Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Sedm Stran - Dokončeno

SG: Sedm Stran - Dokončeno

Příspěvek 18.4.2009 18:28:25
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Paráda... :) Díl se mi i přesto, že zas tak nabitý nebyl, lídil a nesrovnalostí, které uvedu za chvíli tam bylo jen pár. Zvlášť to o Xerxovi a Fordovi bylo zajímavý a může to do budoucnosti rozjet zajímavej děj... 8)
Teď k těm chybám či nesrovnalostem, jak chcete: Tam je jedna malá k té francouzké větě, i když sám se tuhle řeč tak dlouho neučím, abych zase mohl hnedka radit, ale myslim, že před tím přídavným jménem od "dalekého cizince" by měl být nějakej člen, podle toho slova bych řek: "un"... :roll:
No a potom jen zase taková drobnost u toho, jak velitele výsadkovýho týmu napadl ten Jaffa, tak se mi nezdálo, že by, ač mladý mariňák, přímo nezaútočil rovnou na Jaffu ale skočil nesmislně po veliteli mezi nůž a jeho. Kdyby šel přímo na něj, což by podle toho, jak to bylo vylíčeno mohl, tak by ani nemusel zemřít a zrovna na toto sou vojáci trénovaní, takže se mi to pouze nezdá, ale je to klidně možný, takže v podstatě žádný velký výtky nemám... :wink:
A těším se na nový díl... :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 18.4.2009 20:02:37
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

*Jack*:
fíha díky za takový příspěvek :) a samozřejmě jsem rád že se ti líbil :)

jinak pravda nabitý nebyl...tedy aspoň ne tak jak jsem chtěl...(děj toho co se mělo vejít sem bych dokázal teoreticky natáhnout ještě na tři další díly, bez a to bych byl ještě rád že mi to vyjde jen na "pár" dílů :D

Ford se bude ještě divit :D a Xerxes? To co se stalo je jen špica :D (ale bohužel není čas :( (mám před závěrkami a teprve mi přijde vyrozumění z nástavby...))

jinak k výtkám :)

Francouštinu ani já nestuduji, ale potřebnou větu jsem hodil do překladače (nenapadlo mě že se v tom někdo vyzná :smile: )

to s tím vojákem mě mě ani tak nenapadlo (to co popisuješ ty)... ale když si představím situaci že někdo chce skočit na mýho šéfa a já mám zbraň v pouzdru (nebo něco jiného) tak asi skočím, ovšem lepší na Jaffu. Přiznávám má chyba :)

ještě jednou díky za takový koment :)

btw:
díl bude za neurčito :(
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 18.4.2009 20:26:40
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jako vždy výborný díl, ale musím si trošičku rýpnout. Pomalu a jistě se mi pletou jména typu: Melek - Masek - Mosok - Milek :roll:

Příspěvek 18.4.2009 20:55:24
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

tak co se dílu týče jsem rád že se líbí :)
a problematiku jmen budu řešit :) nejsi totiž sám co má s nimi problém :( minimálně tobě, a mě se pletou :( ach kam jen jsem to rozum dal při vymýšlení tech jmen...nicméně (radši do spoileru)
Toto je spoiler!!!:
jeden z nich by se měl už objevovat výjimečně, nebe vůbec, jeden bude LOGICKY přejmenován (bohužel neím kdy se tam dostanu (ale snad do dvou max tří dílů...pardon) a ten zbytek? ten je nedořešen, ale i tak to bude lepší, ale začínám přemýšlet...(co bych neudělal pro čtenáře :D )
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 18.4.2009 21:15:04
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No, to s tím vojákem, oni každý vojáci a hlavně mariňáci sou cvičený hlavně k zabíjení, takže je jasná volba zabít toho chlapa, pokud můžu a mylsím si, že i mladík by Jaffovi, kterej de na velitele a nekouká se na něj, dokázal rychle nůž vzít nebo mu rovnou zlomit vaz... 8)
A to s tou francouštinou, já taky nemyslel, že ti jednou budu opravovat věty... :lol: ale to, co tam je, se dá usoudit už s několika prvníma hodinama, že tam bude nějakej člen... :wink: Oni taky Francouzi je sktrkaj všude kde můžou a to s tím, že ten díl mohl bejt delší a dal by se hodně rozepsat, to mám stejný, třeba to o tom Xerxoj a Hataku bych zrovna já dost rozvedl... :lol: :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 18.4.2009 22:31:11
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ice: Na osu jmen Melek - Mosok - Milek - Masek si Dragonovi stěžuji již minimálně dva díly, že mě to jednou zabije, že pořád nevím, o jakýho chlapa se jedná :-D (ale už si je pomalu začínám zapamatovávat) :lol:
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 20.4.2009 11:13:27
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Teď jsem to dočetl a je to super. Už se těším, až Ford použije "nové hračky" v boji. :D

Už se nemohu dočkat dalšího dílů. :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 25.4.2009 18:26:39
Werostir Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

oo to bylo suprové.... hlavně ford :bravo: :bravo:
Tak... ja ho zabiju, to je magor.. naprostej Idiot..
- Zelenka

Obrázek

Příspěvek 26.4.2009 14:16:17
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

no nějak jsem to tady zanedbal..., takže všem, kterým jsem ještě neděkoval...díky za váš příspěvek :)
jinak neměl bych, ale dám vám sem menší spoiler.

Toto je spoiler!!!:
Jak jistě víte (viz. podpis) mám dostz práce se školou, což znamenalo o víkendu dlouhé přemýšlení o této povídce :D...
mám v hlavě již jakýsi plán co by se mělo stát do dvou dílů (opět to, tam ale asi nenacpu, takže to napíšu (potom) jako jeden díl, hodím do toho přerušení a vydám s menšími rozestupy :)(pravděpodobně dva a dva díly ;))
ale teď ke spoilerům :D
objeví se jistá dvojice, která přiblíží děj budoucí.
minimálně jedna ze stran se s námi začne pomalu loučit
a mnoho dalších, které sem ani napsat nemůžu, jelikož bych odhalil více než bych chtěl. (tady se nalézal další spoiler, ale jelikož dvojice lidí ví víc než ostatní, tak jsem to smazal. to za prvé a za druhé to byl už opravdu veliký spoiler, který by vám zkazil napětí a příběh, který tu jednou bude pokračovat ;))

EDIT:
stejně jako u Pomsty, tak i tady sice opožděně, ale přesto :)

tato povídka získala nominaci za nejlepší nedokončenou povídku roku 2008 všem co nominovaly děkuji :)

EDIT:
dnes jsem se v myšlenkách na okamžik zatoulal k této povídce, ale zatím to nevydalo nato abych jí mohl psát, nicméně jsem si udělal pár poznámek, které mi v budoucnu urychlí práci...

a jelikož je dosti jisté že se hned na začátku....tak se o vás s tímto okrajově podělím :)
Toto je spoiler!!!:
dozvíme se něco o minulosti, jedné z postav, která má prsty ve všem včetně jednoho pohřbu ;)

EDIT:

V následujících dílech:
Toto je spoiler!!!:
jeden z generálů země navštíví město Atlantis, jeho návštěva bude spojena s několika podměty a to přípravou k možné budoucnosti a vlastní obhlídkou jednoho z generátorů.
A samozřejmně se navštíví město Kamelot a začne se hledat hrobka velkého krále.
Ale ještě v průběhu toho všeho se svede několik bitev a objevů, zcela jistě zanikne některá z ras ale co více. bude poodkryta rouška tajemství nad minulostí všech Antiků, tajemství které dalo Zemi její jméno.

EDIT:

Tak a další Spoilery :D
Toto je spoiler!!!:
v Pegasu se stane nevídané a dokonce bude ohrožena i celistvost sjednocených světů.
a co víc všichni děti Země ukáží že v jejich slabosti je síla, a v jejich síle dřímá neohrožený válečný duch, který je proškolen již mnoha válkami, duch který se nebojí sebevražedné mise, jen aby mohl říci. "Nevyhrál jsi"
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.5.2009 09:14:43
looserman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hele a ten termak chce znicit jenom ori nebo celou jejich technologii ?
protoze po zniceni ori by ji moh pouzivat nekdo jinej.... :D
NAZDAR!

Příspěvek 30.5.2009 11:38:30
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

raději do spoilu, protože si nejsem jist kolik toho již povídce padlo ;)
Toto je spoiler!!!:
no tak Termofil se chce hlavně pomstí za několik věcí jako třeba to že ho vyhnaly ze sféry povznesených a uvrhly ho do strašlivé propasti(aneb vězení :D), a navíc se mu "hrabaly" v hlavě a měnily mu vzpomínky, na což si pamatuje, protože nějak neuspěly a jeho to jen ví naštvalo.....vlastně je to jako Adria před povznesením, jen bych se odvážil říci že má nějaké schopnosti větší....a zatím co Adria veškeré znalosti/ vzpomínky dostala tak on to vše zažil a ještě je tu ten fakt že on je první kdo se povznesl (podle legend a knihy počátku).
No a pak je tu ten fakt že nesouhlasí s otročením lidí (důvod proč ho vyhnaly)

;)

jo a dám ještě malinký info o budoucnosti :)

počítám že koncem srpna (po škole jako vždy na většinu prázdnin odjíždím) bych už měl psát ve větším než jen deset řádků této povídky za měsíc :oops:
tak doufám že do té doby úplně nezapomenu děj co se stal ;) a pokud ne tak se máte opravdu na co těšit..........a navíc mám teď v hlavě pár situací do této povídky (hlášky), tak to prosím ještě těch pár měsíců vydržte.....tato povídka neumře. i když to není jediná věc..no to je zatím vše ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 30.5.2009 17:29:40
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 31.5.2009 16:49:03
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

ehm ehm
zpráva pro širokou veřejnost!

více jak měsíc jsem tu s novými díly mlčel, ale jelikož mě učení nebaví...tak jsem již něco málo sepsal, takže pokud vy, a hlavně DA nebude mít velký nároky na délku textu :D ,tak již nyní/zítra na korekci můžu poskytnout 3,5-4 stran :D jen to musím dokončit ;).........ale to bude do srpna asi opravdu vše

EDIT:
znáš noxima? ano toho noxima, :D tak netrvrď že jsem krutý autor :rflmao: (dokonce i více autorů má jisté krize jako třeba UPI (druhá největší krize této sekce :cry: )
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 31.5.2009 18:34:45
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jako autor vím jaké to je být v časové tísni i v tísni autorské, ale rýpnout jsem si musel :D No jak psal tuším Vlad Dracul: Noximatóza se šíří a je to svinstvo :wink: :)

Příspěvek 31.5.2009 19:10:28
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Ano noximatoza je kruté svinstvo a dost se mi nelíbí a poslední dobou ne jen že se šíří, ale taky mutuje....už to není jen lenost, nedostatek času, ale i námětová bezmoc, bez chuť.... prostě je to šílený....každopádně jak jsem slíbil tak v nejbližších dnech by tu měl být další díl :) je sice krátký, ale berte to jako most přes dlouhou pauzu ;) a taky jako simbol že to s touto povídkou myslím vážně ne jak noximo (Stargate: Portmolior) nebo upi (Lovci Supernov) oba dva jsou to skvělí autoři super povídek jen se nemají k jejich ukončení :( a já tak doufám nedopadnu zvlášť.......toto neprozradím........

EDIT:
20
Toto je spoiler!!!:
na několika místech probíhají jisté změny a jiných začíná boj o přežití

21
Toto je spoiler!!!:
rozloučení na vždy...(?)

:D tak tady mate ode mě pravdu poslední spoilery do dlouhé doby.......protože víc opravdu nevím momentálně ani já :D (tedy něco bych věděl, ale přeci nemůžu vykecat vše :lol: mimoto dnes, nebo zítra tu je další díl ;) (asi)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.6.2009 19:09:48
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

jak jsem slíbil, tak plním :) dnes vám sem dávám díl s číslem 20, tak si ho užijte :)

20

V galaxii Mléčná Dráha
Téměř celá planeta byla v každodenním ruchu, jen nemnoho míst na planetě bylo v klidu a jedno z těchto míst se rozhodla navštívit jistá osoba. Proporce oné postavy odpovídaly na mužské tělo, ale všude v okolí byla až hrůzostrašná tma. Osoba se totiž nacházela v místě, kam sluneční paprsky dopadaly jen zřídkakdy. Navíc osoba byla celá zahalena v černém plášti s kápí a byla neustále v nějakém pohybu.
Náhle celou oblast zahalilo na okamžik jasné světlo.
„Očekával jsem Tě.“ Pronesla suše postava, která na onom místě byla již dlouho. Během okamžiku se mu ale dostalo odpovědi
„To mě nepřekvapuje.“ Pronesl tentokrát zjevně ženský hlas.
„Řekni, Morgan, proč jsi tady?“ zeptala se nepřítomným hlasem první postava.
„Ostatní mě vyslali, abych Tě zastavila.“ Odpověděla Morgan a očekávala reakci druhé postavy.
„Zastavila? Co podle tebe dělám?“
„Ostatní si myslí, že bys mohl toto místo aktivovat a prozradit tak jeho pozici.“
„Nikoliv, Morgan, ostatní Tě sem poslali, protože je čas oživit paměť. Musíš si vzpomenout.“ Oznámila stále nepřítomně první postava.
„Vzpomenout? A na co?“
„Pověz mi, Morgan, co víš o tomto místě a o životě, který jsi strávila na této planetě poté, co jsi sestoupila?“
„Merline, vůbec netuším, o čem mluvíš.“ Odpověděla až uraženě Morgan a chystala se odejít, ale Merlin na ní ještě vykřiknul.
„Pozměnila sis totiž paměť a dala pokyny za jakých okolností ji chceš oživit! A ty okolnosti nastaly.“
Morgan se okamžitě na místě zastavila a Merlin pokračoval.
„Sám jsem byl u toho, když sis měnila paměť, znám body, které Ti ji oživí. Jsou to malé úlomky tvé pravé minulosti, ale v tvém podvědomí jsou ukotveny hluboko jako ohromná stavidla, která drží tvé pravé vzpomínky v pozadí.“
Morgan to očividně zaujalo a udělal několik kroků směrem k Merlinovi, ten tedy pokračoval.
„Poté, co byl tvůj bratr Artuš svržen ze sféry povznesených, jsem se vydal, abych ho na této planetě ochránil a pomohl mu. Sám jsem si ponechal mnoho znalostí a schopností, ale poté, co se ostatní dozvěděli, že tajně pracuji na zbrani, která je schopná zničit veškeré povznesené, tak vyslali Tebe, abys vystopovala zbraň a následně zničila a mě samozřejmě zastavila. Poté co jsi tak učinila, tak tvůj bratr i přes mojí veškerou snahu v minulosti padl v bitvě, ani mocný Excalibur mu nedokázal pomoci. Tvůj žal a hněv neměl konců, sama jsi vytrestala celou nepřátelskou armádu a nechala vyklidit velké město Kamelot. Posléze jsi vybudovala monumentální hrobku pro svého bratra a jeho věrné rytíře. A jakožto Jezerní paní jsi měla opět velký meč, který naposledy držel tvůj bratr. Ten jsi položila na hruď svého bratra, ale již jsi netušila, že jsi do hrobky nevědomky přidala i tabulku, kterou on sám hlídal vlastním životem. Jeho poznatky o hledání tohoto města.“ Merlin svoje vypravování zakončil a vyčkával, zde to vše funguje tak, jak má.
„Ano, již si vzpomínám, ale pověz mi, jak jsi mohl být u mého přepsaní vzpomínek, když jsi byl tou dobou již zmražen?“ Merlin se na otázku, která přišla z úst Morgany jen nepatrně pousmál a následně odpověděl.
„Probudila jsi mě z mého ledového spánku a vše mi pověděla.“
Morgan chvíli uznale kývala hlavou a neustále vzpomínala. Proces vzpomínání fungoval.

V galaxii Ori
Termofil se dál svobodně a takřka neohroženě pohyboval po galaxii z planety na planetu. Jeho kázání, která byla často doplněna popravami převorů, měla značný úspěch.
Termofil byl zrovna uprostřed kázání, když byl nucen usmrtit dalšího převora. Žádný převor se nemohl silou rovnat síle, kterou disponoval Termofil, bývalý povznesený.
Po usmrcení převora chtěl Termofil dál pokračovat, ale opět byl přerušen. Přímo před ním ze země náhle vyšlehl plamen, ze kterého vyšla sama Adria.
Vesničané okamžitě poklekli, ale Adria si jich ani nevšimnula.
„Mě nemůžeš zastavit.“ Oznámil jí suše Termofil, ale Adria jen zavrtěla hlavou.
„Tvé kázání je u konce, zrádný Termofile. Poklekni u nohou své bohyně a bude ti odpuštěno.“ Reagovala Adria na jeho výrok, že jej nemůže zastavit.
Termofil ovšem nereagoval a i přes přítomnost Adrie chtěl pokračovat, ale dříve, než tak uskutečnil, Adria mávla rukou a všichni, kteří pochybovali o její moci, kromě Termofila, náhle zmizeli.
Nad celou planetou se okamžitě začala objevovat velmi hustá oblačnost.
„Jdou si pro tebe ostatní!“ zaburácel Termofil pln radosti
„NIKDY!“ odpověděla mu Adria a prudce se na něj rozeběhla, přičemž se cestou změnila na obrovskou energetickou kouli.
Krátce před jejich střetem oba dva náhle zmizeli a s nimi i ona oblačnost.

V galaxii Pegasus
Ford a Melek se bezpečně vrátili na svou planetu, kde je již čekala celá vesnice, která se nějakým způsobem dozvěděla o jejich malém výletě.
Ford se tedy podíval na svého přítele a vydal mu jednoduchý příkaz.
„Shromáždi radu a připrav shromaždiště deset.“ Poté sám odešel, jen Melek chvíli přemýšlel, co má asi v plánu a poté odešel plnit jeho příkazy.

Jen o několik hodin později byla celá rada již plně nastoupená ve svém novém sídle. Čekalo se několik minut, než se konečně dostavil i Ford, zahalený do pláště. Ford si to ovšem nezamířil na svoje vrchní místo, ale rovnou předstoupil před radu.
„Nechal jsem tuto radu založit, aby mohla později plnohodnotně a spravedlivě vládnout. Nyní se obávám, že se ten čas přiblížil. A nyní před vámi nestojím jako váš vůdce, ale jako pouhý člověk, který se chce dostat domů na rodnou planetu v daleké galaxii.“ Rada ze zájmem poslouchala a očekávala, co se bude dít dál. „za dobu mé vlády se mezi lidmi šířilo hodně zpráv, bohužel jich bylo dost pravdivých…“ Ford na chvíli svěsil hlavu, ale poté v něm cosi ožilo a náhle se narovnal a ruce zkřížil za svými zády. „Ano! Je pravda, že jsem vás chtěl všechny jen využít a klidně i obětovat, abych se dostal domů, ale pan Molok, veliký archivář, mě přesvědčil. Proto s okamžitou platností rezignuji na svou funkci vašeho velitele a sjednotitele!“ V radě o celkem jednadvaceti členech to začalo hučet jako v lese při večerním větru. Ford nehodlal čekat a pokračoval.
„Žádám vás jako člověk. Pomozte mi dostat se domů. Stačí mi jen několik lodí a lidí pro krytí mého útoku, než se dostanu i s nějakou lodí do bezpečí!“
Do toho se postavil jeden z radních.
„Podle toho, co jsi tu řekl, soudím, že jste s Melekem objevili velký archív.“ Ford jen kývnul a radní pokračoval. „Jistě tam bude i řešení toho, jak vás dostat domů…“ ale než stačil domluvit, tak mu do řeči skočil jiný radní.
„Navrhuji ho umístit do vězení než se dohodneme, zda ho vůbec budeme posílat domů, nebo ho popravíme za velezradu, ke které se sám přiznal!“ během okamžiku byly v místnosti i stráže. Dotyčný radní jen ukázal na Forda a přikázal, aby ho stráže odvedly do vězení. Několik dalších radních jen souhlasně přikyvovalo, ale i přesto se strážím nechtělo zajmout svého sjednotitele a dosavadního vůdce.
Ford se na stráže podíval.
„Konejte, co musíte.“ S těmito slovy odpažil a očekával, že se ho stráže chopí a odvedou ho.
Přesně jak Ford předpokládal, tak stráže učinily. Začaly se přibližovat a připravovat na jeho okamžité odvedení, ale jakmile se Forda dotkly, tak si to on sám rozmyslel a dal to zřetelně najevo. Okamžitě ze sebe strhnul plášť, pod kterým se nacházelo ono černé brnění. Nedlouho poté se všichni strážní v místnosti ocitli na podlaze.

Ford vyběhnul ze sálu rady a ještě mezi dveřmi prudce sklouznul, aby se mohl chopit své helmy, kterou si tam před vstupem do síně schoval.
Stráže na rozkaz již většiny radních začaly na Forda střílet vším, co měly, ale veškeré střely se jen neškodně odrážely od jeho brnění.
Ford si nasadil helmu, ale to, co se mu naskytlo, v životě nezažil. Zařízení dokonale četlo jeho myšlenky a v helmě zabudovaný displej mu poskytoval veškeré informace, dokonce i takové údaje, jako rychlost objektů, nebo jejich vzdálenost. Stačilo jen pomyslet a brnění to vykonalo.
Poté, co zjistil, že je téměř nezranitelný, vyběhnul z budovy a zamířil si to doprostřed náměstí zdejšího města.

V galaxii Mléčná dráha
Nedaleko planety Země se vynořila z hyperprostoru malá nákladní loď, která okamžitě začala vysílat specifický signál.
„Jsou to Tok’rové, pane.“ Oznámil jakýsi člen posádky přímo admirálovi. Ten se jen porozhlédl a následně nechal zrušit poplach. Během okamžiků Tok’rové započali své vysílání pro všechny lodě.
„Lidé ze Země. Přinášíme vám vzkaz od té nejvyšší.“ Po těchto slovech hodně lidí započalo svůj myšlenkový pochod, ve kterém odhadovali, co je tím myšleno, mezitím ovšem Tok’rové pokračovali. „Země je v očích nepřátel slabá, nemají již vůči vám žádný respekt. Neustále se skrýváte za nějakými spojenci. Ale sami neuděláte nic! Pokud to tak půjde dál, tak nejenom že se na vás všichni nepřátelé sletí, ale naše královna Egérie bude nucena rozvázat naše spojenectví.“
Po této zprávě nákladní loď okamžitě odlétla do hyperprostoru. Admirál ještě chvíli vše vstřebával a poté se nechal transportovat na Zemi, kde chtěl sám a osobně předstoupit před jeho velitele a možná se i k této situaci vyjádřit.

Opravdu netrvalo dlouho a o zprávě od Tok’rů již věděl celý svět.

V chodbách SGC se náhle rozezněl naštvaný hlas.
„Ne! Vy mi nerozumíte! Pokud hned něco neuděláme, tak se od nás Tok’rové odtrhnou a nebude trvat dlouho a další spojenci budou následovat!“
„Doktore, radím vám, abyste se okamžitě uklidnil, nebo vás nechám ze své kanceláře vyvést!“
„Dobře, generále, tak takto.“ Pokračoval dál již mnohem klidnější Daniel. „i Goauldi z nás měli strach, neustále se nás báli a to je drželo na uzdě. Ale teď se nás nikdo nebojí, a jak řekli Tok’rové, tak nebude trvat dlouho a plnou silou na nás zaútočí a věřte, ani jeden z nás to nechce zažít. Dokonce i Tok’rové se raději trhnou, než abychom je strhli s námi a věřím, že celá aliance učiní taktéž!“
Generál chvíli mlčel…. „Přednesu vaše slova prezidentovi….a vám radím, abyste si odpočinul.“
Po těchto slovech generál již oblečen v parádní uniformě vstal a zmáčkl tlačítko na svém telefonu.
„Waltře, můžete.“ Po těchto slovech se ještě na poslední chvíli upravil a poté ho pohltil transportní paprsek.

V galaxii Pegasus
Ford stál uprostřed náměstí a mlčel, mezitím se k němu začali slézat ozbrojenci, kteří ho chtěli zatknout.
Ale on měl jiné plány.
„Lidé Pegasu. Dnes jsem já, Aiden Ford, váš sjednotitel, rezignoval na svoje postavení! Proto před vámi stojím jen jako jeden z vás. S rozdílem, že jsem tu cizincem! Cizincem, co se chce dostat domů!“ Ford se krátce rozhlédl kolem sebe na lidi, kteří se shromáždili a poté pokračoval. „Proto potřebuji dobrovolníky! Potřebuji vás jen na odlákání pozornosti, zatímco já sám ukradnu strojům jednu loď! Poté se každý z vás vydá svou cestou.
Nyní běžte a všem to oznamte! Za dvě otočení na stanovišti deset!“ poté Ford rychle odběhl k bráně a prošel skrz. Ale nikdo ho nepronásledoval.

V galaxii Mléčná dráha
Masek byl spolu se svou eskortou téměř u Singenu –MO- když se země otřásla.
„Už je to tady.“ Pronesl Masek a dál pospíchal do cílové destinace. Na povrchu planety se mezitím rozhořely kruté boje.

Replikátoři z orbity ostřelovaly pevnými bloky sídla planetární obrany. Ta na oplátku střílela vším, co měla, jak do vesmíru, tak na dvě přistávající lodě replikátorů. Ale na planetě se ozýval i jiný typ zvuků.
Kromě mechanických zvuků od replikátorů se na planetě začal rozléhat křik lidí a střelba z lehčích zbraní, a nakonec se po obloze začaly hnát i nejrůznější letouny, které na povrch planety shazovaly různé výbušniny, nebo povrch kropily ustavičnou kulometnou palbou.
Ovšem replikátory již nic nemohlo zastavit. Již byli téměř nad povrchem a jejich lodě neutrpěly větší poškození, jen se několik jednotlivých bloků odtrhlo, či shořelo v atmosféře, ale pokud dopadly na povrch, tak se většinou zformovaly do nějakého mechanického brouka, který vše začal okamžitě napadat.

Na planetě se dokonce i aktivovala hvězdná brána, která již byla otočena východem nahoru. Téměř okamžitě bránou začali procházet jednotliví brouci, kteří okamžitě padali zpět do horizontu událostí. Jen několik brouků, kteří přes bránu vyskakovali dopadli na její okraj, ale téměř okamžitě byli zničeni trojčlennou posádkou.

no a jako vždy doufám že se vám díl líbil a budu očekávat vaše komentáře :)

edit:
korekci jako vždy provedl DA ;)
Naposledy upravil Dragon dne 02.6.2009 14:30:56, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.6.2009 20:24:13
looserman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

supr cool atd....
a co chce termak udelat az se pomsti?
Vest orijsky soustavy sam?
NAZDAR!

Příspěvek 01.6.2009 21:57:35
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

a nechceš si na odpověď čistě náhodou počkat? (pokud ne, tak si na ni počkat budeš nejspíš MUSET)

Jinak supr díl, ale to už jsem říkal :-D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 02.6.2009 13:05:49
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Bezva díl, už se nemohu dočkat, jak bude děj pokračovat dál :)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 02.6.2009 14:47:14
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

no tak v první řadě bych chtěl všem poděkovat za příspěvky :) a jsem rád že se vám líbilo ;)

looserman:
obávám se že k Termofilovi nic neprozradím :D (a vůbec spoiler k dílu 21 abyl vůbec na dlouhou dobu poslední.....i když jak o tom přemýšlím, tak má mnoho výkladů :D)

prostě všichni si počkejte ;) a uvidíte.....možná nebudete čekat ani moc dlouho.......(za včerejšek co jsem upustil páru jsem sepsal kolem čtyř stran dalšího dílu....záleží jen na tom kdy opět budu vypouštět....;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.6.2009 17:59:04
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: mám takový blbý dotaz, to Fordovo brnění se dá i sundavat nebo jak to Ford dělá, když si musí odskočit :D :D :D :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 03.6.2009 18:12:44
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

tak v první řadě......

tady je PDF ;)
http://uloz.to/1883918/sedm-stran-part-20-.pdf

a teď takto :D

Toto je spoiler!!!:
asi rozepne poklopec ne :D
ale popravdě jsem nad tím nepřemýšlel :D ale teď jsi mě k tomu donutil :D

pokud jde na "malou" tak přejede rokou na onom místě a část brnění se odsune :D totéž i když jde n druhou potřebu :D
nebo varianta dvě :D
pokud potřebuje jen na "malou" tak se nemusí obávat brnění je vybaveno inteligentními plenami :D horší je to s tou druhou potřebou....tm ford muisí jít na onu místnost a doufat že onen materiál projde přes inteligentní pleny a následně i přes brnění

nebo třetí možnost.....ve předu poklopec a vzadu jakési "vrátka" na knoflíky jako dříve na divokém západě :D
:oops: :oops: :oops:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.6.2009 18:23:35
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Teda co všechno může vzniknout z jednoho nevinného dotazu :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 04.6.2009 11:19:15
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem se konečně dostal k přečtení. No nemam co bych vytknul, prostě jako snad pokaždé super díl :bravo:

Příspěvek 04.6.2009 15:44:30
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

díky chvála vždy potěší. :)
Nicméně další díl....hele upřímně.
nejdříve jsem ho sem chtěl dát někdy v průběhu prázdnin, jenže pak jsem si řekl že když 23.6. budu držet už v ruce výučák, tak že vám to sem toho data dám....nebo den po, protože nevím v jakým stavu budu :D, jenže teď vůbec nevím. takže nějak to dopadne, ale věřte že další díl bude :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky