Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Spoilery Trailery a další videa k SGU

Trailery a další videa k SGU

Rozmluva nad doposud neodvysílanými díly, nebo díly na které ještě nejsou české titulky ... nečtěte pokud si nechcete zkazit překvapení

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Je vidět, že lidé v 15ti letech BSG vážně nepochopí :lol:

Jestli je tam víc chyb jak v SG tak já jsem Jack O'Neill... beztak ty chyby, co si myslíš bylo něco, co si jen nepochopil... děj tam byl, na tom to bylo vystavěné... ale to bys musel pochopit... ty postavy tomu dodávali tu správnou notu, abys věděl, co máš s kým co k dočinění... v SG ti akorát daj kupu super geniálních extra silných nesmrtelných jedinců a pak se div, že se nic neděje, když by dokázali postavit i vesmír, kdyby na to přišlo :roll: To, že byli na lodi je snad daný, protože to bylo to jediný, co měli, kdyby se usadili hned na druhé planetě, tak je Cyloni buď zotročí (Nová Caprica) nebo je vyhladí, ale to bys musel pochopit, jenže když si žiješ nesmrtelností a nepřekonatelností SG-1, Shepparda atd. tak to jde pak těžko...

Říkali, že chcou nahradit BSG SGUčkem... domov asi hledat budou, i v SGA hledali, jak se spojit se Zemí dost dlouho...

Pěkne řečeno Raynore :wink: (dodává tomu trochu reálnosti, že navštívili jen 2 planety, moc jich obyvatelných ve vesmíru (nebo aspon v tom kousku) nebude, jak v SG, kde je obydlená každá druhá :roll: )
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jasně, moc jsem toho neviděl, uznávám, jen mě štve, že to srovnáváte s BSG, když jste viděli jen trailer, to jsem tím myslel. :) I když asi blbě řečený, byl to pokus obhájit SGU.

Jinak díky za popis 8)
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

JuRas píše:
Je vidět, že lidé v 15ti letech BSG vážně nepochopí :lol:

Jestli je tam víc chyb jak v SG tak já jsem Jack O'Neill... beztak ty chyby, co si myslíš bylo něco, co si jen nepochopil... děj tam byl, na tom to bylo vystavěné... ale to bys musel pochopit... ty postavy tomu dodávali tu správnou notu, abys věděl, co máš s kým co k dočinění... v SG ti akorát daj kupu super geniálních extra silných nesmrtelných jedinců a pak se div, že se nic neděje, když by dokázali postavit i vesmír, kdyby na to přišlo :roll: To, že byli na lodi je snad daný, protože to bylo to jediný, co měli, kdyby se usadili hned na druhé planetě, tak je Cyloni buď zotročí (Nová Caprica) nebo je vyhladí, ale to bys musel pochopit, jenže když si žiješ nesmrtelností a nepřekonatelností SG-1, Shepparda atd. tak to jde pak těžko...

Říkali, že chcou nahradit BSG SGUčkem... domov asi hledat budou, i v SGA hledali, jak se spojit se Zemí dost dlouho...

Pěkne řečeno Raynore :wink: (dodává tomu trochu reálnosti, že navštívili jen 2 planety, moc jich obyvatelných ve vesmíru (nebo aspon v tom kousku) nebude, jak v SG, kde je obydlená každá druhá :roll: )

Na počet dílů je tam více technických chyb než ve srovnatelném úseku začátku SG-1

celkový počet je menší, ale ten výpis by blil :shock: stejně dlouhý jak prase.......

Třeba skoky do atmosféry a skoky u jiných lodí..........to je lulzkapitola sama pro sebe...to samé nemoci...amputace.....a gazilion jiných NEPŘÍJEMNOSTÍ

Stíhačky? IMBA nesmysl.

Útěk z NC? Lol, to byl die hard styl....

A nesmrtelnost? Ano umírali v 1., možná v 2. sezóně? Ok? Potom? Heroshield jak prase.Náš těžký pilot já chci rakovinu protože manévruji líp než compl se vrátil zpět z druhé strany snad milionkrát.

Thrace? :P :oops: :rflmao:

BSG byla krok správným směrem, ovšem jeden krok chůzi nedělá.

BSG nebyla dotažená, imho byl by potřeba další remake, tak za 20 let

SGU se alespoň nebude snažit vypadat tak namyšleně.
Obrázek

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Technických chyb? BSG se nikdy netajila tím, že leccos je u ní také eye candy, četl jsem, že skok do atmosféry by pro loď skončil během mikrosekundy velmi špatně, nebo že stíhačky a celkový retro look je úmyslný spíše než logický.

Ono s umíráním hlavních postav to taky není tak, že dobrý seriál = hlavní postavy umírají jednou za díl. To je nesmysl a nedělá se to tak nikde; dokonce ani v tom slavném smrtícím Lostu. Je ale rozdíl, pokud po brutální akci má postava několik episod traumata nebo pokud po brutální akci odjede s úsměvem domů a v dalším díle dělá totéž. Jde o to ukázat dopady, ukázat nějaké problémy. A samozřejmě občas eliminovat někoho z vedlejších postav, kde má BSG tu výhodu, že měla více reccuringů a uměla jejich smrti lépe depresivněji natočit (dodneš mě straší lamovitá smrt Emersona v SG-1). Ale samozřejmě ne vždy, záleží případ od případu (viz. velmi kvalitní dvoudíl Heroes v SG-1 nebo ep. Sunday v SGA).

BSG byla krok správným směrem, ovšem jeden krok chůzi nedělá.

?? Prázdné fráze argumentaci taky nedělají.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Hlásali tam z SG, že má SGU nahradit BSG, takže to srovnání se hodí, když se tím tak chlubí...

Co třeba? Až skoro realistický pohyby ve vesmíru o čem si může SG nechat jen zdát? Nemoci? Co je na tom? Amputace? Aspoň je to "reálný" v SG se tohle nikdy stát nemůže, protože i kdyby jim vysela noha na nitce, tak by si to sešili někde na poli sami... Útěk z NC byl die hard styl... však to tam říkali, že je to sebevražedná mise, a proto Galactica měla minimální posádku, nevěřili, že to udělaj... se koukni na SG, takovýhle mise jsou tam v každé třetí epizodě, by správně neměli přežít ani první dvoudíl... Umírali až do konce... v SG by se nikdy nestalo, že jedna z hlavnějších postav by byla zastřelena v přímém přenosu (Gaeta)... Thrace... bys musel pochopit, proč a co byla :wink:

SGU se možná bude snažit vypadat ještě víc namyšleně, protože bude chtít nahradit BSG atd. atd. a napravit SGA atd. a beztak to zpackaj zas těma Hrdinama, kterým se nikdy nic nestane a po 2. sérce opět tou samou rutinou každej díl to samý (vejdem do brány, máme potíže, zvládnem je a jdem domů - slova Sam)

Btw: s tím skokem do atmosféry... v SG se to od cca 4. / 5. řady děje furt :wink:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Samozřejmě v BSG i SG-1 měli ten heroshield zdůvodněný. Jedny chránil rukou osudu bůh, ty druhé zase povznesení. Rozdíl zase je, že v BSG to nebylo tak explicitně řečeno; v BSG jsme nikdy neviděli nějakýho chlapa na obláčku, nebylo řečeno kdo nebo co to doopravdy je, takže to zase IMO má lepší efekt, viz. stará známá poučka, že větší strach vzbuzuje neviděné, než viděné. Pro mystery to platí zrovna tak.
Obrázek

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

V SG povznesení chránili naše jen před Ori... nikdy je nechránili před smrtí... jejich hlavní pravidlo: NEZASAHOVAT DO NIŽŠÍCH SFÉR!! Takže to, že Shepp byl nesmrtelnej až za hranice vesmíru je hold scénaristickej hrdina :wink:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

IMO tam přímo několikrát říkali, že nad nimi vždy drželi ochranou ruku. Včera jsem se díval na Origin v S9 a Jackson tam říkal něco jako "Neměl jsi vždycky pocit, že nás někdo chránil?"

V SGA to samozřejmě nezaznělo nikdy.
Obrázek

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Co s bsg, je to jinej vesmír, třeba 1978 se mě osobně líbila a byla blíž té klasické scifi, ale to sem nepatří... at jsou pryč 1 nebo 7 miliard světelných let je to "kurva" daleko, trailer vypadá super, všechny co vydali jsou opravdu se těším, kamera má stejnej styl jako ve firefly , čímž se inspirovala i nová bsg, herci jsou velmi slušný, každého jsem viděl v něčem a opravdu skvělý, takže stačí počkat, stejně mám tokový tušení že jim pilot zase ukradnou... měli by rychle.... :evil: :D :D
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co člověk, to evidentně jiná definice "scifi". BSG 78 s jejím Star Wars feelingem je myslím poněkud vzdálená 2001: Space Odyssey :lol:
Obrázek

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Raynor: však o tom jsem mluvil... povznesení je vždy chránili jen před povznesenýma... nikdy proti jaffovi, kterej je střelí tam ze křa :wink: (už jen Origin, ta epka mluví sama za sebe... protože jsou v Celestu a Převor či Doci jim říká, že je chrání Antikové)

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ad Raynor:
Já neshazuju premisu BSG. V úvodním dvojdíle se mi líbila. Vlastně ta myšlenka se mi zalíbila hodně, ale nelíbilo se mi její provedení v dalších dílech. Vývoj postav, fajn. Jenže to vzali moc na úkor děje a pak se mi nelíbilo, jak nechali ty postavy se chovat.

Já bych to nenazval demagogií, jen jsem člověk co se odmítá klanět se před oltářem BSG, jen proto že je v menšině. Měl by bejt totiž slyšet i opačnej názor. Přikláním se holt k tradičnějšímu pojetí SF seriálu. Obecně jsem nikdy - ani v literatuře - neměl rád experimenální věci, kde děj a křivku napětí nahrazujou čímkoliv jiným.

Nemyslím si, že BSG je špatný seriál ani že ST nebo SG je dokonalý seriál. Pokud by se vzal tradiční základ SF seriálu a přidala základní myšlenka BSG o vývoji postav, jen s trochu normálnějších chováním, a hutná atmosféra, mohl by vzniknout seriál k dokonalosti konvergující. A tohle já očekávám od SGU. Neříkám neinspirovat se BSG, jen bych chtěl, aby z ně převzali to dobré a přitom udrželi jádro SG seriálu.

Výsledkem chci říct, že ideální kombinace by byla SGA S1 a BSG S4. (Naprosto ideální by byla inspirace pojetím knižní série honorverse, jenže určité knižní aspekty se nedají převést na plátno)

EDIT: Nechci se nikoho dotknout ani nechci rozpoutat flame war, jen myslím, že můj názor má právo taky zaznít. Tak mě nekamenujte, nekritizuju vás, ale jen některé aspekty BSG.

So say we all... because we also have the right to say it...
Naposledy upravil Mirra dne 25.7.2009 14:40:03, celkově upraveno 1
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Nezapomínej, kdo SGU bude psát... ty stejný hovada, co napsali SG-1 a SGA... takže jestli to má být na úrovni dokonalosti BSG, tak to pochybuju, ti to zpackaj vždy, aby z toho byla pohádka, kde neplatí nic...

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Řekněme, že by mi ty "hovada" ani nevadili :). Stačí, aby je čas od času někdo usměrnil, kdyby začali upadat do klišovitosti posledních řad SG. Možná by jim mohli dát za asistenty lidi, co měli v BSG na starosti atmosféru a postavy. Výsledný koncensus by mohl být lepší než oba seriály dohromady :). Mě osobně nevadí pohádky, kde to víceméně dobře dopadne. Mě se jen nelíbí, když vím celou epizodu, že to dobře dopadne...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Řekl bych, že už jste dost OT. :offtopic:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Poslední OT... to u SG právě víš vždy, že to dopředu dobře dopadne ať se tam děje cokoliv, i když umřeli, stejně si věděl, že obživnou :wink:

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak člověk jim musí věřit... btw vzali si jako konzultanta spisovatele military scifi fiction, takže uvidíme ted si nevzpomenu na jméno, ale na malloziho blogu to bylo.. jinak uvidíme, maj dobrý přátele, když si vemem že mallozi hostil u sebe a clovek moh psat pres nej davidu webrovi a on pote odpovedel , tak kdyby si vzali od nej neco... ale na to nemaj prachy a v davidově případě on čas, stěží stačí psát.... :D
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Weber měl napsat epku pro SGU. Bůhví, jak to dopadlo...
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Major General
Major General

Odpovědět s citací

No jako každý může říct co chce, ale jak jsem řekl, vytýkat dramatu centrování na postavy je jako vytýkat pivu promile. Rozhodně ale souhlas, že SGU má potenciál být the best of the both worlds :-) I když, to měla i SGA nebo pozdní SG-1...
A to říkám jako někdo, komu se trailer SGU dost líbil. No uvidíme.

Dost OT, zpátky k T. Nemá smysl smysl se zatím bavit o postavách nebo celkovém ději, takže k lodi. Z nějakého důvodu mě napadlo, že v SGU nebude hyperpohon, ale že ten zvláštní efekt kolem lodi je warp. Není to tak úplně bez smyslu, warp má tu výhodu, že při letu vidíte okolí ( = kinematografickou výhodu) a současná fyzika už o něm uvažuje; sedělo by to třeba i do story o staré antické technolofii. Rozhodně to IMO není štít a protože nezměnili efekt cesty bránou (alespoň ne as of season nine) tak to nevypadá ani že by změnili efekt hyperdrive.
Obrázek

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

O tom by šlo uvažovat, pokud se díváme na záběr lodi zvenku. Je tam ale i závěr na jakousi "vyhlídkovou palubu" (2:08) a tady to vypadá spíš jako aktualizovaný efekt hyperprostoru. Možná je to to samé, ale čert ví, určitě jsem na to zvědavý. :)
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Co se týče toho efektu, klidně bych řek že to byl warp. Sice sem na to koukal jenom jednou, ale připomínalo mi to warp style ze STAR TREK XI

EDIT: JuRas: To se tim že lidé v 15. BSG nepochopí bylo na mě???
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No já nepochybuju, že by se v případě warpu scénáristé inspirovali právě u ST!
A právě proto se mě moc nezdá, že by na loďi cestující na obrovský vzdálenosti mezi galaxiema byl warp. Přecejen (bráno podle ST) warp moc rychlej není.

Spíš si myslím, že Destiny bude mít buď právě hyperpohon, nebo něco lepšího (třeba ten pohon červí díry z konce Atlantis), nebo může mít i kombinaci motorů. Např. na krátký vzdálenosti( uvnitř galaxie) warp/HP a na dlouhý vzdálenosti mezigalactický HP/pohon červí díry.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo WARP podle ST moc rychlej neni, ale když se nad tim zauvažuju, tak si řikám, jak může bejt tak pomalej když warp 1 je rychlost světla a warp 10 je nekonečná rychlost, tak Warp 5 musí bejt fofr jak sviň, takže přecijen by ho měli udělat rychlejší, tedy podle mě.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Když se tvůrci inspirovali seriálem firefly možná i pohon jím bude inspirován, Serenity za sebou také nechávala stopu.
Obrázek

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Jo WARP podle ST moc rychlej neni, ale když se nad tim zauvažuju, tak si řikám, jak může bejt tak pomalej když warp 1 je rychlost světla a warp 10 je nekonečná rychlost, tak Warp 5 musí bejt fofr jak sviň, takže přecijen by ho měli udělat rychlejší, tedy podle mě.

Warp opravdu není rychlej v porovnání s hyperpohonem. Formule pro nové seriály ST je n^(10/3)*c, kde n je číselná hodnota warp faktoru. Jenže pro rychlosti blížící se warpu 10 vzorec přestává platit a rychlosti rostou exponenciálně, stejně jako energetické nároky.

Ten záběr mi teda nejvíc připomínal loď plující proti proudu řeky :). Warp by to mohl být, ale pokud to bude podobný princip, určitě vymyslí svoje jméno, aby se odlišili.
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

PředchozíDalší

Zpět na Spoilery