V tomhle směru... Myslím si, že antická základna bude silnější než Atlantis. Atlantis je hlavně město, pro tisíce obyvatel, nepoužívá se záměrně do první linie a ani k tomu není už od pohledu dělané. Jsem si jistý, že Atlantis by bez problémů srovnala hezkých pár Hivek, ale zda by si tak snadno poradila s masivní flotilou?
Navíc Atlantis je jen jedna, sice silná, ale nemůže se rozpůlit ani být všude. Je dost možné, že Wraithové se při obléhání snažili město spíš odříznout od zbytku galaxie a dlouhotrvajícím obležením vyčerpat než sakumpráskum zničit.
Naproti tomu outpost je od počátku do konce obranné zařízení, pravděpodobně dělaný právě pro ničení obrovských útočných flotil. V tomto směru se samozřejmě nabízí otázka, proč Antikové nepostavili nějaké i v PG, aspoň potom, co narazili na Wraithy... A to je dobrá otázka...
A když už jsem zmínil tu Atlantis a outpost... Je možný, že Atlantis střílela drony jednotlivě nejen kvůli jejich nedostatku nebo neschopnosti Carsona, ale třeba taky proto, že to ani rychleji neumí... No, ale tohle už je taková obskurní myšlenka, co jsem zrovna dostal...

Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari