SG - Technology 5.díl
Výzkumná laboratoř SGC ,,Antik“
28.leden 2001 15:00
Mjr. Carterová, Jacob/Selmak, Tok´rovští vědci
- Mjr. Carterová se pokusila s pomocí Tok´rů izolovat signál vysílaný branou při aktivaci po necelých dvou hodinách práce se jim to podařilo.
- Dala replikátorům další naqudah a ocel, ti okamžitě začali vyrábět dalšího replikátora.
- Mjr. Carterová pustila v místnosti s klecí signál izolovaný z brány v kombinaci s určitým rádiovým signálem, replikátoři se zastavili a přestali se hýbat.
- Po pár vteřinách se znovu začali hýbat.
- Signál byl pak znovu zapnut, replikátoři práci znovu přerušili a několikrát zopakováno
- Bylo dokázáno, že tento kombinace těchto signálů je rozruší, vyleká nebo tak něco. Zřejmě to přeruší na okamžik jejich komunikaci.
Mjr. Carterová: To je úžasné, vypadá to, že dokážeme přerušit jejich komunikaci s hlavním mozkem, mohli by jsme je pak zničit, když jim nikdo nebude dávat příkazy.
J/Selmak: To se mýlíte Samantho, když je jejich komunikace přerušena mohli by se chovat ještě více agresivně. Mohli by nadělat spoustu škod.
Tokar jeden z Tok´rů: Tak jim ty příkazy dáme.
Mjr. Carterová: Jak to myslíte ?
Tokar: Oni díky rušení nepřijímají vysílání hlavního mozku, takže panikaří. Myslím si, že můžeme nahradit hlavní mozek mi. A zařídit aby poslouchaly naše příkazy.
Mjr. Carterová: Jak to chcete udělat ?
Tokar: Jako pokus vybudujeme na této planetě vysílač rušícího signálu a připojíme do něj ještě naše velitelské příkazy. To by nám zajistilo nadvládu nad replikátory na této planetě.
Mjr. Carterová: Nemůže se stát to co na jejich planetě ? Že by nás uznali za podřadné.
Tokar: Nemůže. Mi budem jejich mozek, jejich inteligence. To nám zajistí velení.
Mjr. Carterová: To je úžasné. Hned to jdu oznámit Jackovy.
Pokoj plkv. O´Neilla SGC ,,Antik“
28.ledna 2001 20:00
Mjr. Carterová, plkv. O´Neill
Mjr. Carterová: Promiňte že jsem vás zbudila, ale je to důležité.
Plkv. O´Neill: Tak mi povězte co se děje Sam.
Mjr. Carterová: Našli jsme způsob jak ovládat replikátory
Plkv. O´Neill: Cože ?!? Jak jste to dokázali ? Jak to funguje ? Mi a ovládat replikátory tohle kdyby mi řekl někdo jiný než vy tak ho pošlu do blázince. Vysvětlete mi to.
- Mjr. Carterová mu pověděla vše na co přišli
Plkv. O´Neill: Ten vysílač musíme vybudovat okamžitě. Ale chci, aby každý replikátor který bude pod naším velení měl v sobě destrukční zařízení kdyby něco selhalo.
Mjr. Carterová: To nebude problém, taky jsme na nějaké takové zařízení myslela. Jdu říct Tok´rům , že vysílač můžeme vybudovat.
Vědecká laboratoř SGC ,,Antik“
28.ledna 2001 20:40
Mjr. Carterová, Jacob/Selmak, Tok´rovští vědci
- na pokus byl vybudován malý vysílač, který pokrýval jen základnu a blízké okolí, výstavba trval dva týdny
- ukázalo se to jako úspěšné, replikátoři pod kontrolou SGC, vyztužili celu základnu ocelí, kterou získali rozebíráním starých budov na planetě
- po dalších dvou týdnech plném pokusů a stavebních prací se začal budovat vysílač, který pokryje obrovské území, jeho výstavba trvala měsíc a dva týdny
Základna SGC ,,Antik“
15.dubna 2001 12:00
- výstavba vysílače dokončena, vysílač byl zapojen a je plně funkční
- Plkv. O´Neill se rozhodl nechat replikátory, aby shromáždili co nejvíce stavebního materiálu, dal jim příkaz rozebrat veškeré ruiny města.
