[img][http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg]http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg[/img]
Astralum postum
Astralum Galaxus, Solar planet, Solar cevetes, místnost s bránou„Pane, máme tu příchozí aktivaci z Astry padesát šest.“ Řekl překvapeně Daelor, jelikož na Astře 56 nebyla žádná Priti.
„Dobře, stáhněte štít u brány a spusťte ho v prostou před bránou!“ Zavelel Trinis
„Ano, pane.“ Potvrdil Daelor, mávl rukou nad antickým spouštěčem štítu a v tu chvíli se před prostorem brány objevila modrá průhledná stěna. Chvíli po tom z brány vypadl ztýraný muž s hnědými vlasy a plnovousem. Jakmile to Trinis uviděl, okamžitě přikázal zdravotníkům, aby ho prohlédli.
„Trine!“ zvolala zdravotnice v prostoru brány
„Co je s ním Janice?“ ptal se Trinis
„To je Fixer!“
„Fixer?“ ptal se napjatě Jarel
„Ano, Fixer.“
„Pusťte mě k němu!“ prohodil Jarel, když se snažil prorvat několika Astralskými mediky. „Fixere, jsi v pořádku?“ optal se ho jako svého nejlepšího přítele, ale jedinou odpovědí, kterou se mu dostalo, bylo jakési zakřepčení. „Trine, navrhuji, abychom okamžitě vyhlásili válku Otanilském národu.“
„To nemůžeme!“ odporoval mu
„A proč ne? Pořád si čekal na důvod proč, ale teď když už ho konečně máš, tak válku nevyhlásíš.“
„Nejdříve se zeptáme Fixera, co se tam dělo, a pak se uvidí co bude dál.“ Řekl nekompromisně Trinis a odešel. Jarel se ani nesnažil vzdorovat, protože věděl, že Trinovo slovo je nad všechny ostatní, to byl také jeden z důvodů, proč se Trinis vždy zdržel hlasování, ale pokud šlo o věci ohledně vojenství byl Trinis vždy nekompromisní, byl to přece sapireur cepet a těm se nevzdoruje.
O týden později
Astralum Galaxus, Solar planet, Solar cevetes, ošetřovna„Jak mu je?“ ptala se Koira
„Paměťový scan ukázal známky mučení.“ Odvětila jí zdravotnice.
„A bylo to zlé?“
„Víc než to…Bylo to asi to nejhorší co si dokážete představit.“
„Horší než když se na tobě krmí Wraith?“
„Mnohem horší.“
„Chudák. Když si vzpomenu na první zajetí wraithů.“
„Jaké to bylo.“
„Svázaly mě ke stěně na jejich hive a ptaly se mě na pozici Atlantis. Neodpověděla jsem. Začal se na mě krmit a když jsem byla na pokraji smrti, vracel mi život zpět. Potom se mě zeptal znova. Zase jsem mu nic neřekla. On proces opakoval, ale dvakrát. V jeho očích jsem viděla tu rozkoš jakou mu to poskytovalo. Jednu a tu samou otázku mi pokládal asi tisíckrát, kdyby mě tenkrát neosvobodili, asi bych tu už nebyla, a nebo hůř byla bych tam.“
„Tak co, jak je na tom?“ ptali se Trinis a Jarel zároveň.
„Prožil strašná muka.“ Odpověděla jim rychle zdravotnice.
„Bude moct mluvit?“ ptal se tentokrát pouze Jarel.
„Ano, ale moc toho po něm nechtějte.“
Trinis přistoupil k Fixerově lůžku a optal se ho: „Fixere, jak ti je?“
„Já… Já… Já jim…Já jim neunikl.“
,,Jak to myslíš neunikl?“
„O…Oni vědí…“
„Co? Co vědí?“
„Solar planet.“
„Co je s ní Fixere?“ Naléhal na něj Trinis
„Vědí…Vědí, kde je.“
Když Trinis tuto novinu vyslechl okamžitě strnul a začal přemýšlet. Po chvilce ticha vydal jasný rozkaz: „Zastavte stavbu města a svolejte poradu velitelů.“
O 20 minut později
Astralum Galaxus, Solar planet, Solar cevetes, zasedací místnostV celé zasedací místnosti byl hluk, jako ještě nikdy, jelikož všichni věděli, co se stalo, a že v zájmu bezpečnosti všech bude lepší, co nejrychleji začít stavět nové město, ale nikdo nevěděl, jak se nakonec rozhodne.
