Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Ledové povídky (věčný nepřítel nedokončen)

Ledové povídky (věčný nepřítel nedokončen)

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:shock:
tak tento díl mě dostal, tedy vlastně povídka :)
hudba byla opravdu dobrá,...máš fakt dobrý nápady, jn tu bitvu si mohl možná víc rozepsat, ale věřím že to bude v následující části, přeci jen ještě není konec :D a ta loď na konci mě dostala, jsem zvědav :)

(víc, ani míň. ba dokonce ani nic jinýho mě nenapadá)
opravdu se mi to líbilo :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Také musím říci, že to bylo velmi, velmi dobré. A ta zamaskovaná loď? Třeba to je nějaká bitevní loď Satelleské gardy. V každém případě se těším na rozuzlení a odhalení síly Wraithského bitevníku :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

K tomu co napsal Dragon už fakt není co dodávat, snad jen.

Doufám, že se dočkáme i nějakého zapojení pozemních jednotek a nebude to jen souboj "lodiček", protože bych si rád přečetl i něco s bojem Gardista vs. Wraith, zvláště to sekání hlav mečem zní dobře. :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díky všem za příjemné zhodnocení. Mohu jen dodat, že se opravdu jedná o první část, která je "pouze" úvodem.
Toto je spoiler!!!:
garda se samozřejmě objeví i v dalším díle, jen je otázkou v jaké situaci a podání :)

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no moc mě zajímá ta zamaskovaná loď a ta garda....jinak povídka samozřejmě parádní :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Další novinky :D
Jelikož jsem se rozepsal, tak povídka bude mít možná 4 části nebo ta třetí bude trochu delší. To si musím ještě rozmyslet. V druhé části bude trošku oproti výše slíbenému několik změn, takže možná všichni nebudou spokojení, ale snad i tak budou nadšeni :D

Toto je spoiler!!!:
Rozhodně poodhalíme tajemství tajemného plavidla z konce první části a také budeme svědky velké vesmírné bitvy. Další část bych rád uveřejnil do čtvrtka, ale pokusím se i dřív

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:shock:
tak sem s tím když už víš jaka bude čtvrtá část tak jisitě máš už tu druhou dokončenou :D
jsem vážně zvědavej čím nás hodláš překvapit :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak doufám že překvapení bude velké a nečekané. No a čtvrtou část nemám! Jen přemýšlím o délce povídky a jelikož jsem dostal několik dalších nápadů, tak to vypadá na čtyři části :sorry:

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sám jsem překvapen :shock: , ale opravdu je dnes pondělí a já uveřejňuji další část povídky. Jelikož nebudu mít teď moc času, tak jsem na tom dnes zapracoval a zde je výsledek. Příjemné počtení.

část2.

Na palubě neznámé zamaskované lodi byly čtyři tvorové. Velcí, svalnatí, s dlouhými špičáky a oblečeni do nějakého typu bojového brnění. Byli to Venatoři. Průzkumná hlídka, která předávala informace jejich mateřské lodi. Venatoři byli nad míru spokojeni. Jejich past vyšla dokonale. Podařilo se jim dostat do konfliktu dvě nejsilnější rasy v galaxii. Ti kdo padnou nejsou hodni jejich bohů. Vítěz bitvy bude loven a poté obětován na oltáři jejich krvelačným bohům.
Průzkumná hlídka čekala jak boj dopadne. V blízké soustavě už čekaly jejich dvě mateřské lodě. V jejich hangárech bylo mnoho výsadkových lodí a na palubách mnoho dalších venatorů připravených k výsadku a obsazení přeživších lodí antiků i wraithů.

Wraithové se přibližovali k antické flotile ze dvou stran. Darty se rychle blížili do palebných pozic a neohrožováni nepřátelskými stíhači měli volné pole působnosti.
„Připravte kanóny pro přehradnou palbu!“ Rozkázal admirál Alopex. Ihned poté se po bocích obou antických bitevníků začaly objevovat otvory, ze kterých vyčnívaly velké desetihlavňové rotační kanóny, odpovídající ráži 80mm. Jakmile se stíhači přiblížily na jejich dostřel, tak se spustilo peklo. Kanóny začaly střílet malé, ale velmi rychlé energetické pulsy. Ze střel tak vytvořily skoro neproniknutelnou hradbu, která ničila velké množství stíhačů. To však zastavilo jen stíhače ze strany odkud přilétalo větší wraithské bojové uskupení. Darty druhého uskupení napadaly aurory plnou silou. Jejich sekundární zbraně na velmi rychlé a pohyblivé darty nestačily a drony pálily na hives a křižníky. Štíty auror začaly slábnout.
„Všechny darty, křižníky a třetina hives se zaměří na antické křižníky! Zbylé hives a velitelská loď zaútočí na oba bitevníky!“ Rozkazovala wraithská královna se svého trůnu, umístěného uprostřed velkého bitevníku.
Wraithové se přeskupily a nyní i antické bitevníky dostávaly těžké zásahy do svých štítů. Ty však byly podpořeny energií z STE a tak měli obrovskou výdrž.

„Kapitáne štíty jsou na 10%“ ozvalo se na můstku jedné z auror.
„Veškerou energii do štítů!“ reagoval kapitán. Najednou se celá loď zatřásla a ozvalo se několik explozí.
„Jsme bez štítů! Protržení trupu na palubách osm až sedmnáct. Integrita trupu na kritické úrovni. Hrozí rozlomení lodě!“ upozorňoval první důstojník aurory a zděšeně se díval na kapitána.
„Nařiďte evakuaci! Informujte admirála že nastavuji kolizní kurz na nejbližší hive.“ Řekl kapitán, ale než mohl cokoliv udělat, tak loď dostala několik dalších zásahů. To těžce poškozený trup nevydržel a loď se rozlomila na tři kusy. Dva ihned explodovaly a třetí největší, díky setrvačnosti mířil na další antickou auroru. Ta ihned zahájila úhybný manévr, ale bylo pozdě. Trosky první lodě narazily do štítu druhé. Ten pod obrovským náporem zkolaboval. Druhá loď byla těžce poškozena a sekundární exploze na jejích palubách dokončily celou zkázu. Během několika minut byly zničeny dvě antické lodě. Následné exploze trochu oslabily štíty několika dalších. Admirál to vše nervózně pozoroval.
„Jaký je stav hlavních energetických zbraní?“ zeptal se rozčíleně.
„Zbraně plně nabité za 5, 4, 3, 2, 1, teď!“ ohlásil první důstojník.
„Palte na wraithský bitevník!“ Rozkázal admirál. Zelený paprsek vystřelil z přídě bitevníku. Zasáhl wraithskou loď. Ta však díky úhybnému manévru utrpěla jen střední poškození v nedůležitých sekcích a stále tak byla plně bojeschopná. Paprsek z lodi Sagitta také letěl na nepřátelskou vlajkovou loď. Do cesty se mu však připletl wraithský křižník. Ten sice explodoval, ale uchránil loď své královny před dalším zásahem, který mohl zasáhnout důležitější systémy lodě.
Wraithové palbu opětovali plnou silou. Jejich bitevník pálil ze všech zbraní. Na štíty antických lodí dopadalo mnoho střel, dvakrát silnějších než z hive a ve větší kadenci. Admirál nařídil krýt pomocí bitevníků aurory, které bojovali s hives a úspěšně jim udělovaly těžké rány. Nápor na štíty bitevníků byl však velmi silný a začalo se projevovat jejich oslabení. Během pár minut klesla síla štítů o 10%. Admirál zvažoval možnosti a nařídil stažení stíhačů pro útok na wraithské lodě. Jeho intuice mu napovídala, že na ochranu bombardérů nebudou třeba. Za chvilku, po vydání rozkazu stíhačům dostal za pravdu, když se ozval velitel bombardérů.
„Zde velitel stříbrné letky. Pozemní cíle zasaženy plnou silou. Žádné sekundární exploze. Veškeré cíle zničeny hned při prvním náletu. Sken povrchu ukazuje pouze obvodové konstrukce. Vypadá to že nás nachytali. Čekám další rozkazy.“
Admirál přemýšlel. Svraštilo se mu čelo a pak vydal rozkazy.
„Všem letounům! Okamžitý návrat na orbitu a přeskupení k útoku na wraithské lodě. Stíhači uvolní prostor bombardérům. Použijte vše co máte! Palba volná!“ rozkázal admirál. Poté vstal ze svého křesla a nervózně přešel k ovládání zbraní. Skrz zuby potichu procedil. „Ti bídáci nás dostali. Nachytali nás do pasti.“

Antické stíhačky i bombardéry okamžitě po obdržení rozkazu změnily kurz a k wraithským lodím mířily maximální rychlostí. Jako nejbližší cíle se jim naskytly čtyři hives. Wraithové se však lehce nedali. Ihned po zjištění nepřátelských letounů vypustily darty. Těch byla přesila, ale antické letouny měli jednu výhodu. Tou byl štít, který umožnil antickým pilotům dlouhou dobu odolávat. Stíhači se pustily do leteckých soubojů s darty. Podařilo se jim utvořit volný koridor pro bombardéry, které si svými palubními zbraněmi držely nejdotěrnější darty od těla. Všech šedesát bombardérů mířilo plnou rychlostí ke skupině čtyř hives a tří křižníků. Hlavní palba z wraithských lodí byla přesměrována na ně, jelikož byly vyhodnoceni jako akutní nebezpečí. Mnoho bombardérů bylo zničeno, ale přibližně polovině se podařilo dostat na vzdálenost pro útok. Vypustily velké, žlutě zářící koule. Šlo o planetární subiontové bomby. Při jejich výbuchu dojde k rozžhavení povrchu cíle na víc jak 100 000 stupňů a následná radiace zničí vše živé co ještě přežilo. Takové bomby se velkou rychlostí řítily na wraithské mateřské lodě a křižníky. Po kontaktu s nimy došlo k velkému záblesku. Křižníky zničila samotná exploze. Hives byly odolnější, ale organické lodě začala devastovat velmi silná radiace. Hives se začali pomalu rozpadat. Bombardéry splnily úkol, ale zaplatily nejvyšší cenu. Ani jediná posádka nevyvázla živá. Museli letět velmi nízko nad loděmi a tak nedokázali včas uniknout z dosahu explozí. Zemřelo všech 240 členů posádek. Stíhači ještě pořád bojovali s darty, ale také pomalu podléhali přesile.
Admirál věděl, že ani jediný pilot nepřežije. Žádná loď je nemohla nabrat na palubu, aniž by ohrozila svoji bezpečnost. Náhle admirála oslnilo velké intenzivní světlo. To dostala těžký zásah další z auror a explodovala. Exploze zasáhla celou antickou flotilu a značně snížila výdrž jejich štítů.

„Energetické zbraně opět nabity!“ ohlásil první důstojník.
„Použijte manuální zaměření! Palte na zbraňové platformy bitevníku!“ rozkázal admirál Alopex.
Na to se pod zbraňovým důstojníkem sklopilo jeho křeslo a začalo bíle zářit. Důstojník se napojil na zbraňové systémy a pomocí své mysli je dokonale zaměřil To samé provedl i důstojník na lodi Sagitta. Z přídí Ornicuse a Sagitty vyletěly zelené paprsky. Tentokrát jim v cestě nic nestálo a zasáhly naprosto přesně.
„Královno lanteanské bitevníky vyřadily naše zbraně na levoboku. Část trupu je těžce poškozena. Sekce 27 až 46 zničeny a okolní vypouštějí atmosféru. “ Ohlásil wraith u ovládacího pultu.
Královna sedící ve velkém organickém trůnu vstala a rozzuřeně vyštěkla. „Natočte se pravobokem a palte plnou silou. Loď poškození vydrží. Veškerou energii směřujte do zbraní! Palte na oslabenější loď!“
Na to se wraithský bitevník otočil pravobokem k antickým lodím a pokračoval v masivní palbě, kterou směřoval pouze na bitevník Sagitta. Ten dostával těžké zásahy i od několika hives a jeho štíty už klesly pod 60%. Kapitán Sagitty musel přesměrovat veškerou energii z STE do štítů. Tím byla jeho hlavní energetická zbraň vyřazena a bitevník mohl střílet pouze drony a kanóny proti stíhačům.

Bitva již trvala víc jak hodinu a zatím se nezdálo že by měla jedna ze stran výrazně navrch. Wraithská flotila byla značně poškozena a stíhači totálně zničeni. Křižníky zbyli už jen tři a ti měli těžká poškození trupu, hypermotorů i zbraňových systémů. Hives zůstalo pět. Ty byly relativně v dobrém stavu. Všechny lodě kryly velitelský bitevník.
Podobně na tom byla i flotila antiků. Zbylých šest lodí třídy aurora mělo problémy se štíty a na třech dokonce selhávaly systémy podpory života, když byly těžce poškozeny některé sekce trupu. Bitevník Sagitta hlásil velké problémy s podsvětelnýmy motory a s rozvody energie do senzorů. Bez toho byla palba dronů značně chaotická a šlo jen o nepřesné zásahy. Navíc loď se skoro nemohla pohybovat a byla tak velmi snadným terčem. Bitevník Ornicus byl v docela dobrém stavu, jen jeho štíty byly již na 55% a admirál byl nucen přesměrovat energii z STE do jejich generátorů. Tím také odstavil hlavní energetickou zbraň.
„Palte plnou možnou dávku!“ rozkázal admirál. Ihned poté se ze všech šesti střílen pro drony vyřítilo jejich obrovské množství. Zářily jako slunce a spojily se v jeden mohutný proud. Prorazily si cestu skrz poslední křižníky, kteří jim vletěli do cesty, v zoufalé snaze zachránit bitevník. Oslabený ale stále velký proud dronů se vyhnul hives a narazil do wraithského bitevníku. Ten se začal velmi otřásat a objevilo se i několik explozí.

„Má paní, přišli jsme o primární zbraně. Integrita trupu je na 40%. Hyperpohon je mimo provoz. Loď má závažná selhání všech systémů. Musíme ustoupit. Lanteanské bitevníky jsou příliš silné.“ Řekl wraith stojící u ovládání zbraní. Zdálo se že jde o zástupce královny. Ostatní na něj jen udiveně koukali. Nikdo jiný by si nedovolil navrhnout ústup. Královna znovu vstala ze svého trůnu a přistoupila ke svému zástupci. Prohlédla si ho a prstem mu přejela po tváři. Děsivě zasyčela a pak se na svého zástupce vrhla. Srazila ho na zem a začala se na něm krmit. Ostatní jen přihlíželi. Když byla královna hotova, tak se jen otočila na nejbližšího wraitha.
„Jeho místo je tvé. Nemají již moc dronů. Brzo budou bezbranní. Použijte záložní systémy. Veškerou energii do zbraní! I tu ze stázových komor.“ Řekla královna a pohodlně se usadila zpět ve svém trůnu.
„Admirále přišli o primární zbraně. Jejich trup je značně poškozen a přišli o hyperpohon.“ Hlásil první důstojník Orix.
„Rozkažte flotile pálit na hives. Po vystřelení posledních dronů je budeme krýt před palbou dokud bezpečně nevstoupí do hyperprostoru.“ Řekl admirál. Ihned poté se Ornicus natočil tak, aby chránil ostatní lodě. Ty se snažily za něj ukrýt. Bitevník vypálil poslední dávku dronů. Ty poškodily dvě hive a vyřadily je dočasně z boje.
V místě bojiště se už vznášelo velké množství trosek, které občas narazily do přeživších lodí. Jeden takový velký kus způsobyl selhání štítů na jedné z těžce poškozených auror. Trup proražený na několika palubách se začal hroutit a do okolí loď vypouštěla vzduch. Zničení další lodě bylo jen otázkou času. Posádka se snažila evakuovat na jinou loď. V řadách antiků pomalu začala vznikat panika. Jen bitevníky toho byly ušetřeny. Ať vyšší stupeň výcviku posádek, nebo jen myšlenka na satelleskou gardu coby strážce pořádku, přiměla posádky dál plnit rozkazy.

To celé neustále pozorovala zamaskovaná venatorská loď. Venatoři neustále odesílali získaná data svým dvěma mateřským lodím. Z jejich výrazů se zdálo, že jsou bitvou velmi nadšeni. Dokonce to vypadalo jako by typovali vítěze.
Najednou jejich oči i obličej dostaly nový divočejší výraz. Obdrželi zprávu od mateřských lodí. Nebude to už dlouho trvat a vyrazí na velký lov.

pokračování bude
Naposledy upravil Ice dne 02.2.2009 18:23:44, celkově upraveno 1

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Že mě to hned nenapadlo, že to budou Venatoři :smile: Jinak opět skvělé, jen tak dál :-D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ou jé..tak tohle bylo velmi parádní....výbornej popis bitvy..a ty Venatoři..už se těšim až se zapojej....sou to hustý maníci... :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak velmi děkuji za kladné a příznivé ohlasy. Pokud jde o venatory, tak jsem si řek, že by byla škoda jejich velký potenciál nevyužít i v nějakých dalších povídkách. Hlavně jsem rád že se vám popis bitvy líbil :yahoo: , jelikož to bylo to čeho jsem se nejvíc obával, že bude kritizováno :) A ohledně venatorů se můžete těšit ve třetím dílu na velké překvapení :D

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Bezva díl, objevení Venatorů bylo docela překvapení.

No doufám, že si tedy přečteme o boji Venatoři vs. Gardisti. :D , to by mohlo být totiž velmi zajímavé, podle toho jak si Gardisty a Venatory (v minulé povídce) popsal.

Zpracování bitvy bylo výborné a už se těším, jak boje budou pokračovat.

Kolik vlastně plánuješ dílů u této povídky?
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Tak jsem si taky konečně udělal čas na toto pokračování :) a nelitoval jsem :bravo:
rozhodně piš dál :)

btw:
Venatoři do boje :boj: :quiote: :quiote: :shooting:
doufám že je nezameteš pod koberec :palka:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Diky i vám za hodnocení. jinak Venatory opravdu pod koberec nezametu. Nějak jsem si je oblíbil, takže do budoucna plánuji i další povídky, kde budou hrát nějakou roli.

Kolik vlastně plánuješ dílů u této povídky?

Tak v plánu byly tři části, ale jak jsem již předeslal, tak mě osvítila múza a možná dojde i na čtvrtou část, ale to opravdu ještě promýšlím a sám netuším jak to bude :sorry: Tak se nechte překvapit stejně jako já :D

EDIT: Tak je rozhodnuto. Povídka bude mít definitivně čtyři části. Na tu třetí se můžete těšit během následujících pěti dnů. No a ať navnadím tak menší spoiler neuškodí
Toto je spoiler!!!:
překvapení = uveřejním podobu venatorů

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:D
tak nás už dlouho nenapínej a hoď to sem :D :palka:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

takže na něčí velké naléhání ( že Dragone :box2:) bude další část uveřejněna asi zítra nebo v neděli. To vše záleží na mé náladě a na tom jestli vůbec zítra přijdu domů a dostanu se k pc :hmmm: :pivo:

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:rflmao:
tak to vypadá že jsem tady hlavní motor těhlech povídek :D otravuju tě tady, na ICQ a asi začnu i do SZ, pokud to tady v neděli nebude :rflmao:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jen tak dale Dragone, at se nam tady povidky jenom sypou :D :rflmao: :rflmao:

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak po dobrém obědě také dobré čtení :) tak si to užijte
část 3.

Jelikož energie všech lodí byla dosti vyčerpaná a drony už došly, tak admirál nařídil ústup. Bitevník Ornicus stále kryl ostatní lodě, před dosti již sporadickou a velmi slabou palbou wraithů. Ostatní antické lodě, tak využily chvilky oddechu a provizorně všechny opravily hyperpohon. Lodě nyní byly schopné letu hyperprostorem a připravovaly se na odlet na nouzové souřadnice, kde se měla flotila znovu setkat a přivolat posily.
„Pane senzory zachytily podezřelé energetické výkyvy. Pomalu se pohybují a kopírují pohyb celé bitevní flotily.“
„Jak to že jsme to nezaznamenali dřív?“
„Pane senzory byly primárně zaměřeny na bitvu a sledování wraithů a jejich lodí. Po nařízení evakuace na nouzové koordináty se systémy zaměřily i na sledování hyperprostoru a okolí.“
„O jaké energetické výkyvy se jedná Orixi?“
„Počítač to zrovna vyhodnocuje. Za chvilku by to mělo být.“ Řekl první důstojník Orix a ihned poté se na hlavní obrazovce objevila data ze senzorů a svítil u nich velký varovný nápis.
„Venatorská maskovaná loď!“ Skoro vykřikl admirál. Nemohl tomu uvěřit. Od počátku bojů s wraithy se venatoři objevovali až příliš často na místech bitev a nyní už to nepovažoval za pouhou náhodu.
„Nařiďte flotile okamžitý vstup do hyperprostoru!“ rozkázal admirál a upřeně se díval na data ze senzorů.

hudba k následujícím událostem + podobizna venatorů
http://cz.youtube.com/watch?v=cS5SKUJWuQk&feature=related

Něž však lodě aktivovali hyperpohon, tak senzory ohlásily přilétávající dva velké objekty. Ihned poté se otevřela dvě hyperprostorová okna a z nich vyletěla dvě stříbrošedá plavidla. Měla úzkou dlouhou příď a do zadu se rozšiřovala. Tvarem připomínala trojúhelník a zadní část vypadala jako velká křídla. Na nich bylo několik otvorů ze kterých pomalu vyjížděla dělům podobná zařízení. Zadní části dominovalo šest gigantických motorů, které byly schopné rychlé mezigalaktické přepravy, ale také lodím umožňovaly rychle a přesně manévrovat v boji. Lodě se svojí velikostí podobaly antickým aurorám, ale jejich bojová výbava se mohla srovnávat jen s antickými bitevníky.

Venatorské mateřské lodě vyhodnotily situaci z průzkumu a vydaly se na lov, než jim kořist uteče.
Ještě předtím než mohla jakákoliv loď zareagovat, tak venatoři zaútočily. Venatorské mateřské lodě rychle vypálily několik bílých energetických pulsů na každou loď, včetně wraithských. Předchozí bitvou oslabená plavidla nemohla těžkým venatorským zbraním vzdorovat. Velké bitevníky byly totálně ochromeny. Štíty, zbraně i pohon byly vyřazeny z provozu. To samé se stalo dvěma hives a jedné z auror, které byly v relativně dobrém stavu. Ostatní oslabené a již předchozím střetem poškozené lodě byly totálně zničeny a jejich trosky křižovaly vesmírným vakuem. Venatorská plavidla se připravovala na invazní výsadek na všechny přeživší lodě.
Ornicus byl sice poškozen a značně oslaben, ale jeho posádka dokázala velmi rychle zprovoznit hyperpohon díky přímému připojení na STE, které bylo nyní jediným energetickým zdrojem bitevníku.
„Admirále máme hyperpohon! Sice jen 20% výkonu, ale můžeme odletět! Štíty a zbraně stále mimo provoz. Generátory štítů jsou totálně zničené!“ Informoval admirála důstojník ze strojovny. Admirál se rozhodoval co udělat. Nechtěl nechat zbylé dvě antické lodě na pospas zkáze z řad venatorů, ale zároveň věděl, že sám nemá moc šancí jim nějak pomoci. Jeho rozhodování mu však trochu ulehčil kapitán druhého bitevníku.
„Zde kapitán bitevníku Sagitta. Admirále musíte nás tu nechat! Informujte nejvyšší radu že venatorské útoky nejsou pouhou náhodou, ale promyšleným plánem. Zajisté jste si toho také všiml. Ostatní se to musí dozvědět. My budeme bojovat do posledního dechu! Nedáme se lacino! Musíte uspět, aby se naše rasa zachránila.“
„Děkuji kapitáne. Držte se a ukažte jim, že si vybrali špatnou galaxii a špatnou rasu pro své lovecké choutky. Bylo mi ctí s vámi sloužit! Hodně štěstí!“ Řekl admirál.
„I mě bylo ctí admirále!“ Řekl kapitán Sagitty. Ještě před ukončením hovoru bylo slyšet jak vydává rozkazy. „Připravit na nepřátelské nalodění! Plná pohotovost celé posádce. Vydejte všem zbraně a osobní štíty! Satelleská garda obsadí důležité prostory!“ Poté bylo spojení ukončeno.
Admirál se pomalu posadil do křesla a díval se na senzory, které zobrazovaly dvě venatorká plavidla jak se pomalu přibližují.
Mateřské lodě venatorů se rozdělily. Jedna letěla směrem k wraithům a druhá k antikům. Zastavily v bezpečné vzdálenosti a začali skenovat všechny lodě a celé okolí. Když se ujistily, že jejich plán vyšel tak vypustily výsadková plavidla. Šlo o malé lodě velikosti jumperu, ve kterých bylo vždy po šesti venatorech.
Výsadková plavidla rychle překonala vzdálenost od svých mateřských lodí a pomalu se začala zachytávat na trupech nepřátelských plavidel. Zvláštním zařízením ve spod lodě prořízly venatoři plášť obsazovaných lodí a pak vnikly na jejich paluby.
„Aktivujte hyperprostorové okno!“ Rozkázal admirál Alopex a v jeho hlase byla znovu slyšet odhodlanost a hrdost. Ornicus vstoupil do hyperprostoru těsně před příletem venatorských výsadkových lodí.
Do hyperprostorového okna, které Ornicus vytvořil, vletělo i několik výsadkových plavidel, která nestačila zareagovat na novou situaci. Ta na tento druh přepravy nebyla stavěna a byla okamžitě zničena. Venatoři překvapení a zaskočení nastalou situací si nebyli jisti co dál. Jejich vrchní velitel však neztratil hlavu. Nařídil obsadit zbylá plavidla za pomoci dvou třetin výsadkových lodí. Se zbytkem výsadku na palubě své vlajkové lodi nařídil vstup do hyperprostoru.
Venatorská mateřská loď byla stavěna jako lovec. Byla tak vybavena nebezpečnými zbraněmi, ale také velmi výkonným arzenálem senzorů, pro sledování „kořisti“. Díky tomu dokázala sledovat poškozený antický bitevník i v hyperprostoru. Poškozené motory Ornicuse zanechávaly za sebou nepatrnou radiaci, kterou venatoři velmi pečlivě sledovali, jako když lovec stopuje poraněnou kořist.

hudba k následujícím událostem
http://www.youtube.com/watch?v=Wwp4AbtmXZc&feature=related

Mezi tím se na ostatní lodě již dostal venatorský výsadek. Antická aurora padla do jejich spárů velmi rychle. Její posádka byla značně oslabena předchozí bitvou a neměla sílu se dlouho bránit. Venatorští vojáci tím byli velmi znechuceni a po nakrmení se několika antickými vojáky, loď opustily. Poté mateřská loď vypálila dávku střel a aurora vybuchla.
Na wraithském bitevníku královna všem rozkázala pořádně se nakrmit. Chtěla mít posádku silnou jak jen to bude možné.
Když se do lodě dostaly první venatoři, tak uviděli ještě se krmící wraithy. Vypálily do nich několik dávek ze svých ručních zbraní, ale s wraithy to ani nehnulo. Ti byly po velkém krmení na nejvyšším stupni odolnosti. Ihned venatorům střelbu oplatily. Po celé lodi se strhly přestřelky, které však nemohly rozhodnout. Venatoři vybaveni svým brněním byly proti wraithským střelám také dost odolní. Obě strany si to brzo uvědomily. Wraithové vytasily své dýky a vrhli se na nepřítele. Venatoři se také připravily na krvelačný boj. Malé špičaté výrůstky na jejich předloktí vyrostly a získaly podobu několika centimetrových ostrých bodců. I venatoři se vrhli do boje používajíc své drápy. Začal tak nelítostný krvavý boj, který mohl skončit vítězně jen pro jednu stranu.
Stalo se však něco nečekané. Wraithské mateřské lodě nějak zprovoznily své hlavní zbraně. Obě hives vypálily plnou dávku na antický bitevník Sagitta. Ten byl stále nepřátelskou lodí a také obsazován venatory, takže wraithové ho vyhodnotily jako dobrý cíl. Také si byli dost jisti že útok na venatorskou mateřskou loď by moc úspěšný nebyl. Bitevník Sagitta bez štítů utrpěl devastující zásahy a došlo k totálnímu selhání všech systémů, včetně podpory života. Antický kapitán z posledních sil aktivoval autodestrukci lodě. Jelikož však byla strojovna dosti zničena, tak autodestrukce neaktivovala přetížení STE. Sagitta tak sice explodovala, ale výbuch byl malý a oproti kapitánovu plánu, okolním lodím nějak neublížil.
Hives ihned poté vystřelily dávku na venatorskou mateřskou loď. Jejich střely jen neškodně dopadly na venatorský štít, který při kontaktu se střelami rudě zazářil. Venatorská odpověď byla rychlá a nekompromisní. Nehledě na své vojáky venatorská mateřská loď vypálila plnou dávku ze všech zbraní. Velké, bíle zářící střely dopadly na trupy obou hives. Následné exploze obě lodě roztrhaly a další výstřely zničily trosky na prach. Zůstal tak už jen wraithský bitevník.

Ornicus letící hyperprostorem se blížil na nouzové souřadnice. Opravářské čety měly plno práce a osádka strojovny se snažila udržet hyperpohon v provozu. Když bitevník vyletěl na zadaných souřadnicích, tak admirál vydal rozkaz k nouzovému vysílání. Těsně potom, když to udělal se před Ornicusem otevřelo hyperprostorové okno a z něj vyletěla stříbrošedá venatorská mateřská loď. Celou dobu sledovala antický bitevník a připravovala se na příhodnou chvíli k útoku.
„Ihned vypněte vysílání a aktivujte znovu hyperpohon!“ Rozkázal admirál. Místo aktivace se mu však jen ze strojovny ohlásil hlavní inženýr.
„Admirále hyperprostorový generátor totálně vyhořel. Není šance to opravit. Nouzové vysílání bylo vypnuto.“
„Co zbraně?“ Zeptal se rychle admirál, který nervózně sledoval údaje ze senzorů.
„Nefunkční pane. Můžem se sice pokusit obejít hlavní obvody, přepólovat sekundární a pak zkusit připojit STE, ale to má energii jen na jeden výstřel a hrozí poškození ostatních energetických jednotek a tím i odpojení podpory života.“
„Zkuste to! Nemáme co ztratit. STE ale nepřipojujte dokud nedostanete rozkaz! Chci aby si venatoři mysleli že jsme bezbranní.“
„Provedu pane!“ Řekl hlavní inženýr a ihned se s ostatními pustil do práce.
Mezi tím se venatorská loď přiblížila na vzdálenost pro výsadek. Jejich senzory na antickém bitevníku nezachytily žádné velké energetické přenosy. To znamenalo že loď je ochromena a výsadek může začít.

Na wraithském bitevníku zatím probíhal krvavý a krutý boj. Na chodbách lodi leželo mnoho desítek mrtvých wraithů i venatorů. Na mrtvých venatorech bylo poznat, že wraithové k nim nemají daleko. I oni útočili na krk svými dýkami a když neměli ani ty, tak používali své ostré zuby. Mnoho venatorů mělo podříznutá hrdla a našlo se i několik bez hrudního brnění, na kterých se wraithové i nakrmili.
Venatorký styl boje byl podobný, ale na zabití protivníka používali jiné zbraně. Využívajíc svoji brutální sílu, svými drápy rozpárali protivníkovi hrudník nebo břicho a poté ho mohutným kousnutím do krku zabili, přičemž vyrvali z mrtvého část masa, které snědli.
Mrtvých na obou stranách přibývalo, ale venatorký tlak byl obrovský a wraithové byli pomalu zatlačováni. Ustupovali směrem k nejdůležitější části lodi. Tou byl můstek a komnata královny. Tu hlídala třicítka nejsilnějších wraithů, kteří měli vizáž brutálních zabijáků a bylo poznat, že prošli mnoha boji. Byly vybaveni nějakým typem organického brnění, které je celé obalilo a na hřbetech rukou vyčnívaly kostěné břity. Kdo by dostal úder od tohoto wraitha, tak by měl ošklivě rozřezaný obličej.
Samotná královna vypadala pořád stejně, jako by se jí nic nemohlo stát. Její ledově klidný obličej byl až zarážející. Nehnutě seděla na svém trůnu a vyčkávala na svou chvíli. Kolem leželo osm mrtvých a scvrklých lidských těl. Šlo o její uctívače a služebníky. Královna byla odhodlaná nepřátelské vetřelce zničit, tak se nakrmila i na svých otrocích, aby byla silná na nadcházející střetnutí.

Na antickém bitevníku ve strojovně probíhal shon aby se podařilo zprovoznit zbraně. Zbytek posádky, které už moc naživu nebylo, se připravoval na nepřátelské nalodění. Všichni měli osobní štíty a zbraně. Admirál měl dokonce hrudní kyrys podobný tomu co měli členové satelleské gardy. Členové gardy byly strategicky rozmístěni kolem strojovny, můstku a několika dalších důležitých sekcí. Celá posádka byla shromážděna kolem těchto míst, tak aby byli všichni pokud možno pohromadě a měli tak větší šanci se silnému nepříteli ubránit. Nedůležité sekce byly uzavřeny vzduchotěsnými dveřmi.
„Celé posádce! Hovoří admirál!“ ozvalo se v lodním interkomu. „Bojovali jste statečně a se ctí. Nyní nás ale čeká největší zkouška v boji, jaké jsme kdy čelili. Vybojovali jsme společně mnoho vítězných bitev, ale tato ukáže zdali jsme hodni být potomky našich předků. Věřím, že i nyní mě nezklamete. Je mi ctí a potěšením s vámi sloužit a třeba i padnout po vašem boku. Jsem na vás na všechny velmi hrdý!“ Řekl admirál a při těch slovech se podíval na nápis, který byl nad hlavní obrazovkou můstku. Šlo o válečné heslo posádky Ornicuse. Nahlas ho přečetl do lodního interkomu. „DECUS AUT MORTALITAS!!!“ a stiskl bojový odznak lodi, který měl na své uniformě. To samé udělali všichni členové posádky, včetně satelleské gardy a jako jeden muž, třikrát po sobě vykřikli.
„DECUS AUT MORTALITAS!!!“ tato tři slova v jazyce antiků znamenají jediné. Čest nebo smrt.

Venatorská mateřská loď proskenovala celý antický bitevník. Když se venatoři ujistily, že je loď skoro bez energie a neškodná, tak se otevřely hangáry a z nich vyletělo několik desítek výsadkových lodí. Na nich byli plně vyzbrojeni nejsilnější venatorští vojáci. Zřejmě tohoto nepřítele pokládali za velmi silného, jelikož všichni měli i svou bojovou zbroj a ostny na předloktích připravené k boji. Lodě se rozdělily do tří „proudů“ a velkou rychlostí zamířili směrem k antickému bitevníku Ornicus.

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

pecka :)
fakt luxusní díl, ale jen bych ti vytknul ten konec :shock:
takhle nás čtenáře dráždit je opravdu na pováženou :palka:
ale díl, příběh,... vše bylo povedené :), jen ten konec to hyzdí :lol: :palka: :wall:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

konec třetí části je to nejlepší co se mi povedlo :yahoo: a konec povídky je velkou hádankou i pro mě :D :wall: takže pokud někdo spekuluje jak to dopadne, tak asi ví víc než já :wink:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dobrý díl, jen škoda, že nebylo víc popsán boj mazi gardou a Venatory :), ale toho se snad dočkáme.

Toto je spoiler!!!:
Osobně si myslím, že by to mohlo pokračovat tak, že nouzový signál někdo zachytil a tak přiletí posily. Tím by sis mohl udělat takový pěkný úvod pro případnou další povídku o válce mezi Venatory X Antiky X Wraigthy :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak pokud se mi podaří vše napsat, tak jak to mam vymyšleno v hlavě tak se těšte! Akce by měla střídat akci. Jinak dík za příznivé ohlasy.

dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

skvělá povídka .. už se těšim na další díl :) .. kdy to tak vidíš?
Asgards 4ever! >> f*ck 10x20 Unending !

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky