Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Burn Notice

Burn Notice

Příspěvek 09.8.2009 19:32:44
Zachin Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ivory: Pěkný info, hodně to hltám jak se tu seriálu věnuješ. S titulkami je to škoda, vždy musím čekat až se objeví. Přestávka mě moc nevadí, hlavně že budou další díly. Protože jsem si v červnu říkal jestli aktuální série vůbec přežije celé Léto. Nakonec sice ne, ale v tom dobrém slova smyslu. Takže se na další díly těším, a to platí i pro tebou zmiňovanou 4. sérii, v jednom z předešlých příspěvků.

Příspěvek 10.8.2009 12:58:25
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou pilot a zatím bych to hodnotil na příjemných 6/10 s tím, že je to takový příjemný rodinný seriál kde na konci zvítězí ti hodní a nikdo nezemře ani z těch zlých. A-Team nebo MacGyvera jsme viděli všichni. Ideální k obědu, ale že by mi to změnilo život, o tom pochybuju. Tedy, pokud mě ten oběd nezabije, žejo.

Zatímco třeba u Fringe je 6/10 otřes, protože ten seriál má rukopis JJ Abramse a každý fanoušek ho chválí k nebesům, Burn Notice je myslím seriál vyplňující pauzu mezi velkými seriály a evidentně nemá moc velký rozpočet (rozhodně Dexter odehrávající se v Miami má mnohem větší), takže je to IMO více než úspěch. Zkusím sosnout 1. řadu; piloty jsou obecně nejhorší díly, takže se to třeba rozjede více. Takhle to ale není ani mrazivě realistický jako Bourne nebo 24 hodin, ani ujetý jako Conneryho Bondovka. Zatím tu ale není ani nic, co by mě svojí originalitou nebo originálním mixem známých motivů příjemně překvapilo/šokovalo. Pro mě to ale má rozhodně velké plus za to, že se to odehrává v Miami - mnoho let jsem hrával dokola GTA: Vice City, a tohle je se všemi těmi questy a stejným prostředím de facto seriálová adaptace :lol:

Ale ta přehlídka herců v pilotu ve vedlejších rolích je vážně funny. Jen co agent odejde od detektiva Baptisty z Dextera, přejde k presidentovi Duganovi z Red Alertu 2 a ten ho zase pošle za Godfatherem z Generation Kill/Mitchellem z Fringe :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.8.2009 18:16:28
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

3x08 - Friends Like These

Toto je spoiler!!!:
Michael začal pracovat pro Stricklera [což se Fioně vůbec nelíbí], zatím jen malé pozorování lidí, co vykrádají vládní sklad zbraní a následné vyhledání Uklízeče, který po krádeži vyhodil ten sklad do povětří, aby zakryl stopy.
Po sledovačce se Michael posouvá k další prácičce/klientovi, tentokrát k Barrymu. Ten ho totiž kontaktuje a zděluje, že záznamy o jeho klientech, které si tak pečlivě vedl v deníku místo v pc, mu někdo ukradnul a hrozí, že když do určité doby nezaplatí 5 miliónů, tak je prodají. Westen a spol. se je tedy vydají nalézt.
Mezi pátráním po záznamech také pracují na hledání Uklízeče a tady přijde na řadu Madeline, které dají úlohu sledování.
V tomto díle je také vidět postup ve vztahu mezi Fionou a Michaelem. Fi se nelíbí, že on dělá pro Stricklera a výrazně mu to připomíná. Ke konci dílu dá navíc Michael Fi velkou facku, kvůli úkolu, a je vidět, že ji to zasáhlo víc citově, než fyzicky. Mezi nimi to jde do tuhého a zřejmě to směřuje do bodu, kdy si bude muset vybrat mezi Fionou a návratem do práce.

