Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Nejhnusnější scifi loď

Nejhnusnější scifi loď

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 16.6.2009 21:13:50
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jako první místo u mě zabírá jednoznačně prometheus. Nechápu jak se tohle může někomu líbit
http://images2.wikia.nocookie.net/starg ... 4C-452.jpg

Jako další bych dal Auroru. Je rozhodně lepší než prometheus i co se týče vzhledu i zbraní, ovšem tohle antici v designu nějak nepromysleli. Nedá mi to a musim dodat, že má jen absolutně zaostalý mezihvězdný pohon, který by snad předehnal i Alkesh. Navíc její štíty nevydrží útok +- dvou nebo tří wraithských křižníků.
http://images4.wikia.nocookie.net/starg ... Planet.jpg
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 16.6.2009 21:25:41
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na co ty lidi mysleli, když tu loď navrhovali...

a ti Antici - takoví žabaři! Kdyby za něco stáli, postavili by neporazitelnou loď napájenou deseti ZPM! Fakt nechápu, na co mysleli... asi na ty jejich ženský.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 16.6.2009 22:04:51
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak musíš brát v potaz, že X-303 je to prototyp :smile:

Mě se líbí, sice je ten design trošku krabicovýho rázu, ale v jednoduchosti je krása. Já zase nevím komu se může nelíbit.. byla hodně příjemná změna vidět něco takového po spoustě létajících pyramid :)

Příspěvek 16.6.2009 22:48:52
nenico87 Airman
Airman

Odpovědět s citací

no, vzhledem k tomu ze ve vesmiru neni zadny odpor vzduchu je jakykoliv aerodinamicky design nepotrebny.... a navic v "krabicovem" tvaru je lepsi vyuziti prostoru :P

Příspěvek 17.6.2009 05:27:45
scissors Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Co máte pořá všichni s tim že je Aurora srač*a.Jak víte jak je dobrá??? Nikdy řikam NIKDY sme ji neviděli v plné síle.Jsou to minimálně 10 000 let starý loďe tak asi logicky tam vžycky bude nějaká porucha a vždy v seriálu měla štíty pod 20% a energie tam max na zapnutí topinkovače.A jak si přišel na to že má zaostalej hyperpohon?????????
Seš chyterej jak rádio ale nejdřiv mysli než neco napišes.Toť vše.

PS:sry nedalo mi to,musel sem odpovědět. :D

Příspěvek 17.6.2009 06:44:30
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Rozdíly: mezihvězdný pohon viz epizoda SG1 05x01. Aby přeletěli 4 000 000 světelných let zpátky do naší galaxie trvalo by jim to 125 let, zatímco asgardský HP zvládne i při chabém napájení 3 000 000 světelných let za tři týdny.

A o HP na Auroře jsem četl na mnoha stránkách + epizoda SGA 2x09 kde antici chtěli upgradovat HP z mezihvězdného na mezigalaktický, aby se dostali zpět na Atlantis rychleji.
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 17.6.2009 07:14:53
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

jirka16: Ty jseš ale trubka. Jestli si myslíš, že Alkesh má lepší a rychlejší hyperpohon než Aurora, tak jsi musel asi spadnout na hlavu.

Antici měli technologii mazigalaktického pohonu už na městě Atlantis a to bylo nejmíň milion let před dějem SG1 nebo SGA. Navíc goa'uldi byli jenom paraziti, kteří jen kradli cizí techologii a rozhodně nemají tak dlouhou historii jako antici.

Aurora je sice stará ''plechovka'', ale co se týče ryhlosti, tak se jí žádná goa'uldí loď nemůže rovnat, nemluvě o bojeschopnosti.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 17.6.2009 09:04:42
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

"KTERÝ BY SNAD PŘEDEHNAL I ALKESH" - byla to jen úvaha. je snad jasný že nikdo z nás nemůže mít ani potuchu kolik může letět aurora a kolik alkesh

Příspěvek 17.6.2009 09:37:07
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:rflmao: :rflmao: :rflmao:
ale co já ti to zkusí vysvětlit :)

ta aurora byl už jen lítající vrak, ale v té virtuální realitě se pravda o toto pokoušely a důvod? nakukal jim to WRAITH aby mohl získávat informace a podobně a nakonec se dostat do naší galaxie

a ta druhá aurora kde našli antiky byla zas poškozená přišli o HP tak upravily vlastní podsvětlené motory aby dosáhly rychlosti světla (nebo s k tomu co nejvíce přiblížily)

v díle kdy jsme měly vlastní Auroru (Orion) tak ta se opravovala ještě za letu a neměla dostatek energie ani na vypuštění dronů (nakonec obětovaly štíty)

a vzhled :rflmao: :rflmao:
náhodou mě se obě tyto lodě+ líbí i vzhledově....mimo to jsi sem dal snad jeden z nejhezčích obrázků Aurory, jaký jsem kdy viděl ;)

jinak lidi když už chcete argumentovat nějakými díly a porovnávat jablka s hruškami. (jiný příklad mě nenapadl) tak se prosím na ty díly alespoň podívejte pořádně ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 17.6.2009 10:06:06
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hm, jen pár technických připomínek. Není 5x01 search and rescue ? Nepamatuju si každej díl doslovně, ale nějak se mi tam zrovna debata o hyperpohonech nehodí... :hmmm:

EDIT: Jsem slepej jak nevim co, SG-1 5x01 samozřejmě není search and rescue, moje chyba, omlouvám se, ale stejně si nejsem jist, kam tou epizodou míříš, tam neměl o auroře nikdo ani potuchy snad ne... :sorry:

Ale můžu souhlasit s tím, že AURORU by předehnal i ten alkesh. Možná i kus šutru. A opovažte se mi tvrdit že ne, obrázek mluví za vše... :rflmao:

http://st.blog.cz/p/planetastargate.blog.cz/obrazky/15481181.jpg

Samozřejmě že každý má právo na to myslet si že třída aurora je nechutný výplod fantazie jistého zvrhlého designéra, který neměl co dělat, tak tohle nakreslil když seděl na záchodě. Ale jak psal Dragon, podle mého je aurora moc fajnová loď, akorát bych oponoval, mě se víc líbí záběry zezadu, anebo ty kde jsou vydět ty křídlovité útvary před motorovou částí. A nejlepší je můstek... :love:
Naposledy upravil mikey dne 17.6.2009 10:52:00, celkově upraveno 1
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 17.6.2009 10:18:08
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tu loď na tom obrázku by fakt předehnal i obyčejný kus šutru. Je dobře, že jsi to vzal tak humorně, protože myslet to vážně by bylo na pár facek.

jirka16: Srovnávat Alkesh a Auroru je jako bys porovnával škodovku 120 a monopost ferari f1.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 17.6.2009 12:06:02
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dragone o HP si to můžeš přečíst i tady - http://stargate.wikia.com/wiki/Aurora-class_battleship
jo a ještě něco narazil jsem na tenhle obrázek:
http://images2.wikia.nocookie.net/starg ... 454284.jpg

Nevim kterýho maníka napadlo, že aurora má můstek vepředu když ho má mít přímo uprostřed lodi na vrchní straně!

Příspěvek 17.6.2009 13:01:09
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tam píšu, že má Aurora najlepší podsvetelný pohon v celom SGA. A ešte tam píšu o tom, že hyperpohon sme v akcii nevideli, ale je možné ho upraviť na medzigalaktický, rovnako dobrý ako asgardský.

Příspěvek 17.6.2009 13:34:34
scissors Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Jirka16:1.ta aurora ve virtualní realitě měla jen poškozenej HP a oni se ho snažily opravit a ne předělat ha mezigalaktickej.2.Nvm jestli to tu už někdo nepsal ale neměla ta urora jak letěla k nám do galaxie nahodou poškozenej HP??? Říkali tam že ho ma poškozenej a letěli na normal pohon rychlostí 99,99% rychlosti světla.
A jestli to nechápeš podivej se na ten díl znova.

Příspěvek 17.6.2009 13:56:22
Smith Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nejhnusnější? Určitě loďka z prvního seriálu Enterprise
http://movies.popcrunch.com/wp-content/uploads/2008/01/star-trek-enterprise-ncc-1701.jpg

Můj názor je, že vypadá hodně směšně, oproti tomu Voyager je daleko lepší.

Ze svě SG-1 a SGA jsou podle mě všechny lodě OK.
[img][./images/thumbs/CPSbanner-1_1249655725.gif]http://i680.photobucket.com/albums/vv165/carlo959/CPSbanner-1.gif[/img]

Příspěvek 17.6.2009 14:18:43
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

no tak v sg-1 a v sga se mi zdaj vsechny lode OK aurora je nahodou jedna z tech nej :) vlastne bych rekl ze vsechny lode ze sci-fi jsou ok :d ale pokud bych mel vybrat uplne nejhorsi tak by to byla raova piramida :D (hataky jsou hezky,ale toto se mi moc nelibilo :) )

Příspěvek 17.6.2009 14:23:55
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Smith píše:
http://movies.popcrunch.com/wp-content/uploads/2008/01/star-trek-enterprise-ncc-1701.jpg

Cože, nejhnusnější? Taky musíš brát, že v době před padesáti lety se na design vesmírných raket dívali trochu jinak a také neměli takové možnosti jako dnes.)
Vlastně oproti ostatním lodím co se na obrazovkách nebo v "biografu" objevolali, tahle byla mnohem víc, než jenom talíř z kopulý a čtyřma nožičkama :)

Příspěvek 17.6.2009 14:29:49
John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mě se nelíbyla ta v díle 5x4 Daedalus Variations, ty její stíhačky ano, ale ta loď po které střílel Daedalus a kterou jen poškodil a hlavně ti, co v ní byli. :D
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

Příspěvek 17.6.2009 15:29:16
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo a zdálo se že neměla žádné štíty - když na ní daedalus střílel tak jsem je nějak nezaregistroval.

Příspěvek 17.6.2009 17:18:31
John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mě se tam pak líbylo, jak x-302 kosily ty jejich stíhačky :D zase jednou využití a letecký souboj. :ok: :D
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

Příspěvek 18.6.2009 17:35:03
mikuliska Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mně osoboně se Aurora i Prométheus moc líbíly ( i když Asgardské se mi líbily ještě víc :) )... a vyloženě nejhnusnější loď bych yni nehledala... všechny jsou minimálně hezké a každému se líbí něco jiného

Smith píše:

:arrow: a takhle bych to rozhodně nesoudila... přece jenom je to starší takže neměli tolik možností to vylepšit ostatně jak už výš psal :arrow:
PrometheusX píše:
tahle byla mnohem víc, než jenom talíř z kopulý a čtyřma nožičkama :)
I´m proud to be member of Sheppofilclub
Nejméně se bojí smrti ti,jejichž život má největší cenu.

MOJE POVÍDKA - Stargate: Pulverization zde
TEASER: „Mně už ty Vaše tajnosti nebaví! Každý normální člověk už by to řekl!“
„Já nejsem člověk, jasný!“

Příspěvek 18.6.2009 19:12:16
Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nejsem sice fanoušek ST, ale originální Enterprise je nádherná!
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Příspěvek 18.6.2009 19:17:14
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nejhorší lodě mají asgardi a to z několika důvodů. Jednak 1 loď=1 asgardský velitel/posádka. Lodím chybí stíhačí, popřípadě nějaké slabší zbraně (proti stíhačům, raketám atd.). Interiér vypadá příšerně. A navíc jich mají hrozně málo a to patří k nejstarším civilizacím v celém vesmíru a ještě se klonují.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 18.6.2009 19:26:22
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No nevím ale mě se zdá, že asgardi mají prostě styl ! Jejich lodě jsou prostě dobrý. Většině lidí co znám se libí asgardský lodě, navíc mají snad ten nejlepší HP, jsou velký a silný - škoda že jsme neviděli O'neilla s plazma paprskama. Ha nikdo by si neškrt

Příspěvek 18.6.2009 19:30:17
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Když už tady rozebíráme ty asgardy, tak by mi zajímalo jak funguje asgardský HP, protože ve starších dílech SG-1 jsou na Zemi hned a v 8x01a2 jim to nějakou tu dobu trvá. Sorry za :offtopic:.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Další

Zpět na Technologie