Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie soutez lodních zbraní

soutez lodních zbraní

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

zbrane lodi

orijsky hlavni kanon
8
8%
asgardsky paprskomet
27
27%
dron
39
39%
anticky paprsek
12
12%
asuranský paprsek
3
3%
anubisova bleskova zbran
7
7%
zbrane hive ship(pocita se i superhive)
5
5%

Celkem hlasů : 101

Příspěvek 12.7.2009 22:36:37
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Scortis píše:
Líbilo se mi jak ten satelit rozříznul tu hivku. A kdyby měl dobrej zdroj napájení(třeba ZPM) a ne 1 naquadahovej reaktor tak střílí tak rychle jako asg. beam možná ještě rychleji ale účinnost antickýho paprsku je nesrovnatelně vyšší, viz jedna rána a hivka v čudu. A namontovat to na loď...

řekl bych že se ZPM by to bylo úplně stejné protože podle mě říkaly něco v tom smyslu že obvody nemůže procházet tolik energie a že by se spálili(což se stalo)
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 13.7.2009 08:18:07
arakan Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak to bylo protoze ty hlavni obvody byly v hajzlu :wink:

Příspěvek 13.7.2009 14:09:07
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud vim tak drony nemají vlastní zdroj energie,ale berou energii ze ZPM.Bylo to vidět v díle Tower vybily ZPM a drony spadly.Jinak drony sou mej zbraň.A zajímalo by mě čím napájel anůbis štít u sví loďi,pokud vím ten štít byl antickej a k napájení ant.štítu je potřeba ZPM(kvůli extrémním energetickým nárokům)

Omluvte prosím pravopis
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 13.7.2009 15:12:08
Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

arakan píše:
tak to bylo protoze ty hlavni obvody byly v hajzlu :wink:

Přesně tak. Ten satelit byl více jak 10 000 let starý.
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

Příspěvek 13.7.2009 18:33:49
Airman First Class

Odpovědět s citací

david.p41 píše:
Pokud vim tak drony nemají vlastní zdroj energie,ale berou energii ze ZPM.Bylo to vidět v díle Tower vybily ZPM a drony spadly.Jinak drony sou mej zbraň.A zajímalo by mě čím napájel anůbis štít u sví loďi,pokud vím ten štít byl antickej a k napájení ant.štítu je potřeba ZPM(kvůli extrémním energetickým nárokům)

Omluvte prosím pravopis

:lol:
anubisuv stit neni anticky...
je to goualdsky vylepseny antickou technologii

Příspěvek 13.7.2009 19:08:48
John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mě se často zdá, že Asgardi jsou mnohem vyspělejší než Antikové :D ale určitě drony, prolítnou skoro vším a pak ještě vybuchnou :D
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

Příspěvek 13.7.2009 19:17:17
Airman First Class

Odpovědět s citací

ja myslim ze asg. jsou vyspelejsi...

Příspěvek 13.7.2009 19:21:55
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Drony jsou zásobený energií ze ZPM, to je snad normální... každá zbraň potřebuje energii... omg, ty seš naprostej...

Ten satelit byl v háji, měl zničený obvody, tak to přemostili a to nevydrželo... jinak říkali, že ten na. generátor tomu dodává dost energie, ale trvá než se to nabyje a pak vystřelí :wink: (něco jako Ori zbraň)

Nvm, čím to křeslo chceš zničit... protože i kdyby to prošlo štítem (jakožto málo ktérá zbraň, tak by to tu loď zničilo už celou nebo aspoň slušně vyřadilo)

Nvm, v čem jsou asg. vyspělejší... možná v tom, že studovali antickou databázi, ve které jsou znalosti snad uplně všeho... tak možná v tom, že měli 10 000 let na to, aby to prostudovali a stejně věděli prd, půlka jejich technologií (těch nových) byla založenejch na antických, u některých to i přiznali a pochybuju, že beam je vyjímka, není to asg. technologie... nikdy jsme u nich neviděli nic co by tomu bylo podobný... u nás si najednou z P-90 na tyčovku asi taky neřeknou, že je to naše... a ani tam neprostudovali lidskou fyzilogii, aby se zachránili... kkti :lol:

(nezapomínejte, že to, co měli antikové před 10 000 letma měli ještě dávno před tím... atlantis je několik milionů let stará, to už měli i jumpery, podle mě i možná plány na nějaký aurory či tak, to pochybuju, že asg. vůbec byli a za takovou dobu, kdy se od nich mohli učit atd. se toho vlastně moc nenaučili :lol: )
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 14.7.2009 17:13:38
John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Drony rozhodně ZPM napájené nejsou, to by pak každá Aurora měla ZPMko, a v posledním díle první řady bylo křeslo napájené jen nakadahovým generátorem, takže jde spíše o to, jestli je funkční křeslo :D 8)
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

Příspěvek 14.7.2009 19:28:19
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Dron má vlastní zdroj energie
http://images2.wikia.nocookie.net/stargate/images/f/f8/Still1215465237.jpg

Příspěvek 15.7.2009 07:10:27
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Jn, ale když příjde o napájení křeslo, tak se stejně deaktivuje, protože ho nic neovládá, ale nějaký jádro musí mít, to by byla blbost, protože sem ani v SG neviděl nic, co by na dálku jako wifi data přenášelo energii... :)
Jinak bych neřek, že na tom Asgardi byli zase až tak špatně, i když uznávám, že tak dlouho jako Antikové tady asi nebyli a zdaleka nejsou tak vyspělí, ačkoliv zase jsou ze známejch ras hned druhý, protože od Noxů sme toho moc neviděli Ale třeba transp. paprskem bych jim nebral... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 15.7.2009 19:18:06
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

*Jack* píše:
...protože sem ani v SG neviděl nic, co by na dálku jako wifi data přenášelo energii... :)

Tak DHD přijde na mysl asi jako první a pak je tu samozřejmě spousta technologií co se objeví jen v jednom dílu a pak už ne.
Obrázek

Příspěvek 15.7.2009 19:47:56
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

DHD pokud vím, tak je spojený s bránou... (není tam bezdrátovej přenos)

Tak většina Auror měla ZPM, na Atlantis je potřeba, tudíž je napájeno tady tím... mno dron tím napájenej není... ale ovládán jo...

Dnes jsem se díval na Quest... a tak mě napadlo, že ten obelisk, co je paprskem přenášel na jiný planety... nepřipadlo vám to jako takovej základ pro paprsek asg. ? Myslím, že asg. okopírovali tak 90% věcí od antiků a pak, že jsou vyspělí... nemaj nic vlastního... max tu degenerační nemoc :lol: (i tam zmiňovali, že čím se postavila Merlinova zbraň, tak tím na asg. lodi postavil Jack tu protireplikátorskou zbraň)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 15.7.2009 21:29:56
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No, u tohohle moc vytknout nemůžu a nechci se tu hádat o tom, kdo v čem byl první, když je to fuk a stejně to nakonec bude malá fantazije scénáristů nebo velice nepravděpodobně snad jejich tajný úmysl, protože to tak opravdu, jak ty říkáš myslí... :roll:
Ale můžu vytknout, že DHD asi není ničím spojený s bránou, i když nikdy nezvedli zároveň panel a bránu, aby nebyl vidět nějakej záhadnej drát, kterej mě ale k antikům nesedí, takže tady bych to asi skutečně viděl na ten bezdrát, ale k Dronům, mi sedí spíše to, jak sem říkal, loď řídí a Dron má vlastní en. zdroj, to mi vymluví jen to, že to v SG ukážou jinak a ještě budu chtít, aby to bylo aspoň trochu "realistický". 8)
A ještě na závěr otázku, kde si vzal, že většina Auror má na palubě ZPM, já tam nikdy žádný neviděl... :shock: Pokud vím, tak jediný měla na palubě Trya, ale to mohl být zvláštní případ... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 15.7.2009 21:44:55
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Bránau v Antarktidě aktivoval Jumper i když její DHD na to nemělo energii, takže muselo docházet k přenosu energie z Jumperu do brány a to bezdrátově přes půl planety.

V díle Tantalova muka se DHD propadlo podlahou a žádnej kabel po něm nezbyl.

V nevimkterym díle aktivovali brnu zavřenou v krabici (do který nevedl žádnej kabel) pomocí DHD mimo krabici (konkrétně v náklaďáku, ale tam už myslim nějakej drát vedl).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Technologie