Pokud vás tento seriál bavil nebo baví, na této adrese si můžete zahrát flashovou hru se špiónskou tématikou [pozn.: Samozřejmě to chce umět anglicky, ale může to být docela zábava.]:

http://www.burnnoticeops.com/
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 13.8.2009 12:11:40
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou zatím pět dílů a zvyšuju na 7/10. Opakuju, co jsem řekl dřív - rozhodně to nemá žádný geniální koncept nebo jakékoliv originální prvky, pokud nebudeme za originalitu počítat inspiraci seriály 80. let, ale jak to člověk pustí, tak je prostě příjemné se na to dívat. Přirovnal bych to asi k MacGyverovi nebo tomu A-Teamu. Na to, že je 5 dílů seriálu o špionovi pryč, je to celé prostě happy a lehké jako hélium. Donovan za celých pět dílů nikoho nezabil, nikoho nepřefik a nemá žádná hluboká traumata; a popravdě po všech seriálech se storyarcem je fajn zase vidět takovouhle postavu :lol: Během 40 minut tam dvakrát z ničeho efektivně udělají něco (C4, štěnici, však víte), za díl se objeví dvě tři skutečně dobré hlášky a mnoho párů prsou schovaných v plavkách a Bruce se zachová vtipně/prasácky/nechutně. A na konci happy end. :-)

Takže shrnutí - příjemný rodiný seriál, Miami, zvláště přes léto doporučuju.
Obrázek

Příspěvek 14.8.2009 17:39:14
Major General
Major General

Odpovědět s citací

K episodě 1-07 = 8/10 - začíná to dostává nějaký spád ohledně postav, nějaké tvrdší rozhodnutí, dokonce vykoukl i hlavní storyarc :-)
Obrázek

Příspěvek 17.8.2009 21:47:38
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Drby z Comic-Conu tvrdí, že lidé z televize USA začali mluvit o možnosti produkovat film Burn Notice, šlo by o prequel, jehož děj by se týkal života Sama Axe předtím, než začal pomáhat svému příteli, odepsanému agentovi Michaeli Westenvi.
Tvůrce seriálu Matta Nixe se ptali, jestli by mohl vzniknout aspoň straight-to-DVD film. Nix řekl: ,,Ty myšlenka nás pobavila''. ,,Začali jsme o tom přemýšlet''. ,,Wow, měli bychom nechat narazit dvě helikotéry do sebe.''

Scénáristi tohoto seriálu už potvrdili, že psát umí, narozdíl od jiných sérií nejsou 2. a 3. řada jen nastavovaná kaše, naopak kvalita šla nahoru, takže případný prequel bych i uvítal.

Protože má Burn Notice teď přestávku, doporučuji vám jiné seriály na vyplnění mezery, než se v zimě vrátí [samozřejmě tu jsou podzimní návraty Sanćtuary, SW:CW, Dollhouse, ale o tom určitě víte].

Obrázek
Davida Copperfielda všichni znáte, ale slyšeli jste někdy o Crissi Angelovi? Ten by totiž strčil Davida do kapsy, narozdíl od něho provádí svoje triky na ulici před lidmi, které náhodou potkal a jejich reakce, které musí televize vypípat kvůli cenzuře, mluví za sebe. Ne nadarmo má jeho seriál název Mindfreak. Teďka mu startuje už 5. řada, první díl najdete zde:
http://sceneddl.net/tv/tvxvid/crissangelmindfreaks05e01whitedeathhdtvxviddvsky/

[img][./images/thumbs/89420008_1250542052.jpg]http://img219.imageshack.us/img219/1816/89420008.jpg[/img]
Letní televizní produkce kanálu TNT od Jerryho Bruckheimera. Supertajná policejní jednotka řeší komplexní úkoly, o kterých nemají jejich vlastní kolegové nejmenšího tušení.
Zatím jsem viděl 4 epizody a musím říct, že je to docela kvalitní seriál s hustou atmosférou a dobrými a relativně neznámími herci. Ke krimi sériím jsem po zkušenostech s CSI, Numb3rs nebo Beze stopy hodně skeptický, ale Dark Blue je naštěstí jiný, lepší a umí zaujmout.
Naposledy upravil Ivory dne 26.10.2009 18:24:09, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 18.8.2009 13:12:02
Major General
Major General

