pokracovani...
Mise fúrie dokončena
„Vždyť to je…“ vydechla Mackenzie.
„Jo.“ přikývl John.
„Tady…“
„Jo…“
„Čtvrtá?“
„Jo…“
„Tak to je moc.“
„Jo.“
„Nevypadá ani jako v Atlantis ani v SGC.“ řekl O´Conner a obcházel ji.
„Antikové snad dali na každou hlavní světovou stranu jednu.“ hlesl George.
„Takhle brána není jako ta naše. Je jiná.“
„Prototyp?“ zajímalo Shepparda.
„Možná.“ přikývl O´Conner.
„Dobře. Jdu dát vědět Caldwellovi, ať sežene nějaké vědce, kteří zjistí poslední adresy.“ řekla Mac a odešla ven, kde po chvilce našla signál. … „Budou tady za pár minut. Jenom si sbalí nějaké věci. Caldwell ale zuří. Už měli vyrazit do Pegasu.“ oznámila po chvilce.
„To je možné, ale tahle znova fungovat nebude. Obvody jsou přepálené a nemůžu přijít na zdroj napájení.“ zkonstatoval O´Conner a dál rozebíral DHD.
„Hele, chodba.“ ukázal George za bránu a posvítil tam.
„Tak se tam vy dva běžte podívat.“ poslala je tam Mac. John s Georgem přikývli a vydali se do chodby.
Po pár metrech se ocitli v další místnosti. Winterson hodil světlice a po pár vteřinách se okolí rozjasnilo.
„To mě podrž.“ vydechl George.
„Co to sakra je?“ hlesl Sheppard.
„Mám ten zdroj napájení.“ zajásal O´Conner a vytáhl něco z DHD.
„To vypadá jako malé…“ vydechl Mac.
„…ZPM?“ doplnil ji. „Ale je spálené a vybité.“ zkonstatoval a přidržel miniaturu proti světle z baterky.
„Hej! Pojďte se podívat, co jsme našli.“ zafuněl Winterson, který vyběhl z uličky. „Jej. To samé jsme našli. Jenom je to barevné a je tam toho plno.“ ukázal k O´Connerově ruce.
„Plno malých ZPM.“ vydechl O´Conner, když uviděl místnost s přihrádkami, ve kterých byly zapíchané malé ZPM asi o velikosti 10 cm. „Malé kapesní zásobárny energií.“
„Máme 40 hodin.“ upozornil John.
„Spousta času.“ mávla rukou Mac.
„Je tu někdo?!“ zakřičel někdo od místnosti s bránou.
„Jo. Jsme tu.“ odpověděla Mac a došla k bráně. „Dr. Lee.“
„Tak se dáme do práce.“ pobídl Lee tým vědců.
„Doktore, máte na zjištění adresy asi 2 hodiny.“
„2 hodiny. To je málo času.“ namítl Lee.
„Na získání adresy? Nechci nic jiného.“
„Pokusím se.“ slíbil.
„Johne?“ ozvala se Mac.
„Co?“
„Proč ji unesli?“
„Už jsem ti řekl, že kvůli tomu, že mám něco, co chtějí.“ odsekl.
„Ale co to je?“
„To tě nemusí zajímat.“ odbyl ji.
„Johne, jestli ti mám pomoct a mám schválit případnou misi, musím znát důvod, proč se to stalo!“
„Když jsem byl v Afganistanu, viděl jsem něco, co jsem neměl. Nenahlásil jsem to, ale materiály mám u sebe. Řekl jsem tomu pachateli, že musí odejít z armády, pak že to neřeknu.“
„Co máš?“
„Kazetu s důkazy o úmyslné palbě do vlastních řad a o korupci.“
„Teda.“ vydechla Mac.
„No, a on chce ty důkazy zjevně zpátky.“
„Proč až teď?“
„Třeba proto, že našli bránu a myslí si, že ji tam nenajdu.“ pokrčil rameny.
„Chytré.“ uznala Mac.
„Plukovníku!“ zavolal Lee z jeskyně.
„Co se děje?“ zeptala se, když vešla.
„Máme tu adresu.“
„Tak rychle?“
„V paměti je jenom jedna. Tohle je podle mě nějaký prototyp.“
„Aha.“
„Tady ji máte.“ podal jí lístek s koordináty.
„Vždyť je to adresa Pegasu.“ vydechl O´Conner.
„Připiš si to na seznam věcí, na které se zeptáš.“ ušklíbla se Mac.
„Tak vyrazíme, ne?“ ozval se George.
„Myslím, že jo. Dám vědět Caldwellovi. Vy tady mezitím přijďte, na co můžete.“
„Máte adresu?“ zeptal se Woolsey o pár minut později.
„Ano, pane.“ přikývla Mac. „Stačí, když MALP zkontroluje podmínky.“
„Dobře. Můžete vyrazit, ale za pět hodin se ohlásíte.“ povolil Woolsey.
„Dík.“
„Poslouchejte, MALP zjistil v okolí 2 km od brány známky života. Těžko říct, kdo nebo co to je, takže hned, jak se objevíme na druhé straně, zkusím zjistit, kde je Johnova matka. Vše jasné? Dotazy?“ řekla Mac.
„Ne.“ zakroutili hlavami.
„Fajn. Tak jdeme.“ pobídla je. Všichni proběhli už otevřenou bránou.
„4 Wraithové asi 1,5 km od nás.“sykl Sheppard, když proběhli. „Pohni.“
„5 km severovýchodně.“ řekla po chvilce. „Těžko říct, jestli se mi to zdálo, ale cítila jsem Eagery.“
„To je jedno. Jdeme.“ mávl rukou Sheppard a rozběhl se.
„No, jak komu.“ povzdechla si.
„Wraithové!“sykl Ronon. Všichni se skrčili za jeden kmen. Kolem prošlo 6 Wraithů.
„To bylo o chlup.“hlesl Rodney.
„Támhle jsou!“ ukázal John na skupinku vojáků a rozběhl se za nimi.
„Počkej!“ křikla Mac. „Johne!“ Vyběhla za ním.
„Sakra!“ vyštěkl Winterson. „Pojďte!“ pobídl zbytek.
„Johne, ksakru stůj. Nemůžeš tam tak vletět.“ dohonila ho. Najednou kolem proletěla střela ze stunneru. John ji stáhl dolů.
„Kde je?“
„Tam nahoře.“ ukázala na skálu s jeskyní.
„Ale, ale. Sám major Sheppard.“ ozvalo se za ním. Oba se otočili.
„Korsov.“ vydechl. Vyšší muž s knírem na ně mířil.
„Našel sis holku?“
„Kde je moje matka.“
„Ale no tak.“
„Eagerové!“ zakřičela Mac, rychle se otočila a vypálila oheň. Trefila Eagera za stromem. Korsov se mezitím zdekoval. V tu chvíli se ozvaly výstřely z P-90.
„Wraithové a Eagerové!“ křikl Winterson do vysílačky.
„Potřebují pomoc. Běž.“ pobídla ho Mac.
„Co moje matka?“
„Zajdu pro ni.“
„Chtějí mě.“ namítl.
„Proto půjdu já.“ usmála se.
„Zvládneš to?“
„Jistě. Dej mi chvilku. Jestli budete mít možnost, projděte bránou. Tvoji matku přivedu.“
„Buď opatrná, dobře.“ přikývl nakonec. Dala mu pusu, podala mu svoji zbraň a vytáhla jeho devítku.
„Tak už běž.“ pobídla ho.
Sheppard doběhl doprostřed střelby a zalehl vedle George.
„Kolik jich je?“ zeptal se.
„Asi deset.“ odpověděl major a přebil.
„Kde je Mac?“ zajímalo O´Connera.
„Šla vysvobodit moji mámu. Máme jít k bráně, dokud to je možné.“
„To je dobrý nápad.“ vyjekl Rodney.
„Je jich tu čím dál víc. Běžte! Mac to zvládne. Viděl tu někdo Delroye?“
„Ne.“
„Tak to zvládne určitě!“ oddechl si Sheppard. „No tak, běžte! Jak budeme u brány, Rodney zadá adresu. Zbytek bude krýt. Běžte!“ Všichni se rozběhli po cestě k bráně.
Mac mezitím šplhala po skále na straně, kde ji nebylo vidět, teda aspoň si to myslela, ale zároveň viděla, co se děje kolem.
„Johne, běžte, co nejrychleji to jde. Cestu máte volnou.“křikla do vysílačky.
„Rozumím.“potvrdil a pobídl ostatní, aby zrychlili.
„Ale ale. Zase ty?“ ozvalo se za ní. Otočila se.
„To si děláš srandu.“ hlesla.
„Pomalu pojď ke mně a ruce nech tak, ať je vidím.“ poručil Korsov. Opatrně přelezla na plácek k němu. Ocitla se u vchodu do jeskyně. Korsov jí vzal všechny zbraně. „Pohni! Dovnitř!“ vstrčil ji do jeskyně.
„Můžu mít dotaz? Jak jste se dostali tak daleko od domova?“
„Máme informátora. Bohužel jsem myslel, že Sheppard o tom neví. Mýlil jsem se. Ale teď mám tebe. Podle toho, jak se na tebe díval, tě tady nenechá.“ ušklíbl se.
„Ale nechá.“ pousmála se. Korsov ji dovedl až do rozšířeného prostoru, kde na židli seděla Johnova matka.
„Á, plukovník Blacková, je milé vás vidět.“ zašvitořila.
„To věřím.“ povzdechla si. „Kolik vás tady je?“
„Asi 20. Takže na útěk ani nemysli.“
„Myslíš si, že nějaká banda pozemšťanů mě zastaví?“ ušklíbla se a Korsov v tu chvíli proletěl krásným obloukem až ke zdi.
„Co jste zač?!“ vypískla Gladys.
„Není to jedno?“ opáčila Mac a rozvázala provazy. „Pojďte.“ Obě vyběhly z jeskyně a seběhly úzkou uličkou dolů.
„Ou…kde je nějaká cesta…v těch botách se nedá jít…nemůžeme zastavit…to je…“stěžovala si Gladys.
„Tak dost! Jestli okamžitě nesklapnete, nechám vás tady!“ vyjela na ni Mac. „K zemi.“ křikla ještě, protože kolem právě proletěly dvě energy koule. Mac je poslala zpátky.
„Mám ve vlasech samé listí.“
„Tak vaše starosti bych chtěla mít.“ ušklíbla se. „Pojďte.“ vytáhla ji na nohy a táhla za sebou. Najednou vykřikla a rozplácla se na zemi. Kousek od ní se sbíral Wraith.
„Za ten kmen. Rychle.“ zafuněla Mac a rychle se postavila, rozepnula si vestu a hodila ji Gladys. „Hlídejte!“ Wraith se rozběhl, ale Mac se mu vyhnula a kopla ho do zad. Rychle se otočil a praštil ji, až spadla na zem. Vytáhl nůž a vrhl se na ni. Stačila uhnout, ale přesto ji pořezal na ruce.
„Kdo myslíš, že mi zaplatí nový kus uniformy?“ vyjekla a třikrát ho kopla. Čtvrtý pokus vykryl, chytil ji za nohu, takže ztratila rovnováhu a skončila na zemi. Wraith se k ní ohnul, že by se na ní nakrmil, ale Mac se ho snažila odtlačit. Po chvilce Wraith zařval, proletěl vzduchem a nabodnul se na jednu vyčnívající větev na stromě. Mac prudce oddechovala a sbírala se ze země. Došla k užaslé Gladys, vzala si vestu, vytáhla obvaz, ránu si zavázala a se spokojeným výrazem pohlédla na Wraitha s dírou s hrudníku.
„Pojďte a pozor na boty, ať si je neumažete od krve.“
„Proč…jste to…nezastřelila?“
„Plýtvání nábojů.“ odpověděla Mac.
„Aktivace zvenčí.“ ohlásil Chuck a sundal štít, protože přijal kód O´Connera.
„Jste tady brzo.“ ozval se Woolsey.
„Ano, pane.“ přikývl Winterson.
„Mac nás poslala napřed.“ odpověděl John a sedl si na schody.
„Tata.“ ozvalo se.
„Sáro! Ahoj. Kdy ses vrátila?“ usmál se, když ji viděl stát na schodech.
„Před chvilkou.“ odpověděl Christopher.
„Pane.“
„Je Ginny v pořádku?“
„Určitě.“ přikývl Ronon.
„Nech ruce nahoře a odhoď zbraň.“ ozvalo se za nimi, když ležely přikrčené za jedním kmenem.
„Sakra!“ zašeptala Mac a otočila se. Stál tam Eager a mířil na ni zbraní.
„Delroy bude nadšený, když tě přivedu.“ prohlásil.
„To věřím.“ ušklíbla se. Najednou se ozval výstřel a Eager padl mrtvý k zemi. Mac vykulila oči. Zpoza stromu vyšel druhý Eager.
„Ty?“ zašeptala užasle. „Byl to tentýž Eager, který jí ošetřil rány, když ji Delroy mučil.
„Já.“ přikývl.
„Eh.“ To bylo vše, co ze sebe dostala.
„Už tehdy jsem ti řekl, že mi to nepřipadá správné.“
„Jak se jmenuješ?“
„Armin.“
„Aha…proč?“
„Já…jsem tvůj bratr.“
„Cože?“ vydechla.
„Delroy mě zabije, jestli zjistí, že jsem zabil vlastního.“
„Tak s tím bych si hlavu nelámala.“ zkonstatovala Mac a odhodila ho pryč. Už se nezvedl.
„Bratr?“ hlesla Gladys.
„Pojďte.“
„Aktivace zvenčí. Kód plk. Blackové.“
„Otevřete.“ přikývl Sheppard. Bránou napůl proběhla a napůl propadla Gladys.
„Mami!“ vykřikl John a odtáhl ji stranou. „Kde je Mac?“
„Říkala, ať jdu, že musí ještě něco zařídit. Honilo nás plno nestvůr a ona se otočila a všichni se najednou zastavili, ale pak se odněkud objevilo pár koulí, ona vykřikla a spadla…poslala mě pryč.“
„To bude dobrý.“ řekl Sheppard a díval se na otevřenou bránu. „No tak…dělej…“ Christopher nahoře nervózně přešlapoval, Winterson bubnoval prsty a O´Conner se pohupoval na špičkách. Najednou bránou proskočila Mac, dopadla na zem a ještě kousek se po ní projela. Chuck bránu hned zavřel.
„Žiješ?“ vrhl se k ní John. Prudce oddechovala, takže jenom přikývla. Objal ji.
„Doufám, že…je…nechceš…vidět…už, že?“ zafuněla.
„Ne, proč?“
„Já…jenom tak. Nejspíš se totiž pozabíjí…navzájem. Sněhuláček to…zařídil.“ pousmála se.
„Sně…C4.“ pochopil. Přikývla. „Sára je tady.“
„Tak brzo?“
„Jo. Zajdi si na ošetřovnu s tou rukou a pak přijď. Budeme v jídelně.“
„Fajn.“ přikývla a pomalu vstala.
„Myslel jsem, že už tě ten vztek přešel.“ ozval se John další den, když přišel do tělocvičny. „Jsi nejvytrvalejší ze všech holek, co jsem kdy měl. Ty se zlobily jenom pár hodin.“
„To není kvůli tomu.“ odsekla a zase to vypadalo, že to pytel neuhraje ani na remízu. „Smířila jsem se s tím, že pro tvoji matku budu vždycky ta holka, co ji zachránila.“
„Tak co se děje?“ zajímalo ho. Mac si sedla na lavičku.
„Představ si, že 36 let žiješ v domnění, že tvoje rodina je naprosto příšerná, ale ona je ve skutečnosti ještě horší.“
„Ehm?“ nechápal.
„Víš, jak jsem ti vyprávěla o tom Eagerovi, co se tehdy choval, jako že je mu mě líto?“
„Jo.“
„Včera jsem ho potkala znovu. Řekl mi…že je to můj bratr a Jenn to před hodinou potvrdila testy DNA z jeho krve, protože jsem ho pořezala.“
„No teda, bratr.“vydechl. „Bude společná oslava narozenin?“
„Přestaň!“
„Ahoj, tady jsi.“ usmál se Christopher ve dveřích.
„Nechám vás o samotě.“ vyhrkl John a rychle odešel.
„Říká ti něco jméno Armin?“ vypálila Mac. Christopher zbledl.
„P…proč?“
„Včera jsem ho potkala…a víš, co mi říkal?“
„Ne.“ hlesl.
„Prý je to můj bratr. Zvláštní, že?“ ušklíbla se.
„Mac…tohle jsi neměla vědět…“
„Tak dost! Co jsi mi ještě neřekl, Christophere?! Do svých 33 jsem si myslela, že jsem člověk. Ale najednou mě chtějí zabít 3 rasy! Tak co ještě nevím?! Proč se to vždycky musím dozvědět od někoho jiného?!“
„Ginny…“
„A ještě jsi mi málem řekl, že jsem coura a sám máš další dítě. Nedivila bych se, kdyby můj další sourozenec byla třeba opice!“
„Žádní další nejsou.“
„Co ještě nevím?“ zavrčela.
„Teď už víš všechno.“
„Jenže já ti to nevěřím!“
„Mac…neřekl jsem ti to, protože jsem věděl, že budeš takhle vyvádět.“
„Protože jsem se to dozvěděla takhle! Kdybys mi to řekl ty, vážila bych si toho.“
„Omlouvám se. Od teď ti nebudu lhát, protože ty na to stejně přijdeš. Platí?“ řekl a podal jí ruku. Chvilku se na něco mračila, ale pak ji stiskla.
„Víš, že Gladys na ošetřovně komanduje úplně každého?“ pousmál se.
„Nedivím se.“
„Slyšel jsem, jak se o tom baví dvě sestry. Prý jí nic není.“
„Vždyť ne. Má jenom pocuchaný účes.“ ušklíbla se Mac.
„Zkusím s ní promluvit.“ nabídl se.
„Jo, zapůsob na ni svým šarmem a hlavně jí neříkej, že je ti 10 tis. let.“
„Neboj.“
Nebojte o "maminku" neprijdete...bude nam tady strasit jeste par dilu...
Doufam, ze se vam to libilo...
Jinak dalsi povidka bude mylsim ze v utery
A vanocni povidka je prepsana a spol. s rocketmanem bude nejspis prvni tyden v lednu...snad...uz...ja za to opravdu nemuzu
Jeste neco jsem chtela...ale zase sem to zapomnela...kruci...no snad si vzpomenu...nekdy...
UZ VIM
sgcatlantis: jake michani zenskych a muzskych rodu?...nikde semt o tam neobjevila a áni mamka ne...tak kdyztak napis kde...dik
Pozdeji:za nadpis se fakt omlouvam

...inspirovala me trosku Mooony...trosku dost...