Původní Stargate film, je nejlepší SG vůbec. Měl nový nápad, myšlenku, bylo to něco neotřelého, tajemného a hlavně jak psali mnozí nademnou postavy se tam chovali reálněji včetně té angličtiny. Nevím, ale asi jsem jeden z mála, kterému Kurt Russell seděl v roli O'Neilla lépe. Byl víc skutečný, lidský a dělal méně srandiček u vážných věcí. Když jsem poprvé viděl SG-1 s RDA, tak mě skoro zamrazilo, že do Jackovy role dali MacGyvera, jako všeumělce se speciálním humorem. Po pár dílech, mě však začal být sympatický tím, že seriál není jen o vážných věcech, musí tam být také trochu legrace, odlehčení děje by se řeklo a to splnil RDA na jedničku. Navíc v hodně scénách bylo dobře vidět, že RDA umí, stejně jako třeba Don S. Davis u kterého mě strašně naštvali, když ho odstavili a nahradili ho hercem komediálních rolí Beau Bridgesem, jenž i když říká něco vážného, vypadá to, že se všichni budou válet smíchy na zemi. Přesto, že následující seriál nebyl dokonalý (a co taky je), zavzpomínejte jak jste ho hltali při prvním sledování, a o to šlo.