Odpovědět s citací

1. řada je za mnou a začíná se mi to trochu přejídat. Zůstávám na 7/10 a to tomu trochu fandím, protože mám rád špióny a Miami víc, než normální lidi. Je to příjemný řemeslně dobře odvedený oddych, ale prostě to nemá ani kapku invence, nikam to skoro vůbec negraduje a ten rozpočet je buď hrozně malý, nebo s ním nedovedou správně operovat. Já nevím, prostě mi příjde, že to téma je hrozně nevyužitý. Nepotřebujou gigantické rozpočty, pokud chtějí udělat sem tam nějakou episodu neschématickou a osvěžující - z pohledu nějaké postavy, trochu si pohrát s narativem, použít flashbacky/flashforwardy atp. A Lucy Lawlessová jako plakající trpící matka, ten zvrat musel každý vidět na kilometry dopředu :lol: V S2 budu pokračovat jenom protože jsem si jakž takž oblíbil hlavní postavy a chtěl bych být takový frajer jako Westen :lol:
Obrázek

Příspěvek 18.8.2009 16:58:26
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

3x09 dobry dilek napinavy
" IMMORTALITY "

Příspěvek 19.8.2009 18:23:40
Jack° Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fantasticky seral....kto ma primu Cool dnes ide o 20:15
Obrázek

Příspěvek 20.8.2009 19:34:15
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Michael Shanks...?! :lol: Cool!
Obrázek

Příspěvek 20.8.2009 22:32:28
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

V zatím poslední epizodě Michael Westen zastřelil Toma Sticklera, čímž si to hodně po**al. Diego mu řekl, že ve městě je někdo, kdo má uklidit všechen neořádek, což zahrnuje Diega i Michaela. Prvního jmenovaného už dostali, teď půjdou po Westenovi. Tomu, že by se ještě objevila Carla [Tricia Helfer] skoro vůbec nevěřím, ale jako lovkyně, která jde po Michaelovi by byla skvělá.
Naposledy upravil Ivory dne 17.9.2009 07:38:43, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 21.8.2009 11:52:37
Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já měl za to, že
Toto je spoiler!!!:
Carla zemřela ve 2. sérii,
i když to tam ani nijak do detailů řešené nebylo. Nicméně mohla by se v seriálu ještě objevit. Doporučuji shlédnout tříminutový trailer na nový seriál Human Target.

Příspěvek 21.8.2009 12:01:45
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já nevím, mě Burn Notice příjde jako takový fun seriál pro hostující herce, takové jejich prázdniny - za tři štěky v jedné episodě u baru, v nočním klubu a na pláži dostanou zdarma jízdenku do Miami, týdení pobyt a můžou si pokecat s Brucem Cambellem. Divím se, že nemají víc hostujících jmen :lol:
Obrázek

Příspěvek 30.8.2009 11:52:08
Major General
Major General

Odpovědět s citací

2. řada zakončena skvěle ;-) Oceňuju, že se taky konečně začaly objevovat neschématické díly - mmj. i ten s bankou. Ten byl velmi cool.
Jen škoda, že 3. řada Burn Notice není Victor a Michael v Havaně :-D Nakonec, seriál točí v Miami, to by nemuseli ani stěhovat produkci.

A samozřejmě, je pěkné, že Tricia i Shanks zvládli slušně i ty jiné role.
Obrázek

Příspěvek 10.9.2009 23:42:28
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na následující fotky se dá říct snad jen wow, je to vskutku velmi povedená nástěná koláž. Takto pěkně namalovanou stěnu bych chtěl mít v pokoji taky.

[img][./images/thumbs/wvy_1252622529.jpg]http://img134.imageshack.us/img134/3977/wvy.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/arjf_1252622544.jpg]http://img43.imageshack.us/img43/6336/arjf.jpg[/img]

Zachin: Ten trailer na Human Target je docela zajímavý, navíc Tricii jsem si oblíbil a rád ji uvidím v dalším ne-scifi seriálu. A dovoluji si sem za tebe umístit link na ten trailer.

http://www.metacafe.com/watch/yt-1EBvQpcQgsc/human_target_trailer/
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály