Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Sanctuary

Sanctuary

Příspěvek 31.10.2008 20:40:55
StargateKid Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Omlouvam se jestli to zde nekdo jiz zminil. Ve 1x05 "Kush" hraje David Nykl :D
Obrázek

Příspěvek 07.11.2008 19:04:42
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to Linn: Momentálně běží 3. řada ne 4.:-). Ale souhlasím s tebou, viděl jsem první díl a docela mi to stačilo. Je to hrozně přitažené za vlasy, hrdinové si tam dělají opravdu co chtějí, některý dovednosti už se sci-fi nemají společného absolutně nic. Ještě že běží Sanctuary, tak mám alespoň náhradu:-).

Příspěvek 08.11.2008 23:26:39
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

1x06 - Nubbins - pěkná epizoda, takoví tribblové v jiném vydání. Trochu mi tam do toho ale neseděla ta věc se vzájemnou přitažlivostí.
Henry je ale řízek :D Ryan Robbins je skvělý v takové napůl komediální roli. Nevím, jak přesně to tam říkal, ale něco jako "geekové první...a, počkat, to jsme tu vlastně všichni" :D
Tu Sophie odněkud znám, herečku myslím, ale nemůžu si vzpomenout, odkud. Byla bych ráda, kdyby se tam ještě ukázala.

Ta Willova schopnost všímat si detailů je hodně zvláštní a pořád si říkám, jestli to opravdu není nějaká *schopnost*, než přirozený talent. Jsem zvědavá, kdy nám vysvětlí něco o jeho minulosti a odhalí nám i zákoutí jiných postav. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.11.2008 13:53:44
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Apple: Nojo vlastně. Už se začínám v těch řadách a seriálech ztrácet :D

Jinak nová epizoda pěkná, v podstatě nemám co vytknout. Akorát sem tak nějak podvědomě pořád čekala, že se z tý Sophie vyklube nějaká mrcha (herečka mi byla taky hrozně povědomá, ale taky nevím odkud ji znám) a ono ne. A Ryan Robbins opět válel, ty jeho hlášky a pohledy neměly chybu :lol: Těším se na další týden, Sanctuary si zatím drží sympaticky vysoký standart :smile:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 11.11.2008 20:24:42
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda dobrá. Ty Nubini byli roztomilí...no docela :D Co se té herečky týče, připomínala mi Cally z BSG. Je to jen moje zdání, nebo to byla opravdu ona?

A neškodný spoiler, který netřeba dávat do spoileru. V přespříští epizodě by se měl zase objevit Kavan. Už se těším. :D

Příspěvek 15.11.2008 19:28:26
General
General

Odpovědět s citací

Výborný díl. Sanctuary mě nepřestává překvapovat a při pohledu na trailer na příští díl to vypadá dokonce i na kontinuitu!
Toto je spoiler!!!:
Spousta věcí se nám zamotala. Helen má schopnost vytvořenou, stejně jako John.
Nikola Tesla, samozřejmě, co by to bylo za mystery seriál, kdyby ho aspoň jednou neukázali. :D Byl správný - "Nikoho nezabíjej" - "Řekla žena se zbraní upírovi" :D
A Henry je co, přesně? Nějaký druh vlkodlaka? To mě překvapilo, myslela jsem si, že je normální člověk. :shock:
Pěkné momenty mezi postavami, Ashley a John (konečně ví, že je její otec), Will a Bigfoot, Will a Henry a Helen s Ashley, a tam, jak se zdá, nebude všechno OK.

A prý Sanctuary schválili druhou sérii, což otevírá možnosti pro nějaký příběh. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.11.2008 21:31:10
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No paráda, to je jedině dobře, protože tento seriál má hodně velký potenciál. Každopádně se těším na další díl a doufám, že bude hodně řad:-).

Příspěvek 25.11.2008 17:56:34
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

chci se zeptat co to jsou ty webizody zac? jestli to mam zacit stahovat jako kazdej serial s01e01 nebo je to nak jinak nejaky dily jeste pred tim
diky

Příspěvek 25.11.2008 18:34:07
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Arekol: Jestli nevadí, jen ti na vysvětlenou zkopíruju příspěvek, kterej jsem psal jinde...

Seriál začal před více než rokem osmi epizodami vysílanými po internetu, které byly v té době považovány za první sérii.
Poté se však přesunul na televizní obrazovky a stanice Sci Fi těchto osm epizod přepracovala, přestříhala a integrovala do televizních epizod.
V současnosti vysílaná televizní série není pokračováním internetové série, ale spíše jejím přepracováním a rozšířením.
¨Někteří fanoušci proto přestali internetovou sérii označovat jako první sérii a označují ji buď jako nultou nebo jednoduše webizody, častěji to druhé. Mezi ně se řadí i česká fanstránka seriálu v SFF Ringu.
Přesto část fanoušků považuje internetové epizody za první sérii a současné televizní za druhou, protože to chápou v časovém pořádku výroby a vysílání, nikoliv v dějovém pořádku.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 03.1.2009 23:34:27
General
General

