Ale zatímco u Chucka mě chytla už první epizoda, Reaper začál nabírat dech až někdy po epizodě deset. Což není samozřejmě špatně - je dobré, když má seriál spíš vzestupnou tendenci, a je epizodu od epizody lepší - stejně jako Chuck. Jenže míň trpělivé by to mohlo odradit.
Tyhle dva seriály snesou srovnání hlavně kvůli The Work Bench a Buy More. V Chuckovi je svět v obchodě víc bizarní, většina jeho "obyvatel" jsou spíš looseři. Naopak v Reaporvi jsou to celkem obyčejní kluci, dokonce i Sock má zvláštní kouzlo a i když je to typický povaleč, pro Sama by šel do pekla - doslova

Ale v Chuckovi je jakási zápletka nastíněna vlastně hned od začátku, kdežto u Reapera mi přišlo, že to píšou jakoby na to přicházeli náhodou. To, jak Sam zpočátku získával vodítka (třeba se mu klouzaly nohy), nebylo imo moc vtipné a spousta věcí je nedomyšlena. Ty schopnosti, které má (telekineze např.), proč se nepokusil ji zdokonalit, prozkoumat? Vypadá to, že na něj musí něco padat, aby ji použil. Rozhodně by mu to posloužilo při lovení duší spíš než šílené plány.
Taky mi trochu nesedí Samovy reakce - sice duše loví snáz a snáz, ale přijde, že emocionálně je takový...flegmatik. Nejvíc emocí projevil až v poslední epizodě. Možná to tak má sedět, že to jsou prostě "pohodáři", ale být to moje duše, tak bych s rodiči asi pěkně dlouho nemluvila.
Ale musím ocenit, že od nějaké epizody 12 výš to nabralo zajímavý směr a teorie, že je Sam syn ďábla mě napadla vlastně už hodně brzo. A ono to nakonec tak ani být nemusí - ačkoliv, proč by o něj pak jevil takový zájem? Samův otec je co? Démon? Že se vyškrabal z hrobu? Ale co tedy Samův bratr? Kdyby byli oba démoni, asi by nebyl reaperem jen Sam. Věřím spíš tomu, že Samův "otec" kdysi opravdu uzavřel dohodu, a teď je nějakým způsobem nesmrtelný nebo má nějaké schopnosti - a Samova matka buď Sama ďáblovi přímo porodila, nebo byl v dohodě ještě to, že ho budou vychovávat.
Každopádně u poslední epizody mi bylo hodně líto, že to končí a budu docela ráda, jestli to nabere trochu temnější podtón v další sérii.