„Prosím ticho.“ Začal Trinis umocněným hlasem, který byl vyvolán zvláštním zařízením na Trinově krku. „Jak jistě víte. Jeden z našich mužů prozradil, kde se nachází naše město. Byl k tomu donucen mučícími metodami. A kvůli tomuto nepřátelskému aktu, vyhlašuji nepřátelský stav stvořením známých jako Otanilové, ale zároveň upozorňuji, že nevyhlašuji válku.“
„A co město?“ ozvalo se z jedné části místnosti
„Opustíme ho, nebo ho budeme bránit?“ padlo odjinud.
„Co se týče města. Okamžitě zastavuji veškeré stavby, jelikož Otanilové mohou kdykoliv zaútočit.“
„A kde budeme pokud Otanilové zaútočí?“
„Pokud senzory zachytí lodě v hyperprostoru tak dám město okamžitě evakuovat a vyšlu lodě na místo předem určené.“
„Na planetu?“
„Na vesmírnou stanici!“ Jakmile to Trinis dořekl v místnosti nastal zmatek. Nikdo nevěděl nic o nějaké stanici a co hůř nikdo nevěděl ani kdy Otanilové zaútočí.
„Mohu-li se zeptat Trine, kdy se začala stanice stavět?“
„Nezačala, ale okamžitě začne.“
„Řeknete nám nějaké podrobnosti o stanici?“
„Jistě. Průzkumná jednotka Priti čtrnáct odhalila u planety Astra sto dvacet osm pás asteroidů, který obsahuje zatím nepojmenovaný prvek. Ale věc kterou o tomto prvku víme je, že vydrží víc než štít Atlantis.“
„A to jste zjistili jak?“
„Bojový jumper, zdůrazňuji bojový, s třiceti drony se pokoušel zničit malý asteroid. Neuspěl ani se všemi třiceti drony.“
„Ale to ovšem znamená, že…“
„Že lodě z tohoto prvku by byly téměř nezničitelné.“ Přerušil jednoho z kapitánů.
„A kvůli tomu nechávám vypracovat návrh na válečnou loď, která by se stala novou vlajkovou lodí Astralské flotily.“
„A kdo tuto loď má navrhnout?“
„To je jedno, ale musí být co nejvíce jednolitá, nechci tu žádnou Auroru, ale s tím rozdílem že bude z jiného prvku.“
„Ale co stanice?“
„Tu už dělá skupina vědců z Krelonea.“ Uklidňoval dav Trinis „Všichni ostatní se pustí do zkoumání toho prvku a návrhům lodi!“ Po skončení ještě dlouhého rozhovoru se kapitáni rozešli, ale Trinis zůstal v zasedací místnosti, jelikož chtěl přemýšlet nad tím, co se bude s jeho národem dít dál. Po chvíli se otevřeli dveře a do místnosti vstoupil Herpes.
„Co se stalo?“ ptal se
„Ale…“ odpověděl unaveně Trinis „Zrovna přemýšlím nad tím, proč tohle všechno.“
„Už se tím netrap. Nebyla to tvoje chyba.“
„Kdybych nevzal to M.C.P. z úložiště, nikdy by jsme tady nebyli.“
„Kdybys ho nevzal, nikdy bychom nepostavili přenosný disruptor.“
„A taky bychom tady neztratili tolik Astralanů.“
„Stálo to za to.“
„NE, nestálo.“ Rozčiloval se Trinis „Stejně jsme ho ani nepoužili v obraně, kvůli němu jsme se dostali do války s Wraithy. Co hůř. Kvůli tomu wraithové vůbec existují.“
„To byla nehoda a ty to víš.“
„Ale nestala by se, kdyby nebyl ten disruptor.“ Dořekl rozčíleně Trinis a odešel zpět do své ubikace.
Astralum Galaxus, Solar planet, Solar cevetes, Trinova ubikaceTrinis si ležel na své posteli a přemýšlel nad tím, co se vlastně v Astralum galaxus stalo už za pohromy, když v tom ho vyrušilo pípnutí z ovladače dveří. Trinis se zvedl, aby otevřel. Přede dveřmi stál nějaký vědec a vypadal, jako by se na něm právě nakrmil wraith.
„Co se stalo?“ tázal se ho překvapeně Trinis.
„Priti čtyři byla zabita na neutrální půdě.“ Vyhrkl ze sebe vědec a rychle trinovi něco ukázal na holografické projekci.
„Teď prosím ne.“ Prosil ospale Trinis „Vyřešíme to na další schůzi.“
„Ale pane.“
„Co?“
„Trosky jumpru neobsahovaly žádný dron.“
„Tak se třeba ztratily při výbuchu lodi.“ Snažil se ho odbýt.
„V záznamech ze střelby, které se nám podařilo získat, bylo, že vypustily všechny.“
„Tak je asi pronásledovalo několik stíhaček.“
„Ze záznamů senzorů jsme objevily pouze dvě.“
„To není možné.“ Ožil najednou Trinis, protože se v historii antiků nestalo, aby se dvě stíhačky vyhnuli šesti dronům.
„Záznamy hovoří jasně.“
„Zítra ráno svolejte schůzi, ale teď bych si rád odpočinul.“
„Je vám něco pane?“
„Ne, jsem jen unavený.“řekl Trinis a vyprovodil vědce ven z jeho ubikace. Jakmile se za ním zavřeli dveře lehl si do své postele a usnul.
Druhý den ráno
Astralum Galaxus, Solar planet, Solar cevetes, zasedací místnost„Takže,“ začal vědec, který byl minulý den v Trinově pokoji „Naše průzkumné jednotky odhalili trosky jumpru, který byl sestřelen v poslední misi jednotky Priti čtyři. Při obnovování záznamů ze senzorů jsme objevili, že jumper pronásledovaly tři stíhačky. Po průletu bránou, už pouze čtyři, to však není důležité,…“ Podotýkal vědec „…důležité je, že v tu chvíli byli na neutrálním území. A to znamená, že chtěli ten jumper pouze zničit.“
„Moment!“ Zarazil se jeden z kapitánů „Říkal jste dvě stíhačky?“
„Ano dvě.“
„V tom případě, si nemůžeme dovolit s nimi válčit.“
„A proč ne?“
„Protože pokud dvě stíhačky zničí jumper se šesti drony, pak nemáme proti tisícům stíhačů nejmenší šanci.“
„Na tom něco bude.“ Přiklonil se k jeho názoru i Trinis, který v tu chvíli vypadal jako kdyby se týden pořádně nevyspal.
„Můžete nám přehrát záznam ze senzorů?“ ptal se kapitán
„Ale jistě.“ Souhlasil nechápavě vědec, ale stejně pustil holoprojekci. Po chvilce ticha se skrz celou místnost ozvalo hlasité povzdechnutí.
„Pokud nenajdeme způsob jak se proti nim bránit nebudeme mít nejmenší šanci tuto válku vyhrát.“ Povzdechl jeden z kapitánů a podíval se přitom na Trina.
„A co postavit nové bojové jumpry z té rudy, kterou jsme nalezli?“ Tázal se další z kapitánů
„Dobře…“ potvrdil Trinis a pokračoval: „Vy Liorenesi sestavíte vyšetřovací tým, který bude vyšetřovat vraždu Priti čtyři a já nechám navrhnou novou stíhačku, né jumper, ale stíhačku, která bude sestrojená pro boj s otanilskými stíhačkami a pro ochranu Astralum Postum.“ Když to Trinis dořekl dal pokyn k odchodu a nechal si zavolat vědce a architekty, kteří měli na starost stavbu stanice.
O 10 minut později„Trine.“ Pozdravil velitel skupiny
„Zdravím Ceurene.“ Odvětil mu Trinis „Jak pokračují návrhy stanice a zkoumání té rudy?“
„No s návrhy jsme moc nepokročili, ale za to u toho prvku jsme se dostali dopředu o hodně.“
„Povídej.“ Zajímal se Trinis
„No tak zjistili jsme, že ten prvek toho vydrží dvanáctkrát vín než plně nabitý štít Atlantis.“
„To je skvělá zpráva, alespoň už máme nějakou výhodu nad Otanily.“
„Má to však své ‚ale‘.“
„Jaké?“
„Pokud se kolem té látky postaví štít, tak měkne, a je z ní něco o pevnosti železa.“
„A to znamená, že buď obětujeme ten prvek, a nebo štít.“
„Shodli jsme se na tom že bude lepší vynechat u stavby štít.“
„A nešlo by udělat kompromis.“
„Nešlo!“ Řekl nekompromisně Ceuren
„A co dát do konstrukce generátor, ale nespouštět ho dokud nebude trup nestabilní.“
„To jsme zkoušeli, ale vyšlo nám že by se pak konstrukce rozpadla.“
„No…“ povzdechl Trinis „…co se dá dělat. Hlavně, ať je to co nejdříve hotové.“
„Na to se můžeš spolehnout.“
„Chci abyste mi hlásili vývoj každý měsíc.“
„Dobrá, a ty se vyspi a odpočiň si. Vypadáš jako by si měl za pět minut umřít.“
„Věř mi, že to není daleko od pravdy příteli.“
Chvilku si spolu ještě povídali, a spekulovali nad tím, jaké by to bylo, kdyby zůstali na Atlantis. Po tom Ceuren odešel a Trinis měl konečně čas zajít si do své ubikace a pořádně si odpočinout.
Mezi tím se však na Otanilské domovské planetě připravovala stavba bitevních lodí, později známých jako Otanilony.