A byl sjem celkem dost spokojený...
Zkusím trochu reagovat na Air Force...
Air Force píše:
-Ztělesnění nepřehlednosti. (Kde do čerta nastvim Startup položky, nebo citlivost myši? ).
Z hlavy ti to teď neřeknu, ale řekl bych, že je to stejné jako ve Vistaách (které jsem taky nepoužíval) - prostě zajdi do ovládacích panelů a hledej. Citlivost myši vím, že jsem si upravoval a na startup položky tam bude asi taky něco jako msconfig v XPčkách.
Air Force píše:
- Hlavní panel = taková malá apokalypsa. Když už si do Quick Launch dám FireFox, možná to znamená, žee ji tam chci mít a zapinat ji, ne že se to tlačítko má po prvnim kliknutí změnit na "otvírač náhledu otevřenýho okna" (nebo jak to nazvat) a pokud chci otevřít nový okno FF, jeden klik už prostě nestačí.
To je ale spíš tvůj problém, rpotože nastavení do podoby winXP je otázkou asi 5 kliknutí. Jestli si dobře pamatuju, tak si klikneš pravým na havní panel - vlastnosti a tam si v roletovým menu vybereš, jak se to bude chovat.. jsou tam 3 možnosti a jedna je, že se ti popisky budou zobrazovat pokaždé a nebude se to groupovat.. Mně osobně se víc líbilo ono defaultní groupování bez popisků. Záleží, jak komu co sedne...
Air Force píše:
-Víc tlačítek na míň funkcí ... aneb když je v menu pět tlačítek a z toho tři (každý má jinou popisku) dělaj to samý, někde je něco špatně ...
Na to jsem nenarazil. Je pravda, že ze třech tlačítek se dsotaneš do jednoho nastavovacího okna, kde si můžeš kliknout na jinou záložku, ale to je spíš usnadnění pro "počítačové neznalce". Klikne si, že chce něco nastavit, tak ho to hodí to správného okna a záložky. Klikne na nastavení něčeho jiného, tak ho to hodí do toho samého okna, ale jiné záložky (případně stejné, pokud se to tam nastavuje taky)
Air Force píše:
-Vyhledávání souborů poněkud useless (kde je k čertu možnost vyhledávání podle data změny/ vytvoření? Podle obsahu? ).
Já to nezkoušel, ale klávesová zkratka win+f by imho fungovat měla...
Air Force píše:
-Co bylo sakra špatnýho na SysTray? ...že ji museli schovat pod další tlačítko takovym způsobem, abych určitě neviděl, když mi přijde zpráva po ICQ/ Skype, nebo eMail do Thunderbirdu.
Zas tvoje "blbost" a zas otázka párk kliků. Buď můžeš nechat zobrazovat pořád všechno, nebo si nastavíš u těch konkrétníéch položek stálé zobrazování...
Je to víc promakané, než dřív.
Dodatek:
Mám spíš pocit, že jak něco není defaultně nastavené tak, jak je člověk zvyklý, tak je to hned problém, je to shit a nedá se to používat.
Nebero to teď na tebe, ale tak obecně. Lidi jsou zvyklí nejdřív křičet a pak teprve něco dělat.
Dokonce si můžeš nastavit klasický vzhled ve stylu win98. Jak jsem si s win 7 dva týdny hrál a jel jenom na nich, tak jsem poznal, že je to hodně dobrý systém a bude asi první, tkerý si opravdu koupím... Všechno je ale o nastavení a toho anstavení je v sedmičkách už teď hodně. Řekl bych, že se tam dá nastavit skoro každý "prd" systému
Jako dost dobrou vychytávku vyzdvihnu ovládání zvuku. Mám notebook a když mám nastavenou hlasitost pro ty repráky-šidítka v něm, zapojím sluchátka a nastavím jinou hlasitost, tak po vypojení sluchátek je tam zas hlasitost repráčků a po znovuzapojení sluchátek je nastavena zase hlasitost, kterou jsem měl ve sluchátkách. Ovládání halsitosti pro jednotlivé aplikace už tuším bylo i ve Vistách, co mi říkal spolubydlící na kolejích...
Jelikož je to RC verze, tak má ještě pár nedostatků, ale nic vážného a za celou dobu mi ani jednou nespadly, což se o Vistách říct nedá, ty z nějakého neznámého důvodu padali snad každých 5-10 minut... ještěže jsem je jenom zkoušel...