Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Nový řád -3,Útěk

Nový řád -3,Útěk

Příspěvek 13.6.2009 14:31:50
adela Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak já se pokusím sepsat povídku ,která mi už dlouho leží v hlavě :oops: .
To bude trapas....
*Bude se odehrávat po filmu Ark of truth
*po odchodu Adrie Doci způsobil převrat a chopil se moci
*jeho říše se nazývá orájské impérium
*všichni jeho vládu ale neuznali a vznikl dualismus-impérium
-strana konzervativců
*země žije v domnění že oráje vede Tomin
*víc neřeknu :smile:
Naposledy upravil adela dne 14.6.2009 20:33:43, celkově upraveno 2

Příspěvek 13.6.2009 14:39:07
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

nebyl náhodou Doci taky překonvertován?
Obrázek

Příspěvek 13.6.2009 14:40:32
looserman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

urcite byl..vssichni prevori byly
NAZDAR!

Příspěvek 13.6.2009 14:42:14
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Ale schopnosti ani vlastní názory mu nikdo nevzal, jen se dozvěděl pravdu o Orijích... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 13.6.2009 14:47:22
looserman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no aby ses nedivil... :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao:
ale on zil celym svym zivotem pro ori mysim ze bez nich je tupej jak poleno...
NAZDAR!

Příspěvek 13.6.2009 16:30:29
adela Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak tady je první díl.snad se bude líbit :oops:
Díl první-počátek
Mléčná dráha-SGC
,,Tohle je Ikaros pane.Je o něco lepší než lodě třídy deadalos ale velký krok kupředu to není.“,začala Carterová popisovat loď která byla vyobrazená na monitoru počítače za ní.
O´neill se zatvářil znuděně:,,Popište mi plusy,minusy radši vynechte.“
Carterová se zarazila uprostřed věty,zamrkala ale potom se vzpamatovala a začala:,,Loď je vybavena silnějším pancířem než Deadalos,má asgardské štíty vylepšené Rodneyho vzorcem,50 railgunů oproti deadalovým 34, 5 asgardských paprskometů naproti jeho čtyřem a 16 raketových tub bylo nahrazeno 20.Loď nese 24 F-302 vylepšených o externí raketové nosiče což zvýšilo počet nesených raket ze 4 na 8.Ikaros má standardní podsvětelné i nadsvětelné pohony.“
,,Výborně.“,zaradoval se O´neill, ,,Mám hlad kdo jde se mnou?“
Carterovou to šokovalo:,,Pane žádné otázky? Kvůli téhle lodi budete muset požádat prezidenta o výjimečné dotace!“.
,,Ňák to zvládnu“,pokrčil rameny O´neill, ,,Jdete se mnou Carterová?“
Sam to vzdala:,,Jistě pane.“

Na základně SGC panoval čilý ruch.Několik týmů bylo v terénu,Deadalos letěl s Apollem na Atlantis,Sun Tzu byla na průzkumné misi a Odyssey byla aktuálně neaktivní.Ale to se brzy změní.Najednou se rozječely sirény a operátorův hlas zakřičel:,,Neohlášená mimozemská aktivace,zavírám Iris.“
Přes bránu se přetáhl neprostupný štít a do prostoru brány naklusalo několik ozbrojených týmů.
,,Co se děje?“,vtrhl do kabiny O’neil.
,,Přijímám kód Atlantis pane.“,reagoval operátor.
,,Otevřít Iris.“,nařídil O‘neil
Bránou prošla Dr.Weirová.
Jack sešel dolů aby se s ní přivítal.
,,Co se děje Elizabeth“.
,,To wraithové Jacku,chovají se poněkud nestardantně.Přestali spolu válčit a uzavírají masová spojenectví.“
,,Proti nám?“
,,To sem si taky myslela ale nevypadá to na to.Posílají mnoho lodí na okraj Pegasa jako by se proti něčemu bránili.Proto jsem přišla.Potřebuji vyslat loď aby to tam prozkoumala a zjistila co na wraithy útočí.“
,,Dobře.“, souhlasil Jack,
,,Pošleme tam Odysey.“

Galaxie Oráj
Pane,hlasy konzervativců sílí.Pokud s tím něco neuděláme,hrozí nám občanská válka.“,hlásil Dociho pobočník.
Císař si promnul spánky:,Co ti páprdové zase chcou?“
Pobočník rychle prohrábl záznamy posledního zasedání:,,Tominovu popravu pane“.
Doci se zahleděl do dálky:,,To bych jim mohl poskytnout,vězním ho už příliš dlouho.Dobře domluvte se s konzervativci na termínu popravy.To je všechno?“
Když pobočník přitakal ,Doci odešel do svých komnat.
Tohle všechno,tydlety drobky jsou jenom zástěrka,myslel si Doci,chtějí jen jedno:naprosté odtržení,ale to jim nemohu dovolit,ovládají až příliš mnoho planet.Budu muset něco vymyslet a to rychle.Doci zatnul zuby.A navíc ta otravná válka v té nové galaxii.Měla přinést rychlý zisk a ne válku s tak početnou rasou.Ale je tu i pár pozitivních věcí.Císař se usmál.Vývoj nových lodí pokračoval a za chvíli snad budou hotové.Pak tu válku rychle ukončím.
Naposledy upravil adela dne 13.6.2009 18:50:32, celkově upraveno 4

Příspěvek 13.6.2009 16:39:03
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no sice nemám za sebou žádnou povídku, ale tak trochu bys mohl ty rozhovory zpřehlednit, přestat psát oráj ale ori což mi připadá mnohem lepší. Jo a 34,5 asgardských paprskometů? :rflmao:
Obrázek

Příspěvek 13.6.2009 16:46:22
adela Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sry ma to byt 34 a 5
opraveno
zpřehlednit rozhovory?jak?

Příspěvek 13.6.2009 16:50:49
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

,,Přijímám kód Atlantis pane.“ reagoval operátor.
,,Otevřít Iris.“,nařídil O‘neil
Bránou prošla Dr.Weirová.Jack sešel dolů aby se s ní přivítal.
,,Co se děje Elizabeth“.,
,To wraithové Jacku,chovají se poněkud nestardantně.Přestali spolu válčit a uzavírají masová spojenectví.“
,,Proti nám?“
,,To sem si taky myslela ale nevypadá to na to.Posílají mnoho lodí na okraj Pegasa jako by se proti něčemu bránili.Proto jsem přišla.Potřebuji vyslat loď aby to tam prozkoumala a zjistila, co nebo kdo na wraithy útočí.“
,,Dobře.“ souhlasil Jack,
,,Pošleme tam Odyssey.“

ale mé návrhy bez z nadhledu, já nejsem zkušený povídkář jako Mackenzie, Moony, Vlad Dracul a nebo ostatní

a ještě něco O'neill . 2 L
Obrázek

Příspěvek 13.6.2009 17:10:27
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, i když nejsem zde uvedený zkušený povídkách, s téměř roční zkušeností s psaním si ale dovolím posvětit návrh, který zde uveřejnil DAVE! :)
Rozhodně to pomůže a myslím si, že je to potřeba protože příběh ani podání zatím není špatné. Jen trochu upravit tu "gramatickou" stavbu věty (jako hlídat si čárky a tečky. ČJ já zas tolik neregistruju, takže tam to nijak nehodnostim) a mohlo by to být docela dobrý... :wink:
Jediné co je takové nejasné je, že to vypadá, jako že SGC velí Jack (to je první co mě napadlo, ale nikdo to přesně myslím napsané není), což je po The Ark of Truth s jeho hodností minimálně nepravděpodobné, leda že by v celém letectvu a jiných ozbrojených složkách USA vymřeli všichni jedno a dvouhvězdičkoví generálové... :lol:
EDIT: Jo a taky si myslím, že je divné, aby oni galaxii pojmenovali jako Pegas, i když třeba ve skutečnosti je, protože lidi jim o ní nikdy neřekli a tak bych ačkoliv ji třeba mohli najít sami pojmenoval jinak... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 13.6.2009 17:33:21
adela Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jj moc diky za opravy pracuju na tom :oops:
a jcka sem tam nechala protoze se mi libil vic nez landry :oops:

Příspěvek 13.6.2009 17:35:17
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nj ale stejně bych to radši nahrál tak, že Landry kvůli něčemu nemůže a Jack se třeba nabíd, že zaskočí... :lol: :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 13.6.2009 17:36:33
adela Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ok zapisu to tam. :write: :ok:

Příspěvek 13.6.2009 18:30:08
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

no po stránce nápadu hodnotím kladně :)
po stránce zpracování...no sneslo by to korekci ;) pak mi tam ještě až na ten konec nesedla galaxie Ori...mě osobně to přišlo...zmatečné není to pravé slovo, ale něco tomu chybělo určitě by to šlo líp :)
pak mě zarazila ta nová loď
,,Tohle je Ikaros pane.Je o něco lepší než lodě třídy deadalos ale velký krok kupředu to není.“ (...) Carterovou to šokovalo:,,Pane žádné otázky? Kvůli téhle lodi budete muset požádat prezidenta o výjimečné dotace!“.

tohle mi přijde poněkud divné... upřímně Jacka si dokážu představit :D ale navrhovat novou loď a zároveň jí potápět v jedné větě je docela šok :D zvlášť když bude zapotřebí zvláštních dotací ;) určitě by to šlo vymyslet či sepsat jinak :)

no a na konec Elizabeth po filmu ark of truth byla naše Elizabeth už po smrti (pokud se nemýlím, ale pokud ano tak stejně)...to co vyřídila by se dalo zvládnout i rádiem ;).

ale nejvíce mi tam vadilo opravdu to zpracování galaxie Ori...

No když vezmu v úvahu že je to tvoje prvotina tak pevně věřím že veškeré chybky a mouchy vychytáš a postupně se i vypíšeš :)....zvlášť když máš k tomu zdánlivě kladný přístup ;)

na konec ještě jedna rada :)
jednotlivé galaxie
adela píše:
Galaxie Oráj
(...)

nějak zvýrazňuj aby to nesplývalo s textem :) stačí třeba jen tučně, nebo zkus podtrženě...trochu s tím zaexperimentuj :)

btw:
to že se O'Neill píše dvě "l" tu už padlo tak je to snad vše :)

*Jack*:
já myslel že má hvězdičky už tři ne? :scratchanym:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 13.6.2009 18:49:56
adela Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no ten ikaros není nová loď je to jenom upgradla X-304
Galaxie ori je to hlavni zkousim jak by dopadla kdyby nebyla postavena na strachu z bohů.
Elizabeth přežila všechno tu prostě nevyměním.
A k tem dotacim po porazce ori byl rozpocet priserne seskrtan.Maji jen na nejnutnejsi veci.
Nový řád-2,Komplikace

Galaxie Pegasus
Wraithská královna hledí z okna.Kolem její hive ship se s hučením valí hyperprostor.
Královna se co chvíli otřese.Přemáhá hlad.Za ní stojí její nejvyšší sluha a upravuje nějaké souřadnice.Královny zapřemýšlela ale potom zavrtěla hlavou.Ne tenhle je příliš cenný.
Zatnula zuby.Prokletí vetřelci! Jejich armády už zabraly tolik planet! Tolik jídla bylo ztraceno! Ne,tohle jim neprojde.Ale teď se musí vyřídit důležitější věci.
Otočila se ke svému sluhovi:,,Jak daleko je ta živná půda?“
Wraith se podíval na senzory:,,Už tam budeme má královno.Pak ukojíte svůj hlad.“
,,V to doufám.“, usmála se, ,,Protože jinak ty budeš první na kom se nakrmím.“
Pak se otočila zpátky k oknu.

Mléčná dráha
Richard Woosley se netrpělivě podíval na hodinky.O’neill už tu měl dávno být.
Rozhlédl se po ostatních členech IOA.I na jejich tvářích se zračilo napětí.
Vtom dovnitř vrazil Jack..
,,To byste nevěřili co sem udělal!Otevřel jsem bránu do orijské galaxie a odpálil tam golfovej míček!Si představte že to ňákýho toho převora trefi do té jeho pleše a…..“
Dál se nedostal.Woosley ho přerušil rozčileným výkřikem.
,,Do orijské galaxie! Víte kolik to vezme energie! Nepřeváželi jsme sem ZPM z atlantis na takové blbosti!navíc orije vede Tomin takže už tam žádní převorové nejsou!“
Jack se zarazil:Žádní převorové…škoda.“
Woosley si ho naštvaně změřil pohledem a potom začal.
,,Dámy a pánové tímto zahajuji zasedání IOA.Nejprve novinky.Jak byste už mohli vědět,naši vědci objevili na základně v antarktidě dvě nová ZPM.Jedno bylo převezeno na Atlantis a jedno stále zůstává nepoužité.Proto bych navrhoval….“
Jack ho přerušil:,,Není nepoužité.Carterová společně s týmem vědců vynalezla novou loď.Ikara.Je to oproti Deadalu krok kupředu ale na efektivní chod potřebuje velký přívod energie.Potřebuje ZPM.“
Woosley se ujal slova:,,Tento návrh bude prodiskutován .Teď k dalším věcem….“
Jack si začal znuděně čmárat do bloku.

Galaxie Pegasus
Orijský dělový člun vyskočil z hyperprostoru.Podobal se mnohokrát zvětšené orijské stíhačce.
Jeho kapitán,mladý křižák,pohlédl na detektory známek života.Nic.
,,Nastavte kurz směrem k planetě“
Kormidelník zareagoval a člun vyrazil nečekanou rychlostí.
,,Co planeta?“,zeptal se kapitán.
Kormidelník nastavil detektory na maximální výkon:,,Na planetě je mnoho známek života ale žádné energetické výkyvy způsobené pokročilými technologiemi .“
,,Motory na maximu letíme tam.“.
Jakmile loď vystřelila k planetě,otevřelo se jí za zády hyperprostorové okno a z něj vyskočila hive ship.

Další

Zpět na Mrtvé povídky