Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Spoilery Trailery a další videa k SGU

Trailery a další videa k SGU

Rozmluva nad doposud neodvysílanými díly, nebo díly na které ještě nejsou české titulky ... nečtěte pokud si nechcete zkazit překvapení

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
No dovol já BSG pochopil od začátku do konce, až na to zmizení Starbuck, na to mám jenom teorii.

Já jsem nemyslel pochopení děje, ale pochopení souvislostí s reálným světem a současnou politikou a také pochopení v souvislosti s náboženstvím. Tomu prostě děti nerozumí, i když si někteří myslí, že ano, tak prostě nerozumí. Ale jsou samozřejmě i výjimky.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: souhlasím s tebou, že ten hlubší význam BSG nemusí pochopit každý, ale nazývat někoho dítětem, když jsi starší pouze o tři roky, je trochu... jak bych to řekl... divné, ne? Znám hodně lidí v tvém věku, kteří se na nějáké hlubší myšlení ani nezmohou.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ono jde především o to, jak se ta smrt a obecně dopady natočí. I v SG existují velmi působivé odstřelení hlavních postav - doktorka Freiserová byla perfektní (Heroes je velmi nedoceněný dvoudíl), Beckett taky ušel (bohužel to zpětně sundali po jeho návratu), Jackson v 5. řadě byl taky kvalitní (ale opět jako s Beckettec...). Tady ale vůbec nejde o to, že umírají vedlejší postavy v BSG. Ty umírají i v SGA a SG-1. Tak proč to je v BSG o tolik působivější navzdory tomu, že tam žádná (opakuji žádná) hlavní postava nezemřela?
(a nemluvte o Thrace, na ty tři díly se to ani nepočítá)

1) Více vedlejších postav, které se objevují pravidelně, mají velký prostor a vývoj. Dualla v BSG má větší osobnost, než Teyla v SGA, a to je to vedlejší postava. Jistě, Rodin v SGA byl taky to "odstřelení" v zájmu zachování hrozby (na diváka), ale i jeho smrt byla heroická. Pokud v BSG dojde k tomu, že zemře jedna vedlejší postava při shánění léků pro druhou vedlejší - a ta druhá vedlejší pak stejně zemře, tak to je prostě daleko méně heroické ( = tragičtější), než když vám postava zemře při úspěšném deaktivování atomovky a záchraně miliardy lidí.
Pokud máte více prokreslených vedlejších postav (které mají na plátně často stejně času jako ty hlavní) pak si můžete dovolit více smrti a tím i větší věrohodnost. Pokud v SG-1 zemře nějaký SG tým, který vidíte poprvé, tak to zákonitě nemá tentýž dopad, i když papírově je v obou seriálech třeba mrtvých stejně.

2) Není vůbec třeba hlavní postavy zabít, stačí jím dát nějaký negativní vývoj - i když se z toho po nějaké době dostanou, tak když se kvůli stresu/špatné události/smrti vedlejší postavy zhroutí či pohádají nebo na pár dílů rezignují, tak to prostě má emocionální dopad na diváky. Musí to ale být součást většího storyarcu, nemůže se to vyřešit během jedné episody, jinak to nemá smysl (viz. episoda Return v SGA, to byl snad nejzbytečnější drahý díl všech dob).
Pokud Starbuck po událostech na Nové Caprice strvá několik episod, než se dostane do starých kolejí - a během těch episod se pohádá s Adamou a vede tribunály smrti - pak to opět má zákonitě silnější efekt, než když v dalším díle po smrti Fraiserové nikdo o ni neřekne ani ťuk a všichni na to asi zapomněli.

3) Ono to zase není o tom, že by SG-1 a SGA byly (zcela) dementní, měly prostě jiný formát, nebyly tak kontinuální a temné a IMO se prostě ani nesmažily o to, aby tam ty smrti byly uvěřitelné. Nemůžu Road Runnerovi vyčítat, že se nepokouší existenciální vykreslení problémů hladového osamělého kojota, stejně jako nemůžu 2001: Space Odyssey vyčítat málo situačního humoru a ironických dialogů.

IMO mohla být SG-1 a SGA temnější a kontinuálnější, ale scénáristi evidentně tehdy nechtěli. Ono se to zase s tou temnotou nemůže přehnat, jinak dopadnete jako Torchwood. V SGU se o to evidentně snaží, přijít s trochu jiným stylem, takže IMO nějaké další debaty o BSG vs. SGU nemají až do vysílání smysl...

Jinak abych nebyl úplně jen na té vlně, musím dodat, že ve webové hře SGWG, na jejímž vývoji jsem se několik let podílel, vypadaly (mnou navrhnuté) antické lodě podobně jako Destiny :lol:
Obrázek
Naposledy upravil Raynor dne 26.7.2009 19:06:48, celkově upraveno 1
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard: Jak říkám, jsou i vyjímky. Já taky znám plno mých vrstevníků, kteří nepochopí ani Červenou Karkulku. Jinak zrovna o tobě si myslím, že jsi vyjímka, tvoje příspěvky jsou smysluplné a duchaplné, jeden z hodně mála patnáctiletých, kteří vědí, co píšou a mají to v hlavě srovnané, na tomhle fóru jsi asi jediný v tomto věku. Určitě se vyjadřuješ lépe než spousta starších lidí. Ale dost OT. Vraťme se k tématu.

HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To přirovnávání k BSG stejně nebude tak horké.

But it's not like Cooper and Wright took a page out of the "Battlestar" playbook, they said. Instead, they looked to two different shows: "Firefly" and "The Shield." The two said they wanted to create new layers of tension and drama, and integrate it into the regular Stargate formula and universe that has already been established over the last 11 years or so. That meant moving away from standard standalone stories and embracing an arcing, serialized style of storytelling.

The two also said they wanted the show to be character-driven and not just about encounters and alien races. In fact, they said that any aliens encountered will not be the humanoid creatures we're used to seeing.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tuším, že jsem tu někde psal, že ta kamera by mohla být podobná s kamerou ve Firefly, kde se vlastně používala podle situace (např. když se scéna odehrávala na Centrálních planetách, byla vždycky kamera pevná jako kámen). Určitě se ale inspirovali i v BSG, to nezapřou (chci upozornit, že jsem nikdy nenapsal, že SGU má být kopií BSG - napsal jsem pouze, že se SGU u BSG inspirovala).

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak on The Shield je drama stejně jako BSG (nebo Sopranos, Californication, Dexter nebo tucty dalších seriálů). Rozhodně prima inspirace (a už je tady jasné, proč na sebe hlavní postavy v SGU budou mířit pistolema... pro toho, kdo viděl The Shield :lol:).
Obrázek

TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No...ono kdo by asi na Rushe nenamíril pistoli, kdyz vydesené lidi poslal místo domu na Zemi na polorozpadlou starou antickou lod na druhé strane vesmíru, bez moznosti návratu? :D
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nehraje v The Shield herec, který hrál agenta Burka v dílu Heroes?

Major General
Major General

Odpovědět s citací

V Heroes byl nějaký agent Burk?
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak si na žádného nevzpomínám, ale už je to dlouho, co jsem Heroes naposledy viděl. V kterém díle přesně byl?

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jestli myslíš episodu Heroes seriálu SG-1, tak tam nikdo takový nebyl. Jestli myslíš seriál Heroes, tak tam jsem skončil sledování na počátku úděsně deviálně hrůzné 3. řady, a pokud tam předtím byl nějaký Burke, tak si ho nepamatuju.

Raději si sežeňte The Shield. Pro první dvě řady si vygooglujete RS linky velmi snadno, a to drama se tam dá krájet ;)
Obrázek

áčko Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já doufám, že si z BSG SGU vezme to nejlepší, ale ne zase mnoho, aby to bylo pořád originální a nic to zásadně nekopírovalo.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalus.cz, Raynor: spletl jsem se, myslel jsem epizodu Evolution. Ten O´Neillův kamarád. Hrál taky ve Veronica Mars.
Enrico Colantoni
Obrázek

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak mně je vcelku fuk, jestli budou kopírovat BSG, LOST nebo Shield. Konečně to bude mnohem víc drama zaměřený víc na postavy než na to, aby likvidovali miliardy blbejch nepřátel, kteří nemaj na práci nic lepšího, než se valit přes kopec před hlavně našich superhrdinů. A jestli budou postavy řešit dilema s kym se vyspat, než to, kde se skrývá nějaká ultimátní mega zbraň, tak to bude jedině dobře.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

nevite co je to za song jak hraje v tom nejnovejsim videu o sgu (je asi 2,5 min dlouhý) :D
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Daedalus.cz, Raynor: spletl jsem se, myslel jsem epizodu Evolution. Ten O´Neillův kamarád. Hrál taky ve Veronica Mars.
Enrico Colantoni
Obrázek

Tak pokud znáš jméno, není takový problém očekovat ho na imdb. Tedy ne, nehrál v The Shield.
Trailer na The Shield tady... koukám, že mimo kontext vypadají některé scény dost cheesy :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=DOHXl8GMdrc
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Raynor: tak to jsem si asi spletl s jiným seriálem, na googlu jsem totiž viděl jeho fotky s nějákým komandem, v zásahových uniformách, a hned pod tím bylo napsáno něco o The Shield. :scratchanym:

[img][./images/thumbs/]http://www.daemonstv.com/wp-content/uploads/2008/07/97083_d0333a.jpg[/img]

EDIT: Je to fotka ze seriálu Flashpoint. :) LAZYjohn :offtopic:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

http://www.imdb.com/title/tt1059475/

Opět pár sekund na imdb - seriál Flashpoint. Neviděl jsem, ale The Shield není o nějakým elitní swaťáckým policejním komandu ;)

EDIT. Ah. Vidím, že kuře bylo příliš pomalé na Lazyho :-)
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Raynor: já to vědět nepotřeboval. :lol: Ale už jsme vážně dost OT.

áčko Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jo, zpět k traileru, co říkáte na zamilovaný pár, to SG-1 a SGA chybělo :)

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

proč by hned museli bejt zamilovaní??

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Protože začít v pilotním díle mezi dvěma postavami čistě sexuální vztah je cheesy jako parmazán. A rozhodně to není pro ty dramatický vztahy mezi postavami tak hodnotný, jako normální vztahy (tedy, ne pokud by to tam nebylo v každém díle a nějaké postavy s tím neměly problém, ale o inspiraci Californication Brad s Malojzou nemluvili).
Obrázek

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Dobře ty Raynore... jinak The Shield sleduju a mazec seriál... třeba byli tak hloupí a inspirovali se tou korupcí :lol: (mám za to, že tam hraje ten herec, co hrál toho "kamenýho" v Fantastické 4 ?)

Ta kamera ve Firefly i BSG je "dokumentární" nebo tak nějak to nazývali a je to bomba věc, i když na udělání hodně těžká (viz dokument o Firefly)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Protože začít v pilotním díle mezi dvěma postavami čistě sexuální vztah je cheesy jako parmazán. A rozhodně to není pro ty dramatický vztahy mezi postavami tak hodnotný, jako normální vztahy (tedy, ne pokud by to tam nebylo v každém díle a nějaké postavy s tím neměly problém, ale o inspiraci Californication Brad s Malojzou nemluvili).

neřikam že hned v prvním díle, to je nesmysl (stejně jako situaci mezi Carterovou a Mitchellem, když trávili 50 let na Oddysee).

PředchozíDalší

Zpět na Spoilery