Edicius píše:
Nad tim ze se pohybuje rychleji nez svetlo se nemusi polemizovat, lod jako takova se nepohybuje rychleji nez c, jenom to tak pripada zbytku vesmiru.
Hyperpohon umoznuje lodi to brat zkratkou tj. hyperprostorem, touhle zkratkou se pohybuje rychlosti mensi nez c ale pro zbytek vesmiru mimo hyperprostor se pohybuje rychleji nez c.
Hyperpohon umoznuje lodi to brat zkratkou tj. hyperprostorem, touhle zkratkou se pohybuje rychlosti mensi nez c ale pro zbytek vesmiru mimo hyperprostor se pohybuje rychleji nez c.
Edicius píše:
Myslim ze mam lepsi otazku nez je rychlost v HP, mam na mysli dilataci casu pri rychlostech vyssich jak c. Jde o to, ze pro posadku plavidla pohybujiciho se rychleji nez c plyne cas jinak nez pro zbytek vesmiru. Napr. pri ceste dlouhe 33 svetelnych roku pri rychlosti 1000c to pro posadku predstavuje 10 dni ale pro okolni vesmir 13 dni.
Jde mi o to ze nikde ve stargate na to neberou ohled. Co si myslite vy?
Jde mi o to ze nikde ve stargate na to neberou ohled. Co si myslite vy?
Edicius píše:
Ano cetl a souhlasim s tebou.
Mozna jsem to nevyjadril dostatecne presne.
Je nutne rozlisit z jakeho pohledu se na tu vec clovek diva. Z pohledu posadky plavidla v HP uplyne nejaka doba, z pohledu vesmiru mimo HP uplyne jina doba.
Mozna jsem to nevyjadril dostatecne presne.
Je nutne rozlisit z jakeho pohledu se na tu vec clovek diva. Z pohledu posadky plavidla v HP uplyne nejaka doba, z pohledu vesmiru mimo HP uplyne jina doba.
Myslim ze jsem se vyjadriv v techhle pripspevcich dostatecne jasne, jsou serazeny tak jak jsem je sem psal.