Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica BSG celkové hodnocení

BSG celkové hodnocení

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Jak hodnotíte BSG?

10/10
84
64%
9/10
24
18%
8/10
4
3%
7/10
7
5%
6/10
4
3%
5/10
2
2%
4/10
1
1%
3/10
3
2%
2/10
0
Žádná hlasování
1/10
0
Žádná hlasování
0/10
3
2%

Celkem hlasů : 132

Příspěvek 16.7.2009 21:10:15
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ještě se vrátím k Mirra a přidám se k těm co Galacticu milují.

1)Epizoda Scar ukazovala, že to co se stalo v minulých dílech se v BSG děje dál. Krásně nám to ukázalo, že ten asteroid s tyliem stále existuje a stále se tam něco děje. Black Market nám zase ukázal že Lidstvo je nedokonalý výtvor...

2)Už bylo vysvětlené. Galactica nevěděla kudy kam. A ve třetí sezóně to bylo ještě více znát. Tentokrát už ztratili všechno. Ztratili Pegasus, nový domov i poslední naději. Neměli se kam hnout.

3) S Baltarem je to věc názoru. na něm bylo ukázané že postavy tipu Carterová neexistují. Perfektní Vědec s vysokým logicko matematickým IQ asi bude mít jen těžko vyvinuté sociální IQ a navíc bylo vidět, že vědec je vědec a ne voják.

4) Si na Zemi o 500 let v budoucnosti. Najednou přiletí tvoji robůtci a vybombardují ji. Tobě se podaří utéct a 50 000 lidí taky. To na psychiku trochu zapůsobí. Navíc u Leeho jsme věděli že je to idealista a naprosto věří v demokracii už od 3. dílu, kdy ukázal že je schopen udělat cokoliv pro to aby byla dodržena práva všech. U Hela jsme zase věděli že i přez to všechno bude mít Athenu vždycky v srdci jako první a udělá pro ni a jejich dítě cokoliv. Admirál Adama se snažil vždy najít, nějaké řešení, které nebude mít za následek krveprolití. Prezidentka si zase vždy věřila svému náboženství. Jediný kdo se v Galactica závažně změnil byl Baltar a k tomu ho dohlaly jeho halucinace, či snad andělé, to už je jedno a Starbuck, která se prostě zamilovala.

5) Zda-li narážíš na poslední dvě epizody, tak tam bylo ukázáno, jak se ti lidé do flotily dostaly. Prezidentka tak že se nakonec přeci jen přidala k Amarakovi. Admirál tím, že přijal funkci. A Starbuck tam byla pro to abychom viděli že nechce být zapomenuta. což se nám na konci taky hodilo. Mladší Tigh nám měl ukázat, že on nechce velení, nikdy ho nechtěl, a že jeho přítomnost na Galactice je pouze zásluha Adamy. A Lee s tou ženskou tam byl proto abychom se dozvěděli proč byl s tou ženskou.

6) Moc koukáš na Star Trek a Star Gate (nic ve zlém). Koukni se na první pistoli. Jediné co se změnilo je to že střelný prach je součástí náboje a střílí rychleji, pokud se nebavíme o vzhledu. Kabelový telefon je jediný bezpečný způsob jak komunikovat, aniž by se dal jakkoliv rušit signál, což cyloni nejspíš uměli. A amputace Galactica je válečná loď, nikdo nepředpokládal že povede vesmírnou karavanu. Všichni si mysleli, že skočí zaútočí a skočí pryč, zranění vyléčí jinde, takže tam budou antibiotika, nějaké léky. menší zásoby a šlus. Samozřejmě, že monitory mohly být dotekové, ale při boji se loď klepe, dost věcí padá a kdyby náhodou něco spadlo na takový monitor kdo ví co by to mohlo zapnout a díky tomu, že tlačítka mají větší odpor jsou jasnou volbou.

