Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Krychle vs. kulatý nesmysl

Krychle vs. kulatý nesmysl

Příspěvek 20.11.2008 23:14:45
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

oko, na rovinu přiznávám, tohle není povídka je to prostě něco jako slohovka co sem dělal do školy. Ty nepřesnosti a "divné" narážky jsou tam schválně, protože to stejně většina studentů nepochytí kromě Hvězdné brány (toho kulatého nesmyslu) a možná ještě Hamonda. Nechci urážet jiné povídky nebo se snažit o nějaký extra humor, který tam původně neměl být, protože i mi samotnému unikají některé "vyšší aspekty" které jsem tam zakomponoval.

měla to být novelistická předělávka některé klasické pohádky
Toto je spoiler!!!:
hrnečku vař :yahoo: :wall:

Krychle vs. Kulatý nesmysl

1. Těžké životní podmínky
2. Výprava na Mounty
3. Setkání
4. Aktivace
5. Neplánovaná aktivace zvenčí
6. Závěr

V ideálním světě (tj. pohádka) můžete občas vypustit. On nemohl.. Byl Borg a byl architekt. Slibnou kariéru zahradního desingera krychlí mu zhatilo zatčení jeho bratra do vězení. S plány zahrady vytetovanými na vlastním těle se tedy nechal zavřít k němu a společně podnikli útěk z vězení. To v něm zanechalo zbytky olova (Pb) a trauma, díky kterému nenavrhnul nic jiného než krychli. Špatný obraz v očích veřejnosti ho donutil opustit budování své IKEA kuchyně v samém základu své osobnosti a emigroval do Tibetu. Zde svůj život zasvětil desingování a konstruování krychlí. Problém tkvěl v jejich distribuci do světa ze střechy světa. Krychle nemají nožičky. Proto je ze začátku posílal do světa se svým potomstvem. Tuto myšlenku musel rychle opustit. Proto začínal vysílat potomky sbírat tibetské horské kozy, na kterých krychle transportoval. Jenže do roka nezbyla v okolí jediná koza. Proto musel vysílat děti pro jiné mounty, což byly zvířátka nebo kouzelné bytosti sloužící k přepravě krychlí. S mounty jako byli Asgardi, Hobiti a Nepálci to vypadalo slibně, ale veškerou snahu ukončila organizace PETA.
Děti chodit pro mounty stále dál a dál, až do nížinatých oblastí podhorské Číny. A tady v bambusovém lesíku vzdávaly svou výpravu Dítě číslo 5 a Dítě číslo 7, zvané „Sedmá z devíti“, a započali v konzumaci bambusových výhonků. Když v tom spatřili shrbenou ženskou postavu, jak se k nim blíží. Ale nebyla shrbená, byla malá a obtloustlá. Ale nebyla to žena, byl to plešatý muž. Totálně plešatý. Byl oblečený v bleděmodré košili a „plešil“ si to k nim. Hladovýma očima sledoval jejich bambus.
„Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo tolik vypadá jako generál George Hamond z Texasu,“ vydalo ze sebe zírající Dítě č. 5.
„To jsem,“ přikývl genenrál a ukázal na jejich bambus, „nedali by jste mi trochu?“
Dítě č. 5 se na pár minut zamyslelo.
„Jsme v bambusovém lese, tak proč ne?“ a nabídlo mu svůj bambus.
„Děkuji. Teď vám musím něco dát za váš dobrý skutek!“
„Umíte nosit krychle?“ zkusila 7. z 9.
„Posledních +/- 10 let jsem pracoval pod Cheyenskou horou na supertajném projektu. Dokud nepřišel nový prezident Barack Hussein Obama a projekt neuzavřel kvůli finanční krizi. Tak vám ho dám.“
„Myslíte, že umí nosit krychle, když je demokrat?“ reagovala 7. z 9.
„Co?!“ reagoval nechápající Hamond, „chci vám předat Hvězdnou bránu!“
A vytáhnul ji z kapsy. Byla prostě boží. Jednalo se o kruhové těleso s průměrem 5 metrů, složeného z primárního okruhu s devíti zámky a rotujícího sekundáru, posypaného 38 symboly řecké abecedy. Bylo tvořeno naquadahem a červenými LED-diodami.tvořeno.
„No… je to hezké, ale co s tím jako máme dělat?“ nechápavě zíralo Dítě č. 5.
„Nemůžu vám ukázat jak to roztočit, protože mi to vždycky dělal Walter. Bohužel, po zadání 7. symbolu odešel do věčných lovišť. Občas nám přes bránu poslal pohled… prý si tam s Teal’cem postavili srub někde u lesa…“ zašmátral v náprsní kapse a něco vytáhnul, „tato košile je jediné co mi po něm zbylo. Jsou zde informace jak používat bránu. Ale nezapomeňte v případě neplánované aktivace zvenčí zavřít Iris! Nezapomeňte zavřít Iris!“
S těmito slovy zmizel za horizontem.
„Myslím, že se toho chtěl prostě zbavit,“ přemýšlelo Dítě č. 5.
„Větší blbost dneska nemohlo najít ani Dítě č. π…“
„Co to k sakru táhnete?!“ zděsil se Borg, „jak s tím chcete přenášet krychle, když je to tak… kulaté?!“
„Musíme postupovat podle instrukcí,“ četlo Dítě č. 5 Walterův tahák, „zadat 6 symbolů a 7. symbol značící výchozí bod.“
Dítě č. 5 si obléklo Walterovu košili a započalo zadávací sekvenci.
„Vytvořili jsme stabilní červí díru!“ oznámilo Dítě č. π, známe také jako Daniel Jackson, „můžu vypustit krychli?“
„Neměli bychom pro jistotu nejdříve poslat Daniel? Při nejhorším se povznese,“ navrhla 7. z 9.
Daniel hodil krychli do červí díry.
„Zaznamenávám dýchatelnou atmosféru a známky života. Evidentně jsou s krychlí spokojeni,“ oznámil Daniel.
„Zavřít Iris!“ přikázalo Dítě č. 5, „na to nesmíme nikdy zapomenout, ať nám tu nevlezou!“
„Vidím, že jsem našel nový způsob dopravy krychlí. Zajímalo by mě, kde se něco takového dá sehnat.“
„Dal nám ji generál USAF,“ řekla 7. z 9.
„Aha. Takže zítra se půjdete zeptat do Ruska, jestli taky nemají jednu. A vezmete s sebou i ostatní děti. Teď, když nemusí nosit krychle, se budou učit plést košíky!“
V Rusku byla zima jako v Rusku a i jednání s vládou kroužila kolem bodu mrazu. Ani premiér Putin, ani prezident Medvěděv s výměnou, přesně v tomto pořadí, nesouhlasili. Mírně jim naznačili pravdu o původu brány v Egyptě, následném transportu na loď Asgardů a potopení na dno oceánu. Odkud ji vylovili jadernou ponorkou. Američané celou dobu používali tu antarktickou. 7. z 9 měla své metody a ty jim nakonec pomohli dohodu uzavřít s nějakými dodatky o podstoupení Aljašky.
Ostatní děti to měly těžší. Celý den se musely v ruské škole učit plést košíky. A Daniel Jackson se věnoval studiu místních jazyků, aby jim mohl překládat instrukce.
Horší to bylo doma, kde Borg hořel netrpělivostí. Když se nikdo nedíval, nenápadně zapnul bránu. Torrenty zely prázdnotou a proto byla odezva okamžitá. Nechal projít krychli horizontem události. A pak další. Stávalo se to drogou. „Aha. Takže zítra se půjdete zeptat do Ruska, jestli taky nemají jednu. A vezmete s sebou i ostatní děti. Teď, když nemusí nosit krychle, se budou učit plést košíky!“
V Rusku byla zima jako v Rusku a i jednání s vládou kroužila kolem bodu mrazu. Ani premiér Putin, ani prezident Medvěděv s výměnou, přesně v tomto pořadí, nesouhlasili. Mírně jim naznačili pravdu o původu brány v Egyptě, následném transportu na loď Asgardů a potopení na dno oceánu. Odkud ji vylovili jadernou ponorkou. Američané celou dobu používali tu antarktickou. 7. z 9 měla své metody a ty jim nakonec pomohli dohodu uzavřít s nějakými dodatky o podstoupení Aljašky.
Ostatní děti to měly těžší. Celý den se musely v ruské škole učit plést košíky. A Daniel Jackson se věnoval studiu místních jazyků, aby jim mohl překládat instrukce.
Horší to bylo doma, kde Borg hořel netrpělivostí. Když se nikdo nedíval, nenápadně zapnul bránu. Torrenty zely prázdnotou, protože všichni sledovali American Idol. Poslal krychli horizontem událostí. A potom další. Nemohl přestat, stával se závislým. Když ale nedával pozor, vyskytla se neplánovaná aktivace zvenčí a Borg si nevěděl co si počít. Snažil se ze všech sil, ale Iris nikde nenašel. A pak to začalo. Z červí díry se pomalu začal sunout slizský had Apophis, zatímco jeho jaffové obsadili celé Himaláje.
Děti se vrátili na poslední chvíli. Celý Borg byl zavalen Apophisovým hadím tělem, lezoucím z brány a i zbytek Tibetu na tom s invazí nebyl lépe.
„Zavřít Iris!“ vykřikla 7. z 9 a zmáčkla tlačítko „zavřít Iris“.
Iris se zavřel a Apophis byl rozťat napůl.
„To bylo těsné,“ řeklo Dítě č. 5, „zbývalo pět sekund a brána by se vypnula kvůli přetížení…“

Stejně jako Apophise i jaffy postihl rychlý konec. Do posledního zemřeli na otravu vysokohorským vzduchem. Čínská vláda vydala rozkaz k pohřbení těl a exilová Tibetská vláda vydala rozkaz k jejich exhumaci. Díky získané technologii mohly být vyvinuty nové zbraňové systémy, které mohly sloužit pro další ochranu Země nebo mohly být dobře zpeněženy v některých koutech světa. Z nových finančních prostředků si Tibet mohl dovolil vyhlásit autonomii a rozběhnout svůj program Hvězdné brány a také vesmírný program Borgských vesmírných krychlí.

"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 21.11.2008 09:24:04
dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hezký .. ale jen se mi zdá že tam máš dost chyb a nějaký části se ti opakujou, nezdá se ti ? ;)
Asgards 4ever! >> f*ck 10x20 Unending !

Příspěvek 21.11.2008 10:38:02
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Měl bych otázku: Kolik jsi toho vypil, vyhulil nebo jinak požil, než tě to napadlo?

Je to originální, ale ke správné literární absurditě tomu ještě kus chybí.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 21.11.2008 11:51:53
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

mě příjde, že si to psal tak nalitej, že si nemůžeš pamatovat jak si to psal, ráno si to uviděl že tam je ňákej popsanej papír a rozhod ses to uveřejnit.....
vážně přišlo mi to dost hrozný...a zajímalo co si dostal za známku ve škole teda....
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 21.11.2008 13:14:55
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Náhodou docela vtipný :)

Chtěl jsem napsat nějakej comment už dřív, ale nenapadalo mě nic inteligeního ... :)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 21.11.2008 13:38:34
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nevím, nemůžu říct, že by to bylo špatné, ale nesedí mi to. Je to takové neuspořádané a jak už psal stalker, není to na druhou stranu ani dostatečně absurdní... Osobně mě to neoslovilo a musela jsem se dost přemlouvat, abych to dočetla. Ale sloh je to jinak docela čtivý, věřím, že pokud se pustíš do nějakého "pořádného" tématu a zapracuješ na zápletce, tak to vůbec nebude marné :)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 21.11.2008 14:39:29
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mno upřímně se mi to nelíbilo. Nakonec jsem to přečetl celé, ale ... jak psala Linn, možná, kdyby jsi si vzal jiné téma, ale takhle to nebylo nic moc
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 21.11.2008 15:18:34
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Divim se že sem se vůbec dokázal přimět napsat k tomu komentář, protože po přečtení půlky sem měl co dělat, abych neusnul... :sleepy:
Nepochpil sem to, bylo to divné a taky se ti tam nechutně opakovali slova za přímou řečí, označující, že někdo mluvil... :hmmm:
Jinak nechci znít ještě víc arogantně a negativisticky, i když už je asi pozdě, ale ono to mělo být vtipný? :shock:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 21.11.2008 19:37:24
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

ono to mělo být do školy jako příprava, tam nám dali čistý pápír a jeli jsme podle osnovy. Kvůli času sem to děsně zkrátil, ale na konec přidal větu o budování IKEA kuchyní v samém základu našich osobností, takže by to mělo mít teoreticky lepší konec.

ale ono to mělo být vtipný? :shock:

no, nevím jak tobě, ale mě osobně se celkem líbí část, kde se k nim blížila "shrbená ženská postava", ale to je asi tím, že jsem rád, že mě něco takového napadlo...
Toto je spoiler!!!:
i když netuším kdy to ksakru bylo
- no, ale možná jsem rád, že si to nepamatuju
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 21.11.2008 20:50:08
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

hele sry ja sem si to chtel precist,ale zacolo to nakym borgem a tak sem si rek ze juknu do prispevku,ale kdyz o tom napsal dark angel ze je to blbi tak cist nebudu sry :)

Příspěvek 21.11.2008 21:45:59
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:shock: :shock: Eh? Mno...raději nic... :scratchanym: :sleepy:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 21.11.2008 22:38:23
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Geniálně stupidní, či stupidně geniální? :wink:

Příspěvek 22.11.2008 01:03:44
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nebo kombinace oboího ...
Nevim, jestli to mělo bejt vtipný, ale bylo to vtipný a nejen to s tou shrbenou ženskou :lol:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 22.11.2008 11:13:10
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No tak já to ani nedokázal celé přečíst...
Počkám si až autor vymyslí něco vyloženě vtipného nebo aspoň s nějakým dějem...
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Zpět na Dokončené povídky