Tak já volila Sedmou. Její hledání dokonalosti, to, jak si dělá věci po svém. Nesoudím její vzhled. Než jsem to tady četla, nikdy mi barbínovitě nepřišla. Tak jasný, těsný kostým, ale tak to má ve StarTreku skoro každý, když si vezmeme některé jejich úbory. Naopak si myslím, že Sedmá je herecky zvládnutá poměrně dobře.
B´Elannu mám taky docela ráda, ale jak už tu bylo zmíněno, někdy mi opravdu vadí, jak se v ní náhle probudí Klingon. A občas mi vadí takové to její "fňukání" ve smyslu "Chudinka já, já jsem napůl Klingon a nikdo mě nemá rád, ani lidi, ani Klingoni". Ale zase v některých situacích je super.
Kes mi přišla moc Teylovitá. Ještě aby začala říkat "John, this is wrong" a bylo by to hotové. Z její postavy se toho dalo vysekat mnohem víc, už jen ohledně jejích psychických schopností, ale nestalo se a Kes zůstala poměrně nevýrazná.
No a kapitán. Já prostě nejsem moc velký fanoušek Janewayové. V některých situacích je super, ale někdy bych jí vzala pod krkem. Například ve chvílích, kdy se zachová jako příšerný mamlas, udělá něco naprosto nepochopitelného, co by člověk se špetkou zdravého rozumu neudělal, a ohání se při tom nařízeními Federace. Jako jedno se posádce Voyageru a Hvězdné flotile musí nechat - ti lidé jsou vycvičeni k naprosto dokonalé morálce a poslušnosti. Vzhledem k tomu, kolikrát si Kathryn přímo řekla o vzpouru a nikdy se nekonala. To je opravdu obdivuhodná morálka.