Já bych poradil těm, co nemají rádi průhledná okna při maximalizaci: Prostě rovnou vypněte Aero.
Mě se to naopak docela líbí. Okna laděná podle tapety na ploše jsou docela příjemnou změnou (samozřejmě ne oproti Vistám, ale XP, který jsem donedávna zatvrzele používal). A to, že tak zůstanou pořád považuju za plus.
Co mně se zatím líbilo nejvíc, je promakanější sound mixer. Konečně si můžu nastavit hlasitost pro každý program zvlášť. To když jsem chtěl v XP poslouchat hudbu ve Winampu a k tomu hrát s vypnutým zvukem, musel jsem používat ASIO ovladače (který občas rády shazovaly celý počítač)... Takže tohle rozhodně pomůže.
Pak jsem si taky začal hrát s rozpoznáváním mluveného slova, které je taky překvapivě dobře zvládnuté. Samozřejmě je na něj potřeba mluvit anglicky, za to ale kromě hlasových příkazů zvládá celkem slušně i psát diktovaný text. Navíc se program dokonce i učí ze svých chyb, čili se de facto zdokonaluje.
Takže už se těším, až nám ve škole zadají esej na AJ.
Poněkud zvláštní je ale chování některých multimediálních programů. Např. takový BSPlayer, který byl vždy moje první volba, je tu pomalejší než WMP. Což teda nechápu. Jestli to má něco dočinění s tím, že jedu v 64-bit systému? Spíš ne, když sám WMP je pořád 32-bit. Každopádně se mi ale v BS trhá obraz přes to, že oba programy používají k dekódování ffdshow.
Celkově si ale nestěžuju, dokonce mi systém ještě ani jednou nezatuhl.