Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 15.6.2009 20:48:49
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ták jo. Sandman nepůjde. Anansiho chlapci byli tak dokonalí, že jsem pak nebyl schopen se začíst do nového Agenta JFK. Půjčil jsem si tedy Preludia a nokturna. Dnes jsem to přelousknul a zjistil jsem, že to není čtení pro mě. Nevadí mi, že je to imaginativní a šílený. Překousnu, že je to psychedelický, ale nejsem schopen se vyrovnat se všelijakým mrzačením (proto se mi nelíbilo Sin City, vadilo mi to ve Vráně a měl jsem ještě dlouho problémy zpracovat tu katanovou scénu z dvojky JFK). Komiksy asi nepůjdou (byť teda Watchmen se mi líbili... ale za tu rozbrusku ve filmu maj stejně vroubek).

Tákže. Co teď? Američtí bohové... rozhodně. Byť mě teda dost rozčiluje, že ta krásná zlatočerná obálka je pouze u anglické verze. No, uvidíme.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 18.6.2009 07:30:20
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ja som sa dala na niečo ľahšie.... mozog potreboval zrelaxovať.... :D Tak čítam knihy zo série další prima mýtus... Humorná fantasy.... trocha si užiť koniec školského roka.... :D
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 18.6.2009 09:30:01
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

lidi čte tu někdo nějaké knihy o psychologii? :D čtu zorvna asi 3 ale 2 z nich sou spíše o podvědomí :)
coming soon or later

Příspěvek 18.6.2009 09:45:06
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zrovna čtu Koralínu, ale budu to muset rychle dočíst, protože vyšel nový Artemis Fowl, už šestý díl.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 18.6.2009 10:37:10
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Cožeeeeeeeeee? Ježiš díky za upozornění hned musím mámu vyslat do obchodu! :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 18.6.2009 12:05:04
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Blackthunder: Já jsem na to taky koukal jak vyvoranej, když mi to můj knihkupce oznamoval. Byl jsem si koupit pátý díl a on, že tento týden u nás vycháí šestka.
Obrázek

Příspěvek 26.6.2009 15:33:20
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Trochu odbočím. Vzhledem k tomu, že k státní maturitě máme přečíst 30 knížek (nebo se alespoň tak tvářit) a opravdu se mi nechce číst všechno (takže se snažím vybýrat to co je vydaný jako audiokniha nebo film [abych u toho mohl případně dělat i něco jiného]) tak by mě zajímalo jestli někdo neví jestli se liší film Já, robot s tou knihou od Asimova :oops:

Příspěvek 26.6.2009 15:37:07
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Eh, chceš toho celý seznam? :lol: Asi takhle, když řekneš, že je tam v hlavní roli svalnatý černoch a pomáhá mu mladá, hezká doktorka, tak s tím asi moc profesory nepotěšíš. :D

Jinak já jsem stále u toho Životopisu Caryho Granta. Docela fascinující čtení. Kdo by byl řekl, že někdo takový měl život až tak komplikovaný?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.6.2009 15:38:14
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Blackthunder: Tak to jsem nedávno dočetl a je to úplně, ale úplně něco jiného než film. Má to spolu společného akorát to, že tam jde o roboty. Doporučuji si tuhle super knihu od Asimova přečíst :)

Příspěvek 26.6.2009 17:15:47
Major
Major

Odpovědět s citací

Ok díky ;-) takže sehnat knižně :D

EDIT: Opět dotaz ohledně rozídlnosti filmu a knihy tentokrát - Solaris od Stanislawa Lema

Příspěvek 28.6.2009 15:15:01
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak Američtí bohové se zatím nekonají (nechtělo se mi projíždět knihovny). Místo toho mám Nikdykde. Opět jsem začal celkem svižně, ale byl jsem přerušen bývalotřídním výletem. Teď se k tomu asi taky nedostanu, ale to je jedno. Co chci říct je, že se mi to zatím moc líbí. :-)
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 30.7.2009 07:05:49
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Obraz Doriana Graye - docela pěkná knížka o tom, jak lze zkazit i naprosto nevinného člověka. Sledujeme, jak se vlivem svého přítele Harryho postupně Dorian mění téměř k nepoznání. Zrcadlem je mu pak obraz, namalovaný jeho přítelem malířem...

Perchino - tak tohle mě zasáhlo přímo do nejcitlivějšího místa. Kniha napsaaná roku 1912 pojednává o největší a neslavnější chovné stanici barzojů - ruských chrtů Perchino. Od psů z této stanice se ještě dnes odvozují ideální barzoji a všichni chovatelé se snaží přiblížit se jim. Psi z Perchina samozřejmě nebyli známí jen pro svou krásu, ale také pro loveckou upotřebitelnost, kterou prokazovali každoročně při lovech na zajíce, jeleny, černou i vlky. Bohužel, Perchino zpustošila velká říjnová revoluce. Panství a zámek byly zničeny a tři stovky psů, oceňovaných už tehdy po celém světě a kteří by i dnes, po téměř sto letech byli chloubou jakéhokoliv chovatele, ponecháni smrti hladem. Lidi jsou fakt svině a to těm sviním ještě křivdím. :wall: :wall: :wall:
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Příspěvek 31.7.2009 19:13:46
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Konečně jsem se dočkal dotisku Nočního klubu 1 a 2 od Jiřího Kulhánka. Po dobrém Stronciu se tak můžu pustit do dalšího díla od českého, neobvykle psacího autora.
Obrázek

Příspěvek 31.7.2009 20:53:28
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naviedli ma a ja som sa nechala... David Weber - 3. Krátka víťazná vojna...
Prvé dve boli bezva, samozrejme mám pár pripomienok... ale kto nie. Ak by niekto chcel vedieť viac, mám dojem, že je tu niekde špeciálne téma, tak ja len v skratke :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 31.7.2009 21:19:00
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

A co to je přesně za připomínky? :palka:
Já momentálně louskám knihu z univerza Babylonu 5. Konkrétně první díl trilogie o Sboru Psi.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

PředchozíDalší

Zpět na Literatura