Tak já Buffy a Angela objevila nedávno. U Buffy jsem v polovině šesté série, sedmá se mi zastavila, takže jí budu muset sehnat nějak jinak, Angela mám sice kompletně staženého, ale ještě jsem ho nedokoukala. Viděla jsem první a pátou sérii.
Začnu Buffy. Její hodnocení je rychlejší. Když u Buffy člověk přetrpí tu pubertálnost amerických středoškolaček a přežije ty Buffyiny výlevy stylu "Já si snad nikdy nenajdu někoho, kdo by mě miloval...Béééééé.....

", tak je to celkem dobrý seriál. Mojí nejoblíbenější postavou je jednoznačně Spike. Ve druhé sérce záporák jak stehno. Dokonalý, se stylem, Marsters je prostě borec největší. Ale když potom ve čtvrté, páté a zejména šesté sérii začal angelovatět, tak to s ním bylo už slabší, ale pořád nejlepší postava. Ale pravidelný výprask by mu nezaškodil, aby neměl čas myslet na kraviny (třeba na Buffy a tak podobně). A úplně skvělá byla Drusilla. Ta byla tak šílená, až byla dokonalá. Se Spikem byli skvělá dvojka. No, pak se to zvrtlo, mno.
A Angel. No Angel jako postava mi lezl na nervy už v Buffy. Naneštěstí mu nepomohlo, ani když se změnil v Angeluse. Po většinu svého působení v obou seriálech byl opravdu zralý na stříbrný kolík v místě, kam se odváží podívat jen lékař a inspektor finančního úřadu. No prostě škoda mluvit

V Angelovi bylo dokonalých postav hned několik. Úplně nejlepší byl Wesley, Cordy byla mnohem lepší než v Buffy, ale v páté sérii vévodil opět Spike, který se konečně probral z toho zatmění mozku.
Toto je spoiler!!!:
|
Někdo prostě potřebuje umřít, aby se mu v hlavě rozsvítilo. |
A když už jsme v páté sérii, tak Illyria byla skvělá. Co se Lorna týče, tak ten mi lezl děsně na nervy. Ale děsně moc.
Ano a úplně nejlepší je scéna Spike vs. loutka

a Spike procházející dveřmi