Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 06.9.2009 10:01:33
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Stanice Bazilišek od Davida Webera. Bohužel jsem si zatím nenašel čas a zasekl se na začátku šesté kapitoly. No, snad něco přečtu dnes...

Příspěvek 08.9.2009 17:43:21
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ja som nejako poskočila. Takže som Medzi pirátmi - David Weber. 6ta kniha :) Kým som sa od piatej knihy k tejto dostala, zabralo mi to skoro dva týždne. Okrem iného (život, záľuby) ma nelákal úvod... ale keď som ho prežila, už to išlo samo :wink:
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 16.9.2009 21:14:15
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Drive - James Sallis

Nevyšla zatím česky, což je škoda, protože to má moc pěknou noirovou atmosféru. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 25.9.2009 10:53:58
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Haruki Murakami - Kafka on The Shore

doporucuju, nejdriv je to drama, a pak to poamlu přechází do mystery a strašně dobře se to čte (ostatně jako cokoliv od Murakamiho)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 07.10.2009 17:03:14
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Philip José Farmer- Svět řeky I.

Mrtví lidé ze všech časových období se budí u neznámého řečiště. To se stalo i siru Francisovi Burtonovi. Ten chce podniknout výlet k pramenům, aby tomu přišel na kloub... Postupem času se zde můžeme potkat s Odysseem, králem Janem z Anjou, Mozartem...
Sakra já se tak těším na další díly! Třeba Mark Twain je tady vykreslen až děsivě přesně...
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 14.10.2009 21:09:59
General
General

Odpovědět s citací

Margaret Atwoodová - Příběh služebnice

Antiutopický román, netradičně psaný z ženského pohledu, o ženách, a jejich neveselé budoucnosti. Hodně mrazivé, a jako všechny romány tohoto typu,ve vzdálené budoucnosti rozhodně ne úplně nereálné ...
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.10.2009 22:05:17
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak já dojíždím Stopaře (už podruhé... :D )
A chystám se na Honoverse
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 14.10.2009 22:42:30
Chase Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jiří Kulhánek, Miroslav Žamboch, Robert Fabian, David Morell, Frederick Forsyth, Arthur Clark. 8)

To jsou mí oblíbenci.

Příspěvek 17.10.2009 22:47:54
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

1. Zdeněk Jirotka Saturnin
2. Božena Němcová Babička
3. Antoine de Saint-Exupéry Malý princ
4. Stephenie Meyerová Stmívání
5. J. K. Rowlingová Harry Potter
6. Mika Waltari Egypťan Sinuhet
7. Astrid Lindgrenová Děti z Bullerbynu
8. J. R. R. Tolkien Pán prstenů
9. Betty MacDonald Co život dal a vzal
10. Jaroslav Hašek Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války
11. Jaroslav Foglar Rychlé šípy
12. Paulo Coelho Alchymista

Výsledky "knihy mého srdce" nechápu.. nechápu kdo a proč hlasoval, tak jak hlasoval.. To že Saturnina má hodně lidí rádo nechápu, ale respektuji to... Ten humor mi nikdy nesedl, ale jak se říká.. proti gustu...

Ale Babička na druhém místě??? WTF? Větší hloupost jsem v životě neviděl / nečetl. Vždyť je to naprostý blábol... Jsem v šoku... nechápu co je tak klasicky úžasného na tom že támhle někde v Ratibořicích je babka co má vnoučata a že umře... a že barča to hned letí vyslepičit včelám... :x

Dost mě to naštvalo, a ono z celé té hitparády hodlám respektovat pouze Malého prince, Sinuheta, HP a LOTRa a Švejka..nic víc nic míň... Jinak je to odpad..velký...

Omg.. Stmívání na 4. místě??????? Svět se zbláznil a já se na to musím koukat... :sorry:

Příspěvek 18.10.2009 09:50:33
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Babička je hrozná hovadina, nikdy jsem nepochopil ten obdiv k tomuhle dílu a k Boženě Němcové.

Příspěvek 18.10.2009 11:11:42
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Budoucnost prostoročasu

Stephen Hawking, Timothy Ferris, Kip S. Thorne, Igor Novikov, Alan Lightman

Krátký úvod do historie fyzikálních teorií spojených s prostoročasemod Richarda Price, teoretika z oddělení fyziky naUniversity of Utah, připravuje jeviště pro vědecká objasněnía myšlenky známých vědců. Igor Novikov, ředitel Centrapro teoretickou astrofyziku v dánském NORDITA, pojednáváo cestování v čase a objasňuje, jak se vyhnout paradoxům přicestování do minulosti. Stephen Hawking, profesor matematikyv Cambridge a jeden z nejznámějších vědců na světě, ukazuje,proč je takové cestování nemožné. Kip Thorne se pokoušícestovat do budoucnosti za pomoci astronomie gravitačních vln.Poslední dva eseje se poněkud odlišují od ostatních, protoženepodávají vědecká vysvětlení. Timothy Ferris, vynikajícínovinář a popularizátor vědy, vypráví, jak je nezbytné azároveň obtížné popularizovat vědu. Alan Lightman, přednífyzik se zálibou v psaní, má zkušenost s vědeckou i uměleckoutvorbou, je oprávněn ve svém eseji srovnávat tyto dva rozdílné typy kreativity. [zdroj: kosmas.cz]
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 18.10.2009 13:00:11
General
General

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
Babička je hrozná hovadina, nikdy jsem nepochopil ten obdiv k tomuhle dílu a k Boženě Němcové.

Whoa, tak počkat, Babička je možná trochu nudná, ale obdiv k Boženě Němcové je na místě.

On ten Šmolka, co tam to Stmívání hájil, si z toho dělal spíš víceméně legraci, než aby to bral vážně :smile:
Toho Pána prstenů chápu, že se nedostal do finále - za komunistů to byla zakázaná kniha a skutečnou popularitu si (bohužel) získal až s filmem. Těch pár z nás, co ho objevili už v devadesátých letech, s tím asi nic moc dělat nemohli. I když jsem pro něj hlasovala.

Příspěvek 18.10.2009 13:04:20
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Stmívání? Nechápu. :roll: Ale smál jsem se nemálo, když tam jeden řekl: "Kdo by asi tak chtěl číst knihu o debilovi, který už sto let opakuje jednu školu?" :rflmao:

Jen nějak nechápu, kdo pro Stmívání hlasoval, když všechny puberťačky tou dobou sledovaly Superstar? :lol:

Příspěvek 18.10.2009 13:31:57
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Whoa, tak počkat, Babička je možná trochu nudná, ale obdiv k Boženě Němcové je na místě.

No, četl jsem od ní Babičku a V zámku a v podzámčí a oboje mě hrozně nudilo, přičemž babičku jsem ani nedočetl. Nepopírám, že je to důležitá česká autorka, ale já ji neuznávám, protože se mi její idylická tvorba ani trochu nelíbí.

Příspěvek 18.10.2009 13:44:49
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

myslim, že pro babičku hlasovali její vrstevníci co ještě pamatovali feudalismus, v dnešní době by nepřežila, pokud by ji neudělal Kulháč remakeup
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

PředchozíDalší

Zpět na Literatura