- po prověření bezpečnosti ( oddanosti ) replikátorů, bylo rozhodnuto o zvýšení jejich počtů na 5000 kusů
Základna SGC ,,Antik“
18.května 2001 12:00
- počet replikátorů 5000 kusů
- město bylo po měsíci rozebráno
- základna má obrovské zásoby materiálu
- Mjr. Carterová nechala přenést vědomosti replikátorů do vedoucího počítače, aby zjistila co všechno umí postavit
- po průzkumu jejich stavebních plánů bylo zjištěno něco ohromujícího
- Mjr. Carterová nechala okamžitě svolat schůzi
Jednací síň SGC ,,Antik“
18.května 2001 18:00
Tým SG-1, Jacobe/Selmak
Plkv. O´Neill: Tak co se děje Sam ? Proč jsi svolala schůzi tak náhle ?
Mjr. Carterová: Zjistila jsme, že replikátoři dokáží postavit jednu velice zajímavou věc.
Dr. Jackson: Nenapínej nás Samantho. Co je to ?
Mjr. Carterová: Je to replikátorská mateřská loď. Plně vybavená. Pokrytá velice zajímavou slitinou trinia a uhlíku.
- v místnosti zavládlo pětiminutové ticho, první se z překvapení probral Teal´c
Teal´c: Vy říkáte, že nám mohou postavit mateřskou loď ?
Mjr. Carterová: Ano Teal´cku. Máme na to dostatek kovu i naqudahu. Můžeme nechat na loď vybudovat i přenosný generátor velitelského signálu. Tak by loď obsluhovalo minimu posádky, třeba i jeden člověk. Ostatní by obstarávali replikátoři. Ale spotřebuje to většinu zásob materiálu získaného z trosek města.
Plkv. O´Neill: O tomhle jsem snil už dlouhou dobu. Okamžitě zadejte příkaz na výstavbu lodi.
Základna SGC ,,Antik“
18.května 2001 18:20
- výstavba lodi zahájena, odhadovaný čas výstavby čtyři měsíce
- zadán úkol - vyrobit dalších 2000 replikátorů, kteří budou obsluhovat loď
Základna SGC ,,Antik“
Během výstavby
- stavba byla sice dlouhá ale nikdo se nenudí, všichni po celý ten čas sledovaly výstavbu lodě
- všichni byly napnuti, kdy hlavní počítač oznámí: KONEC VÝSTAVBY LOĎ HOTOVÁ
Základna SGC ,,Antik“
25.září 2001 9:00
- Mjr. Stone odpočívá u kontrolního počítače
- ozve se pípání počítače
- Mjr. Stone se zbudí a podívá se na monitor kde svítí nápis ,, KONEC VÝSTAVBY LOĎ HOTOVÁ“
- Okamžitě spustí do reproduktoru: Loď hotová všichni na konstrukční plochu
Konstrukční plocha SGC ,,Antik“
25.září 2001 10:00
všichni jsou zde
Plkv. O´Neill: Všechny vás vítám u našeho triumfu v boji pro ti goauldům. Tento znamenitý úspěch musíme oslavit. Dlouho jsem přemýšlel jak pojmenovat tuto loď, až na konec to bylo jasná tato loď se bude jmenovat Tau´ri. Nikdy jsem si nemysle, že budu mít rád replikátory.
- plkv. O´Neill rozbil o loď láhev vína, kterou tak dlouho schovával pro nějakou slavnostní příležitost
- byla zahájena oslava, na kterou byli pozváni ,,Čistí“ a Shyla . Pro ostatní jako jsou Tok´rové a Toláni to mělo být překvapení.
Základna SGC ,,Antik“
28.září 2001 12:00
- po dvou dnech oslav byl připraven první start
- na lodi byl tým SG-1 a 2000 replikátorů
- první cesta vedla za Tok´ry
Základna SGC ,,Antik“
28.září 2001 12:10
- plkv. O´Neill nastartoval Tau´ri ( byla vybavené pozemskými terminály, takže to nebyl problém, vše se dalo řídit i hlasem )
- byl nastaven kurz na domovskou planetu tok´rů Vorash
Konec 5.dílu
Za blbost se platí.