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou poslední dva díly, které mi chyběly až k dnešnímu Revelations pt.1. Ten minulý byl takový dost neobvyklý, ale pěkný.
Revelations se mi ale hodně líbilo. To pomalejší tempo Sanctuary svědčí a dneska byl scénář místy tak dobrý, že jsem až nevěřila, že tvůrci SG dokážou něco takového napsat. Hlavně dialog Jamese s Johnem byl výborný. Peter Wingfield je jako Watson naprosto geniální a ještě ho spojit s Chrisem a člověku se z toho charisma, kterým překypují, až podlomí kolena :D Líbila se mi úvodní Jamesova interakce s Willem, kde Willovu "schopnost" dovedli skoro k dokonalosti.
Na Willovi je výborně vidět posun v postavě, už vtipkuje, a nejspíš už je i dost "populární" mezi abnormals :D
Každopádně můžu říct jedno. Osobně mi na seriálu vadí Amanda, která ano, je producentkou, seriál by bez ní nevznikl, ale nějak mi pořád u ní chybí hloubka. Helen žije skoro dvě století. Ten věk by měl být vidět aspoň v očích, chování, citech. Nevím, nemyslím si, že ji umí prodat a všichni mužští představitelé ji tam s přehledem přehrávají.
Nechápu, proč není Ryan Robbins v titulcích, když je tak perfektní. Scény s ním jsou vždycky radost sledovat. Výborně se doplňují s Ashley. Ta mi je po původních nesympatiích naopak čím dál sympatičtější, hlavně proto, že chudák herečka nemá zase tak moc co hrát. Až po tom, co řekli, že John je její otec, získala nějaké málo, s kterým si může pohrát.

Takže - docela si umím představit další řadu i bez Amandy :D Ale asi by to nebylo ono, když se hlavní děj točí kolem Kabalu a původních pěti. Já ji zkrátka pořád vidím jako Carterovou, a může se odbarvovat, jak chce, ale její pohyby a mimika se nezměnily ani za mák. Jenom tu hraje sympatičtější postavu, což jí přidává aspoň nějaké body. :)

Omlouvám se jejím fandům, ale já to zkrátka tak vidím. :wink:

Trailer na příští epizodu ale vypadá skvěle, hlavně jsem se zaradovala, že se tam objevil i skvělý
Toto je spoiler!!!:
Tesla
:) Tohle ještě bude zajímavé - a pravděpodobně to skončí cliffhangerem. :?

Příspěvek 04.1.2009 16:09:27
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sanctuary mě fakt dostalo hned po prvnim díle tak, že sem všechno skouknil za jeden den :D
Jediný co mi trochu vadí je fakt ta Amanda, já ji važně pořád vidim jako Carterovou a ty její vlasy mě k ní fakt neseděj :(

Příspěvek 06.1.2009 21:38:29
General
General

Odpovědět s citací

1x13
Oh, all those shirtless men :D

Toto je spoiler!!!:
Zajímavý závěr série. Nemůžu říct, že bych seděla na kraji židle, ale hledání těch klíčů umožnilo hodně pěkné interakce mezi postavami. Hlavně James s Johnem byli naprosto skvělí. Jak si všechno vyříkali. John (nebo možná spíš Chris) má takový geniální záhadný úsměv, že člověk neví, co si myslet. Will s Clarou jsou zajímavá dvojice. Klape jim to. Rozhodně mi to přijde přirozenější než Will s Ashley, kde mi nepřipadá, že by to přátelství nějak extra fungovalo a že by na tom pracovali.
Ten herec, co hraje Teslu, je taky super, jenom nemůžu přijít na to, kdo ho hraje.
Amanda zůstala opět trochu v pozadí hereckých kolegů. Spíš mi poslední dobou přijde, že jenom řekne něco očividného a práci dělají ostatní.
Willovo krátké přátelství s Jamesem bylo hrozně pěkné, a líbí se mi, jak to Willovi pomohlo rovinout jeho "schopnost". Nepotřebuje být "abnormal", aby byl zvláštní. Tohle je možná ještě lepší.
Proč museli ale Watsona na konci zabíjet? :( :wall:
Ten závěrečný twist s Ashley jsem trochu čekala, jen jsem nevěděla, jestli zradí Henry nebo ona. Ale přišlo mi, že byla spíš nějaká omámená, když na konci předávala tu lahvičku. A má schopnost. Cool. :D
Teď by se taky mohli začít věnovat i Willovi a jeho matce, protože tam určitě je něco víc.

Každopádně jsem ráda, že to má druhou sérii a možná mi přestane z Amandy naskakovat husí kůže :D

Příspěvek 06.1.2009 22:21:50
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je pravda, že Amandině postavě chybí hloubka. Vina je jednak na scénaři, druhak na herečce samotné. Na osobní otázky odpovídá vyhýbavě nebo odvádí řeč jinam. Příklad za všechny: Will se ptá, jaké to pro ni bylo, když nacisté kapitulovali, a ona vykládá o tom, jak nedýchali vzduch...
Je naprosto jasně vidět, že tvůrci samotní nechtějí jít zatím u ní příliš do hloubky a tak i v epizodách, kde se to více než hodí, si jen smočí prstíček a už utíkají od vody. Requiem, Warriors, Kush...

Já jsem si Magnusovou a Carterovou nespojoval už od webizod, respektive pak od začátku seriálu. Tyhle dvě postavy jsou zcela jiné, chovají se jinak, mluví jinak, dokonce už i vypadají jinak. To si už snadněji spojím prince/poručíka George z Černé zmije s Gregory Housem... (pro neznalé Black Addera, oba hrál Hugh Laurie).

Klenotka: Teslu (ach, to je ale sympaťák... :pst: ) hraje Jonathon (ano, psáno takto) Young. Pamatuju si ho přinejmenším i z nějaké epizody Eureky...
- Londo Mollari

Příspěvek 06.1.2009 22:24:08
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Dabing se povedl - radujme se :D

Jenom ten Terš jako Heyerdahl je úlet :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 06.1.2009 22:26:47
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hm... z dabingu zatím vím tolik, že Amandu opravdu dabuje Simona... a to je do čtvrteční reprízy prvního dílu asi tak vše... :roll:

nicméně... Co to je probůh za hodnost, Gesere?
- Londo Mollari

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály