Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/9j5drnYF

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Punisher:War Zone-dosti drsnej film,nevím,jestli bych ho považoval lepší než jeho předchůdce,ale na podívání to v pohodě stačí,a hlavní postava hraje správně necitelně,je pro něho běžné,že někomu ustřelí hlavu a nemrkne.

Hudson Hawk-stará,ale dobrá komedie s Bruce Willisem.Nevím,co bych o tom napsal,snad jen že se mi to prostě líbí.

Krotitelé duchů 1 a 2-na obzoru je hra Ghostbusters,znova jsem si rád sjel znova oba filmy a nemůžu se jí dočkat.

Watchmen

Stěhování pana McAllistera

http://www.csfd.cz/film/227778-punisher-war-zone/
http://www.csfd.cz/film/16733-hudson-hawk/
http://www.csfd.cz/film/10360-krotitele-duchu-ghost-busters/
http://www.csfd.cz/film/10393-krotitele-duchu-ii-ghostbusters-ii/
http://www.csfd.cz/film/224865-strazci-watchmen-watchmen/
http://www.csfd.cz/film/233865-stehovani-pana-mcalllistera-moving-mcallister/
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Včera jsem byla na premiéře Normalu v Lucerně. Těšila jsem se na něj hodně už od chvíle, kdy jsem viděla první trailer. Bohužel pro mě osobně ve výsledku docela zklamání.
Zapátrala jsem přes den v práci, co si o tom myslí "odborníci". Mé rozčarování asi nejlépe vystihla Mirka Spáčilová
http://kultura.idnes.cz/normal-se-za-thriller-jen-vydava-v-nekterych-scenach-herci-vzbuzuji-smich-1rd-/filmvideo.asp?c=A090325_202235_filmvideo_jaz
ale o něco později jsem narazila na jednu velice dobrou rezenci (od Kamila Fily, skutečně doporučuji přečíst), která mě snad donutí na to jít kouknout znovu
http://aktualne.centrum.cz/kultura/film/clanek.phtml?id=633056

Na české poměry rozhodně netradiční film s výbornou hudbou a obrazem, ale já postrádala napětí. Nepotřebuji ke štěstí vybuchující auta, brutální vraždy, emocionálně vyděračské scény... ale doufala jsem, že thriller ve mně něco přeci jen probudí, že se mi párkrát třeba zadrhne dech - cokoli. Jak říkám, paní Spáčilová vystihla mé pocity perfektně jedinou větou: "Kdyby se Normal rozebral na součástky, za jednotlivá řemesla od kamery přes zvuk po hudbu Jana P. Muchowa by si připisoval vesměs stoprocentní hodnocení. Ale jako celek? Nazdobené umělé prázdno."
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Doubt /Pochyby/

Tady u tohoto filmu musí skákat do vzduchu především protestanti, protože dokonale ukazuje prohnilost katolické církve. Perfektně zahrané a napsané dialogy. Dle mého Meryl Streep za tuto roli měla dostat Oscara (nejen proto, že Reader považuji za opravdu klišoidní film a Kate Winslet mi nikdy nepřirostla k "srdíčku"), ale protože se ujala role opravdu skvěle..
Nicméně, dávejte si pozor na sestru James, protože to je histerka, která tam hodinu a půl brečí a má "pochyby"..

http://www.csfd.cz/film/233931-doubt/

Jo a nejsem protestant... :D

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Normal po hooooooooooooooooooooodně dlouhé době českej film na kterej jsem dobrovolně šel. A nezklamal mě. Mě se to líbilo i když pravda spousta "normálních" lidí to asi nepochopí :?

Monstra vs. Vetřelci byl jsou na 3D a naprostá bomba - spousta narážek u kterej jsem se většinou tlemil jen já.
Toto je spoiler!!!:
"KOD NIMOY! KOD NIMOY!"
Prezident a vulkánckej pozdrav, "DDRko", "OMG", Za 500 let nashle - kdo mě zavaří hlavu do sklenice?", Ďábelský smích...
:rflmao: :rflmao: :rflmao:
Byloi toho víc, ale všechno jsem si prostě nezapamatoval :rflmao:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Harry256 Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Po několikatýdenním maratonu Chirurgů, jsem se konečně dokopal k nějakému tomu filmu a musím říci, že jsem si vybral opravdu dobře. Už hodně dlouhou dobu jsem se nemusel k filmu posadit a klepat se jak dopadne, než právě u Changeling (možná na tom má i podíl fakt, že se jednalo o příběh "dle skutečné události"). Osobně se mi moc kriminálky, nebo podobě laděné filmy nelíbí, nebo respektive u nich nevydržim tak dlouho, abych viděl konec, protože se vždy probudím až na závěrečné titulky. Možná že právě díky tomuhle filmu přehodnotím svůj názor a třeba příště se juknu na další krimi film.

Changeling
http://www.csfd.cz/film/230480-vymena-changeling/

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Odtud až na věčnost - Pro ty, kdo milují nezkreslené filmy o armádě, je tenhle naprosto ideální. Vlastně se tam celou dobu jakoby nic neděje, jen paralélně na sobě dva muži, vojáci, prožívají milostné problémy. Oba mají problém, že z původních flirtů vznikla láska a oni jsou rozdělení mezi lásku k armádě a lásku k ženě. Ta láska k armádě tady není vysvětlována řečmi jako "sloužím své zemi" apod., vlastně ji nevysvětlí vůbec. Divák je čistě jen pozorovatel, film nepodstrkuje žádnou agitku na US Army nebo ji naopak neodsuzuje. Je to střízlivý pohled na muže, kterým se armáda stala domovem, rodinou a vším, pro co žijí, aniž by sami dokázali přesně vysvětlit proč tomu tak je.
Někde v pozadí tušíme 2. světovou válku, ale jen z data uvedeného na začátku filmu. Jinak si život na Havaji plyne pomalu a útok na Pearl Harbor se tu vlastně stane jen tak mimochodem, aniž by nějak tragicky sám o sobě do životů lidí zasáhl, ale spíš do jejich životů zasáhne...sám život. Není to veselý film, není to komedie, není to ale ani nervy drásající drama. Jen se postupně, jak jde film dál, zakousává dál a dál pod kůži a na konci člověk ani nedýchá. Herecké výkony v čele s Burtem Lancasterem snad zmiňovat nemusím, u takového filmu je to skoro samozřejmost.

Mys hrůzy - hmm, Scorsesho verze z roku 1991 má naprosto geniálního paducha v podobě Roberta de Nira. Dokáže být sympatický, ale s nádechem čisté hrůzy pod povrchem. Hraje ho tak dokonale, že člověk zapomene, že ten film není až tak skvělý. Tedy pro mě. Osobně mě trochu štvalo, jak tu pojaly obě ženské hrdinky. Juliette Lewis tu otravnou dcerku v nejvyšším stádiu puberty hraje tedy skvěle, o tom žádná, ale tím to asi je. Většinou se chovala tak hloupě, že jsem jí skoro přála, aby jí ten chlap praštil, aby se jí rozsvítilo. Když to pak udělal, skoro jsem jí to přála a o to asi nešlo...nebo jo?
Jessica Lange tu bohužel nemá moc co předvést, většinou hraje jen vyděšenou a místy hysterickou ženskou, která ve chvíli, kdy jim vrah skoro mlátí na dveře, začne řešit nevěru a vypaluje jednu cigaretu za druhou.
Ale pak samozřejmě Robert de Niro toho spoustu zachraňuje a Nick Nolte, který je vedle něj sice o hlavu vyšší, ale působí vedle Nira skoro jako vyděšený žáček a to je hrozně zajímavé sledovat.
Atmosféra ale jinak budovaná pěkně, postupná bezmoc a zvyšující se napětí je taky skvělé.
Jen ten trochu natahovaný konec si mohli odpustit.
A cameo Gregoryho Pecka byla geniální perlička. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ahoj lidi tak já mam super film na doporuceni :)
Rellye smrti tak komu se libilo napr rychle a zbesile tak si to stahnete je to lepsi.Dole je o cem to je,ale doporucuju necist a nechat se prekvapit :)
Toto je spoiler!!!:
Film se odehrava v roce 2012 a zeme je tak trosku ve vetsi krizi nez je ted :) a veznice videlavaj na 'zavodech smrti' tyto zadody kdo vyhraje by mel bejt propustenej na svobodu,ale bejva to sabotovany takovou prej dulezitou osobou co skonci ve vzduchu :)

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

dneska jsme videl novy X-MEN origins:Wolverine i kdyz ma premieru pristi mesic..byl v dobre kvalite ale film unikl a je tu sice nektere efekty tam nebyly vubec dodelane a herccum sly pri kaskaderskych kouscich videt lana,jak na nich visi :D ale film s emi moc libi a urco vim ze s emi bude doma vyjimat ve fullHD1080p za par mesicu 9/10
" IMMORTALITY "

CaesareBorgia Airman
Airman

Odpovědět s citací

Boj o oheň
Filmový experiment z roku 1981, aneb co by se stalo kdyby partě neandrtálců vyhasl oheň. A oni jej jdou hledat na jih. Potkávají Homo sapiens a na začátku se dokonce mihnou Homo erectus tuším. Výhoda že u tohoto filmu jsem ani nepotřeboval stahovat titulky, vůbec se v něm nemluví. Vynikající záležitost.

La Jetée
Určitě znáte kultovní film 12 Opic. Tak z tohoto 28 minut dlouhého vyprávění 12 Opic vzešlo. Je to ještě černobílý francouzský film s naprosto originálním koncem, doporučuji milovníkům sci-fi (i když žádné velké technologické exhibice se tam nekonají)

Vlákna (Threads)
Katastrofický film, na půl dokument popisující svržení atomových hlavic (ano taky mám rád hru Fallout) na Velkou Británii v době studené války (kolem roku 1984). Velmi naturalisticky pojetý (Den poté z roku 83 jsem ještě neviděl ale jsem si skoro jistý že na Vlákna v tomto žádný další takový film mít nebude). Kromě samotného průběhu konfliktu (začíná asi měsíc před válkou) se postupně dostává i k událostem 13 let po apokalypse, kdy se zemědělská produkce dostane na úroveň středověku (možná ani to ne, tam měli alespoň háky nebo radlice a tažná zvířata:)).

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

rossi001 píše:
dneska jsme videl novy X-MEN origins:Wolverine i kdyz ma premieru pristi mesic..byl v dobre kvalite ale film unikl a je tu sice nektere efekty tam nebyly vubec dodelane a herccum sly pri kaskaderskych kouscich videt lana,jak na nich visi :D ale film s emi moc libi a urco vim ze s emi bude doma vyjimat ve fullHD1080p za par mesicu 9/10

Tedy ehm, je to každého věc a vím, že jsem v tomhle trochu divná, ale... :palka:...při zmínce Wolverina opravdu koušu. Přijde mi jako čistá barbařina koukat na film, který není dodělaný a ještě je před premiérou. Může to být zajímavé potom třeba na DVD, vidět, jak probíhá proces vytváření filmu, ale před premiérou? Nedodělaná kopie? Která je o nějakých 10-20 minut kratší a ještě se značně změní? Ne a ne a ne. Prostě ne. :scared:
Pokud se tedy půjdeš podívat do kina, tak OK, jo, ale nevím, jsem v tomhle asi staromódní, ale koukat na nedokončený film je ...špatně.
Je to každého věc, samozřejmě, tohle je jen mé hledisko. Ale psát i hodnocení na film, který není dokončený. To mi nedává jaksi smysl.

Zpět k tématu - našla jsem odvahu se podívat na film Beethoven. Táta to přinesl v paklíku DVD, která kupuje a od jejichž nákupu ho nemůžu odradit (většinou si vybírá ten nejhorší odpad, co vychází). No, byla to tedy dost blbost, ale místy to byla i sranda, a na to, že je to "psí" film to mělo i hlavu a patu a hlavně rodinka byla celkem sympatická, a mělo to i ještě starý dobrý dabing, ne rychlokvašku, takže to nakonec nedopadlo tak špatně. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tady naprostý souhlas s Klenotkou, jako sorry, ale mě to přijde jako naprostá demence hodnotit film, který nemá dodělané triky a má menší stopáž než bude mít a ještě dávat smějícího se smajlíka k tomu jak herci visí na lanech. Doufám, že sis to užil... :roll: Tyhle lidi střílet. Nechápu o co ti jde? Chceš machrovat s tím, že si viděl film před premiérou? Chceš být za velkého kinga? Přijdeš do školy a řekneš "jooooo já jsem viděl film co má premiéru až za měsíc, to jsem ale velkej borec" a budeš doufat, že stoupneš v popularitě. To samé tady na foru.

The Sting
Tak jsem se konečně dostal k tomuto filmu, který snad nechybí v žádném žebříčku, TOPech atd. No a byla to naprostá paráda. Tak strašně pohodový a prohláškovaný film jsem dlouho neviděl. Zároveň s úžasným scénářem, vynikajcí hudbou a samozřejmě parádní ústřední dvojicí Newman + Redford. Ostatní herci včetně hlavního záporaka hrají také famózně. Představte si takové Dannyho parťáky, ale s lepšími herci, scénářem a zasazené do roku 1936. Všem maximálně doporučuji, budete se královsky bavit - 10/10

Butch Cassidy and The Sundace Kid
No a když už jsem byl u Hilla a u dvojice Newman + Redford tak jsém shlédnul jejich asi nejznámější film. Bohužel před pár lety jsem viděl posledních deset minut, takže jsem dopředu věděl jako to dopadne, ale to mi nezabránilo v tom, abych si film opravdu užil. Asi se budu opakovat jako u předchozího filmu. Ale je to zase parádní ústřední dvojice. U těch dvou herců tak úžasně funguje chemie, to je až neuvěřitelný. Dlouho jsem v žádným filmu neviděl tak věrohodné maximální přátelství mezi hl. hrdiny. Jinak opět parádní scénář, hudba, režie, všechno funguje dokonale a je radost se na to koukat. A většina hlášek a je jich opravdu hodně, vás odrovná. 10/10

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

to Klenotka :smile: jelikoz s emi film i presto moc libil a nenecham si ho ujit nesmi chybet v me sbirce FullHD14080p filmu na sto pero ja vimje to trochu barbarstvi ale dost jsme s edneska nudil a tak jsme do toho sel :D a vysledek me rozhodne nezklamal a urco se na to pak jeste nekolikrat podivam:-)
" IMMORTALITY "

Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak jsem byl dneska na Rychlích a Zběsilích
Po velice nepovedené trojce zase pořádnej filmek :D

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Watchman Takže jsem viděl i toto, no.. kouknul jsem se spíš z nudy, než z nějakého úchvatného zájmu a nebylo to tak špatné...dokonce bych použil i "dobré".. Každopádně co mě uchvátilo, je soundtrack, který jsem si okamžitě stáhnul.. Sice většinu těch písniček mám, ale takhle jsou aspoň dohromady...

EDIT: Tak jsem si stáhnul soundtrack, a vůbec v něm nejsou ty písničky, který bych tam očekával, jenom ty skladby... Takže jsem to zase hned smazal a písničky budu muset si poskládat jinak... :roll:

Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No asi to nebude moc doporučení, každopádně dneska jsem viděl Aliens versus Predator: Requiem, čímž jsem (snad) dokoukal všechno co těchto dvou potvorách vzniklo.
Děj je řekl bych notoricky známej takže jen mý osobní poznámky k jednotlivým filmům:
Alien - tak pro mě nejlepší film z celé ságy a snad i vůbec. Mělo to atmosféru a Vetřelec je prostě úžasnej.
Aliens - dobrý pokračování, ale víc mi sedlo to komorní vyvražďování v prvním díle
Alien 3 - líbil se stylový návrat k jedničce, akorát ten CGI Vetřelec v některých scénách nějak ztratil kouzlo (což se mi nelíbilo i v následujících filmech)
Alien: Resurrection, Alien versus Predator - na to jsem vyloženě koukal jen kvůli tomu Vetřelci
Aliens versus Predator: Requiem - osobně tenhle film mi místy připomínal rekonstruovaný díly Doctora. Občas se tam objevily jen dva světlý fleky a zvuk. A ten mutant obou potvůrek se mi teda taky nějak extra nelíbil (takhle zkazit Vetřelce :roll: )
Predator I, II - na to jsem koukal jen kvůli AVP a celkově moc Predatora nemusím
ADRIC WILL FALL

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Predátora si pamatuju jenom kvůli Shane Blackovi :D
Jinak výbornej film je Willow. Pokud skousnete, že gorilám se tu říká trollové, tak se budete vážně bavit. Navíc Val Kilmer bez nadváhy, bázně a hany, co se zdrogovaný dvoří masové vražedkyni je taky nezapomenutelná věc.
Dál nesmrtelná klasika Tootsie je skvělá i po těch letech. Hoffman je Hoffman.
Na Prohnilí se můžu koukat znova a znova. Hrozně milá záležitost :)
A opomíjené české klenoty Jedna ruka netleská a Choking hazard. Tragikomedie s Trojanem-Hitlerem a zombiekomedie s Dádou Patrasovou v koženém kompletu s brokovnicí.
(kurník překlep v Choking)
Naposledy upravil Geser dne 09.4.2009 22:42:23, celkově upraveno 1
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak ve dvojce Predatora mě osobně překvapila přítomnost Adama Baldwina a Kenta McCorda (Jack Crichton z FS). A samozřejmě potěšila přítomnost holubů v zásadní scéně filmu :smile:
ADRIC WILL FALL

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Po delší době není-na-psaní-chuť-ni-čas se zase vracím s pár filmama. Ať aspoň trochu připomínám studenta Filmové vědy...

MR. BROOKS
Jsem normálně dost skeptický, když někdo vytahuje, že ten či onen vysokorozpočtový film se inspiroval nějakým televizním seriálem, ale u Mr. Brooks si skutečně nelze nevšimnout, že se to celé dost podobá Dexterovi (byť vzhledem k času možná byl ovlivněn spíše knihama o Dexterovi) a kdyby seriál Dexter zrušili, skoro by se tohle dalo brát jako "Dexter po dvaceti letech". Pan Brooks je úspěšný podnikatel a milující otec, jenže je závislý. Na vraždění nevinných lidí. Ví, že je to špatné, ale i přes jeho snahy se závislost prostě občas musí projevit...

Kevin Costner hraje skutečně dobře, kromě toho tu je jeho temný vnitřní démon, který ho vždy k vraždám přemlouvá (variace na Morganovic vnitřní hlas?) zpodobněný Williamem Hurtem. Když zmíním, že je tu i drsná fuckující policistka, která vyšetřuje masové vrahy a jeden z nich (nikoliv Brooks) na ni má pifku - a že ji doprovází černý detektiv s KLOBOUKEM - tak to vážně začíná trochu smrdět. Nicméně, i kdyby scénář nebyl inspirovaný Dexterem, tak by nebyl moc dobrý. Fuckující detektivka (Demi Moore) je opravdu hodně divná postava, a teda v realitě se dějí divné věci, ale nemyslím, že zase TAK divné, aby sexy drsná multimilionářka honila ve volném čase masové vrahy (což kontrastuje s relativně uvěřitelným příběhem Brookse). Což není jediný problém děje, z nějakého důvodu je tu i druhý masový vrah, padawan Brookse a všichni čtyři se tak nějak podivně občas potkávají, mno...

I s tím je ale Mr. Brooks koukatelný film a minimálně stojí za zhlédnutí proto, aby jste si připomněli, že Kevin Costner ještě pořád žije.
3/5

RESTART
Chudí studenti, kteří nemají na lístek do kina na Normal, se mohou alespoň udržet v kurzu s minulým filmem Juliuse Ševčíka. Jeho debut Restart je totiž také podobně vizuálně vypulírovaný, a (prý) má i dost podobné problémy s dějem a postavama. Na aprílovou noc se dívka Sylvie rozhodne vystřelit si ze svého milého a zavolá mu, že spí s jeho bratrem. A pak sledujeme, jako Sylva milého dalších třicet hodin nahání, protože mu to chce vysvětlit, popřípadě sledujeme její myšlenkové procesy, představy a fantazie, čili ne všechny scény se skutečně staly. Ano, tak trochu Lola běží o život all over again.

Julius Ševčík je bezpochyby český Tony Scott a Restart se vyplatí vidět právě kvůli vizuální stránce. Kamera pořád nějak cuká, co chvíli se mění filtry a stříhá se jako o život. S čím má zřejmě Ševčík dosti problémy, jsou postavy a děj. Zatímco úvodní vtípek se ještě dá ustát, většina soudných lidí bude mít asi problém pochopit, proč Sylva všechno dělá tak hrozně komplikovaně a jenom svůj problém zvětšuje a zvětšuje. Kara Thrace je proti ní prvotřídně napsaná a dokonale pochopitelná postava, zvláště, když srovnáme konec filmu. A navíc, v Karamazových vypadala její představitelka Lenka Krobotova mnohem více sexy.

Objektivně je tenhle film dost otřesný, ale díky tomu, že vás nejvíce nasere až konec, a díky tomu, že se mu příběhovou prázdnost daří po celou dobu VELMI ÚSPĚŠNĚ maskovat - a taky díky tomu, jak vyjímečný je vizuálně na české scéně - se prostě musí doporučit dále.
4/5 v průběhu filmu
2/5 po dokoukání
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Major General
Major General

Odpovědět s citací

ADAMOVA JABLKA
Je dánský komediálně mysteriozní (drama), o kterém jsem dlouho předtím slyšel, že je prý moc dobrý a že bych si ho měl sehnat. Drama není v uvozovkách náhodou. Vypráví o rehabilitaci jednoho neonácka na faře, kde prochází nějakou převýchovou namísto vězení. Celé je to konflikt neonácka s farním, což je vyhořelý/zcvoklý muž, který si myslí, že všechno zlé je zkouška Satana a chová se proto až nereálně flegmaticky (tj. neonácek ho zbije a jemu to vůbec nevadí). Farního hraje padouch z Casino Royale.
Upřímně, rozhodně to není špatný film, řada vtipů je fajn, ale leckteré prvky mi tam vůbec neseděly a ve chvíli, kdy se tam objeví Bůh, tak jsem myslel, že jedna z postav je na tripu. Plus to má opravdu velmi zvláštní konec.
Rozhodně nechápu, proč TOLIK lidí na ČSFD brečí, o kolik je to lepší, než české filmy. Mě to přišlo bez problémů srovnatelný třeba s (průměrnými) Příběhy obyčejného šílenství...
3/5
Ale možná to není moje krevní skupina, protože...

...druhý film je skutečně něco vysoce vyjímečnýho a za mnoho posledních měsíců a možná i let jsem podobný film rozhodně neviděl!
REVIZOŘI, lépe znějící v původním názvu KONTROLL, je maďarský film, a vzheldem k existenci Taxidermie se myslím můžeme domnívat, že Maďaři umějí točit mnohem lepší filmy než my (ačkoliv si nemyslím, že by český film byl v nějaké superkrizi).
Kontroll je mysteriózně komediální thriller, který v sobě kombinuje Blade Runnera, Office Space a Donnie Darko. Na jednu stranu vypráví o skupině looser-revizorů a jejich denních trampotách a superdepresivní tragikomické práci (odtud Office Space), na druhou stranu se skutečně celý odehrává v nějakém budapešťském metru a celé je to snímáno velmi tajemně a noirově. K tomu je tu (sub)plot o tom, že metrem obchází tajemná postava v kápi a shazuje pod vlaky cestující...
Může to znít divně, zvláště, když před filmem příjde předmluva ředitele budapešťské MHD, která řekne, že film je fikce a ve skutečnosti takhle revizoři nepracují - což je stejně tak bizarní, jako kdyby před Taken dělal předmluvu primátor Paříže. Nicméně, Kontroll je neskutečně cool natočený a opravdu ve mě vyvolával pocity jako jsem měl u Blade Runnera i Office Space, což jsem netušil, že bude někdy dohromady možné. Kdyby se to trochu přestříhalo a změnily se tomu dialogy, tak by to klidně mohl být postapokalyptický neonoirový detektivní steampunk scifi!
Rozhodně 5/5 a opravdu si ten film sežeňte.

PS. Ten film má IMO trochu problém se scénářem, resp. s dramaturgií, nicméně, ale co už...

PPS. Z nějaké zvláštního důvodu mají Adamova jablka vyšší hodnocení na ČSFD, než Kontroll, čož nechápu.
Obrázek

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Naprostý souhlas s Raynorem. Film Revizoři je naprosto strhující. Narazil jsem na něj náhodou a rozhodně jsem nelitoval.

Já jsem si "doplnil vzdělání" o dva české filmy.
Vyšší princip
Pozor maximálně spoileruji.
Film se odehrává v době Heydrichiády, tedy po atentátu na Heydricha, kdy Němci popravovali o sto šest. Divák ovšem ze začátku vše vidí z pohledu maturujících studentů, kteří se jako studenti teď bojí maturity, ovšem oni ani neví, jak to bude vypadat po maturitě.-
Od záčátku jsem byl naprosto pohlcen do příběhu. Hned když studenti "přikrášlili" fotku Heydricha v novinách mi bylo jasné, že ty tři zastřelí. Asi už jsem viděl moc flmů, ale tohle bylo hodně předvídatelné. Vynikajcí herci - od studentů po profesory, rodiče a nakonec i ty gestapáky. Konec působil hodně depresivně, dlouho jsem ten film nemohl dostat z hlavy. Za 2.sv.války to musela být opravdu hrůza a to asi zvlášť v době Heydrichiády.

Ucho
A po vyšším principu jsem se podíval na další film o totalitním režimu, tentokrát komunistickém. Tenhle film mě tolik nechytil, i když od začátku jsem byl uchvácen hereckými výkony Bohdalové a Brzobohatého a střihem. Postupný vývoj jejich vztahu, vývoj, který závisel na tom, jestli jsme byli ve fázi, že si byli 100% jistí, že si pro něj jdou a kdo ví co s ním bude nebo jestli byl ve fázi toho, že si byli 100% jistí, že si pro něj nejdou a že je vše v pořádku a že zůstane náměstkem ministra. Konec byl hodně napínavý a pointu jsem opravdu nečekal.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Docela souhlas s Uchem. Btw. svůj názor na Ucho jsem házel na straně 9, IMO je tak trochu přeceňovaný a signifikantní spíše tím o čem je, než jaké je. Jestli jsi neviděl, doporučuju IMO lepší Žert ;-)
Obrázek

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dneska jsem na Primě docela náhodou viděl Prelude to a Kiss (1992). Meg Ryan byla celý film naprosto rozkošná a k sežrání. Zápletka s výměnou těl mě sice trochu překvapila, ale zpracovali to pěkně. Alec Baldwin byl taky docela fajn, takže bezva filmek. :)
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Fast and Furious 4 - super, nemam zadne zapory pro tento film :) 10/10
x-men origins: wolverine - sice to byl workpoint, ale super, takze 10/10 :)

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Arekol píše:
x-men origins: wolverine - sice to byl workpoint, ale super, takze 10/10 :)

:wall: :wall: :wall:

Major
Major

Odpovědět s citací

Klenotko necituj příspěvek nad sebou :rflmao:
Klenotko nezabíjej mě :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Filmy