Tak u SGU se trochu bojím aby to neztratilo ten klasickej SG styl vyprávění, ten podle mě právě dělá hvězdnou bránu hvězdnou bránou.
Jinak podle mě je dějová linka celkem jasná: expedice se dostane na loď, hned první díl se objeví nový nepřítel - na první pohled 10 x silnější než orájové a goauldi dohromady (ovšem v 2. nebo 3. řadě budou nějakým jednoduchým trikem poraženi), utvoří se nový elitní team, kde bude super plukovník, mimozemšťam, nějaká hezká holka a vědec. V druhé řadě se podaří ovládat loď/kontaktovat SGC/zjistit polohu lodi a loď tak již bude normálně normálně v kontaktu se Zemí a každou chvíli tam přiletí Daidalos se zásobama a novýma dívídíčkama. Přiletí Carterová. Přiletí Daniel. V třetí řadě se objeví nový hyper super cool nepřítel. Vymění se velitel lodi. Objeví se další nepřítel nápadně připomínající lidské replikátory. Furlingové se opět neobjeví. Noxové opět nepomůžou s bojem proti nikomu, ačkoliv jsou jedni z nejmocnějších v naší galaxii (a i v dalších galax by byli hodně silní), no není divu ani Ori jim nevadili.
Jo a někdo tady psal o bráně v SGU, že je to možná ta první. Neměla by být první bránou ta, kterou vymyslel ten chlápek v Ark of truth než s ostatníma Antikama uletěli a rozhodli se nepoužít archu ? Ten jak říkal, že měl v noci super nápad (myšleno brány). V jednom záběru jsou vidět jeho zápisky
http://images1.wikia.nocookie.net/stargate/images/3/35/StargatePlans.jpg
a ten náčrtek první - ještě nepostavené brány - mi nejvíc připomíná brány v mléčné dráze.