Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Spoilery Trailery a další videa k SGU

Trailery a další videa k SGU

Rozmluva nad doposud neodvysílanými díly, nebo díly na které ještě nejsou české titulky ... nečtěte pokud si nechcete zkazit překvapení

mark65 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak to video je dobrý ale už to stim jak to vypadá jako bsg přeháněj.
Obrázek

Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zábery sú dobré.... no, čo k tomu.... ani dlhé to nebolo, ale páčil sa mi ten zmätok.... ako tam všetci pobehovali a všetko na nich padalo... predsa len, polovica sú civili ktorí nečakali že sa takéto niečo stane...no jo :D BSG som nevidela, takže to nemôžem až tak porovnávať :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak BSG byla prostě v úspěšnosti první přelomovou US space operou snad od TNG, takže se není čemu divit, že ji teď bude kde kdo napodobovat. IMO by už třeba Kings měli problém vzniknout nebýt ji. A ona zase pseudodokumentární kamera není vynález BSG, žejo, používala se ve filmech i seriálech už nějakou dobu.

Ke gaychatu o tom, jestli Ha'taky zničí/poškodí 304 - nevím, proč by nemohly, prostě jsou upgradovaný. SGU nemá být realistickou tím, že tam fiktivní technologie přechcávají fiktivní technologie, má být realističtější především postavami a jejich chováním a vývojem. Tomu se technoblábolová část děje musí čas od času podřídit.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No tě bůh, jestli bude mít už i SG kameramana s epilepsií, tak to se teda vážně těším :jako: :roll: . A chápu, že se chtějí přiblížit BSG, v určité míře nejsem proti a nemyslím, že by stvořili něco jako BSG, ale nechci poslouchat žádné "to je spin-off BSG, ne SG". Je to SG, tak chci SG.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Je to SG, tak chci SG.

Pod to se velkým písmem podepíšu. :)
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

IMO podle těch ukázek tam pseudodokumentární kamera je, né že ne...

Tar-ara: Já neříkám, že to je spin-off BSG, ale je to jí ovlivněno, podobně jako je jí IMO ovlivněn třeba Star Trek XI, a stejně jako jiné současné a budoucí seriály budou. Že fanové tady i na GW píšou, že to je jako BSG, s tím se už hold budeme muset naučit žít...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

PedroSanches Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Když se to nedostane pod úroveň BSG, tak proč ne. Asi budu kamenován, ale BSG přešla pak do fáze, kde vývoj postav byl alfou seriálu, bohužel. Na SG je fajn, že je to o charakterech postav, jejich vývoji, ale i té SF akci... mix tak akorát.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Ke gaychatu....

Cože? :D :)

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

PedroSanches píše:
Když se to nedostane pod úroveň BSG, tak proč ne. Asi budu kamenován, ale BSG přešla pak do fáze, kde vývoj postav byl alfou seriálu, bohužel. Na SG je fajn, že je to o charakterech postav, jejich vývoji, ale i té SF akci... mix tak akorát.

S timhle naprosto souhlasim. SG byla vždy o tom, že se tam něco dělo i navenek a pokud SGU klesne k tomu, že pět dílů tam budou postavy na sebe řvát a střílet a pak se v jedné epizodě děj pohne o malej krůček, tak si nezaslouží označení SG...

ST XI ovlivněn BSG? Podle mě to tak (díkybohu) nebylo...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mirra píše:
pokud SGU klesne k tomu, že pět dílů tam budou postavy na sebe řvát a střílet a pak se v jedné epizodě děj pohne o malej krůček, tak si nezaslouží označení SG...

Ehm, přemýšlím, jestli jsme sledovali to samé. Mě právě přišlo, že to opravdu důležité se v SG děje v dílech 1, 10,11 a 20. Zbytek výplňovky. Úmyslně to trochu přeháním, ale ten vzorec je tam jasně patrný.

Mirra píše:
ST XI ovlivněn BSG? Podle mě to tak (díkybohu) nebylo...

Raynor myslel ve stylu kamery, a s tím musím souhlasit. :)
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

mark65 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pomeranc píše:
Ehm, přemýšlím, jestli jsme sledovali to samé. Mě právě přišlo, že to opravdu důležité se v SG děje v dílech 1, 10,11 a 20. Zbytek výplňovky. Úmyslně to trochu přeháním, ale ten vzorec je tam jasně patrný. :)

no tak to bych neřek v sg je v každom díle něco zajímavího narozdíl od bsg.
Obrázek

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tim chtěl říct, že hlavní dějová linie probíhá v těhle 4 dílech
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nie vždy to tak je, ale na niektorých sériách SG-1 je to fakt vidieť. Prvá epizóda, whup, wow, potom niečo v strede série aby sa nepovedalo, a potom samozrejme nejaký ten triumfálnejší koniec. Nie vždy je to až tak jasné, a nie vždy sú vyplňovacie epizódy zlé, ale je to už raz tak...
No a ešte.... to s tým ovplyvňovaním tu už toľkokrát bolo... Je to fakt, ale to neznamená že teraz SGU bude kopírovať BSG. Z BSG som videla dokopy možno tri diely, takže to neviem porovnať, ale určite to teraz nebude tak, akoby to BSg z oka vypadlo. To si osobne myslím. A že scenáristi by už neboli fakt tak blbý, aby to urobili... tá podstata tam snáď zostane....
Obrázek

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Měl jsem na mysli to, že v SG se pokaždý děje něco navenek i mimo postavy a proto, i když se k hlavní dějový linii seriálu moc nedodá, má člověk alespoň pocit, že se něco děje...

OK s tou kamerou v ST XI přiznávám, že je to podobnej styl, ale zase mi to nepřijde jako něco specifickýho jen pro BSG...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Na youtube sem našel další video k SGU, doufám že tu ještě není.
http://www.youtube.com/watch?v=6E1DZJdLc4c&feature=fvsr

btw. zmiňují se tam i o SGA filmu. :)

EDIT: Našel jsem ještě jedno video, ale to je spíš pro zasmání enjoy :D
http://www.youtube.com/watch?v=8vFSvr1dBoI&feature=related
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Doufám, že tady toto ještě není... Každopádně nějaké nové obrázky a herci nám vyprávějí o tom co v podstatě víme...

http://www.youtube.com/watch?v=5q1Z84emEBY

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jo tohle video už tady je. :)
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

general_D Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak u SGU se trochu bojím aby to neztratilo ten klasickej SG styl vyprávění, ten podle mě právě dělá hvězdnou bránu hvězdnou bránou.

Jinak podle mě je dějová linka celkem jasná: expedice se dostane na loď, hned první díl se objeví nový nepřítel - na první pohled 10 x silnější než orájové a goauldi dohromady (ovšem v 2. nebo 3. řadě budou nějakým jednoduchým trikem poraženi), utvoří se nový elitní team, kde bude super plukovník, mimozemšťam, nějaká hezká holka a vědec. V druhé řadě se podaří ovládat loď/kontaktovat SGC/zjistit polohu lodi a loď tak již bude normálně normálně v kontaktu se Zemí a každou chvíli tam přiletí Daidalos se zásobama a novýma dívídíčkama. Přiletí Carterová. Přiletí Daniel. V třetí řadě se objeví nový hyper super cool nepřítel. Vymění se velitel lodi. Objeví se další nepřítel nápadně připomínající lidské replikátory. Furlingové se opět neobjeví. Noxové opět nepomůžou s bojem proti nikomu, ačkoliv jsou jedni z nejmocnějších v naší galaxii (a i v dalších galax by byli hodně silní), no není divu ani Ori jim nevadili.

Jo a někdo tady psal o bráně v SGU, že je to možná ta první. Neměla by být první bránou ta, kterou vymyslel ten chlápek v Ark of truth než s ostatníma Antikama uletěli a rozhodli se nepoužít archu ? Ten jak říkal, že měl v noci super nápad (myšleno brány). V jednom záběru jsou vidět jeho zápisky
http://images1.wikia.nocookie.net/stargate/images/3/35/StargatePlans.jpg
a ten náčrtek první - ještě nepostavené brány - mi nejvíc připomíná brány v mléčné dráze.

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a kdo říká, že odletěli bránou? Se ZPM můžeš letět přes galaxie bez potíží. Třeba byl Merlin (teda jestli to byl on) opravdu první, kdo vymyslel Hvězdné brány a tím pádem otázka. Jak mohli ori sestrojit superbránu, když antikové Hvězdné brány vymysleli až po odchodu s ori galaxie?

jinak k SGU: Tak bylo řečeno, že oni budou absolutně izolovaní. Takže žádná pomoc ze Země nic. Taky Mallozzi říkal, že SGU bude od ostatních naprosto odlišný a více realistické, ale ten toho nakecá
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A tak keď chce byť niekto pesimistický... :smile:
Ako mohli Ori zostrojiť superbránu?? Veď majú vedomosti nekonečného vesmíru :D Asi by som v tom nič viac nehľadala... A keď áno, systém brán predsa existuje takmer všade, čiže aj na planétach, kde sú veriaci Ori. Stačí im pochopiť ako funguje Brána, dať pár výpočtov, a majú ju vo väčšej verzii :) :smile:

No, dnes mám dobrú náladu, ak je to nezmysel, treba mi poevdať :D
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Widličko, celkem bych s tebou i souhlasil... 8) :wink:

Tak u SGU se trochu bojím aby to neztratilo ten klasickej SG styl vyprávění, ten podle mě právě dělá hvězdnou bránu hvězdnou bránou.

Tak to je fajn, napíšeš takovouhle větu a pod to napíšeš pomalu kompletní vývoj děje, který předpovídáš.. Kompletně zdrbeš šablonu SG seriálů, aneb, bude to zase stejné klišé..

Hlavně aby to neztratilo ten "klasickej SG styl"..

general_D Airman
Airman

Odpovědět s citací

je rozdíl mezi stylem vyprávění a "šablonou" podle který částečně jeli v SG1 i Atlantisu a která by se mohla změnit a která mi třeba konkrétně k tomu Atlantisu přijde, že se trochu opakuje (expedice na tajemném antickém místě odkud se nejde dostat domů). Tím stylem vyprávění jsem vůbec nemyslel konkrétní děj v jednotlivých epizodách, ale spíš jak byly oba seriály komplexně pojaty (líp to asi nepopíšu :smile: )

PedroSanches Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nebyl bych hnidopich. Hlavně, ať se na to dá koukat, zaujme nás to. SG má taková specifika, že výrazná odchylka snad ani nejde, jinak by bylo chybou to vůbec dělat. SF seriálů je dost na to, aby se tvůrci hloupě snažili přiblížit k některému z nich a pokazit to SG fluidum :D

HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nový teaser :arrow:
http://video.syfy.com/shows/universe

Ta brána je luxusní.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Musim souhlasit ze ta brana je vazne suprova :-D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Spoilery