Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Povinná četba

Povinná četba

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 15.9.2009 18:01:04
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Už jsem psal výše... Sir Walter Scott - Ivanhoe - moje ze všech úplně nejoblíbenější knížka... Je v ní od všeho trochu, sociální problematika doby židi vs. křesťani, normani vs. sasové, milostný trojúhelník... sociální vrstvy... Nějakej fight tam je taky... a úplně nejlepší postava je Černý rytíř... (ale neřeknu kdo to je :D )

Mydlář má přepis od Josefa Svátka, je to jedna relativně tenká knížka, ale zase nevím jak by to uznali jako literaturu té doby...

Případně můžeš sehna Malleus Maleficarum - aneb kladivo na čarodějnice, jestli si někdo myslí, jaký je to maso, tak chyba lávky... je to jenom istruktáž dobrého inkvizitora....

Příspěvek 15.9.2009 18:13:59
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak britský nebo americký spisovatel, aby se to hodilo i do čj, to je celkem jednoduché. Jak už tu bylo zmíněno, Walter Scott je úžasný. Pak je tu samozřejmě Hamingway. A nebo Oscar Wilde, což byl sice Ir, ale mělo by to projít, od něhož bych doporučila Cantervilské strašidlo, pokud chceš něco krátkého a zábavného, nebo Obraz Doriana Graye, pokud holduješ dekadenci.

Příspěvek 15.9.2009 18:15:12
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

gravidus: Ta je snad německá, ne?

Lidi, vy mě snad nechápete, potřebuji nějákou českou knihu napsanou do osmnáctého století. ;-)

Příspěvek 15.9.2009 18:24:33
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard: No, to máš pech, česká literatura do 18. století není moc zábavná. Já osobně bych volila nějakou z legend, ale to jsem já, která holduje spíše středověké literatuře. Z novověkých, Hus je nuda, Komenský je náročný, snad jen ten nešťasný Labyrint světa a ráj srdce by tě mohl zaujmout. Bridela opravdu nedoporučuju, náročné.

Příspěvek 15.9.2009 19:39:02
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díky za nápady. Osobně sem úplně nejdřív uvažoval o Shakespearovi ale ten je zvlášť takže toho ne. Pak mě napad Hemingway kterej je téměř ideální ale Water Scott by se taky hodil takže díky.
PS:Nejspíš si pučim oba a rozhodnu se několika prvních stránkach.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 15.9.2009 22:17:03
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Shakespeare ve formě dramatu, není příliš náročný, Romea a Julii jsem sice nepřečetl, ale protože si myslím, že to je totální sr*č*a, opravdu, kdo může vymyslet takhle hloupej děj, že on se zabije, protože se zabila ona, i když se ona ve skutečnosti nezabila, tak se teda nakonec zabije, protože se zabil on... Nemám to rád...nemám...

Za to Hamlet je naprosto luxusní, fakt mě to bavilo a přelouskal jsem to asi za dva dny... Případně, když ne tragédii tak komedii - Zkrocení zlé ženy...

Každopádně do tebe budu jisto jistě valit s tim Ivanhoeem..fakt krásná knížka...

Příspěvek 16.9.2009 12:49:53
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak Romea a Julii sem přečet a naprosto s tebou souhlasim. Hamleta sem taky přečet jen mi to zabralo asi nějaký 3 dny (měl sem práci) a zase s tebou musim souhlasit. Jediný co sem nečet je Zkrocení zlý ženy který si možná přečtu protože by se mi to pak v budousnu mohlo hodit.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 16.9.2009 14:45:15
Vahisht Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Možná bych k seznamu ještě přidal Vrah či obět od Josephine Teyové. Na spoustě škol se zadává jako kniha na esej a celkově je její obsah zajímavý.

Předchozí

Zpět na Co se jinam nevešlo