Tak opravdu bych je ke Goauldům nepřirovnala. Už jen ten drobný, nepatrný, rozdíl, že nezotročují miliony lidí a nehrajou si na bohy. Tak samo, arogantní až na půdu jsou, ale prostě to asi mají v genech. Ostatně Egeria byla původem Goauld, i když paradoxně dobrého přesvědčení, o co mi ale v tomlhe argumentu jde, že genetický základ měla stejný jako třeba Apophis nebo Baal nebo jim podobní, takže prostě nějaké rysy z povahy svých potomků asi odstranit nemohla. Mohla jim třeba jen geneticky vštípit, že zotročovat galaxii je špatné. Jak víme, královny mají vliv na své potomky ještě před jejich zplozením a Goauldi/Tokrové mají genetickou paměť. Tudíž to, že někdy se jejich metody blíží k metodám jejich bratránků, prostě je pozůstatek v jejich genech. Nejsem sice v tomhle oboru expertem, ale určitá společnost se může v jednu chvíli rozštěpit a různé části se mohou stovky až tisíce let vyvíjet odlišně, ale stejně jim nějaké společné rysy zůstanou.
Já osobně bych teda nemohla říct, že Tokrové jako celek jsou dobří nebo špatní nebo že je mám či nemám ráda. Jde hodně o jednotlivce. Byli tu jedinci jako třeba Lantash, který byl prudký, ale dalo se s ním vyjít (a měl úžasného hostitele, který ho oměl zkrotit, nebo se za něj aspoň omluvil a vyžehlil to

...sry...prostě Martouf

), ale pak byli jedinci jako Anise/Freya, kterou bych nakopala do zadnice...
Takže kdybych měla vyřknout nějaký ortel, měla jsem ráda nálsdující: Lantash/Martouf, Selmak/Jacob, Malek (jméno hostitele neznámé), Aldwin (teď si nejsem jistá, jestli se tak jmenoval hostitel nebo symbiont, každopádně jméno toho druhého neznámé)....a když to vezmu kolem a kolem, tak ještě Egeria...docela mě zamrzelo, že jí nenechali přežít, když už jí našli