Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 26.1.2009 18:57:28
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

kde že si sehnal neoficialni překlad ?
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 26.1.2009 19:06:49
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To by ma tiež veľmi zaujímalo :D
No a konečne mali v knižnici druhý diel. Dnes som do nej ani nemala ísť, ale inštinkt sa prejavil. Mali ju medzi práve vrátenými knihami, takže... som tam bola presne na čas :D Druhý diel, t.j Kniha meča a tretí, to je Kamenný kruh...

Příspěvek 27.1.2009 12:40:31
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

dalibor.durcak píše:
A je lepší hvězdný prach film, nebo hvězdný prach kniha?

Obojí je dobré. Hlavně je to jiné. Film je takový víc pohádka, kdežto kniha fantasy. Kniha má trochu jiný konec (šťastný, ale ne až tak jako ve filmu). Hlavně Gaiman to píše dost specificky, svým stylem, který se na plátno moc převést nedá, takže to museli udělat jinak. Ale svým způsobem se to knihy drží, jenom jsou ve filmu některé události vysvětleny polopatičtěji a kdo je Tristarnova matka se dozvíme až na konci, ne na začátku.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 27.1.2009 19:14:56
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Skot píše:
kde že si sehnal neoficialni překlad ?

něco je na
warforum.cz
a jinak byla o překladu celá stránka, ale tu nechal zrušit vydavatel, proto je toho celkem málo

Příspěvek 13.3.2009 17:26:54
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zrovna jsem začal číst TO od Kinga a vypadá to zatím pěkně drsně :twisted:

Příspěvek 13.3.2009 17:46:54
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

To je z nejlepších Kingovích knížek, ale nejraději mám stejně Temnou věž...

Jinak jsem zrovna dočetla další Prachetovku - Nadělat prachy a jsem více než spokojená :) Ale těším se, až/jestli se znovu objeví hlídka, ty malé štěky v ostatních knížkách prostě nestačí :lol:
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 15.3.2009 18:48:29
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fuf.... no tak ja mám teraz rozčítaných veľa kníh, a nestíham ani jednu... :?
Takže po prvé Eldest... pokračovanie Eragona, väčšina asi vie. Ako vždy sa k najlepším veciam dostávam o sto rokov neskôr, a toto ma vážne nadchlo :) A potom moja tradičná fantasy... tentoraz je to Elyonova krajina trojdielna knižka....

senju píše:
no já mám kus brisingra už přečtenej z neoficiálního překladu, ale toho je tak málo, že mě to spíš ještě výc navnadilo na koupi :)

No tak aj ja už mám Brisingra hrdo v počítači.... ale najprv musím dolúskať toho Eldesta...
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 15.3.2009 20:00:58
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No já si po dvou týdnech po druhé čtu ságu o Zaklínačovi a prokládám to s povídkama s ním. :D
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 28.3.2009 18:14:07
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mám za sebou vážně nádhernou knížku - Marley a já V téhle knížce jsem zažila všechno - smála jsem se jak blázen a bulila jsem jak želva, což se mi snad ještě nikdy nestalo. Po pravdě jsem prořvala prakticky poslední čtvrtinu knížky. O čem to tedy je?
Mladí manželé se rozhodnou pořídit si psa. Vyberou si údajně nejlepšího rodinného psa - zlatého labradora. Marley ale překoná všechna očekávání - je divoký, hyperaktivní, bláznivý, ztřeštěný, a to nejen jako štěně, ale vlastně po celý svůj život. Je to stejným dílem nejlepší přítel a důvěrník, stejně jako nezastavitelná demoliční četa a strůjce mnoha problémů. Je to dokonce jediný pes, vyhozený z kurzu poslušnosti. Přesto oba mladí manželé svého psa milují a on jim přes všechny své nectnosti oplácí stejným. Na knize se mi líbí, že autor ze psa nedělá člověka. Nepřisuzuje mu lidské myšlenky. Není to ani žádný hrdina typu Rin-tin-tin, je to zkrátka obyčejný pes, jakých jsou tisíce.
Z celé knihy čiší jasné poselství, které už znají pejskaři po celém světě - láska mezi psem a člověkem je zvláštní, jedinečné pouto, které se nedá ničím nahradit. Sice moc bolí, když skončí, protože psí život je prostě příliš krátký, o to je však nádhernější.
Knihu všem doporučuji. Nebo se přijďte podívat na film, který se právě dostává do našich kin. Přijďte se seznámit s Marleym - nejnevychovanějším psem na světě.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Příspěvek 01.4.2009 10:31:29
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já sem se pustil tentokrát do Dekameronu. Zatím jsem na začátku a jsem celkem spokojený a to jsem se ještě nedostal k těm prasárnám co tam jsou :) Stylem psaní je ta knížka podobná Canterburským povídkám a vlastně i námětem - skupina lidí si navzájem vypráví různé příběhy, liší se to snad jenom v tom, že v povídkách jdou na církevní pouť do Canterbury a v Dekameronu utíkají před morem..

Příspěvek 01.4.2009 11:47:35
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Včera jsem začla číst a dočetla knížku Drasticky děsivý Dexter. Moc často se mi to nestává, přečíst knížku na jeden zátah, ale tohle mě opravdu chytlo (i když se mi seriál líbí o kapku víc).
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 02.4.2009 18:30:12
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Niekto tu zhltol Dexa :D A áno, odporúčam knihu aj seriál :wink:
Ja som sa momentálne pustila doZatmenia Twilight sága, ako inak.... aj keď je to super, momentálne u má vyhráva fantasy Hlbšie v podzemí čo je veľmi pútavá knižka. toto je vlastne už druhý diel. Je to prakticky o tajnej spoločnosti v podzemí, písané veľmi dobrým štýlom a v prvom diele trošku drastické... ďalej som vyrabovala celé oddelenie knižnice so Stephenom Kingom, takže mám čo robiť... A ešte jedno dielko.... Mystika s názvomEsetin gén... má to tri dejové línie, a to je asi fakt, ktorý ma na tom najviac zaujal.... :smile:
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 02.4.2009 20:02:42
Luke87 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ja osobne bych doporucil Řeku bohů od Smitha. Dobry dej a dobre se to cte.

Příspěvek 04.4.2009 20:49:08
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem právě dočetla Neomillnerové upíří sérii. Zase prožívám těžký absťák jako pokaždé, když přečtu něco z její dílny. Než zase vyjde něco nové, to se načekám. Ach jo. :(

Příspěvek 07.4.2009 18:00:19
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Práve sa chystám začať čítať knihu Ako rieka, ktorá plynie... od Paula Coelha.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura