Stargate SG-1+ základní koncept seriálu (cestování bránou), skvělí nepřátelé, zasazení děje do současnosti, sympatické postavy, skvělé hlášky, narozdíl od ostatních sci-fi velký počet různorodých technologií, hezké lodě
- jak již tady bylo řečeno: v pozdějších sériích degradace nepřátel, nelogické díry v ději
Stargate Atlantis+ skvělá atmosféra celého seriálu hlavně v prvních třech seriích, dobří nepřátelé a zajímavé technologie, zajímavé postavy
- někdy nelogičnost, v pozdějších dílech příliš technoblábolů
Farscape+ výborná 3. a 4. série, Scorpius
- Chiana (musel bych strašně dlouze vzpomínat, zda jsem někdy viděl někoho tak otravného), vizuální efekty, masky, někdy nelogičnosti
BSG+ vizuální efekty, vesmírné bitvy, Gaius Baltar
- ve 3. a 4. sérii začíní přibývat výplňkových dílů (což by nevadilo, kdyby byly dobře natočeny, což většina z nich není), prezidentka Roslin, někdy naprosté nelogičnosti v ději ( match mezi Starbuck a Apollem ve 3. sérii - nejen, že je dělilo pohlaví, ale taky 30 kilo váhy - opravdu úsměvné

, Starbuck přežila nálet na snad 8 raiderů

apod.
Heroes+ vynikající 1 a 2. série, Sylar, zajímavé schopnosti hrdinů
- trochu slabší 3. série s někdy naprosto nelogickým chováním postav
Firefly+ skvělá hudba, výborné postavy
- na hlubší analýzu příliš kratké
Andromeda+ 1. a 2. série byly obstojné, hezké lodě
- bylo jich dost, ale seriál jsme viděl dávno, takže si na žádnou výraznou chybu nevzpomínám
X-Files+ vynikající postavy, skvělá hudba a hlavní myšlenka seriálu, z objektivního hlediska pravděpodobně nejlepší seriál co byl kdy natočen ( i když ne můj úplně nejoblíbenější

)
- neviděl jsem poslední série, které nejsou příliš pozitivně hodnoceny
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes