Přiběhne udýchanej chlápek do mlíkárny:
"Potřebuju kilo tvarohu, ale honem!" Prodavačka mu ho zabalí, chlápek zaplatí a zmizí... Zachvilku je ale zpátky:
"Dejte mi ještě dvě kila tvarohu, rychle!" Tak prodavačka zabalí dvě kila, chlápek zaplatí a zase odběhne. Za pár minut je tam zas, tentokrát s kýblem:
"Honem! Naplňte mi ten kýbl tvarohem!" Tak prodavačka naplní kýbl, chlápek zaplatí a uteče... Ani ne za deset minut se vrací s kolečkem... "Potřebuju plný kolečko tvarohu, pronto!" Prodavačka naplní kolečko tvarohem a když chlápek platí, nevydrží a zeptá se: "Promiňte, ale na co potřebujete tolik toho tvarohu?"
Chlápek na to jen "Pojďte a uvidíte..."
Tak jdou, chlápek veze kolečko, prodavačka spěchá za ním a nakonec doběhnou k díře v zemi. Chlápek začne do díry házet lopatou tvaroh a z díry se ozývá mlaskání...
"Proboha, co to je?" ptá se prodavačka.
"To netušim," odvětí chlápek "ale má to hrozně rádo tvaroh!"
Je to blbost, ale já z toho nemůžu.
Nový farář byl před svým prvním kázáním tak nervozní, že skoro nemohl pořádně mluvit. Příští neděli, před druhým kázáním, se zeptal přítomného arcibiskupa, co má dělat, aby se uvolnil. Ten mu poradil: "Klid, bratře. Kápněte si do vody trochu vodky, uvidíte, jak vám to kázání po pár hltech půjde." Farář poslechl a zařídil se podle arcibiskupovy rady. Po kázání, které mělo ohromný úspěch, se zastavil v sakristii, kde našel lístek od arcibiskupa.
Vážený Otče,
příště si nalíjte vodku do vody a ne obraceně. V dalším seznamu pár poznámek, které bych nechtěl při vašem příštím kázání vidět.
Toto je spoiler!!!:
|
- na okraj kalicha není nutné dávat plátek citronu - ty kabinky v boční lodi jsou zpovědnice, ne toalety - snažte se neopírat o obraz Panny Marie a už vůbec se ji nepokoušejte líbat - máme 10 přikázání, ne 12 - apoštolů bylo 12, ne 7, a žádný z nich nebyl trpaslík - našeho Pána Ježíše Krista a Jeho Apoštoly příště nenazývejte "JC & His Boys" - Svatému Kříži neříkáme "Velké Téčko" - ten muž na kříži je mučedník, ne artista - vaše kázání o ráji mě dojalo, ale hada jste předvádět nemusel, a když už, tak jiným způsobem, než že se budete plazit kolem oltáře - David porazil Goliáše prakem a kamenem, není pravda, že by ho "doj***l", ani mu nedal "lekci, na kterou do smrti nezapomene" - Jidáše neoznačujeme za "zkurveného zmrda" - Svatého Otce není třeba nazývat Papa Ratzi - Bin Ládin neměl prsty v Ježíšově smrti - svěcená voda je na požehnání, ne na osvěžení zátylku - nikdy se nemodlete vsedě na schodech před oltářem - hostie nejsou chipsy, tedy je nepřikusujeme k vínu, ale rozdáme věřícím - věřící vhazují příspěvky do kasičky dobrovolně, nápis "Vaše spropitné je můj plat" je tedy zbytečné - hříšnici půjdou do pekla, nikoliv do piče - při Otčenáši se mohou zvedat ruce k nebesům, ale ne se kyvat do vlny - vaši iniciativu a snahu, aby se všichni přítomní v kostele roztancovali, hodnotím kladně, ale již není nutné dělat vláček po celém kostele DŮLEŽITÉ: Ten, co seděl v koutě u oltáře a kterého jste označoval za "buzíka v sukni" a "transka bez makeupu", jsem byl já. |
Doufám, že nedostatky do příštího kázání napravíte. Jinak, na druhé kázání to bylo celkem dobré.
S pozdravem Arcibiskup