Bouře
„Pane Woolsey, můžu?“zaklepala Mac na dveře jeho kanceláře.
„Jistě. Posaďte se.“pousmál se a podrbal Auroru za ušima.
„Nazdar, krásko.“pozdravila ji a sedla si. Aurora vyskočila na její klín a stočila se do klubíčka. Mac ji začala drbat. „Přinesla jsem vám hlášení za minulý týden.“podala Woolseymu flashku.
„Děkuji.“vzal si ji. „Chtěl jsem se vás zeptat, kdy zase budete mít čas na Rory. Sedni a lehni už zvládá perfektně.“
„Čas…hm…zkusím to dneska večer. Aspoň chviličku. A já jsem vás zase chtěla o něco požádat.“
„Spusťte.“
„Víte…Sára už je celkem velká…no a tak jsem myslela…že by mohla už být ve svém pokoji…ten vedle mě je volný. Je menší a bez balkonu.“
„Hm.“
„Pochopím, když to nepůjde a taky vím, že by to zabralo spoustu času…odstranění těch venkovních dveří a probourání dveří z mého pokoje-to si případně udělám sama, pak už tam stačí vsadit dveře-ale rušilo by to ostatní…“
„Plukovníku…“snažil se ji přerušit Woolsey.
„…ono přece jenom by to bylo…“
„Plukovníku…“
„…hodně hlučné. To bourání a tak a…“
„Mackenzie!“
„Ano?“teprve teď se zarazila.
„Doktor McKay a jeho tým minulý týden objevili laboratoř. Dlouho jsme nemohli přijít na to, jak mohli Antikové některé části města postavit. Teď už to víme. V té laboratoři byla konzole a doktor McKay ze záznamů zjistil, že je to něco jako architektonická konzole-tak to nazval. Zobrazí se vám prý mapa města. Vy si vyberete, co a kde chcete udělat anebo upravit a potom to akorát označíte a potvrdíte. Takže teoreticky se jedná jenom o dveře, takže bychom to mohli zkusit, co říkáte?“
„Wow. Jak to, že o tom nic nevím?“
„Přinesl to teprve včera.“
„Aha…a šlo by to?“
„Rozhodně. Už jsme to zkoušeli. Jde jenom o ty dveře?“
„Jo.“přikývla.
„Jestli chcete, řeknu dr. McKayovi.“
„To by bylo fajn. Zkusím si odpoledne udělat čas.“pousmála se. „Budu potřebovat zavolat Zemi…kvůli barvám, tapetám a tak.“
„Jistě.“přikývl.
„Moc děkuju.“
„Nemáte zač a rovnou byste mohla poslat týdenní hlášení.“
„Dobře.“usmála se Mac a odešla.
„Jseš si tím jistý, Rodney, že? Já jenom, aby z mého pokoje nebyl kamrlík na košťata.“starala se Mac o pár hodin později v jedné z nově objevených laboratoří.
„Neboj. Už jsme to zkoušeli. Jediný problém je, že to spotřebuje dost energie. Ale tak tohle není zásadní změna, takže to nebude tak strašné. Můžeme začít?“
„No jo no.“pokrčila rameny a modlila se, aby to nebyl jeden z nevydařených pokusů. Rodney zapnul konzoli. Nad ní se rozsvítila obrazovka s plánem Atlantis. McKay zaznačil věž. Atlantis zmizela a objevila se mapa věže. Označil patro. Věž zmizela a objevil se nákres patra. Rodney zaznačil dveře pokoje sousedícího s Mac. Mimo plánek něco napsal, dveře zmizely a vzápětí se objevily uvnitř jejího pokoje. Jenom se uznale pousmála.
„Šlo by ještě otvírání dát trochu níž, aby na to dosáhla?“
„Žádný problém.“ Zase něco namačkal. „Hotovo.“
„Dobrá práce.“pochválila ho. Zatvářil se nadmíru potěšeně. „Víš, už asi tři měsíce mi leží na stole žádost o bazén…“
„Cože? To se někdo jenom ožral, ne?“
„Ne, snažila jsem se jim vysvětlit, že si to můžou postavit možná tak sami. Ale myslím, že by to uvítalo víc lidí.“
„Podívám se, co by se s tím dalo udělat.“slíbil. „Hlavně musíme najít místo.“
„Ty to zvládneš.“
„Viděl bych to někde u mola…“začal přemýšlet nahlas.
„Už tě nebudu rušit. Nezapomeň, že zítra jdete ven.“rozloučila se, ale Rodney ji už neposlouchal.
„Můžu, madam?“zeptal se George s tácem v ruce při obědě.
„Co? Jo.“vyhrkla Mac a posunula plno papírů bokem. Winterson si sednul a pustil se do jídla.
„Co to máte?“zajímal se a přejel pohledem po přeplněném stole.
„Tohle?“Mac ukázala na hromadu složek. „Tohle jsou hlášení za posledních 14 dní. Někteří lidé by si opravdu měli uvědomit, co znamená týden.“zamračila se. „A tady to druhé,“ukázala na pestrobarevnou hromadu, „mi před chvilkou přišlo z SGC. Chtěla bych pro Sáru pokojík s Madagaskarem nebo Medvídkem PÚ. Ale PÚ je na většině tapet jenom dvouprostorový a tapety s Madagaskarem nemůžu najít. Poslali mi všechno, co tak narychlo našli, ale není to ono.“povzdechla si.
„Tak si to nechte namalovat.“navrhl.
„To by bylo hodně drahé.“namítla.
„Zkuste poprosit Lorna. Umí krásně kreslit.“
„Majore, jste génius!“vyhrkla. George zčervenal. „Zeptám se ho hned, jak se vrátí.“ Chvilku byli oba ticho. Winterson potichu jedl a Mac zrovna zlikvidovala jedno nevyhovující hlášení.
„Chtěla jsem vám poděkovat.“ozvala se po chvilce.
„Za co?“nechápal.
„Za Sáru. Jennifer říkala, jak jste se o ni staral. Tak jsem vám chtěla poděkovat. Když budu na zemi, něco vám koupím.“
„To není třeba. Já rád.“pousmál se.
„Něco malého. Čokoládu, nějaké víno…“
„Když jinak nedáte.“pokrčil rameny s úsměvem.
„Fajn.“přikývla taky s úsměvem. „Nevím, jestli se mi to jenom zdá, ale myslím, že spolu dokážeme vycházet líp než na začátku.“
„Možná. V každém případě jsme tady zatím oba…a celí.“usmál se George.
„No, i to je úspěch.“
„Nějak jsme asi oba dospěli.“zauvažoval. Mac se rozesmála.
„Tak to si nemyslím. Já teda rozhodně ne.“
„Díval jsem se na rozpis misí. Tenhle týden nejdeme nikam, že?“změnil téma.
„ne, ale ten další bude nabitý. Krom toho se musí vystřídat i jiné týmy a my chvilku oddech potřebujeme.“
„Taky pravda.“
„Už půjdu. Slíbila jsem Woolseymu, že s Aurorou budu ještě chvilku cvičit.“
„Jak jí to jde?“
„Je to bulaté štěně, ale Ray jí ukazuje, co má dělat. Chce se předvést.“
„Cvičíte ji jako jeho?“ Mac zavrtěla hlavou.
„Ray je honácký pes. Je trénovaný na nahánění, ale ve volném čase jsme dělali blbosti a ty teď využíváme. Aurora by měla být čistě obranář. I když to spíš vypadá, že za piškot udělá cokoliv. Ale učí se rychle.“
„Aha…no asi už byste měla jít. Uvidíme se zítra.“
„Jo. Zatím.“
Mac se o pár hodin později vplížila do pokoje. Vypadalo to, že Sára i John spí. Ray si vlezl do košíku a ona se šla osprchovat. Za pár minut si taky zalezla do postele, ale ještě předtím pohladila Sáru, které chrupala ve svojí postýlce.
„Už jsi tady?“ozvalo se.
„Já myslela, že spíš.“zašeptala.
„Nemohl jsem bez tebe usnout.“pousmál se a objal ji.
„Spi už. Zítra jdete brzo pryč.“
„Vždyť jo.“zamručel.
Mac ráno vzbudila Sára, která mermomocí musela vylézt z postýlky ke svým novým hračkám. Mackenzie ji vytáhla a podívala se ven. Obloha byla krásně oranžovo-červená s šedými mráčky. Jenom se pousmála, zalezla si zpátky pod peřinu a pozorovala ji, jak si hraje.
„Mami…mám had.“zašvitořila za chvilku Sára a přišla se k ní pomazlit.
„Hlad máš? Tak mi dej chviličku, beruško.“povzdechla si a vyhrabala se z postele.
„Dobré ráno.“pozdravila Jennifer na chodbě, když potkala Mac se Sárou.
„Dobré.“usmála se Mac.
„Ajoj.“
„Neříkala jsi mi včera, že ti služba začíná v osm?“
„No a je teprve za dvě minuty sedm.“pousmála se a zkontrolovala hodinky.
„No je za dvě minuty, ale osm.“
„To není možné.“ Mac znova zkontrolovala hodinky. Stály. „Kruci.“vyhrkla.
„Běž.“pobídla ji Jennifer. „Počkáme tě v jídelně, že Sáro?“
„Děkuju! Budu za chvilku zpátky.“křikla a rozběhla se pryč.
„Jdete pozdě.“upozornil ji Woolsey, když celá uřícená doběhla do kontrolní místnosti.
„Omlouvám se, pane, ale zastavily se mi hodinky. Myslela jsem, že mám čas.“zafuněla a podepsala papír o převzetí služby.
„Dobře, ale příště si dejte pozor.“přikývl.
„Určitě.“
„Dobré ráno.“pozdravil trošku přehnaně nahlas Winterson.
„Copak? Nesete mi vaše zpožděné hlášení?“pousmála se Mac.
„No to ještě ne, ale pilně na tom pracuju.“
„A kdypak mi ho hodláte odevzdat? Máte už týden zpoždění.“
„Zítra. Slibuju.“
„Aha.“ Najednou se otevřela brána.
„Kód pplk. Shepparda, madam.“oznámil Chuck. Mac se jenom pousmála.
„Dobré ráno, výletníci. Jak to jde?“řekla do vysílačky.
„Dobře. Jsme asi 10 km od brány. Vypadá to, že ten Rodneyho zesilovač funguje, když jsme dokázali zavolat.“ozval se v odpověď.
„Moje věci fungují vždycky.“namítl Rodney.
„Sakra!“zanadával Sheppard.
„Co je?“
„Do něčeho jsme se zachytili! Vůbec mě to neposlouchá! Jdeme k zemi!“
„Zvedni to!“vyjekla.
„Nemůžu ji stabilizovat!“
„Zvládneš to!“ Mac se nervózně chytla hrany stolu. Ve vysílačce se chvilku ozývalo hrozivé bzučení. Po chvilce nastalo ještě hrozivější ticho. Podívala se bezradně na Wintersona, který stál, jako většina těch, co rozhovor slyšeli, naprosto nehybně a oči měl zděšením vyvalené před sebe. Párkrát se zhluboka nadechla.
„Atlantis Jumperu 1, slyšíte mě?“zeptala se třesoucím se hlasem. „Johne, prosím, ozvěte se.“ Pořád to hrozné ticho. „Slyší mě někdo?“zkusila to znovu. Nic. Brána se zavřela. „Musíme pro ně!“vyhrkla.
„Viděla jste záběry ze sondy. Nemůžu vás tam pustit. Ne teď.“zamítl to Woolsey.
„A kdy? Pak už bude pozdě.“vystartoval George.
„Pojďte ke mně do kanceláře.“pobídl je. Oba šli naštvaně za ním. „Zavřete, prosím.“požádal je. Winterson zavřel. „Záchranný tým vyšlu, až se počasí uklidní. Ta sněhová bouře je zákeřná. Nemůžu riskovat životy dalších lidí…“
„Udělali něco jako quick-stop u vrtulníku, ksakru!“naštvaně bouchla rukama do stolu Mac. „To je jako ve dvoustovce brzdit na náledí!“
„Mohla byste se uklidnit?“
„Nemohla!“vyštěkla.
„Pošleme tam někoho hned, jak se počasí uklidní.“
„To bude pozdě.“ozval se Winterson.
„Možná máte pravdu.“souhlasila znenadání Mac.
„Co?“vyvalili oči oba.
„Bylo to unáhlené. Omlouvám se. Pojďte, majore.“táhla George pryč z místnosti.
„Jste normální?“vyhrkl, když vyšli.
„Naprosto. Pojďte. Myslíte, že bych to nechala jenom tak?“malinko se pousmála. „Chucku.“
„Ano, madam?“
„Pomůžete mi?“ Chvilku se na ni jenom dával, potom přikývl. „Výborně. Potřebuju všechny údaje o té planetě a vývoj počasí za posledních 24 hodin. Pošlete mi to, prosím. A nikdo nemusí vědět, že to děláte. Kdyby něco, je to na mě.“
Mac se cestou to jídelny ještě zastavila pro notebook. V jídelně si přisedli k doktorce, která zrovna krmila Sáru.
„Už jsem to slyšela. Co budete dělat?“vyhrkla, když se oba posadili. Mac otevřela soubor.
„Musíme jít. Teplota se v posledních 24 hodinách pohybovala od -15 do -30°C s prudkým sněžením. Pochybuju, že jumper zůstal celý. Velký problém ale bude je najít. S touhle rychlostí sněžení budou za chvilku zavátí…“
„Souhlasím s vámi, madam.“ozvalo se za ní. Stál tam Lorne.
„Nemůžu po tolika lidech chtít, aby to udělali.“zavrtěla hlavou.
„Dělám to dobrovolně.“
„Dobře, jak myslíte. Potřebujeme zimní výbavu, vezmeme si jenom lehké zbraně a budeme potřebovat hodně dek.“
„Ty obstarám já.“řekla Jennifer.
„Majore, vy běžte říct někomu z vašich lidí, ať zdrží Woolseyho. Ať třeba řekne, že jsem mu už potřetí vrátila hlášení. Sejdeme se za 20 minut v jumperu.“
„Jistě, madam.“přikývl Lorne a odešel.
„Wintersone, sežeňte O´Connera, zbraně a tři flašky vodky.“
„Rozkaz.“ George odklusal.
„A my jdeme.“
„Víc ti dát nemůžu.“řekla Kellerová a podala Mac hromadu dek. Ta je strčila do tašky.
„To by mělo stačit.“přikývla.
„Pokud budou podchlazení, pořádně je zabalte.“
„Dobře…pohlídáš Sáru?“
„Jistě. Tak už běž.“
„Buď hodná, kočičko. Za chvilku jsem zpátky.“rozloučila se se Sarah a dala jí pusu.
„Máte všechno?“zeptala se, když všichni dorazili. Přikývli. „Fajn. Tak se oblečeme a jdeme na to. O´Connere, v notebooku je všechno, co potřebuješ. A převlíkám se jako první. Rayi, ty se taky otoč.“
„Pane Woolsey! Můžu s vámi mluvit?“zastavil ho jeden z Lorneových mužů, poručík Corby, s papírem v ruce.
„Jistě. Co se děje?“
„Jde o plk. Blackovou. Už třikrát mi vrátila tohle hlášení. Nevidím v něm žádnou chybu, ale říkala, že ho mám celé přepsat. Taky mi to poškrtala.“postěžoval si.
„Ukažte.“ Woolsey si vzal hlášení a chvilku si v něm listoval. Městem se ozval alarm. „Promiňte.“omluvil se a rozběhl se pryč.
„Ale co moje hlášení?!“křikl Corby a rozběhl se za ním. Oba doběhli do řídící místnosti současně. Před bránou byl jumper, který jí proletěl.
„Neříkejte mi, že to byla…“povzdechl si.
„To nevím, pane. Neidentifikovali se.“pokrčil rameny Chuck.
Planeta, na které se objevili, byla hornatá a celá zasněžená. Nehledě na to, že práv teď sníh padal taky. Kdyby padal, doslova se sypal, že Mac skoro neviděla, kam letí.
„vezmu to na orbitu a rozhodneme se, jak budeme hledat. Říkali, že jsou 10 km od brány.“
„Mám okruh.“ozval se O´Conner po chvilce.
„Fajn. Dej to na obrazovku.“ Na čelním skle se objevila mapa povrchu a okolo brány byl červený kruh ve vzdálenosti 10 km. „velká oblast.“povzdechla si. „Dobře. Rozdělíme si to jako šachovnici. Na čtverce. Začneme A1.“ukázala do levého dolního rohu. Z orbity slétla zpátky dolů. Musela letět opatrně, protože viděla asi jenom 15 metrů před sebe.
„Takhle to nejde.“zavrtěla po chvilce hlavou. „Wintersone, pusťte sonar a termovizi. Radši si zahraju na netopýry, než se rozplácnou o nějakou skálu.“
„Ano, madam.“ Na čelním skle se objevil barevný obraz krajiny.
„Lepší.“
„Přecházíme do A2.“oznámil Lorne. Tak to postupovalo pár hodin. Mezitím se s jumperem snažila několikrát spojit Atlantis, ale Mac to pokaždé vypnula.
„Jsme na začátku G7.“řekl George.
„Zdá se mi to, nebo začínám něco vidět?“
„Ne. Vyjasňuje se.“zavrtěl hlavou Evan. Sice pořád sněžilo, ale viditelnost se opravdu zlepšovala.
„Co je to támhle?“ukázal Winterson na plošinu s velkou hroudou.
„Kruci.“hlesla Mac. „Nemůžu tam naletět ani přistát. Shodila bych tu lavinu nad nimi.“
„Tam nahoře by to šlo!“ukázal Lorne na vrcholek skály.
„Šlo, ale stejně musím letět jinudy.“ Obletěli celou horu a přistáli na vrcholu. Skála se prudce svažovala dolů, takže k plošině museli sešplhat pomocí lan, které připevnili k jumperu.
„Rayi, tady nesmíš štěkat, jasný?“řekla mu. Dal jí packu na ruku. Všichni měli teplé uniformy s kapucí a kožešinou kolem. Ray dostal kombinézu taky, protože i když měl kožíšek, tohle už byla moc velká zima, takže měl i na tlapkách něco jako botky. Slezli podél lana po příkřejší stěně dolů na plošinu. Jenom Ray to vzal hopem skokem. Po pár metrech začal kňučet nad menší hroudou.
„To je Ronon.“vydechl O´Conner a otočil ho. Na obličeji měl velkou omrzlinu.
„Á, to nevypadá pěkně. Ale žije.“zkonstatoval Lorne.
„Vezměte ho nahoru. O´Connere, ty ho potom zabal do dek a zůstaň tam. Majore, vy se potom vraťte.“
„Ano, madam.“přikývl Lorne.
„A my jdeme na jumper.“ Jumper byl celý zasypaný sněhem. Co mohli, to odhrabali rukama a led, který pokrýval jeho povrch, rozpustili vodkou a nejodolnější zbytky vzala Mac svou koulí. Už se objevilo čelné sklo, které rozbili zbraněmi.
„Přestává sněžit.“pousmál se George, Mac přikývla taky s úsměvem, ale během chvilky zmizel stejně rychle, jako se právě objevilo na modré obloze Slunce.
„To není dobré.“hlesl George.
„Není.“souhlasila. „Máme asi 5-10 min, než se vrátí ještě horší.“
„Oko.“pochopil George.
„Tak jdeme!“pobídla je a vlezla rozbitým oknem dovnitř. Na zemi ležel John a o stěnu byl opřený Rodney.
„Jsou naživu.“vyhrkl Evan. „Hej, McKayi…no tak…“popleskal ho po tvářích. Pomalu otevřel oči. „Tak je to správně.“
„Ať vypije tohle.“podala mu Mac trochu vodky. Rodney si usrkl a rozkašlal se.
„Co to je? Co Ronon? Šel pro pomoc.“
„Nedošel moc daleko. Ale máme ho.“uklidnil ho Winterson.
„Vyneste ho ven…Johne…hej, vzbuď se..no tak…“zatřásla jím. „je úplně promrzlý. No tak…“konečně se pohnul a otevřel oči. „Ahoj.“pousmála se s úlevou.
„Mac…“zašeptal.
„Jo…bude to dobrý. Za chvilku budeme doma.“
„Plukovníku…začíná sněžit.“upozornil Winterson.
„Moje…břicho…“hlesl Sheppard.
„Budeš v pořádku. Neboj. Vyneste ho opatrně ven a já běžím pro jumper!“křikla už na odchodu pro jumper. Mezitím majoři vynesli Shepparda ven.
„O´Connere! Naletím k té plošině! Bouře se vrací!“oznámila mu, když doběhla a rychle vzlétla. Obletěla lavinový převis. „Říkej, kolik mi zbývá do dotyku s plošinou.“požádala ho a začala s jumperem „couvat“. O´Conner otevřel dveře.
„10m…8…5…jsi moc nízko! Sejmeš dveře!“křikl. Mac trošku vylítla.
„4m…2…metr…dobrý!“
„Spěchejte!“popoháněla je. Ray vběhl dovnitř jako první, George s Lornem pomohli dovnitř Rodneymu a Sheppardovi.
„Leťte, rychle!“křikl Winterson a zavřel dveře. Mac na nic nečekala a rychle odletěla. Po průletu kolem skal zamířili k bráně.
„Hups!“vyhrkl, když sebou jumper ošklivě trhl.
„Co je?“zajímal se O´Conner.
„Mrznou nám motory.“vydechla nevěřícně. „Kolik je venku?“
„Teda…-53°C.“
„To není dobrý.“zavrtěla hlavou a snažila se motory dotlačit až k hranici jejich možností, aby se aspoň trošku zahřály. Místo zahřátí docílila přehřátí. Levý motor začal dýmit. „To se mi snad zdá.“zavrčela. „K té bráně doletíme, i kdybych měla doplachtit nebo doklouzat.“
„Je to ještě pět kilometrů.“upozornil O´Conner.
„Jakmile to půjde, zadejte adresu.“řekl. Mezitím začal vysazovat i druhý motor. Už viděli bránu. Zadali adresu. Motory se s hrůzným vrzáním zatáhly a oni proletěli. V hangáru čekal zdravotnický tým.
„Plukovníku, mám vás přerazit rovnou, nebo až za chvilku. Porušila jste přímý rozkaz! A vy s ní!“vyjel okamžitě Woolsey.
„Bylo to můj rozkaz, aby šli se mnou.“
„Ne, nebyl.“řekl George. „Šli jsme dobrovolně.“ Woolsey vypadal, jako by měl každou chvíli puknout vztekem.
„Vy jste neviděl, co se tam dělo. Kdybychom počkali…musela jsem. Pokud chcete někoho potrestat, tak mě, ne je, pane.“
„Tohle bylo naposledy. Varuju vás.“zavrčel, ale potom už mírněji dodal. „Jsem rád, že jste všichni v pořádku.“ Odešel.
„Jdu dát Rononovi do kupy tu omrzlinu a tak.“oznámila Mac a taky odešla.
„A já jdu do sprchy.“prohlásil Winterson.
„Jak to vypadá?“zeptala se, když Jennifer vyšla z operačního sálu.
„Je stabilizovaný, ale ve vážném stavu. Krvácení se nám sice podařilo zastavit, ale byl tak hodně dlouho. Co ty?“
„Fajn. Rodney i Ronon spí. Co šlo, to jsem spravila.“
„Dobře.“
„Můžu za Johnem?“
„Na chviličku.“přikývla.
Mac se posadila na židli vedle postele. John byl pořád dost bledý, ale vypadal lépe než na té planetě. Pohladila ho po tváři. To, co cítila, se jí ani trochu nelíbilo. Jednu ruku mu položila jemně nad čelo a druhou jela nad tělem pomalu dolů, až se zastavila u břicha. Dlaně jí začaly oranžově zářit. Zavřela oči. Slyšela, jak ji někdo, jako kdyby z dálky, volá, ale nevěnovala tomu pozornost. Tohle teď bylo nejdůležitější.
„Mackenzie!“ Jennifer ji potáhla trošku dozadu. Najednou se všechno projasnilo.
„Už to skoro bylo!“vyjela na ni.
„To, že jsi tady omdlela!“
„Zvládala jsem to!“
„Jsi zpocená, zadýchaná a třásla se ti ruka. Běž se prospat. Zavolám tě, kdyby se něco změnilo.
„Jenn…“
„Ne! Gregore, byl byste tak laskav a doprovodil ji?“otočila se na statného zdravotníka. Přikývl a potáhl jemně Mac. Udělala krok dozadu, ale podlomily se jí nohy, a kdyby ji nechytil, skončila by na zemi. Doktorka se na ni podívala pohledem typu „měla jsem pravdu“. Gregor ji doprovodil opravdu až do jejího pokoje a počkal, až si zaleze do postele. Popřál jí dobrou noc a odešel. Mac za chvilku usnula.
Když se vzbudila, zdálo se jí, že nespala moc dlouho. Na budíku byly čtyři ráno. Vylezla z postele a šla na ošetřovnu.
„Plukovníku!“křikl na ni někdo, když dorazila. Otočila se. „Zrovna se probral.“řekla Marie.
„Můžu za ním?“
„Pojďte.“
„Ahoj.“pozdravil ji potichu, když vešla. Jenom se pousmála a sedla si. „Slyšel jsem, co jsi zase provedla.“
„Ještě si´stěžuj. Odpoledne ti přinesu ukázat nějaké obrázky a pomůžeš mi vybrat, co Lorne namaluje Sáře na stěnu.“
„Dobře.“přikývl. „Nemusíš tady sedět. Běž se pořádně vyspat.“
„Jenom jsem tě chtěla vidět. Jsem ráda, že jste v pořádku.“
„To já taky.“
„Do čeho jste se zamotali?“zajímalo ji.
„Byl to nějaký ledový kus. Odrovnal motor.“
„Aha…no nic. Už opravdu půjdu. Dobrou noc.“rozloučila se a dala mu pusu.
„Dobrou.“
Jinak dalsi povidka v sobotu nejspis...asi urcite...
...
Doufam, ze se libila...jo a spol. povidka s rocketmanem bude do 15.ledna a s Mooony...no tezko rict....napsana uz je,ale zalezi na tom, kdy ona dokonci svoji "Tydenni"