Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Spoilery Trailery a další videa k SGU

Trailery a další videa k SGU

Rozmluva nad doposud neodvysílanými díly, nebo díly na které ještě nejsou české titulky ... nečtěte pokud si nechcete zkazit překvapení

TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak v dnesním prostredí uz jo...nezapomínej ze v SG-1 season 1-2 byli rádi kdyz rozsekali ty dva. Ale kdyz uz jsme u toho, taky vám zatím pilot tak strasne pripomíná podle tech dosavadních videí první sezóny SG-1??? :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

nějak tak... připomíná my to ty temné chvíle u Goau'ldů, po průchodu bránou omrzliny, a každý nový lidi zkoumali jestli nejsou Goaul'di, atd., atd.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ano, ale nutno říct, že v SG-1 docela promarnili potencionál této myšlenky. Ale třeba epizoda s Jolinar byla skvěle napsaná. Ten začátek, kdy byl všude chaos, nad hlavami jim létaly kluzáky a pak ta chvíla, kdy se Jolinar "zmocnila" Sam... :ok:
Kéž by podobných momentů bylo v SGU víc.

TENTHIUS: mrkni se na poslední dvě sezóny SG-1, tam taky prchali před "pouhými" dvěma Ha´taky.
Jasně, teď máme paprskomety, ale zbraně Ha´taků proti asgardským štítům by měly docela šanci, proč by před nimi jinak Odyssey tenkrát utíkala?

EDIT: Ha´tak vůbec není slabá loď, většina z vás nejspíš soudí podle toho, jak rychle padaly v 9x20, ale nezapomínejte i na lodě co měl k dispozici Anubis nebo Ba´al. Měly antické štíty, s těmi by měly vydržet velmi dlouho.
Bitva Ha´tak vs. Hammond se mi tedy vůbec nezdá nereálná.

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen tak odskocim od tematu...jak to nakonec vyresili s tema omrzlinama? Si nejak nemuzu vzpomenout :-D
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Sam něco udělala s tím jejich pcDHD a přestalo to, nebo tak nějak si to pamatuju...

Vanguard píše:
Bitva Ha´tak vs. Hammond se mi tedy vůbec nezdá nereálná.

To mě by se zdála velmi nevyrovnaná. Když si vezmeme že ta nová verze asg. štítů, kterou nám dali v 10x20 vydrží to co vydrží (viděli jsme v SGA), tak si myslím, že Ha'tak by neměl moc šanci...

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak SGA bych snad ani nepovažoval za kánon :D
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

g.o.d: moje řeč. :lol:

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

V tom případě ale nevíme, jak sou ty nový štíty silný (btw: já taky SGA odsuzuju za to co tam provedly), protože to co bylo v tAoT se opravdu počítat nedá...

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no ono by imho stačilo aby Hatak kroužil kolem 304 jako hladovej sršeň a pálil opravdu hodně velkou kadencí(což imho. soudě traileeru opravdu dělá). Navíc nevíme kde všude má 304 ty asgardský kanóny (z toho co jsem viděli, tak vždycky stříleli když měli nepříteli doslova před nosem a nikdy třeba nestříleli za sebe). Navíc Hatak má imho. mnohem lepší manévrovatelnost než 304

navíc naprostý dlitenství velitelů 304 zjevně nezná mezí. Jak nám ukázali v SGA 520. Kde nebyli schopní využít mávevrovatelnost jako svojí výhodu.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

A ani asgardské štíty nejsou neproniknutelné, pokud navíc bude Hammond ve stejném stavu jako byl Korolev, Ha´tak bude mít šanci ještě větší.
Jen se bojím, aby se hned po premiéře nevynořily názory typu: "Bééé, jak může Ha´tak rozstřílet 304, vždyť v SGA nám přece ukazovali to a to a to... Bééé"

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

IMHO ten nápad s tím, že nějaký nováček najde řešení zrovna v době přepadu mě trochu..........

prostě zase to bude obsahovat klišé!
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak pokud to chceš takhle, přečti si třeba 2001, protože v téměř každém sci-fi najdeš nějáké klišé.

EDIT: a když nad tím tak přemýšlím, ve 2001 jich taky pár je.

Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ako hovorí Vanguard, klišé nájdeš proste všade. Ak chceš dobrú zápletku, niekto na to musí prísť. Lebo ak by na to neprišiel, všetci by boli mŕtvi a nič by nebolo. Netreba sa veľmi sťažovať, nejaké tie ohraté scény treba vydržať :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No, tak u BC-304 víme, kde má beamy, ale musím s váma souhlasit, že zrovna nejmanévrovatelnější není, ale netvrďte mi, že by BC-304 s beamama nedokázala zničit Ha'tak, když dokáže zničit i mocnější loď, jako je např Ori mothership...

Každopádně klišé tam musí být... ovšem bylo by lepší, kdyby těch hataků zaútočilo víc než jeden, protože to by se Sg zase dostalo hned v prvním díle do situace "Hodí se to, tak to tak uděláme!"

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard: Ono je klišé a takové to velmi známé (mnou osobně nenáviděné) SGklišé... to je moc... McKayů, Carterových už tu bylo dost.... tak doufám že Eliho vyhodí v první řadě z přechodový komory, jako žrouta kyslíku...

Bože vim že jsem to ještě neviděl, ale jeho postavu budu těžko snášet....

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vanguard a Widlička: Ano, klišé člověk najde všude a ve všem ale nemělo náhodou SGU být trochu "jinačí" aneb ty všechny ty PR prohlášení, o tom, jak to bude najednou jinak, lepší a super? Nová loď, nová galaxie, nová "posádka". Prostě ještě lepší, krémovější, nová receptura ... Atlantis taky ze začátku přišla s originální myšlenkou než se z ní postupem času stalo to co se z ní stalo. Jasně, že seriál nemůže skončit hnedka v pilotu po 10ti minutách tím, že všichni "chcípnou" na základně, protože se jim nepovede vytočit bránu ale omlouvat různý kiksy a nelogičnosti v seriálu stylem "Je to Stargate, tak jiný už to nebude" mi připomíná sledování telenovely o 1256 dílech s povzdechem " ... přece na něco koukat musim". Z tohohle důvodu jsem přestal koukat na Atlantis a podle toho co jsem četl různě na fórech mi 5. série nijak výrazně nechybí.

g.o.d Ač s tebou častokrát souhlasim, tak tohle je podle mě hodně přehnaný. Samotnej Ha'tak by podle toho co jsme viděli předtim v 10. sérii SG-1 neměl mít šanci jen tak upgradovanou BC-304 "ustřílet". Pokud ovšem nepopřeme kompletně to co jsme viděli předtím (jako vždy). V souboji s über orijskou záchodovou mísou Ha'tak nepřežil nikdy dýl než minutu, respektive to byla více méně One shot One kill záležitost. Potom když vezmeme v úvahu to, že upgradovaný štíty BC-304 byly schopný několik zásahů orijský hlavní zbraně, což je k*rva silnější "ráže" než hlavní zbraně Ha'taku, takže logicky podle vzorce Ha'tak < Ori ship < BC 304 by jeden samotnej Ha'tak neměl štíty BCčka ani škrábnout a to by okolo něj mohl lítat jak dlouho by chtěl. Ovšem, pokud to nebude zase nějaká vymasterovaná přetechovaná verze aneb najedou jsou nám Go'auldi schopný z ničeho nic nakopat pr*el, protože se nám to zrovna hodí do scénáře. Případně to bude zase nějaká strašná scénáristická perla, kde nám bude naprosto "logicky" vysvětleno, proč zrovna v týhle bitvě nemůžeme používat štíty, zbraně a vůbec všechny tyhle "moc silný" věci.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ehm a napadlo vás, že oriové většinou stříleli pouze do odyssey, která měla jako bonus ZPM?
Obrázek

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

V 10x20 Unending ještě Odyssey na palubě ZPM neměla, pokud se nepletu, a taky byla schopná vydržet několik zásahů.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

ZPM mají asi od 10x10. Nemůžete přece srovnávat Ha´tak a 304, když jste je ještě neviděli stát proti sobě! Logika hadra.

Buchta Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

docela ,mne prekvapilo ze se tu objevuji nazory jako ze je ten hatak jeden ...kdyby opravdu byl tak by me Mallojza nasral ,ale Hammonda jak bojuje s Hatakem jsme videli jen chvili a byl nazaberu opravdu jeden ,ale to neznamena ze "mimo" zaber nebyly dalsi tri ... Stejne jeste muzou okecat ze Hammond neni dodelanej ...Kdyby zakldanu branili vsechny BC-304 co mame bylo by to taky jiny a pokud vim mame 4 a 1 znicenou

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ píše:
V 10x20 Unending ještě Odyssey na palubě ZPM neměla, pokud se nepletu, a taky byla schopná vydržet několik zásahů.

ZPM dostali z Atlantidy po 3x11 Return, v 3x12 dokonce Rodney tam přesvědčuje Elizabeth, proč by si měli nechat více než jedno ZPM. V 10x20 Unending se stará Cartrová zmiňuje, že takové dlouhodobé udržování dilatačního časového pole vybilo ZPM a téměř vybilo zdroj v asgardském jádru
Obrázek

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Ježiši vy se tady pořád děsíte že hatak roztřílí 304ku, čož je naprostá blbost. Podle mě to bude tak že Hammond roztřílí těma parskometama po chvíli ten hatak, ale ten mezitím stihne na ikarus poslat kluzáky a Alkese, který následně základnu odříznou od okolí(zničí komunikační systémy, zavalí ten "vchod" co byl vidět v prvním traileru). A proč by teda nepřenesli osazensto základny na Hammonda? Jednoduše proto že třeba na začátku tý bitvy taky schytal pár zásahů, který vyřadili transportéry.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

DAVE!: Ok, moje chyba, poslední díly jsem viděl jen jednou a nemám je ani vypálený abych se na to podíval znovu.

Na co jsem tady narážel bylo to, že mi všechny ty prohlášení o tom, jak SGU bude "jiný" (inspirováno Firefly, The Shield, BSG ... temnější atmosféra etc.) přijdou lehce úsměvný, pokud by hnedka v prvním dílu byla nějaká takováhle "Stargate" bota. Aneb SG bude vždycky SG dokud jí budou psát stejný lidi. V tomhle SGU prostě nevěřim aneb podle mě dopadne jako Atlantis - první, možná ještě druhá série dobrá než dojdou všechny ty super "originální" nápady ...

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Co kdyby jste si založili téma spekulace? Mě už to tu nějak nebaví číst.
Obrázek

kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To tu opravdu nikoho nenapadlo, že třeba i Hataky za těch několik let prošly nějakým technologickým vývojem? Když porovnám takového Prométhea s nejnovějšími BC-304 je to docela velký technologický skok.
Jasně, Hataky má teď pod kontrolou Luciaánská Aliance (nebo kdo ví, kdo to vůbec bude), ale to neznamená, že by se i oni nemohli nějak technologicky vyvíjet. No však už za pár týdnů uvidíme, co všechno tam bude v tom souboji hrát roli.

PředchozíDalší

Zpět na Spoilery