Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy všobecné fungovaní Guauldu

všobecné fungovaní Guauldu

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 26.12.2008 23:31:07
m100 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jak jsem zde četl fora.Tak byla tu temate jak a kde,a kdo jim dělal techlogie.
Ale ted mě napadal myšlenka nevim,jesli se to tady už řešilo.
Za celou dobu SG jsem viděl 2 královny z toho jedna byla tokra.
Tak kde sakra Goaldi brali tolik larev pro jaffy??k tomu když jeden vyrostr za 7 let,ro na jeden život jaffy při věku 140 let,muselo bejt použito 20.To by aspon jeden vladce musel mít královnu.A tu jsem u nich moc neviděl.a kdo ví jestli by stíhala prodit pro tak velkej počet Jaffu
A po tom.Gauldu s moci bylo pár desitek,k tomu pár podřízenech Goaldu.Kde teda končili ty třeba 10 000 tis. to za 7 let z Jaffu vyskákalo??To je nechaly "chcípnout",když už nemohli žíi u Jaffy ve vaku?nebo je dokonce zabíjeli?

Příspěvek 27.12.2008 00:19:12
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ja si myslim ze tech kraloven uz moc nebylo a jestli je meli tak je meli hodne dobre strezeny pac cizy agent nebo tokra by mohl vladce pripravit o prisun larev

Příspěvek 27.12.2008 12:40:18
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přebytky posvačily.
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 27.12.2008 14:00:53
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

jukni na díl s unasem (Chaka či jak se jmenoval), jako unesl Daniela....
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 27.12.2008 16:01:59
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No tak to je ovšem zajímavá úvaha, ale myslim že královna dokázala rodit hodně goa'uldu, něco jako u mravenců (ale pomaleji). Pak by logicky musela být střežená nějakým jiným goa'uldem, jelikož goa'uld by královnu nikdy nezabil a jaffa by toho byl schopen (obzvlašte pak třeba teal'c).

Jinak těch královen mohlo bejt klidně víc, ale byly dobře střeženy.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 27.12.2008 17:04:20
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jop, taky si myslím, že královen bylo víc, ale drželi je někde mimo nebezpečí. Ostatně právě v díle s Egerií jsme viděli, kolik larev dokázala vyplodit jedna královna, takže pokud jich měli třebas několik desítek, tak si myslím, že měli o potomky postaráno. V seriálu bylo zmíněno několik královen Amonet, Egerie (no fajn, no, Tokra, ale neva, byla to královna), Hathor, řekla bych, že i Quetesh (aspoň Baal jí tak říkal a když vezme v úvahu že jinak symbiont nemá pohlaví) a určitě jich muselo být ještě víc.
Mně spíš nejde do hlavy jiná věc. Když se zamyslíme nad tím, jak nám bylo nastíněno rozmnožování Goauldů, tak jak to sakra je s těmi vládci a jejich dětmi. Co takový Klorel? Apophis se tam ohání tím, že to je jeho syn, ale pokud vezmeme v úvahu, že Apophis měl svojí královnu (Amonet, pokud se nepletu) a ta plodila malé goauldíky, tak jich přece musela plodit nepřeberné množství, tak jak přišel Apophis na to, že zrovna Klorel bude jeho syn, kterým se bude chlubit? To stál u kádě a když vyplavala první larva, tak jí chytil a zařval "Hurá, tenhle je prvorozený, tomu budu říkat Klorel, vyberu mě nějkýho pěknýho hostitele a budu se jím chlubit. A tady z těch ostatních udělám imunitní systém pro Jaffy."?
A co se odrostlých goauldů týče, řekla bych, že spousta jich sloužila vládcům soustavy jako nějací podržtaškové, případně pokud se vypracovali (jako třeba Tanis) tak i jako důstojníci nebo správci držav. Ono když vezmeme v potaz, že vládcům soustavy je těžké se zavděčit a selhání se trestá smrtí, tak je u těch důstojníků asi velká spotřeba. A když si vzpomeneme třeba na díl Summit (tuším, že to byl on), tak vládci soustavy měli takový zajímavý zvyk symbionty baštit, takže další odbytiště. Spousta nižších goauldů asi taky zemřela v bitvách a vzhledem k tomu, že se válčilo takřka pořád.

Příspěvek 27.12.2008 22:18:03
m100 Airman
Airman

Odpovědět s citací

No,o tom,že je jedli vim i to,že vládce měl hodně podřízených G.
ale jde i mě ten pricip,když vemu kolik bylo Jaffu.Těch G. co třeba i v boji s lidmi mohlo "utíct" bylo hodně a rozjet svoji "kampnan" :D .A při jejich chtivosti moci.Nevim jak dlouho by vydrželo imperium jednoho vladce G.Kolikrát se zmoznil menší G. síly svýho pana.ale kdyby se trošku zamysleli tvurci.Tolik potenciánlích "zrádců" !!(každej G. šel přes mrtvoli po moci.) ,který si vlatně sám vládce choval :D nemohl jeden vladce uhlídat.Ale je to scifi :D

rayac Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ne každej symbiont v Jaffovi je schopnej ovládnout hostitele, v Jaffech sou pro ochranu mladých, než dorostou aby byl schopný splynutí.
To by bylo komické, kdyby byl jen jeden vládce a měl pod sebou Jaffy, tak by postupně dospívali a dycky by dospěl, ovládl hostitele a šel zabít vůdčího Goa'ulda a takhle by se vůdce střídal třeba každý den.......... :rflmao:

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

kralovny musi bejt moc dobre strezeny!!!!
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Goau'ldi si vybíraj jen některý, který budou ovládat hositele, někdy jako sluhy, někdy jako svoje "Syny".

Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

a nekoho jako večeři protože opravdu když jich je tolik tak musi si udržovat hiearchii
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo na pojídání sem zapoměl.

Jinak by mě docela zjímalo, jak je to s těma vládcema soustavy, jako jak se to zozlyšuje, kdy je to těžkej boss a kdy se z něj stane Vládce soustavy, pokud mi rozumíte.

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No keď začnú mať System Lords dojem, že je na scéne nejaký nový hustý týpek, tak hlasujú o tom, či ho prijmú medzi seba. (Aj keď už by som sa mal asi vyjadrovať v minulom čase :D)

meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

docela by me zajimalo jak takej goauld chutna..
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Přeci jako kuře...

Foo Fighter píše:
No keď začnú mať System Lords dojem, že je na scéne nejaký nový hustý týpek, tak hlasujú o tom, či ho prijmú medzi seba. (Aj keď už by som sa mal asi vyjadrovať v minulom čase )

No podle mě spíš právě podle toho že už nikdo neni nad nima, ale to by mě zajímalo, jak tohle poznaj, kdy už si můžou dovolit jít jako by vlastní cestou.

Sybrakos Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já mám teorii zhruba takovou:tohle scénáristé nedomysleli.Ale je hezké věřit tomu,že každý Vládce systému má někde v pevnosti svojí vlastní mámu :wink:
Obrázek

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

To beztak nějak klonovali :wink: :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

me by zajimalo neco jineho.Hathor byla kralovna a plodila gouldiky.A egerie taky...ale ma to hacek...Vydeli ste jak byla egerie velka?! :shock: Jak mohla Hathor plodit gouldy a pritom mit stale sexy postavu? vzdit by mela vypad v nejlepsim jak v devatem mesici! Na to asi taky scenaristi pozapomnely...
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

k.y.r.a. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano egeria byla velká, ale jenom když plavala v tom "inkubárotu" ale potom co se Kelmaa objetovala a stala se její hostitelkou se nějak oddělila od toho vaku a vlezla do ní. Takže je možný, že by Hator vypadala jako verlyba :shock: a měla nějaký velký vak kdyby rodila 30 let v kuse guauldy, ale pokud vím tak v 1x14 ji našli v sarkofágu. Takže se prostě za tu chvilku nestačila nafouknout :D

Nebo už nevím :D :D

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Řekl bych, že scénáristi se nad tím vůbec nezamýšleli... vlastně mi tak trochu připadá, že jediné, nad čím se v SG zamýšleli, bylo, jak neustále chrlit nové epizody :-D

To mě trochu víc překvapilo, že tu je pořád tenhle topic s tak příšerným názvem :D
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Venda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já myslím že Egeria (nebo jak se to píše) byla v nějakém tvrovi. V nějakém hadovi. Gualdi sice nemaj pohlaví jako my, ale maj to rozdělený na normální a královny. :D A jak by se mohla vejít do hostitelovi hlavy.

david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já myslím že královnou je každej golaud kterej vleze do ženskýho hostitele,ale to je trochu blbost a jak se vešla do hostitele to je jednoduchý prostě zatáhla břicho a nebo se nějak zkomprimovala. :D
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Venda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

. A
david.p41 píše:
Já myslím že královnou je každej golaud kterej vleze do ženskýho hostitele,ale to je trochu blbost a jak se vešla do hostitele to je jednoduchý prostě zatáhla břicho a nebo se nějak zkomprimovala. :D

To je blbost, to by nebylo málo tokrů, kdyby každý goald co si vezme ženskýho hostitele byl královna. To by například byla královnou Anise nebo Garsho :D
Ale to by hostitel strašně trpěl, kdybi do něj vlezla královna. Já si myslím že to byl nějakej had nebo něco tomu příbuznýmu. :!:

Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Když je královský simbiont bez hostitele a bude rodit mladé, tak jí naroste ten obrovský vak, je to jako u královny mravenců. Když pak má vstupovat do hostitele, může se od toho vaku oddělit.

Jak pak rodí mladý v hostiteli není uplně dořešený, ale nejspíš podle toho dílu s Hathor k tomu upravuje lidský reprodukcni system :) :)

Myslím že ten obrovský počet dospívajících simbiontů opravdu řešili rituální kanibalismem, na SG wiki bylo přímo že to bylo zavedeno proto aby redukovali počet nových Goauldů, proto že takhle příšernou rychlostí docházeli hostitelé. Samozřejmě jen to non-canon, ale sedí to.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Venda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Balial píše:
Když je královský simbiont bez hostitele a bude rodit mladé, tak jí naroste ten obrovský vak, je to jako u královny mravenců. Když pak má vstupovat do hostitele, může se od toho vaku oddělit.

Jak pak rodí mladý v hostiteli není uplně dořešený, ale nejspíš podle toho dílu s Hathor k tomu upravuje lidský reprodukcni system :) :)

Myslím že ten obrovský počet dospívajících simbiontů opravdu řešili rituální kanibalismem, na SG wiki bylo přímo že to bylo zavedeno proto aby redukovali počet nových Goauldů, proto že takhle příšernou rychlostí docházeli hostitelé. Samozřejmě jen to non-canon, ale sedí to.

Taky je to možný.

Další

Zpět na Rasy