7) No Star Treku ne, tam to mají vymyšlený, dokonce i to proč jsou všichni tak podobní lidem, ale spíš Star Gate je na tom hrozně. Ti bohové tam byli nejspíše proto, abychom se do toho dokázali lépe vžít, jako co je to za jména a podobně. Ten papír mi přišel celkem zajímavý nápad, takové zpestření. Héra byla jediná, díky které se Galactica dostala k Zemi. Kdyby nebylo jí, tak by si Starbuck nikdy nezahrála pěkné "Cis>Cis>D>E>A>Gis>E>A>Gis>D>Cis" neboli "1,1,2,3,6,5,3,6,5,3,2,1" což jsou jen tak mimochodem souřadnice k Zemi od Kolonie, na kterou by nikdy nešli, kdyby si nemysleli že je klíčem k přežití lidské rasy, což vlastně z jejich pohledu byla, jelikož díky tomu oni odhalili nás. S Karou je to tudíž jediná nevysvětlená záhada v Galactice (pro ty kteří nepochopili Héru, jsem jim to teď vysvětlil) a Sedmého prostě dali k ledu.

A k heslům:
Nová Caprica - Bez té by nemohli všechno ztratit a třetí série by neměla své beznadějné kouzlo.
Věřící roboti - No jelikož v prvním Cylonovi byla osobnost, která věřila v jednoho boha a nejspíše podnítila i vzpouru ostatních Cylonů (to můžeme zatím jen hádat), tak se dá předpokládat, že ostatní Cyloni si její víru převzali.
Admirál "jdu jen přes mrtvoly" Cainová - I takoví lidé existují.
Prozrazení částí děje po znělce - Celkem zajímavý, originální nápad, ale to je věc názoru.

Doufám že tohle nebereš jako nějakou záminku k hádce, ale chtěl jsem jen vysvětlit nějaké věci co tam jsou, bránit svůj oblíbený seriál a se zapojit do tématu.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 21.8.2009 12:45:46
drapy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem se po dlouhý době, přemlouvání od kámoše, dostal k BSG. Musim říct, že jsem čekal něco lepšího, potom co mi řikal jak je to skvělej serial.
Po shlédnutí pilotu jsem mu dal za pravdu, děj, příběh i zápletka mě nadchla. Je pravda, že už v tý době se mi nelíbila kamera. Ty kameramanovi třesavky mě už tehdy vytáčeli, ale řekl jsem tak co je to nový a zajímavý, takže jsem si na to zvyknul.
1.serie pokračovala tam kde skončil pilot, stálý nebezpečí od cylonů, hledání vody a potravy a cylonů ve flotile.
jenže pak přišla 2.serie a s ní, pro mě útlum. už to nebylo takový jako na začátku, nebýt pár dílů jako Home a posledních tří dílů serie, tak bych na to přestal koukat. Děj se moc nikam nepohnul a díly, který ukazují život ve flotile sice hezký, ale mě se to moc nelíbilo.
3.serie mi přišla, že navazovala tam, kde skončila 1.serie, opět útěk a strach ze cylonů. Nové hledání země a taky odhalení finale five, pardon puze finale four.
No a 4.serie ta byla plná očekávání, zda najdou 13.kolonii, kdo je poslední skrytej cylon...
Když to tak vezmu, tak špatnej serial to neni. Po akční stránce - super, ale po dějový strance to už tak výborný není. A nejvíc mě štvali ty charaktery některých postav a chování flotily jako takový. Teď většina namítne, že o tom to je, chápu je to o tom, ale co tam některý postavy předváděly bylo naprosto katastrofický.
Například Kara - ta mě štvala pokaždý, když se tam objevila, ty scény jsem měl chuť jednoduše přetočit. Její vztah k Leeovi byl hodně zvláštní.
Jak jsme se dozvěděli v posledním díle - Ahoj já jsem Lee. Ahoj já jsem Kara, co takhle si to tady a teď rozdat na stole zatim co můj přítel a tvůj bratr je opilej a leží támhle na pohovce. Tak to je fakt moc. A potom tak se spolu vyspíme. Jééé sorry já byla na Caprice a tam jsem se zamilovala do Sama. Tak Same tohle je Galactica. Pěkný. Same já bych radši Leeho. Vzala jsem si Sama hurrá, ale noc před tim jsem se vyspala s Leem. Same už mě nebavíš jdu za Leem. Lee Karo už ne. Same neee neumirej mi. Chápu, že lidi se mění, ale tak jak se chovala Kara to bylo na mě moc. A to její znovuobživnutí nebo co to bylo??? měli ji radši nechat mrtvou na 13.kolonii rovnou...
Baltar - neměl jsem ho taky moc rád, a ne proto, že se choval jako svině, ale za ty jeho představy o six a později i o něm, to jako mělo bejt co? to že je anděl jim moc nevěřim.
Nejasnosti - Kdy se z Leeho stal opět Major, to mi nějak uniklo, Kara a její příběh, to samý Baltar, nevim jestli jsem blbej, a nebo mi to jen uniklo a nebo neumim počítat, ale kterej 8cylonů bylo na palubě flotili???já vim teda určitě o 6. dále by mě zajímalo kdo nebo co zničilo 13.kolonii???
Finale five - trochu mi to na ně nesedělo...jediný komu věřim, že by mohl být cylonem je šéf - u toho jedinýho tam ty náznaky byly, ale u dalších ne.
Tigh - měl vůbec štěstí, že byl ve flotile na Galactice...
Tory - o ni jsem do doby než zemřel původní poradce nic neslyšel...
Sam - měl hodně velký štěstí, že se Kara vrátila na Capricu pro šíp, jinak by tam zůstal...
Ellen - nevim no, sice v první serii měla chvilku kdy si nikdo nebyl jistej jestli je nebo neni cylon, ale nebyl jsem šťastnej, že ji zase vidim...
Chování celé flotili se mi taky zrovna moc nelíbílo - přežilo jich necelejch 50tisic, a oni se chovaj tak jako by se nic nestalo, sry já kdybych přežil tak bych se choval asi jinak, byl bych šťastnej, že jsem přežil holocaust, ale to oni ne, pořád si na něco stěžovali, no zachránili to trochu na konci tím, že se vzdali lodí a techniky a snad začli žít a chovat se trochu jinak.

Tak to je asi tak všechno, snad jsem moc fanoušky BSG neurazil.
A jestli někdo ví, ty informace na který se ptám, tak budu rád když mi na ně odpoví. Děkuji.

Příspěvek 21.8.2009 13:19:55
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ta "obživlá" Kara byla Head Postava jako Six a Baltar, prostě andělé.

těch 8 cylonů ve flotile? To myslíš, to jak mu řekla Boomer když jí vyslíchal? Podle mě Boomer jen plácla první číslo, co jí napadlo, aby zachránila Tyrola. Nic víc.

to, proč všichni FF nakonec skončili ve flotile, bylo dostatečně vysvětlené. Šoupnul je tam Cavil, aby si užili holocaust hezky zblízka a poznali co jsou lidi zač. Ono to bude ještě víc vysvětlený ve filmu.

13. kolonii zničili centurioni, který si tam cyloni postavili. Opět to bylo vysvětlený (hned v 411 a ve 415). Musíš dávat víc pozor :wink:

ty bys možná byl šťastnej, ostatní třeba ne, že tvojí jedinou nadějí by bylo zoufalý hledání nějaký planety o který se zmiňujou podivný svitky. Já osobně bych šťastnej teda nebyl + by jsi byl zavřenej v plechovce letící Vesmírem.

Ono to spíš bylo právě o tom životě ve flotile, nic jinýho tam dát nešlo.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 21.8.2009 13:23:26
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak on ten život ve flotile byl hlavně analogie na společnost, kdyby tam nebyly volby, odbory a různí radikálové, bylo by to "nastavování zrcadla" americké společnosti v háji.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 21.8.2009 14:28:37
drapy Airman
Airman

Odpovědět s citací

g.o.d: tak to my je jasný, že to byly Head postavy, a Kara byl hlavní důvod proč našli zemi, ale když je někdo jednou mrtvej tak je mrtvej, teda pokud to neni cylon a ma pobliz lod znovuzrození, byl bych radši kdyby řekli, že je 13 cylon...já to oživování nemám moc rád, ať už v BSG nebo SG nebo v jakymkoliv jinym serialu...
ano myslim, to jak Boomer byla vyslýchána, tak možný to je, že plácla nějáký číslo, ale spíš si myslim, že to nějak podvědomě tušila.
to mi chceš jako říct, že Cavil zařídil to, aby se Tigh dostal do flotily, tak že prosil Adamu, aby ho vzal zpět???
On je jenom poslal na Kolonie, aby tam žili a poznali co jsou lidi zač, teda tak jsem to pochopil já a to, že se dostali do flotily už byla jen náhoda. To samý Sam, taky se do flotily nemusel vůbec dostat.
Teda kromě Ellen, kterou do lodi donesl.
A s tou 13.kolonii máš asi pravdu, ale nepřišlo mi teda, že by tam jasně řekli, že ji zničili centurioni. Řikali, že nastala apokalypsa a že byli varováni, jestli dobře vzpomínám.
Tak asi časem by mě ta radost taky přešla, ale nevim jestli bych dělal to co dělali...
Raynor Tak to jsem pochopil, že to je analogie na společnost. Taky doufám, že ti lidi co to sledovali si z toho vzali nějáký ponaučení, aby se to nestalo znova...

Příspěvek 21.8.2009 15:29:37
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
ta "obživlá" Kara byla Head Postava jako Six a Baltar, prostě andělé.

těch 8 cylonů ve flotile? To myslíš, to jak mu řekla Boomer když jí vyslíchal? Podle mě Boomer jen plácla první číslo, co jí napadlo, aby zachránila Tyrola. Nic víc.

to, proč všichni FF nakonec skončili ve flotile, bylo dostatečně vysvětlené. Šoupnul je tam Cavil, aby si užili holocaust hezky zblízka a poznali co jsou lidi zač. Ono to bude ještě víc vysvětlený ve filmu.

13. kolonii zničili centurioni, který si tam cyloni postavili. Opět to bylo vysvětlený (hned v 411 a ve 415). Musíš dávat víc pozor :wink:

ty bys možná byl šťastnej, ostatní třeba ne, že tvojí jedinou nadějí by bylo zoufalý hledání nějaký planety o který se zmiňujou podivný svitky. Já osobně bych šťastnej teda nebyl + by jsi byl zavřenej v plechovce letící Vesmírem.

Ono to spíš bylo právě o tom životě ve flotile, nic jinýho tam dát nešlo.

Tak tohle je učebnicový příklad fanatického fanouška :smile: .

Všechni rozumní kritici prostě finále BSG odsoudili.

1. a 2. sezóna? Tady budu do konce života zarytým fanouškem.

3.a 4. sezóna? -s vyjímkou mučení Baltara, jeho výslechu na galactice, soudu, objevení země a vzpoury- to je neskutečný hogwash, nesmysl a možná i něco horšího-

Asi nejhůř se to pro mě projevilo v posledním díle a na začátku 4.sezóny po skoku poškozené basestar - ta "bojová scéna" se stala nechtěnou parodií na celé první tři sezóny-

Adama a Tigh tam pochodovali jako Chuck Norris aaaa :hmmm: :palka:

Jinak já mám specifický problém s vědou BSG.

Když ponecháme zvrácenou představu Moorea o mitochondriální..evě..... :palka:

Hlavně později, kdy odstavili technického poradce to dostávalo zabrat, jak rychlost světla..tak ta hvězdná mapa.....

Raketová bitva ve vesmíru by taky s minoritníma úpravama vypadala daleko líp eye-candy a ZÁROVĚN - by mohla být víc realistická, ale......sci-fi, která by naplňovala moje představy se v životě asi nedočkám (mimo odysseu).

Ron Moore, just go away. You tricked us all.
We thought you weren’t a typical Hollywood hack. You’re just as clueless about science and good writing as the rest of them in LALA Land.

Přesně tak to je, mrzí mě že jsem se nechal napálit.
Obrázek

Příspěvek 21.8.2009 15:35:29
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

zkus bejt víc konkrétnější. Jinak asi jsme každej četli jiný recenze, poněvadž naprostá většina toho co jsem četl (Chicago Tribune, La Times, atd.) se o finále BSG vyjadřují hodně pochvalně a celkově o BSG taktéž.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 21.8.2009 15:49:55
Deus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pako prostě nepochopil, že celý seriál byl o holubech, ne o Galactice...
''You Will Know the Truth'' - Battlestar Galactica: The Final Episodes

[img][images/thumbs/Deus_468x60vz9.gif]images/thumbs/Deus_468x60vz9.gifhttp://[/img]

Příspěvek 21.8.2009 16:18:48
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já to taky ohodnotím. Dal jsem 9/10. Dle mého názoru nejlepší Sci-fi seriál v historii. Velmi propracovaný příběh, promyšlené až do konce. "Realistické" chování postav, žádný přihlouplý "heroismus". Také chování lodí a stíhačů je daleko realističtější, než třeba v SG. Úplný konec seriálu mě uchvátil, to usazení na Zemi a vyřešení všech rébusů seriálu mě velmi uspokojilo. Plný počet bodů jsem nedal kvůli několika slepým místům, které mě trochu nudily a hlavně doufám, že někdy vznikne ještě lepší Sci-fi seriál, kterému bych dal bez váhání plný počet bodů. SG a SGA nesahá Galactice, co se kvality týče, ani po kolena.

Příspěvek 21.8.2009 16:45:08
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ono je něco jiného recenze do od nějakých pisálků a recenze od fanoušků, či scénáristů, jeden z desítek možných odkazů:

Battlestar analysis blog

http://ideas.4brad.com/battlestar

pako prostě nepochopil, že celý seriál byl o holubech, ne o Galactice...

Pako nepochopil hodně věcí.

Např. to, že tam měli vzporu každých 5 minut kvuli kvalitě tkaniček, ale ke konci se na to zapomnělo.....atd

pako nepochopil psychotické chování postav, kdy už fakt člověk nevědel co má od nich očekávat

pako nepochopil proč Hella nedali popravit, když zku***l ten jejich plán na zníčení cylonů (viz. ta teroristická banda z 2. serie).

(jež byl stejně založen na neexistenci vzduchových filtrů na cyclonských lodích..)

1. a 2. serie - úžasné drama s bezvadnýma postavama, které bylo podloženo realističností a vědou, velice temné

3.-4. z úžasného temného dramatu zbyla nelogická telenovela, kde je všechno možné

a když je vše možné, pak již nic není zajímavé......
Obrázek

Příspěvek 21.8.2009 16:47:29
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pako3: Zajímalo by mě, když takhle do podrobna pitváš BSG, tak ze Stargate se snad musíš pověsit.

Příspěvek 21.8.2009 16:50:10
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Dle mého názoru nejlepší Sci-fi seriál v historii.

:rflmao: Prisoner, Babylon 5, Deep Space 9... viděls? Tak do toho nepleť historii.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 21.8.2009 16:54:14
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Na DS9 zrovna koukám, velmi dobré, ale stejně mi BSG přijde lepší. A psal jsem: "dle mého názoru".

Příspěvek 21.8.2009 17:09:53
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

1. série - jak už řekl Pako: skvělé drama, které ani na chvíli neztrácelo šťávu. 9/10
2. série - pokračovatel první. Opět skvěle napsané postavy i epizody. Díly, které ukazovaly život ve flotile mi tu nepřekážely, ba naopak. Zároveň jsem byl rád, že Adama se nevyléčil hned v prvním díle, ale museli jsme si chvíli počkat, než se vrátil.
Události okolo Pegasu se mi moc nelíbily, ale naštěstí alespoň ten konec byl zajímavý. 10/10
3. série - začínala velmi, velmi slibně. Jen škoda, že to tak rychle utnuli s Novou Capricou. Díly, které se mi nejdřív líbily (Black Market, aj.) teď spíše překážely (třeba ten díl, kdy Helo dostává na starost uprchlíky, ale zase ukázal, že mezi koloniemi panuje mnohem větší nepřátelství, než jsme si mysleli). Kdo ví proč mi v této sérii začal být velice sympatický Baltar a naopak můj doposud oblíbený Bill, mi začal být protivný.
Hodnocení třetí řady si nechám na později, neboť jsem jí ještě neviděl do konce. Prozatím bych ale nedal víc než 8/10.

Battlestar Galactica určitě je dobrý sci-fi seriál, ale jestli je nejlepší? Nemůžete říct, že BSG je nejlepší seriál, pokud neupřesníte v čem je nejlepší? Možná o mě řeknete, že jsem až přehnaný optimista, ale věřím, že nejlepší sci-fi seriál nás teprve čeká a to brzy. Dle mého názoru se bude král mezi sci-fi seriály nazývat Stargate Universe, neboť se v něm spojí to nejlepší, co jsme doposud mohli vidět.
Merlin v mé oblíbené knize říká svému sluhovi: "Myslíš, Cadale, že Uther je král? Je pouhým regentem toho, který odešel, a toho, který příjde po něm, minulého a budoucího krále."
Krásně by to zapadalo, nemyslíte? :-)

Příspěvek 21.8.2009 17:16:12
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vaguard: Ty jsi neviděl BSG celou? Já myslel, že ano.
Jinak, moc bych si přál, aby bylo SGU vynikajícím Sci-fi seriálem, ale zase tak velký optimista nejsem. Raději od toho nečekám tolik a pak se nechám překvapit. Doufám, že se to povede, ale to budu moci soudit, až po několika prvních dílech.

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica