Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 31.7.2009 21:54:52
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Asi ta najhlavnejšia... vôbec sa mi nepáčia tie lode :D Myslím vzhľadovo, čo sa týka technológie atd nemám pripomienky... Ruku v ruke so vzhľadom je "plachenticový" štýl boja a absencia stíhačiek. Ale však som len na začiatku. :wink:
Uznávam, je to niečím iné, je to originálne, ale nemôže sa to páčiť každému. No ako by to vyzeralo :wink: Každopádne čítam zvedavo ďalej :)

Tú B5 knihu máš "hmotnú" alebo v compe?
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 31.7.2009 22:10:12
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Bohužel jenom v počítači :( Formát txt, takže se to dá číst tak na PDA... Na papírový knihy jsem už ke konci FF neměl tolik peněz.

Lodě že se nelíbí? Hrome, vždyť...
Obrázek
No stíhačky... Jsou a budou, ikdyž jsou velké jako Jumbo Jet :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 31.7.2009 22:13:48
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Geser píše:
...
Já momentálně louskám knihu z univerza Babylonu 5. Konkrétně první díl trilogie o Sboru Psi.

Závist :smile:

Já už čtu minimálně dva měsíce SW Agenti chaosu II.: Zatmění Síly ze serie New Jedi Order a ne a ne to dočíst :oops: nějak mě to nebere a čtu to jen ve vlaku a to většinou dám přednost spánku (třeba jako dneska). A to ta knížka má pitomejch 240 stran :roll: Doufám, že mě další dvě knížky, co mám doma už chytnou víc.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 31.7.2009 22:24:47
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Geser: Zvykám si na ten tvar... ale ak by som mala vybrať obľúbenú loď, určite nebude z HH :) Aj keď pinasy vyzerajú fajn :wink:
Btw, ak by sa ti chcelo... tak môžeš tú knihu hodiť do doc a poslať... :oops:

Anijsha: Držím palce, nech sa tá kniha konečne dostane ku koncu :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 03.8.2009 20:31:44
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Kouzelník Merlin. Nečekejte nějáký fantasy román. Ano, kniha obsahuje prvky fantasy, ale spíš bych to přirovnal k historickému románu. Myrddin Emrys, přezdívaný Merlinus("Sokol"), zde vypráví svůj příběh a začíná už od raného dětství, kdy v Británii vládne král Vortigern.

Příspěvek 06.8.2009 16:49:56
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pozoruji u sebe zajímavý jev. Na střední jsem měla neuvěřitelnou spotřebu fantasy a sci-fi literatury. Minimálně knížka týdně bez problémů. Bohužel už mi pak nezbýval čas na tu "doporučenou" (čti povinnou) školní četbu, minimálně srovnám-li to s celkovým objemem načteného.
Paradoxně, když už to povinné není, tak se do toho s chutí zakousávám. Od maturity už jsem načetla dobré dvě desítky knih, kterými bych byla mohla oslnit maturitní komisi... Docela by mě zajímalo, jestli se to stalo i někomu dalšímu :D

Nicméně k tématu, aktuálně zdárně postupuji Styronovou Sophiinou volbou. Ani k tomu nemám co říct, tohle si prostě musí každý přečíst. Máte před maturitou a doháníte četbu? Jděte do Sophiiny volby... A i vy ostatní, co jste jí zatím nevěnovali pozornost, napravujte.

Před tím jsem si užívala skvělého Mistra a Markétku od Bulgakova, další z knížek, které si opravdu chcete přečíst ;)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 12.8.2009 10:25:05
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Temeraire - tři pěkné knížky. Opravdu pěkné knížky, zvlášť pro někoho jako já, kdo má rád draky. Námořnímu kapitánovi Laurencovi se podaří ukořistit dračí vejce, které se pak vylíhne. K překvapení všech si ze všech lidí na palubě vybere dráče, pojmenované Temeraire, právě jeho. Z námořníka se tak stává letec. Laurenc si musí zvykat na úplně jiný způsob života, zvyklosti, nové lidi i draky. K tomu všemu se stále víc a víc sbližuje s Temerairem. Celý román je zasazený do prostředí Napoleonských válek, takže máme možnost prožít spolu s hlavními hrdiny některé z největších bitev té doby. Knihy jsou vesměs napínavé, i když pár mušek by se tam našlo. Třeba si nedovedu představit draka, který veze celou posádku. Dál mi není zrovna dvakrát jasné, proč draci, stejně inteligentní jako lidé, jsou chováni prakticky jako zvířata. To druhé je ovšem problém, který je součástí děje. Temerairovi se zajídá, že draci nemají v Anglii větší svobodu a neustále chce bojovat za nezávislost. Vadí mi tu taky Temerairova dětinskost a možná trochu infantilnost. Ale je vidět, kde také bral Paolini inspiraci :D Opravdu se nabízí srovnání s Eragonem a přemoudřelou Safirou. Bylo by rozhodně zajímavé vidět tyhle knihy zfilmované a já jen doufám, že to nedopadne tak katastrofálně jako Eragon...
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Příspěvek 24.8.2009 10:37:37
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Dočetl jsem Merlina, ale do druhého dílu jsem se zatím nepustil. V knihkupectví mě totiž zlákala obálka knihy Bivoj Běsobijec. Musím říct, že je to strašně čtivé fantasy dílko, jehož hlavními postavami jsou nám známé postavy z jiráskových pověstí: Bivoj, Kazi, Teta a Libuše. :-)

Příspěvek 24.8.2009 10:46:20
HerCuleS Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Literaturu neodsuzuju jedině za to že mě drží na uspokojivém průměru z českého jazyka !!! Jinak sem taky četl pár knížek např. Sandokan, Ďábelská Garda díly 1,2, a kousek 3 !!! :) 8)
Obrázek
Hraju StarGate-Game.cz (Odyssey) A všechny tímto Zdravim !!!

Příspěvek 24.8.2009 10:48:20
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, ještě, aby jsi ji odsuzoval. Teď se zrovna chystám na Chrám matky boží v Paříži od Victora Huga.

Příspěvek 24.8.2009 10:49:59
HerCuleS Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To bych si vážně nedovolil kord když si tu ti !!! :palka: :rflmao:
Obrázek
Hraju StarGate-Game.cz (Odyssey) A všechny tímto Zdravim !!!

Příspěvek 24.8.2009 13:41:45
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

literatura - to se snad ani odsuzovat nedá :-D
V každém případě jsem ted objevil kouzlo Paula Coelha a mám za sebou už jeho Alchymistu, Jedenáct minut a ted se chystám na Poutníka
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 24.8.2009 20:27:38
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Právě jsem dočetla Chrám větru od Terryho Goodkinda a přešla jsem k dalšímu dílu ságy Meče pravdy - Duch ohně - Válečný čaroděj
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 06.9.2009 01:04:24
BButcher Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak po precteni Mievilleho knizek (Nadrazi Perdido, Jizva, Zelezna rada, atd.), jdu ted znovu prelouskat vsechny knizky od R.E.Feista (tzn okolo 30knizek, (nez sem sehnal Hadi sagu , to byla doba) )

Příspěvek 06.9.2009 09:49:56
Over.Lord Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

právě jsem dočetl "pár" knih od S.Kinga(misery,To,Časožrouti) :smile: a půjdu znovu přečíst Darkover od M.Z. Bradley
[img][./images/thumbs/100123053615414763_1265552998.jpg]http://nsa10.casimages.com/img/2010/01/23/100123053615414763.jpg[/img]
Obrázek
Nos must amitto vivo en!

PředchozíDalší

Zpět na Literatura