Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Mac OS X (včetně iPC OSx86 - čili Hackintosh)

Mac OS X (včetně iPC OSx86 - čili Hackintosh)

Hardware, software a vše co se toho týče.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nevím, jestli se tohle téma ujme, každopádně by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s tímto systémem? Jaké jsou jeho výhody, vyplatí se ho instalovat?
Je to samozřejmost pro majitelé počítačů Apple, to ano, nedávno jsem však zjistil, že díky šikovným hackerům je možné speciálně upravený systém instalovat i na platformu x86, čili normální PC. Docela zajímavé, není-liž pravda? :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mac OS by měl jít na PC i bez hackování ne? :hmmm:

Ostatně minimálně MacBooky jsou normální notebooky, jen maj jinou krabičku a OS.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Na PC jenom maximálně přes emulátor. Koždopándě pokud by se našel někdo se zkušenostmi a pochlubil by se byl bych moc rád. Mac a Photoshop je skvělá kombinace. :-)
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Je to klasický mac os, plně funkční, s možnostmi a výkonem, jako na macu.
Rozdíl je v tom, že je upravený tak, že nepotřebuje motherboard s EFI ale vystačí si se službami biosu.

Nicméně jeho instalace je nelegální, a legální cestou se na pc dostat nedá, takže namá smysl se tím zabývat.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Proč ne? :D Já teda moc legalitu neřešil nikdy. I když poslední dobou se snažím tak nějak pomalu přejít na Linux, abych se zbavil závislosti na Microsoftu.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kecy. Z vlastní zkušenosti vím, že na PC to sice jde, ale není to použitelné. Aktualizací si systém odrovnáš, tedy bez záplat. Kexty=drivery nejsou pro všechen hardware, takže se ti může stát, že třeba nezprovozníš zvuk nebo síťovku. Další nevýhodou je nestabilita Hackintoshe. A dál bych mohl pokračovat. PRostě se to nevyplatí. Když Mac tak na Macu-to je také vlastní zkušenost.

Zpět na Počítače