícím hyperpohonem, čímž by se třeba každá ta zastávka mnohem více prodloužila a bylo by mnohem více času na průzkum. No ale tohle je taky jen moje teorie :D

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To mikiquicna:
Tohle je SG ne realita.Ale jo máš pravdu.Je zajímaví že všichni celou dobu využívaj HP a najednou tu mame FTL(Nemam namysli BSG,myslim to jako skratku).Podle mě by to mohlo být něco na bázi Terorii superstun a M-teori.Zase něco s více rozměry.Něco jako FTL z BSG.Až s tim rozdílem že to nevirtává přímo díru zkrs časoprostor,ale vytvoří jen nějaké podmínky podobné Warpu.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jako nezlobte se, ale já bych nějakýho záporáka chtěl :( třeba se nám objeví někdy...nějaký ale že by kompletní SGU měli být o tom že "we are heroes and villains" to bych taky nechtěl... ale stejně se těšiiim :D

EDIT: každopádně si myslím že naši překladatelé budou mít s Rushem víc práce než s danielem a rodneym dohromady :-) ještě rádi budou vzpomínat na Lost tribe :D

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Záporáky.Tohle bude docela těžký.Porazili jsme i samotné povznesené bytosti,máme nejsilnější zbraně v celim vesmíru a drtili jsme lodě postavené podle povznesených znalostích po mega tunách.Co nás může ještě překvapit???

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no, tady budou mít jako zázemí rozpadající miliony let starou kocábku. Nikdo neví, co za rasy tam můžou potkat, klidně i silnější a starší než byli Antikové a Ori dohromady
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No já bych dal přednost nějakejm Alienům... to by vůbec nemuselo být marný... prostě krvelačný zvířata...

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
To mikiquicna:
Tohle je SG ne realita.

až na to že většina technologiích je na základech skutečné fyziky(viz.HB)

nevadí...pořád je to můj nejoblíbenější seriál,i když je tam hodně nesymslů...

krvelačný zvířata :D:D:D
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No zrovna u brány nevim, nevim.... :D

Co se tyče pohybování se rychlosti vyšší než světlo, přečtěte si něco o warp teorii. Ona mi totiž ta záře kolem lodi říká že by se mohlo jednat o jakýsi druh warp pole (ne nemíchám sem star trek, ale skutečnou teorii :) )

K záporákům: Já bych bral kdyby to bylo podobně jako ve Voyageru, prostě by nějaká "mocná" rasa zabírala určité území...

Dragon píše:
Podle TEORIE relativity, kterou sepsal, vymyslel či jak chceš člověk ze Země

I s ní se dá pohybovat rychleji než světlo (teoreticky) viz. warp teorie :D

BigQ@123 píše:
Podle mě by to mohlo být něco na bázi Terorii superstun a M-teori.

teorie superstrun je M-teorie... :wink: :) :D

TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

gravidus píše:
ještě rádi budou vzpomínat na Lost tribe :D

:rflmao: No, ten díl by mohli poustet na nejaký skole pro vysoce pokrocilé anglictináre :D :D ....ale RC ten svuj skotský prízvuk dost redukuje...já mu v týhle ukázce rozumel líp jak Scottovi...

EDIT: Ale on v tom rozhovoru netvrdí, ze vubec nebudou zákerní mimozemstani, jenom ten hlavní príbeh nebude o nich. A zatím podle toho co jsem mel moznost videt, to vypadá moc hezky. A uz ted víme minimálne o dvou opravdu mimozemských rasách v SGU:
Toto je spoiler!!!:
Ti co zajmou Rushe...pravdepodobne nejací vodní Emzáci
a pak ti v Jungli v epizode Time.

A casem musíme narazit na nejakou rasu co vyvynula vesmírné lode. To by pak byl v SGU druhý extrém oproti SGA, kde byli vsude samí humanoidní vidláci ale zádní opravdoví emzáci a v SGU by zase byli samí zajímaví alieni ale na kazdý planete jiný....a ono já cekám ze to nakonec tak dopadne, ze se ukáze nejaká silná rasa...to by nebylo SG. :D
Naposledy upravil TENTHIUS dne 22.9.2009 20:34:57, celkově upraveno 1
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
No zrovna u brány nevim, nevim.... :D

jenom je přidělaná ta brána,jinak teorie červích děr je velice uznávaná...
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
BigQ@123 píše:
Podle mě by to mohlo být něco na bázi Terorii superstun a M-teori.

teorie superstrun je M-teorie... :wink: :) :D

M-teorie vychází z pěti teorií superstrun.M-t. počítá s 11 rozměry a všech 5 teorií supestrun počítá s 10 rozměry,tak sem to vzal jako 2 odlišný návíc nějaký rozdíly by tam měli být ne?? :hmmm: :hmmm: .Teda aspoň nějak takhle to píšou na wiki. :)

To mikiquicna:
Jo to vim že to vychází z reálnejch teoríí a technologií,ale víš jak sem to myslel.Pořád se všechno mění atd.Nebo třeba to divný zničení slunce v exodus v SG-1 jak vytočili bránu blízko u černý díry a i přes malej průměr brány to slunce vyhodili do vakua(Sorry,že to sem pletu,použil sem to jen jako jeden z mnoha příkladů).

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

BigQ@123:
To s tím sluncem ještě není nic oproti ST XI kde měli např. nějakou rudou hmotu, která uměla vytvářet černý díry, nebo supernovu, která mohla zničit velkou část galaxie :rflmao: :rflmao: . Takhle hluboko naštěstí v sg ještě neklesli.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Bohužel zašli ještě dál.Díl 3x08 SGA :( .Sice žádná hmota,ale zničilo by to celý vesmír.Ale přece jen tohle působí trochu realisticky(Ale fakt jenom trochu).Kůli takovejmhle věcem pak mam pocit,že vesmír je hodně malý a malý prostor.Doufam že na SGU se konečně pořádně našprtali fyziku a kvantovou fyziku,aby to bylo teoreticky reálný.

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jackson D. píše:
To s tím sluncem ještě není nic oproti ST XI kde měli např. nějakou rudou hmotu, která uměla vytvářet černý díry, nebo supernovu, která mohla zničit velkou část galaxie . Takhle hluboko naštěstí v sg ještě neklesli.

Ta supernova mohla ohrozit velkou část galaxie, protože by romulani přišli o svoji domovskou planetu. (Tak jsem to teda pochopil, protože věžím že v ST jsou přeci jen chytřejší lidi než v SG).
A ta rudá hmota byla prostě něco co museli udělat, v SG jsou ještě větší blbosti...

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ad bána a černá díra:
max. rychlost c, a plocha řerví díry tak 30m2

hustota materiálu srovnatelná s vodou ~10 gigatun materiálu za sekundu (to je srovnatelné s průměrnou ztrátou masy u větších hvězd.....přibližně..., to by muselo být otevřeno roky, aby to zamávalo to s tou hvězdou něco udělalo
Obrázek

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Na Syfy práve bezel super novej SGU trailer se spoustou nových záberu...
Toto je spoiler!!!:
nejaké nové CGI zábery Destiny, planety s velikým jezerem a stepí (a taky Chloe koupající se ve vode), Junglí a dál nekolik nových záberu zevnitr lodi a icarus base....nádhera. :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Buchta Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jaky video t hod primej link pls

PředchozíDalší

Zpět na Spoilery