Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Harry Potter and The Half-Blood Prince

Harry Potter and The Half-Blood Prince

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Větší propadák než Fénixův řád to být nemůže.

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ach ty malověrný :-D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Repost z MZ:
Tak jsem se vratil z kina a s kamarady jsme se víceméně shodli na tomhle: super hudba, slušný triky, dobří herci a herečky, znatelně nám ovšem chyběla ta záverečná bitka. Hm tak jako hezký, že vytloukli okna a dál? Nálitne jich tam takový hafo a nic? Oh come on... Jinak jsme se taky shodli, že to je těžce vycpávkový díl, takový sled na sebe nenavazujících epizodek, ale aspoň nás to teda nenudilo. 7/10 a fakt jsme se asi na žádným jiným filmu tolik neshodli jako na tomhle. Divný...

meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

fenixuv rad mi prisel jste docela dobrej byli tam alespon nejaky bitky ale todle??!!
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No a já zase budu trhat partu... tak říkajíc plavat proti proudu (prej je to fajn na kondici, takže aspoň něco)

Mně se díl líbil... to že díl nebyl jedna velká řežba mi ani tolik nevadilo, potože měl vtip a i když to bylo pojaté volněji, bylo to rozhodně lepší nežli Fénixův řád, který byl podle mého jedním z nejhorších (s knihou to mělo společný snad jen název). Hlavní linie zachovali a předem avizovali že to bude o postavách a ne o bitkách. Když chci vidět masakr, jdu na Ramba, ne na Pottera.

Táák, teď se tu strhne kritika na mou hlavu, ale víte co, mně je to fuk 8)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

A mně se to taky líbilo. Líbil se mi už i pátý díl, ale i kniha Half-Blood Prince je spíš přechodem k sedmičce. Na to, jak je ta kniha obsáhlá (v podstatě vypráví příběh Voldemorta), si s tím poradili dobře. A hlavně, jak jsem se bála těch milostných scén, protože ve čtyřce to díky režisérovi sklouzáválo někam k soap-opeře, tady jsem dokonce slyšela výbuchy smíchu. Hlavně díky tomu, že Yates, který se musel popasovat opět se scénářem Steva Klovese (důležité vynechá, blbosti nechá), to vůbec nebral vážně a scény jsou to vtipné, absurdní a zároveň to tam sedí. Přidal tam i reakce dospělých na milostné eskapády mladých, což mi v knize chybělo.Třeba jak se Ron nacpe mezi Harryho a Ginny s tácem koláčů, či romance Rona s Levandulí, to byly pěkné scény.
Bylo tam hodně Alana Rickmana, za což jsem ráda. Poprvé tu ukázali navíc nějaký vztah Brumbála k Harrymu. I ti mladí herci se dost zlepšili a už tu přítomnost hereckých veteránů spíš ustojí. Dokonce i Emma Watson tu je snesitelná, bez afektu. Tom Felton jako Draco mě velmi příjemně překvapil, a vedle Radcliffa už působí jako mladý muž a ne kluk s hůlkou.
Nejvíc to asi vtipem zachraňuje Ron: "Ta krev je ale tentokrát jeho vlastní" či skoro "rockový" moment při Famfrpálu.
A víte co? Tenhle konec mi nepřišel vůbec jako pozitivní či jak. To, že tam nebyl pohřeb mi vůbec nevadilo, jak jsem se bála. Ta scéna s hůlkami byla perfektní, a ten závěrečný pohled z okna, to je spíš melancholie a náznak toho, že to dobré definitivně skončilo. Možná jsem jediná, kdo to tak vidí, ale mně to tam sedlo. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já už o HP psal v topicu výše a kdo ho četl ví, že se mi díl taky líbil, ačkoliv jsem knihami nepolíben...
Nechci se opakovat, snad jen, že mi absence bitky nevadila, ale ještě mám důležitější poznámku, ačkoliv nevím jak je to v knížce, docela mi vadilo (neva ale film se mi stejně pořád líbil), že celý film se točil kolem harryho, hermiony a rona... chyběly mi tam vtípky dvojčat (ty dvě minuty po začátku nepovažuji), lenka (která je má oblíbená postava ve fénixovi, ujetá, trochu šílená...), nevill longbottom, atd... prostě to uskupení které se zformovalo ve fénixovo řádu...

Ale jak říkám, nevím jak je to v knížce tak to ani neodsuzuji... :wink:

cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale jako sorry, vyjádření: Autoři se nechtěli opakovat proto tam nebyla bitka. Je opravdu padlé na hlavu To je jako autoři se nechtěli opakovat proto v nový díl ramba budu ukazovat život prodavače ze supermarketu....
Jinak film se mi celkem zamlouval ale opravdu nemůžu přejít absenci některých postav z knihy a již zmíněnou bitku.

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mě osobně se tento film velmi líbil a osobně ho považuji za jeden z povedenějších z této série. Po mém zklamání Fénixovým řádem bylo toto velké zlepšení...
Osobně bych to řekl takhle - víc než absence bitvy mi chybí absence kleteb. Já nevím jak vám, ale mě osobně velmi vadí souboje, kdy máchají hůlkami, ze kterých vylétají stejnobarevné záblesky se stejným efektem (snad jedinou výjimku tvořila
Toto je spoiler!!!:
(pro jistotu) kletba Avada Kedavra na konci - alespoň u ní dodrželi zelenou barvu)
a neřeknou při tom ani jedno jediné slovíčko (Za celý film jsem zaznamenal něco málo přes 10 kleteb a to mi přijde velmi málo)
Celkově ale tento film vidím jako výrazné zlepšení série po 4. a 5. dílu, které dle mého názoru byly dost slabé
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nový Harry mě nadchl, jistě že tam spousta věcí chybí, ale víc do tak krátkého času prostě nenarvete. Řekl bych, že kdyby se od třetího Pottera rozdělil díl na dva filmy, každý po dvou a půl hodině bylo by to zajímavější, jistě chvílemi nuda no nebudu to rozvádět. Jsem rád za zaměření tohoto filmu, vynechal souboje a další věci a víc se věnoval postavám a vztahům mezi nimi, to je podle mě před velkým finálem perfektní tah. Nevadí mi chybějící "ultra bitka" na konci a ani pohřeb, scéna s hůlkami to ve všech směrech překonala. Ve filmu byla také spousta humoru, také pěkné před temnotou poslední kapitoly příběhu. Jsem z toho nadšen :D
Obrázek

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem taky viděla a ač by mě nikdy nenapadlo, že tohle o Potterovské adaptaci řeknu, líbilo se mi to. Navíc se mi to poštěstilo vidět v Praze v Imaxu, takže zážitek byl o to lepší. Jen mě docela naštvalo, že to byla dabovaná verze, ale i tak to bylo skvělý. Líbilo se mi, jak z toho udělali prakticky komedii, při někteých scénách se smál celej sál, tak namátkou mě napadá Ronův první famfrpálový trénink. Výkony herců se taky o dost zlepšily, ani závěrečná scéna s Brumbálem nezklamala.
Toto je spoiler!!!:
Symbolické rozsvícení hůlek na konci, naznačující, že nad tmou může zvítězit světlo, bylo takové milé, pěkné gesto.

Jasně, pár kiksů se tam našlo, například když je Harry na vánočních prázdninách u Weasleyových, zraje jim tam obilí, nebo mě zarazilo Harryho dost nelogické chování v asi dvou scénách, bohužel už si nevzpomenu u kterých. Celkově to ale hodnotím kladně, vlastně víc než kladně. Docela pěkný příklad, jak jde převést knihu do filmu, aniž by to muselo být "doslovné". Zkrátka, určitě jsem to neviděla naposled.
Jen mě trošku mrzelo, že ve 3D byla pouze první čtvrthodinka, ale jinak skvělé.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Předchozí

Zpět na Filmy