Pomeranc: Já nemluvím o celým filmu, v tom se samozřejmě shodneme že je to úplně jinde než Spielberg, já mluvím o úvodní scéně zničení základny, ta mi příjde poměrně dost seriózní vzhledem k tomu, že film je inspirovaný skládacími hračkami. Říkám, že právě tím, že ze začátku to skoro vypadá jako Válka světů s více patosem a více výbuchy, popřípadě jako reimaginace Prciček (to když se dostaví Shia) a postupně se to (logicky!) dostává ke skádacím kamionům, "Message from Starfleet" a šíleným akčním kusům, to na mě prostě působilo hodně dobře; jako když se vám i v realitě stane něco hodně šíleného. Dvojka IMO už právě začne šílená a toho se bojím.
Geser: Jinak si tu zase IMO někdo plete příběh, tj. zápletku, s vnitřní logikou filmu, tj. tím, že tam jsou skládací roboti nebo kulky měnící dráhu letu

Transformers mají IMO poměrně chytře zvolený postavy - zvolení hlavní postavy jako geeka působí na teenagery (minimálně na mě), pak tu ale máme i drsnější armádu, superseriózní politiky, přímočare vtipné postavy atd. Děj samozřejmě taky není moc komplikovaný, ale díky různým postavám se může dotknout lecčeho, od hlouposti prezidenta po onanování, a především všechny ty odlišné postavy logicky unese do velkého konce - což je o dost více, než zvládla řada pomaleji psaných a na sofistikovanost si hrajících filmů či seriáíů. Ono udělat zábavný a fungující blockbuster pro masy není jednoduchý a nevím, proč bych tomu filmu měl vyčítat, že se nepokouší o hlubokomyslné filozofování nebo superkomplikované vyprávění v šesti časových liniích... Ale tak každý máme jiný preference.
Abych nebyl zase tak moc OT, tak se docela dost taky těším na
Inglorious Basterds, samozřejmě nový
Trek a několik méně drahých filmů, na jejichž jména si teď nevzpomenu

T4 mě popravdě moc neláká (i když Bale Out miluju!), Wolwerina se trochu bojím že bude vypadat divně (nezničitelná hlavní postava?) a Transformers 2 viz. výše.